He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Komjáthi: fagyasszák be a miniszterelnök és a képviselők fizetését, amíg a nép szenved! + videó

2022.12.06. 11:45 guma70

A minimálbérről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke azt mondta, a jövő évre tervezett 17 százalékos minimálbér-emeléssel, a dolgozók nettó 155 ezer forintot fognak hazavinni, ami nem elég a megélhetéshez.

A szocialista politikus hozzátette: Csehországban 247 ezer, Lengyelországban 240 ezer, Szlovákiában 232 ezer forinttal kalkulálnak jövőre, míg az adómentesség miatt a román minimálbér is magasabb, nettó 158 ezer forint lesz.

Elmondta, hallani lehet adófizetők pénzéből kialakított sminkszobáról, közpénzből felújított kastélyokról, mesés meggazdagodásokról. Hozzátette: nem apostoli szegénységet vár el a kormánypártoktól, de emberséget és belátást igen.

Sürgette a minimálbér adómentességét, és hogy a bértárgyalásokba kapcsolódjon be a kormány, „legyen békepárti, hozza el a munkabékét". Azt is kezdeményezte, fagyasszák be a miniszterelnök, a képviselők és a kormánytagok fizetését, amíg a nép szenved.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a képviselő aggodalma a minimálbéresekért akkor lenne hiteles, ha az MSZP kormányzása idején lerakta volna a hitelesség alapjait. Közölte, a képviselőnek tiltakoznia kellett volna akkor, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal volt miniszterelnök-jelölt minimálbér-ellenes nyilatkozatot tett.

Szóvá tette azt is, hogy az MSZP-kormány alig emelte a minimálbért. Közölte, a mostani kormány, hogy kivezesse az embereket a segélyek világából, bevezette a közfoglalkoztatást, emellett többet fordít a rászorulók segélyezésére is.

https://hirklikk.hu/kozelet/komjathi-fagyasszak-be-a-miniszterelnok-es-a-kepviselok-fizeteset-amig-a-nep-szenved/408026/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5917995856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2022.12.06. 14:58:08

"fagyasszák be a miniszterelnök, a képviselők és a kormánytagok fizetését"

Befagyasztani? Ilyen áram árak mellett? Milyen fagyasztó működik ezekben a nehéz időkben? Semmilyen, kérem tisztelettel. Ezért is folyósíthatták az összeget. Mert folyékony volt, aztán meg el is folyt, ugyebár.

Más.

index.hu/belfold/2022/12/05/botrany-parlament-felrebeszakadt-ules-pedagogusok-demonstracio-tanitanek-mozgalom/

"Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!

Attila

látjátok feleim szümtükkel 2022.12.06. 15:23:14

@s:

Bajuszos házmester is azt képzeli magáról, hog eész népét fogj házmesteri szinten tanítani.

Sajnos Attila csak egy volt és soha nem lesz többet másik. De Attila örök, míg pedagógust majd csinál a belügyminisztérium. Annyit, amennyi kell. Ezért mondhatta a belügyminiszter informatikai államtitkárhelyettese, hogy előbb dolgozzanak a pedagógusok, azután lehet munkahelyet váltani. Igaz, hogy őkelme amióta kigyütt az oskola padjából, mindig a rendőrségen informatikázott, tehát ért a pedagógusi munkához. Is.

Eltaktikázták a pedagógusok a dolgot, mert korábban nem jutott eszükbe ezt csinálni, amit mostanában tesznek. Már nem hisz bennük a neren kívüli többség zöme, akikre támaszkodhatnának. A szülők meg féltik a gyerek jövéjét ha kiállásukkal segítenék a mozgalmukat. Nálam az a szakszervezetis tette be a kaput, aki azt mondta, maradjanak a pártok távol, mert ez nem politikai megmozdulás, és egyébként sem mondták még meg, hogy ők mit kapnának, ha nem a fidesz lenne a kormányos. Így egészségükre, de rám ne számítsanak. Pedig én sem politizálok, csak kiálltam volna mellettük, de hát aki ugyé pártos, az nem tetszik nekik még akkor sem, ha éppen az pártjukra állna.

s 2022.12.06. 16:09:16

@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem nem érted a helyzetet. Az oktatás állapota valóban nem politikai kérdés. Jobb helyeken (tehát nem Magyarországon) egy kormányzó párt, vagy koalíció, és annak ellenzéke sok mindenben nem érthet ugyan egyet, legyen az külpolitika, belpolitika, monetáris politika, vagy teszem azt fiskális polititka. Azonban egyvalamiben teljesen bizonyosan egy véleményen lesznek. Az pedig az, hogy az oktatást nem engedik a béka valaga alatti szintekre még csak jutni sem, nemhogy ott hagynák megrohadni. A mikénten lehet vita, de azon nem, hogy mit kell elérni. Az oktatás ugyanis hosszú távon rengeteg pénzt hoz, tehát simán megéri költeni rá. Ezt mindenki tudja, csak a gumicsizmás, szotyihéjat köpködő, türhő paraszt, bebaszott tsz elnőkként pózoló, mangalica testű, faszkirály orbán nem.

"A szülők meg féltik a gyerek jövéjét ha kiállásukkal segítenék a mozgalmukat."
A valódi helyzet ezzel szemben az, hogy a szülők meg féltik a gyerek jövéjét ha elmulasztanák a kiállásukat a mozgalom mellett. Akinek gyereke van, az hirtelen okosodik. Hamar rájön, hogy nem szeretné, ha utódja csatlakozna a hatosztály-hadosztályhoz. Jobb jövőt akar neki, jól fizető állást, amiből gondtalanul megélhet a szeme fénye. Az vesse rá az első követ, aki nem így gondolkozna. Tehát a gyümölcs lassan beérik, politikus sem kell hozzá. Az orbán rendszer össze fog omlani, mert szar.

guma70 2022.12.06. 17:07:43

@s:

mindenki másra várt, mert nem gondolták, hogy őket elérheti valami...

most is gondosan dolgoznak azon, hogy még véletlenül se őket hibáztasson valaki:

Csúcsra fogjuk járatni a Mol gépezetét, de még ezzel sem tudjuk pótolni azt, ami most hiányzik: a 30 százalékos importkiesést, amely jelenleg az autósok, a benzinkutasok, a kis kutak és a nagy töltőállomások helyzetét is teljesen ellehetetleníti

– fogalmazott Bacsa György, aki végül úgy foglalta össze a mostani időszakot, hogy

„a helyzet kritikus, a megoldás viszont kézenfekvő: lehetővé kell tenni, hogy a magyarországi üzemanyagkészletet importforrásokból építse vissza a piac”.

A fenti jó példa arra, hogyan lehet egy országgal elhitetni, hogy mekkora királyság lesz, ha normál áron tud majd tankolni.

Így készíti elő a kormány a hatósági benzinár lenullázását úgy, hogy az emberek ne rájuk, hanem mindenki másra legyenek pipásak.
süti beállítások módosítása