He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Kovács Zoltán: mindig elborzadok a nemzeti konzultációktól

2022.10.18. 04:09 guma70

A kérdés az, hogy valóban a nemzeti konzultáció-e az ország megvédésének kulcsa? Többek között erről beszélgetett Kovács Zoltánnal, az Élet és Irodalom főszerkesztőjével Sebes György a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

Nemrég egy fideszes megmondóembertől hallhattuk, hogy az országot a nemzeti konzultációval lehet megvédeni. Kovács Zoltán szerint pedig „ez az egész nemzeti konzultáció ennek az eltelt tíz évnek az egyik legnagyobb hazugsága. Ennél nagyobb hazugság talán a 2006-os szociális népszavazás volt”.

Ezekkel a konzultációkkal a kormány álságos kérdésekre vár önigazoló, komoly válaszokat, megerősítést „a” néptől. „Ezt pedig a legkülönbözőbb fórumokon használja ki Orbán Viktor, aki úgy megy Brüsszelbe a manipulált konzultációs eredményekkel, hogy közli, nem mondhat mást, mint amit az egész ország megerősített”. 

Kovács Zoltán kijelentette, hogy „mindez nagyon aljas dolog, mert olyan kérdések szerepelnek ezekben, amikre nem lehet más választ adni, mint hogy persze, helyeseljük, hogy például ne emelkedjen a gáz ára. Én mindig elborzadok ezektől a nemzeti konzultációktól”. 

Megítélése szerint mindez azért is értelmetlen, mert közjogilag értékelhetetlen, semmilyen más motivációja nincs, mint a politikai manipuláció. „Nincsenek hiteles adatok sem arról, hogy mennyi válaszlevél érkezik, az erről érdeklődőket elutasítják, ellenőrizhetetlen adatokat közölnek a kormányilletékesek. Annyit is ér. A veszélye abban áll, hogy ezzel a népbutító hülyeséggel visszaélnek olyan politikusok, mint a magyar miniszterelnök.”

S hiába szavaztatja meg ennek ellenére a nyolcadik szankciócsomagot is, azzal a retorikával, amit Brüsszelben meg az ország népe előtt használ, csak gyengíti a brüsszeli erőt. „Milyen ember az, aki kijelenti, szó sem lehet a szankciók elfogadásáról, majd simán megszavazza? Ez a hazudozás elég régóta folyik s egyelőre beláthatatlan a vége.” 

Felelős állampolgárként nem kívánja, hogy az ország csőd közelébe jusson, szükséges az uniós források elérése, de ennek az a sajnálatos veszélye, hogy „folytatódik, ami eddig volt. Nem hiszek abban, hogy ezek az emberek, akiknek a lelke olyan, amilyennek megismertük, egyik napról a másikra megváltoznának”.

Márpedig az ÉS főszerkesztője szerint az elmúlt tíz év kormányzása nem szólt másról, mint hogy a saját családjukat, a saját embereiket gazdaggá tegyék. „Eközben nagyon sok kárt okoztak az oktatásban, az egészségügyben – mégis maradnak.”

A probléma az, hogy árnyékkormány ide vagy oda, „én tényleg nem látom, hogy bármi megindult volna az ellenzéki oldalon. Politikai erő és akarat híján, pedig nagyon nehéz a változás. Az ma már kevés, hogy most már elég, nem lehet többet lopni.”

A Klikk TV Mélyvíz című műsora ide kattintva nézhető meg.

Forrás: hirklikk.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6217954328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása