He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Az éh- és fagyhalálra itélt nyugdijminimumon élőknek 2010 óta 28500ft (70Euro) járadékát nem emelik, inkább átnevezik keresztényeink?

2022.10.19. 14:35 guma70

Szerintem: Magyarország szégyene, ahol a politikusok milliós jövedelme miatt azonban a nyugdij felső határt eltörölte ez a nagyon keresztény kormány - mást meg belöktek az árokba...

A kormány új fogalmat vezet be az öregségi nyugdíjminimum helyett: ez a szociális vetítési alap

A különböző szociális és egészségbiztosítási ellátások összegén át a családtámogatásokig számos állami támogatás és juttatás összegét kötik az öregségi nyugdíjminimumhoz – utóbbit Pintér Sándor javaslatára most átneveznék.

A Széchenyi-díjasok járadéka ugyan keveseket érint, de ez is a mindenkori öregségi nyugdíjminimumhoz van kötve. Ennél sokkal többeket érint, hogy ugyanehhez, az amúgy 2008 óta változatlanul 28 500 forintos értékhez van kötve tucatnyi más szociális és egészségügyi jellegű állami támogatás vagy juttatás összege.

A kormány nevében Pintér Sándor belügyminiszter által frissen benyújtott, a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról nevet viselő törvényjavaslat-csomag szerint egy sor törvényben az öregségi nyugdíjminimum megnevezést vagy hivatkozást átírják “szociális vetítési alapra”.

Az azonban egyelőre nem világos a javaslat alapján, hogy mi a szándéka az Orbán-kabinetnek azzal, hogy mintegy száz ponton átírja a legkülönfélébb törvényeket egy névváltoztatás érdekében, illetve lesz-e ennek további következménye. Így például a mostani javaslatban nem esik szó arról, hogy ezzel együtt nő-e a 2008 óta változatlan, 28500 forintos összeg, vagy a „szociális vetítési alap” – eltérő rendelkezés hiányában ugyanennyi lesz-e.

A törvényjavaslat indoklása alapján úgy tűnik, ez csak terminológiai változtatás, melynek célja – mint írják –, hogy a különböző „ellátásokra, jövedelemhatárokra és egyéb összeghatárokra egységes viszonyítási alapot” vezessenek be. Ha mondjuk az összeget is emelnék, az viszont jelentős terhet róna a központi költségvetésre, hiszen minden, ehhez kötött ellátás összegét is emelni kellene.

Nem mindegy egyébként az sem, hogy mindenhol átvezetik-e a névváltoztatást, vagy maradnak olyan ellátási, támogatási formák, ahol nem, és mondjuk ott marad a 28 500 forintos öregségi nyugdíjminimum, más esetekben pedig már 0 az esetleg közben megváltoztatott összegű – „szociális vetítési alapot” kell alkalmazni.

A hvg.hu ez ügyben tisztázó kérdésekkel fordult a javaslattevő Belügyminisztériumhoz. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a névváltoztatás teljes körű-e, vagy maradnak esetek, ahol megmarad az öregségi nyugdíjminimum alkalmazása, illetve tervezik-e utóbbi összegének emelését, továbbá tervezik-e más összegben megállapítani a szociális vetítési alapot. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk válaszokat.

Nem ez az egyetlen, friss kormányzati törvénymódosító javaslat. Megírtuk, hogy benyújtották a nyelvvizsgatörvény módosítását is, amely szerint az egyetemek lesznek felelősek a nyelvoktatásért és a vizsgáztatásért is. Szintén frissen került be az a javaslat is, amellyel a kormány az EU nyomására könnyebb közadat-keresést és gyorsabb pereskedést ígér.

https://hvg.hu/itthon/20221019_Atnevezi_szocialis_vetitesi_alapra_de_meg_is_emelie_a_kormany_a_2008_ota_28500_forintos_oregsegi_nyugdijminimumot

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2717957872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2022.10.19. 16:59:06

Nincs ezzel a vetítési alapppal semmi probléma, csak az a kérdés mit vetítenek és mire, meg kinek? Mellesleg azért nem probléma, mert az a gránitszilárdságú tartalmazza, hogy minden öregről köteles a leszármazója gondoskodni. Ha nem pénzzel, akkor legalább bottal? Mert arról nincs szó sehol, hogy azokat az öregeket hogy tartsa el a főleg vidéken élő munkanélküli gyereke, akinek még több éhes szájat is be kell tömnie ahhoz, hogy katonává cseperedjen?

Várom, hogy az eget mikor festi kékre a fidesz, és milyen ájulattal csókolnak ezért Orbánnak kezet?

jaegtoer 2022.10.23. 09:29:36

Hát benneteket nem tölt el büszkeséggel az, hogy képviselőink a saját illetményeik emelésénél nem fukarkodnak a forintokkal? Meg az, hogy a pandémia okozta válság idején, amikor vállalkozások ezrei mentek tönkre, jó Lőrincünket megsegítette Orbán Viktor képében a Jóisten néhány tucat milliárddal, és ahogy kiderült hogy valahonnan gründoltak 300 milliárdot az Uniótól, másnap Lőrinc cégei már százezres összegekkel segítették meg munkavállalóikat? Nektek semmi nem számít? Semmi nem elég. Meg sem érdemlitek a mi jó Viktorunkat, még ha görcsbe rándulva maga felé hajlik is a keze, amiről nem tehet, mert ez genetikailag van így. Szégyellje mindenki magát! Több megértést! Több tiszteletet Magyarország miniszterelnökének, a Haza Megmentőjének, a Szegények Gyámolítójának, a Gondos Családapának és jóságos Osztálytársnak!
süti beállítások módosítása