He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Egy pár zokni 6600 forint, egy esőkabát 90 ezer forint – frissítik Kövér házőrségének ruhatárát

2022.12.06. 10:55 guma70

A hvg.hu információi szerint folyamatosan frissül az Országgyűlési Őrség gardróbja: a ruházat pótlására még 2020-ban kötött, eredetileg idén szeptemberben lejáró szerződést nemrég egy évvel meghosszabbították, a tervezettnél lassabb amortizáció miatt a beszerzendő ruhadarabok számát is módosították.

A cikkben közlik a beszerzendő termékek listáját, ami ennél jóval hosszabb, a több tucat tétel közt van még ing, nadrág, nyakkendő, aláöltözet, kesztyű, sál, szoknya, derékszíj és sapka, ám ezek többségének darabára nem kirívóan magas. A fenti válogatásba már azok a ruhadarabok és kiegészítők kerültek, amelyeknek az ára első ránézésre meglehetősen magasnak tűnik.

A lap szerint bruttó 177,7 millió forintba került a “gardróbfrissítés”, egyes új ruhadarabok bruttó árai elég borsosnak tűnnek: 

  • „többfunkciós" kabát: 127 882 Ft
  • esővédő kabát: 90 411 Ft
  • zokni (vastag): 6 604 Ft
  • bakancs 52 070 Ft
  • társasági zubbony: 244 348 Ft
  • társasági köpeny: 231 140 Ft
  • társasági téli cipő: 67 691 Ft

A lap megkérdezte erről a megrendelőt, a szerződést aláíró Országgyűlés Hivatalát is, ahonnan azt a választ kapták, hogy uniós eljárásban, nyílt közbeszerzés alapján szerződtek, „a nyertes ajánlatban szereplő ellenértékekkel”.

Forrás: hvg.hu
https://hirklikk.hu/kozelet/egy-par-zokni-6600-forint-egy-esokabat-90-ezer-forint-frissitik-kover-hazorsegenek-ruhatarat/408027

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3417995874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása