He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ez már jegyrendszer - Konok Péter kimondta, amit mindenki gondol

2022.11.12. 09:00 guma70

Lehet lesni egymást, figyelni, hogy ki az a népellenes elem, aki - pártunk és kormányunk nagylelkűségével visszaélve - napi két liter tejet akar családja nemzetrontó torkán leereszteni - írja keserű iróniával a történész.

Mai hír, hogy amint bevezették a tojásra az ársapkát, rögtön akadt egy áruházlánc (jellemző módon pont egy fideszközeli), ahol mennyiségi korlátozást vezettek be: egyszerre csak 30 db vásárolható. De mindannyiunk számára ismerős az elmúlt hónapokból, hogy ez a népszerűségvadász, de amúgy káros és inflációnövelő hatáósági áras bóhockodás áruhiányt és hasonló megszorításokat eredményezett a többi, kormány által "megvédett" terméknél is a csirkemelltől a benzinig.

Erről a jelenségről elmélkedett Facebook oldalán Konok Péter történész, közíró is:

A bolt tele cetlikkel: csirkemellből (van) egy kilót lehet venni, sertéslapockából (nincs) kettőt. "Árasapkás tejből" (nincs) egy litert, lisztből (van éppen) egy kilót, cukorból (nincs) ugyanannyit. Tojást nem is néztem, krumplit nem árulnak. Valaki tegnap panaszolta, hogy a felesége délelőtt volt bevásárolni, vett egy tejet. Aztán estefelé is elment a boltba, mert valami hiányzott otthon, és betett a kosarába még egy tejet. A pénztárnál szóltak neki, hogy aznapra már megvolt a teje.

Szóval, ez már jegyrendszer.

Lehet, hogy még főleg csak vidéken, és még csak informális, részben a kereskedőre van bízva (hárítva). És, persze, lehet lesni egymást, figyelni, hogy ki az a népellenes elem, aki - pártunk és kormányunk nagylelkűségével visszaélve - napi két liter tejet akar családja nemzetrontó torkán leereszteni. Szép ez, ismerős.

Vajon mikor vállalja fel a kormány egy precíz, hivatalos jegyrendszer bevezetésének politika ódiumát? Majd ha akad rá baráti vállalkozó, aki - sokmilliárdért - megvalósítja, programokat készít hozzá (amelyeket természetesen, rögtön "túlterheléses támadás" ér majd a külföldi ügynököktől, a lappangó feketézőktől, meg a bamba proliktól, akik nem látják a krumplin túl a kormány nagy céljainak igazságát), jegyeket nyomtat (rajtuk kövér felirat: "Legyőzzük a hiányt, legyőzzük a szankciós inflációt"), és azokat - posta hiányában más módon, talán a helyi aktivisták és tömbházmesterek segítségével - az arra érdemeseknek kikézbesíti? Talán akkor. De akkor végre milyen jó lesz nekünk!

https://www.facebook.com/peter.konok/posts/5747449591977768

https://ezalenyeg.hu/velemeny/ez-mar-jegyrendszer-konok-peter-kimondta-amit-mindenki-gondol-297073?utm_source=hirstart&utm_medium=cpc&utm_campaign=297073

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4017976578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2022.11.12. 22:01:16

@F1őr: Kegyed egy hűjjje, a konyhában fingik, és a budiban ebédel. Mindenki tudja.
süti beállítások módosítása