He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Elhagzott 13-án a Magyar rádióban, Orbántól. - Ez most vicc? + Egy vélemény: Ki a felelős? Az én nagymamám? Soros? A migránsok?

2023.01.13. 10:45 guma70

Orbán az Erasmus-ügyről: Azért akarják ütni a gyerekeinket, mert nem tudnak mire menni a kormánnyal

Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a csütörtök este megkéselt rendőr és családja felé. „Gondoskodni fogunk róluk, természetesen” – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban péntek reggel. Orbán szerint jó hír, hogy a magyar rendőröknek ritkán kell használniuk a fegyvereiket, de amikor kell, használják.

Úgy látja, „egy rendőrgyilkosság módfelett ritka” esemény Budapesten, ezért ez a hír most „megráz és megrendít minket”. De mindez azt is jelenti szerinte, hogy a rendőrök jól végzik a munkájukat Magyarországon, és az élet itt biztonságos.

Míg más megdermed, ő cselekszik

Ezután arról beszélt, „lehet, hogy az derül majd ki néhány év távlatából, hogy 2022 volt az az év, amikor mi, európaiak beléptünk a veszélyek korába”: előbb koronavírus-járvány volt, aztán háború, aztán háborús szankciók, és közben még itt a migrációs válság is, sorolta.

Orbán szerint előbb azt kell tisztázni, hogyan viszonyul a magyar a veszélyekhez: vagy sündisznó módjára összegömbölyödik, és védekezni fog – de szerinte ez önveszélyes stratégia, mert megbénít, ez pedig a politikában nagy hiba. Ő látja, hogy vannak olyan politikusok Európában, akik pontosan így dermednek meg. Közben Magyarország minden veszélyre aktívan reagált, mert „mi nem hagyjuk magunkat”, és közben „védelmi állásokat jelölünk ki”, ilyen például a rezsivédelmi alap, mondta Orbán, aki szerint „nem engedtük, hogy családok milliói menjenek tönkre”. De ő már most tudja, hogy 2023-ban újabb veszélyek jönnek a már meglévők mellé.

Kevés a bátor ember, de ő az

A háború miatt kivetett, általa egyébként rendre megszavazott uniós szankciókról is beszélt. Szerinte itt az idő, hogy „jöjjön végre valaki Brüsszelből, aki elég bátor, akinek nagy a bicepsze, széles a válla, és mondja ki, hogy ezt elszúrtuk”, és a szankciókat meg kell szüntetni, mert akkor az árak rögtön lecsökkennének, az infláció pedig minimum megfeleződne. Ez szerinte csak egy politikai döntés lenne Brüsszelben, de ő maga ilyen széles hátú embert nem lát.

Bátorságot azért itt-ott igen, például „itt vagyunk mi, személy szerint én is”. Egyedül azért ő kevésnek látja magát a változáshoz, szerinte a nagyhatalmak döntéseit egyedül nem tudja megváltoztatni, de „én egy dolgot tudok tenni: fékezni a kártételt”.

A nyugati kormányok szerinte nem tudják begyűjteni azt a pénzt, amit ő extraprofitként begyűjt Magyarországon a cégektől, más országok nem tudják úgy visszaadni a pénzt az embereknek, mint ő, mondta. Orbán ezt úgy summázta, a háború „az egyedüli, de legalábbis legnagyobb vesztese Európa”.

A magyar fiatalok elleni bosszúhadjárat

Az Erasmus-ügyről is beszélt. Nem kaphatnak ugyanis friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+-csereprogramból azok a magyarországi egyetemek, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

Orbán erre most úgy reagált, „nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek”, Magyarországnak ugyanis nemzeti érdeke, hogy a fiatalok tanuljanak, járjanak külföldön, a tudást meg hazahozzák.

„Micsoda dolog ez, hogy a magyar fiatalokon akarnak bosszút állni Brüsszelben”

– mondta Orbán, de állítja, ha nem tudnak megegyezni az Európai Bizottsággal az ügyben, a magyar költségvetés majd állja ezt a programot – erről már Gulyás Gergely is beszélt a csütörtöki kormányinfón.

Orbán szerint Brüsszel elképzelése más a jövőről, mint a magyaroké: ők azt mondják, jöjjenek a migránsok, legyünk színesek, de „mi egyáltalán nem akarunk együtt élni a migránsokkal, mi védekezünk ez ellen”. Aztán itt az LMBTQ-téma is, de „nekünk feláll a szőr a hátunkon” attól, hogy „marhaságokat” beszélnek az iskolákban a gyerekeknek az ehhez a csoporthoz tartozó emberek, mondta.

https://telex.hu/belfold/2023/01/13/orban-viktor-kossuth-radio-januar-13

Ki a felelős? Az én nagymamám? Soros? A migránsok?

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Eddig is parádés volt az Erasmus körüli kavarás, de most még annál is jobb a helyzet. Megébredt a kormány, Gulyás Gergely tájékoztatta a népet és a sajtót. Általában mindenről is szót ejtett ő, siker van és mi kimaradunk, elkerüljük, jobban teljesítünk, előre megyünk, nem hátra. Ésmég:

 Közölte: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egyeztetni fog, remélik, hogy csak félreértésről van szó, és gyorsan tisztázható a kérdés. Ha nem sikerülne megállapodni, akkor a kormány kifizeti a jövő évi Erasmus-ösztöndíjak költségét – mondta Gulyás Gergely, jelezve azt is: ha nem találnak megoldást, Magyarország pert fog indítani az Európai Unió Bíróságán a programot felfüggesztő határozat miatt. (MTI)

Megőrülök! Több mint egy éve tudnak arról, hogy az alapítványba kiszervezett egyetemek működése ebben a formában uniós forrásból nem támogatható, decemberben erről hivatalosan is értesültek, erről elfelejtettek nekünk szólni, amikor kiderült és a közvélemény értesült róla, akkor félreértésről hadoválnak. Az pedig micsoda, hogy a KORMÁNY fizeti ki? Basszus, az adófizetők fizetik ki a kormány hibájából, senki más. Ahogy Tiborcz elsötétítési bulikáját és minden más disznóságát a kormánynak. Legalább ennyire hülyének ne néznének, de ráfér az arcukra ez is. Pert indítanak? Nem elég határozatba foglalni, hogy az unió tartozik nekünk? Az nagyon bejött Norvégia esetében is, biztosan most is működik. Azt csak úgy halkan kérdem, hogy meddig lehet még ezzel az ócska moslékkal etetni a híveket? És hány embert lehet ezzel kábítani? Meddig még? Jó lenne azt is tudni, hogy amennyiben valóban változatlanul magas a Fidesz támogatottsága – bár folyamatos a lemorzsolódás, de még most is megnyernék a választást -, akkor miről mit gondol 100 emberből az a 84, aki szerint rossz irányba tart Magyarország. Ha szerintük is rossz irányba tart, akkor vajon arról ki a túró tehet? A kormány vétlen ebben? 13 éve Orbán-kormány van, jó ideje senki nem szólhat bele a döntésekbe, azt csinál a miniszterek elnöke, amit úri kedve diktál. Ha rossz döntések születtek, ha romlik a helyzet, ha pocsék irányba tartunk, azért ki a felelős? Az én nagymamám? Soros? A migránsok? Esküszöm, hihetetlen ez az ország.

Megvédjük a nyugdíjakat! Megvédjük az időseket! ������

Mondá Orbán Viktor személyzete a Facebookon. Arról jutott ez eszébe (a Habony-Rogán agybanknak), hogy 15 százalékkal sikerült megemelni a nyugdíjakat. Én nem tudom, a nyugdíjasok mennyire érzik megvédve magukat. Én aztán semennyire, még áttételesen sem vagyok érintett, de van valami olyan a törvényben – merthogy nem jótékonysági rohamában emelte a nyugdíjakat a kormány, hanem törvény kötelezi őket erre -, hogy a jegybanki előrejelzés alapján kell emelni. Ha tehát Matolcsy mester szerint 3,5 százalék lesz az infláció, akkor annyi, aztán majd decemberben, amikor kiderül, hogy nem kell oda az a tizedesvessző, az szimpla nyomdahiba, amit hónapokig, akár egy évig sem vett észre senki, emelnek pótlólag 31,5 százalékot? És még abból is önfényezés és sikerpropaganda lesz, mert mindenből képesek ilyet kanyarintani, még a gyalázatosan szar járványkezelésből is. Az idős emberek megélhetése éppen úgy nincsen biztonságban, ahogy senki más megélhetése sem. A pocsék fizetések, az állami alkalmazottak nyomorúságos bérezése, a gazdaság torz szerkezete, a fiatalok jövője, az egészségügy megroggyanása, az egész pocsékság a nyakunkba fog szakadni. Sőt, már most is szakad folyamatosan. De oda se, ameddig van elég idióta, akinek jobb a stabilan, kiszámíthatóan pocsék is, mint a bizonytalan változás. Várják a csodát a bálványtól, de a csodák nem működnek.

Van jó hír is, amennyiben az valakinek örömet okoz, hogy előkerült Szijjártó Péter. Természetesen azonnal repülőre pattant, és igyekszik elégetni a szokásos mennyiségű üzemanyagot a felhők fölött. Neki az nemzeti kötelessége, úgy tudja. Mi pedig kacagva fizetjük, mert szerencsére futja. Libanonból üzent:

Nálunk olyan egyedülálló politikai stabilitás van, hogy a magyar kormány képviselői megengedhetik maguknak a nyílt és őszinte beszédet még a legvitatottabb kérdésekben is. (Facebook/Szijjártó Péter)

Én nem éppen így látom, bár kétségtelen, hogy a diktatúra egyfajta politikai stabilitással jár. Mindaddig, ameddig össze nem dől a rendszer. Az persze nem lenne túlságosan nagy baj, ha a magyar kormány képviselői azt is megengedhetnék maguknak, hogy a magyar adófizetőkkel is nyíltan és őszintén beszéljenek, de ez nem szokásuk nekik. Amit nem titkosítanak ötven évre, arról úgy hazudnak, mint a vízfolyás. Gyanítom, hogy nem csak nekünk hazudnak, hanem önmaguknak is, máshogy nem lehet ezt tartósan bírni. Még akkor sem, ha anyagilag nagyon megéri. Közeledik az az időszak, amikor nem fog segíteni semennyi hazudozás, szembe kell néznie a valósággal a társadalomnak is, de azoknak is, akik jó ideje nagyon jól élnek a sumákolásból. Lehet, hogy ennek egy mérföldköve lesz a most hallgatható Orbán szónoklat a rádióban, bár vannak kétségeim a miniszterek elnökének igazmondási képességeivel kapcsolatosan. Mindjárt meglátjuk. Vagy legalább meghalljuk.

Jó ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek! Hamarosan itt a tavasz, már amennyiben fel nem falja azt is az infláció, netán hazaviszi valamelyik fő-nerenc dísznek a kertbe. Kertitörpe helyett.

https://kolozsvaros.com/2023/01/13/ki-a-felelos-az-en-nagymamam-soros-a-migransok/

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3018025284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2023.01.13. 14:44:38

"Aztán itt az LMBTQ-téma is, de „nekünk feláll a szőr a hátunkon” attól, hogy „marhaságokat” beszélnek az iskolákban a gyerekeknek az ehhez a csoporthoz tartozó emberek,..."

KI? MIKOR? MIT?

Hiszen az iskolába nem mehet be akárki és nem beszélhet az sem akármit, akit beengednek. Orbán honnan vette ezt az állítását? Remélem nem csak a hasára csapott, mert ha azt csapkodja, megsérülhet a mája, amit mélységesen sajnálnék.

taga20 2023.01.14. 21:54:56

@látjátok feleim szümtükkel:

engem is átműtöttek a kádárrendszerben, de elmúlt:)))

látjátok feleim szümtükkel 2023.01.15. 16:32:21

@taga20:

Te nem hátulgombolós voltál a kádárizmusban:;D

taga20 2023.01.15. 17:18:27

@látjátok feleim szümtükkel: nem! én akkor értem:)))

még bekekata is tanított.
süti beállítások módosítása