He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Sortűz a diákokra vagy gól. Nektek a gól fontosabb

2022.12.05. 03:55 guma70

Úgy vettem észre, kezd elhatalmasodni rajtam valamiféle ijesztő közöny nagyjából mindennel kapcsolatban, ami a magyar nemzet jelenét, illetve a hosszú évek óta egy szervezett bűnbandához hasonló alakulat által elrabolt, nem létező jövőjét illeti. Keserves közöny önt el, amibe azért még olykor vegyül némi düh és értetlenség.

Pár napja azon döbbentem le, hogy a kormányinfón, ahol a diktatúra díszletújságírói mellett a még be nem szántott független sajtó képviselői is végig asszisztálták Gulyás és Navracsics uniós győzelmi jelentését, nem hangzott el az a szerintem fontos kérdés, hogy ha most nem Orbán Viktor és az ő bűnszervezethez hasonló alakulata lenne hatalmon, sor kerülhetett volna arra, hogy az Európai Unió ezermilliárdokat tart vissza az országtól. Ez a kérdés nem hangzott el, viszont a kormányinfóval párhuzamosan bőnyálú csúszómászók magyarországon tanárokat rúgtak ki az állásukból. Tudom, az országneveket nagybetűvel kell írni, de vajon német, orosz gyarmatok megérdemlik, hogy a nagybetűvel megtiszteljük őket?

Mindenesetre a Kárpátok egykori géniusza most valószínűleg nagyon büszke lenne a tanítványára, hiszen Erdélyben a magyar oktatást még az ő regnálása alatt sem taszították akkora nyomorba, mint amekkorába itt a mi kis édes diktátorunk, sokadik kétharmados kormányzásának ideje alatt az oktatást. Aminél csak az a drámaibb, hogy közben a magyar nép ül, kedélyesen szotyizgat, nézi a focivébét, megy a gólöröm. Igaz, hogy a magyar válogatott legfeljebb nézőként jutott ki a katari vébére, de a lényeg, hogy úgy tűnik: a népnek fontosabb egy ixeddöntő, mint a saját gyerekei sorsa.

Nekem nincs gyerekem. Úgy tudom, sok magyar állampolgárnak viszont van. Hol vagytok? Hol a fenében meresztitek az ülepeteket, amikor ez történik? Kik vagytok ti egyáltalán? Hajlandóak vagytok elárulni, tönkretenni a saját gyerekeitek jövőjét, akik csak normális oktatást akarnak, ami ennek a küldetéstudatos diktátornak abszolút nem jelent semmit? Akár hiszitek, akár nem, ti se jelentetek semmit neki. Ül a magyar ember, elvan mint a befőtt a polcon, és úgy tesz, mintha minden rendben lenne. A fociról, meg ki tudja mi mindenről posztol, de alig vagy egyáltalán nincs jelen ott, ahol az ő jövője is eldől. Mások közben mindenféle megélhetési szakszervezetek elnöki székeiben ülnek pöcslengetve, hátsót vakargatva. Meg kell mondanom, a havi tagdíjamat elnézve biodíszletnek baromi drágák vagytok. Azt is mondhatnám, hogy árulók vagytok.

És mennyire jellemző ez az egész. Mint 1956-ban, amikor gyerekek harcoltak katonai képzés, támogatás nélkül napokig egy atomhatalommal szemben, és bár tudták, hogy veszítenek, nem adták olcsón az életüket. Senki nem segített nekik, hős honvédeink egy kurva rádió adóvevőt se vittek sehova, és nem tanították meg, hogyan készítünk barikádot, miként kell jól lőni. És azok a gyerekek, azok a diákok mégsem hagyták cserben a hazát. Mennyit tettetek értük? Még a jogászok, ügyvédek se mertek együtt felállni és belemondani a rendszer pofájába: ne bántsátok a gyerekeinket! A bírók, ügyészek természetesen akkori ügyvéd kollégáikkal együtt megkapták az előléptetéseiket, mehettek már vadászni, lehettek megyei illetékes elvtársak, boldog nyugdíjasok, miközben Mansfeld Péter a 18. születésnapján kötelet kapott. Senki nem tett értük semmit. Csak jó pár anya vált a gyásztól és a magánytól páriává, elhalt üvöltéssé. Cipelték a gyászukat, amelyet egy nép közönye és megvetése adott nekik mártír gyermekeik életéért cserébe.

Meddig várnak, mire várnak azok, akiknek iskoláskorú gyerekei vannak? Megvárják a vébé döntőt? Vagy a következőt? Mindegy, mi lesz a gyerekből, lesz, ami lesz, a döntő fontosabb? Nagyon lehangoló és félelmetes is, hogy mennyi embernek minden más fontosabb, mint valamit mozdítani a jövőért, vagy legalább a gyerek jövőjéért. A hatalom ezzel tisztában van. A hatalom bármit megtehet és meg is tesz. Nem, nem fegyverekkel, mint 1956-ban, de most is lövik a gyerekeiteket, akik ülősztrájkolnak, tüntetnek, akik a tanáraik mellé állnak, de titeket nem lehet ezzel összezavarni, mert éppen szabadrúgás van. Ez lenne a nemzet? Nem látom, hogy több lenne. Már hányingerem sincs tőletek.

Karakó Tamás

https://kolozsvaros.com/2022/12/03/sortuz-a-diakokra-vagy-gol-nektek-a-gol-fontosabb/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6217994612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása