He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hogyan menekülj a bejelentés elől, ha lemond egy fontos minisztered? Ne így!

2022.11.11. 18:45 guma70

llusztráció: Telex 

Több mint két napja több forrásból is eljutott szerkesztőségünkhöz a hír, hogy benyújtotta lemondását Palkovics László, technológiai és ipari miniszter, ám az még a NER elmúlt tíz évének eseményei után is szokatlan, ahogy az erről szóló értesülést kezelik a hivatalos kommunikátorok. Összegyűjtöttük a több mint két napja keringő, lólépésben kezelt ügy eddigi fejleményeit.

November 9-én, reggel, több egymástól független forrásból úgy értesült szerkesztőségünk, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter távozik posztjáról, és a tárcánál addigra főosztályvezetői szinten is értesítették a munkatársakat az átadás-átvétel előkészítéséről. Mint megtudtuk, az energiapolitikával kapcsolatos véleménykülönbségek állhattak Palkovics döntésének hátterében, mivel Orbán Viktor miniszterelnök önálló minisztériumot akar létrehozni az energetikai válsághelyzet miatt, vagyis ezt a területet elvennék Palkovicstól, és a megmaradó minisztériuma hatáskörei igencsak leszűkülnének.

Szerda, 13:36: Elküldtük első levelünket Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének, és kértük, hogy erősítse meg a lemondás tényét. Kíváncsiak voltunk, hogy Palkovics László mivel indokolta lemondását, valamint, hogy Orbán Viktor elfogadta-e azt.

Szerda, 13:57: Havasi azzal hárította a válaszadást, hogy Orbán Viktor úton van Üzbegisztánba, a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozójára, ezért forduljunk a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének válasza a Telex kérdésére
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének válasza a Telex kérdésére

Szerda, 14:05: Havasi Bertalan tanácsát követve azonnal megkerestük Gulyás Gergely kabinetjét is.

Szerda, 14:20: A lemondással kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a Technológiai és Ipari Minisztérium sajtóosztályának is, ahonnan nem érkeztek válaszok.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt Abdullah Aripov üzbég miniszterelnök fogadja a szamarkandi repülőtéren 2022. november 9-én – Fotó: Fischer Zoltán / MTI
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt Abdullah Aripov üzbég miniszterelnök fogadja a szamarkandi repülőtéren 2022. november 9-én – Fotó: Fischer Zoltán / MTI

Szerda, 15:13: A Miniszterelnökséget vezető miniszter kabinetjétől újabb hárító válasz érkezett, mely szerint a kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, és ha a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogják. A labdát tehát visszapasszolták az éppen Üzbegisztánba tartó Orbán Viktorhoz.

Szerda, 15:18: Mivel nem jártunk sikerrel a Miniszterelnökségnél, ismét az ő megkeresésüket eredetileg javasló Havasi Bertalanhoz fordultunk ismét. Miután addigra leszálltak Üzbegisztánban, abban bíztunk, hogy lesz ideje válaszolni.

Csütörtök, 10:17: Megismételtük a Havasi Bertalannak küldött megkeresésünket, de ezúttal arra kérdeztünk rá, hogy Orbán Viktor mikor és milyen formában reagál Palkovics László lemondásáról szóló hírekre, amelyekkel addigra az összes nagy médium kiemelten foglalkozott. Szerettük volna megtudni, hogy ha igaz a hír, mikor nevezik ki a távozó miniszter utódját, várhatóak-e egyéb átalakítások a kormányban, esetleg megszűnik-e a Technológiai és Ipari Minisztérium, valamint igaz-e, hogy új Energiaügyi Minisztérium áll fel, míg a közlekedés Lázár János tárcájához kerül.

A nap hátralevő részében sem lehetett biztosat tudni arról, hogy Palkovics valóban távozik-e, ha igen, akkor miért, valamint, hogy a miniszterelnök elfogadta-e az egyik legfontosabb miniszterének távozásával kapcsolatos döntését, de így is érdekes mozzanatok erősítették a Palkovics lemondásával kapcsolatos értesüléseket.

Csütörtök, 11:30: A Telex videórovata utánanézett az MTI naptárában annak, hol fog legközelebb nyilvános eseményen részt venni Palkovics László. Az MTI Agenda szerint pénteken a Mol nagylengyeli telepén, a Siemens Energyvel közösen megvalósítandó innovatív geotermikus technológia pilot projektjének tesztelése zajlott volna Palkovics László részvételével. Felhívtuk a Mol sajtóosztályát, hogy szeretnénk részt venni az eseményen. Nem sokkal később érkezett a válasz: az esemény elmarad.

Csütörtök, 16 óra: Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Üzbegisztánban tartózkodó több mint hatvan fős delegáció tagjaként energiapolitikai tárgyalást folytatott, majd Facebook-oldalán azt írta, hogy Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával áttekintette a paksi beruházás állását, és megállapodtak a következő hetekben szükséges lépésekről ahhoz, hogy üzembe állhasson a két új erőműblokk. Az üzbegisztáni útra Orbán Viktort Szijjártó mellett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kísérte el, az energetikai ügyekkel szintén aktívan foglalkozó Palkovics László nem volt ott.

Csütörtök, 18 óra: Székesfehérváron sikerült interjút készítenünk a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszterrel. Bár ekkor már több mint 24 órája érzékelhető volt a zavar az állami kommunikációs gépezetben, minket is meglepett, hogy Navracsics elszólta magát. „Beszéltünk erről, és meglepett”mondta a miniszter, aztán gyorsan kapcsolt, és azonnal kiegészítette ezt azzal a félmondattal, hogy „már, ha tényleg lemondott”.

Péntek reggel: Továbbra is csak áttételes információnk van a technológiai és innovációs miniszter távozásáról.

Péntek, 09:14: Az MTI tudósítása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hatalmas előnynek tekinti, hogy Magyarország részt vesz a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) munkájában. Erről a miniszter pénteken, az üzbegisztáni Szamarkandban beszélt a szervezet csúcstalálkozóján. Egyebek mellett kijelentette, hogy szerinte a legfontosabb kérdés ma Európában, hogy a kontinens országai biztosítani tudják-e az energiaellátásukat. Nyilatkozatának egy másik, szintén Palkovics László szakterületét érintő eleme volt, amikor arról beszélt, hogy az Európai Unió és Azerbajdzsán megállapodása alapján Grúzián, Románián és Magyarországon keresztül érkezhet majd zöld áram Európába.

https://telex.hu/belfold/2022/11/11/hogyan-menekulj-a-bejelentes-elol-ha-lemond-egy-fontos-minisztered-ne-igy

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3217976326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2022.11.11. 19:15:07

deja vu. Ahogy mondta az ember, aki soha nem hazudott és nem is lopott, hogy nem a rendszerrel volt baja, hanem az emberekkel. [mindenki az ő helyét bitorolta. már akkor.]

s 2022.11.12. 02:12:07

Az egyszeri ember pedig beleveri a nagy, mocskos, büdös faszát palkovics pofájába.
Hogy miért?
Mert ez a gazeber szétbaszott mindent, amerre csak állt. Akadémiát, oktatást, kutatást. Mindent. Aztán amikor már neki is kezdett elege lenni mindebből, akkor elhúz a gecibe. lacika, a buzi kurva rohadt anyádat! A kötél elől nem fogsz meglógni. Megtalálnak, te kis köcsög. Leszarom, hogy akadémikus vagy, bazdmeg. Annál nagyobb a bűnöd, te tetvedék állat. Kárt okoztál Magyarországnak, nem is kicsit. Az ország vádol, és az ország büntet. Én pedig kiröhöglek, te szánalom, szar, negyedrendű fidesz faszszopó.
süti beállítások módosítása