He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elszabadult a pokol Oroszországban: ütötték-verték a tüntetőket a rendőrök + Orbán Viktor: vonják vissza Brüsszelben a szankciókat! + Novák Katalin II. Erzsébetet idézte az ENSZ közgyűlésén

2022.09.22. 08:30 guma

Mint azt a Naphíre is megírta, Vlagyimir Putyin a háború kitörése óta először állt ki az oroszok elé, s most az országos televízióban tartott beszédet. Az orosz elnök bejelentette, hogy elrendeli a részleges mozgósítást. Oroszországban azóta elszabadult a pokol, sokan külföldre menekülnének, de több ezren voltak azok, akik az utcára vonultak kifejezni az elégedetlenségüket.

Oroszországban a minap 1026 embert vettek őrizetbe a részleges mozgósítás elleni tüntetéseken. Az egyik orosz ellenzéki lap azt írta, hogy Moszkvában a mozgósításellenes tüntetők őrizetbe vétele a belvárosban, az Arbaton kezdődött, ahol a demonstrálók az "Életet a gyermekeinknek!" és a  "Putyint a lövészárkokba!" jelszavakat skandálták. A rendőrök több esetben is megverték az elégedetlenkedő embereket.

A helyi beszámolók szerint a tüntetéseken rengeteg nő is megjelent, akiknek a fiai hadköteles korúak. Az orosz egyenruhások az Arbatot lezárták, majd a tüntetők szétszéledtek, amikor eleredt az eső.

Szentpéterváron legalább félszáz tüntető vonult a Szent Izsák-székesegyház felé, a mozgósítás ellen tiltakozva. A csoportot rendőrök vették körül, és emberi jogi aktivisták szerint a tüntetőket gumibottal verték, és sokakat vettek őrizetbe. A megmozdulás később két menetté alakult át.

Az OVD-Info szerint Moszkvában és Szentpéterváron egyaránt legkevesebb 399 ember vettek őrizetbe.

Sajtóinformációk szerint Kalinyingrádban azért vettek őrizetbe egy nőt, mert sárga és kék csíkos kabátot viselt. Szentpétervárról azt jelentették, hogy elvették az elfogott demonstrálóktól a telefonjaikat és az útlevelüket - írta az RTL.

https://naphire.hu/cikk/elszabadult-a-pokol-oroszok-tuntetes

Orbán Viktor: vonják vissza Brüsszelben a szankciókat!

Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá – mondta a Magyar Nemzet szerda este megjelent írása szerint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, ahol arra kérte frakciója tagjait: mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat.

A lap információi szerint a kormányfő arról beszélt: ma már mindenki számára világos, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítanunk, arra kell készülni, hogy ez a háború a szomszédunkban folytatódni fog idén és jövőre is. A miniszterelnök szerint éppen ezért, minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált Magyarország számára a biztonság és a gazdasági, nemzeti szuverenitás védelme, ezért hozták létre honvédelmi alapot. A katonákat visszavonták a határok védelméről, létrehozták a határvadász alakulatokat – sorolta a kormányfő, hangsúlyozva, hogy több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük.

Orbán Viktor értékelése szerint a háború aggasztja az embereket, követik az eseményeit, de ami közvetlenül érinti a családokat, az jelenleg az infláció – írta a lap. Hozzátette: a miniszterelnök tisztázta: a választások előtt azt gondolták, hogy tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények a háború ellenére is, azonban 2022 júniusban Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat, köztük az olajszállítási szankciókat is, majd rögtön az asztalra került a földgázvásárlási szankció is, ezért 2022 júniusától kezdve a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb hónap alatt megháromszorozódott.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a miniszterelnök hangsúlyozta: ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének és az infláció is. A szankciók nélkül Európa gazdasága újra erőre kapna, és el tudná kerülni a fenyegető recessziót. A pártelnök tájékoztatása szerint amikor ezeket a szankciókat nyár elején Brüsszelben Európára erőltették, akkor az uniós bürokraták nem ezt ígérték, hanem azt, hogy ezek Oroszországnak fognak fájni, nem az európai embereknek. Azóta kiderült, a bevezetett szankciók több kárt okoznak Európának, mint Oroszországnak – idézte a lap a kormányfőt.

A szankciók felülvizsgálatára a Magyar Nemzet információi szerint novemberben lesz érdemi politikai lehetőség, ezért arra szólította fel a frakció tagjait, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy Európa ezeket a szankciókat legkésőbb az év végén visszavonja.

A miniszterelnök helyzetértékelése szerint a szankciókat a brüsszeli bürokraták erőltetik Európára, a szankciók okozzák a gazdasági problémákat, az energiaválságot és az inflációt. A szankciókat pedig a magyar baloldal támogatja – írta a lap, amely azt is idézte a kormányfőtől az ellenzék kapcsán, hogy – ahogyan arra már a választási kampányban is felhívták a figyelmet – a Gyurcsány-korszak és annak a képviselői akarnak visszatérni, akik egyszer már tönkretették Magyarországot. A miniszterelnök ezen szavainál a lap értesülése szerint egyszerre horkantak fel, egyesek még azt is bekiabálták, hogy „soha többet Gyurcsány!" Azzal, hogy megalakult a Gyurcsány-Dobrev-árnyékkormány – folytatta a miniszterelnök –, a brüsszeli bürokraták és a Soros-NGO-k ezt az árnyékkormányt szeretnék hatalomra juttatni. Véleménye szerint ez onnan is világos, hogy ők fizetik őket, ezt tették a választási kampányban és ezt teszik most is – idézte a lap Orbán Viktort.

A baloldal értékelését követően, a Magyar Nemzet beszámolója szerint a pártelnök megfogalmazta a Fidesz-KDNP jövőbeni feladatát: biztosítaniuk kell az energiaellátást, védeniük kell a családokat és a munkahelyeket. A családokat a rezsicsökkentett ár, tűzifaprogram és barnaszénprogram védi, míg a vállalkozásokat három dologgal fogják segíteni: egy több mint kétszázmilliárdos programmal az energiaintenzív kis- és középvállalkozások segítésére, termelő vállalatokat támogatnak az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával, lesz gyármentő programjuk, és a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is.

Beszéde végén a miniszterelnök leszögezte: Magyarország energiaellátása biztosított. Lesz elegendő földgáz, van villamosenergia és van kőolaj is. „A szankciók súlyos károkat okoznak az országnak, de kemény munkával van esély arra, hogy ebből a válságból Magyarország úgy jöjjön ki, mint az az ország, amelyik a kanyarban előzni tud!" – idézte a Magyar Nemzet a kormányfőt.

Forrás: MTI

Novák Katalin II. Erzsébetet idézte az ENSZ közgyűlésén

A magyar köztársasági elnök elmondta, hogy a háború gonosz és nem vezet sehova.

Magyarország arra sürgeti az ENSZ tagállamait, hogy az orosz–ukrán konfliktusban a békét nyilvánítsák elsődleges célnak – írja az MTI.

Novák a 77. ülésszak plenáris ülésén mondott beszédében emlékeztetett arra, hogy az ENSZ megalakításának legfontosabb célja a béke volt, ahogy ezt az ENSZ Alapokmány I. cikke is megfogalmazza. Elmondta, hogy Magyarország szomszédságában 20 évvel a délszláv háború után újra háború zajlik, és különös aggodalmat okoz, hogy a háborúnak határon túl élő magyarok is áldozatául esnek.

Megerősítette, hogy Magyarország határozottan elítéli Oroszország Ukrajna elleni agresszióját, amely hatalmas emberi szenvedést és pusztítást okozva romba döntötte Európa békéjét, és súlyos hatással van a világ rendjére.

Novák azt mondta, hogy a magyarok a konfliktus kezdete óta az áldozatok mellett állnak, és hozzátette, hogy „jelenleg is zajlik Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója, a magyar emberek, egyházak, civil szervezetek, önkormányzatok és a kormány a konfliktus kezdete óta már közel 1 millió embernek nyújtottak menedéket”.

Megtanultuk, hogy a háború gonosz és nem vezet sehova. A háborúnak csak áldozatai vannak, és a legnagyobb veszteségek a családokat érik: az anyákat és apákat, akik elveszítik gyermekeiket a csatatéren, feleségeket, akik elvesztik férjüket a harcokban, gyerekeket, akik elvesztik testvéreiket a háború poklában. A lehető leghatározottabban szólítunk fel az ártatlan civilek ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálására. Ezeket a bűncselekményeket az illetékes nemzetközi intézményeknek dokumentálniuk kell, ki kell nyomozniuk és bíróság elé kell állítani az elkövetőket. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül

– mondta Novák Katalin, és kijelentette, hogy a béke helyreállítása mellett kell kiállni.

A köztársasági elnök több ponton is idézte II. Erzsébetet, aki 2010-ben az ENSZ Közgyűlésében elmondott beszédében fogalmazta meg azt a gondolatot, hogy a vezetés legnehezebb formája a békét „megvívni”. Novák felhívta a világ vezetőinek figyelmét, hogy az ENSZ nemzetközi békenapján legyenek hűek II. Erzsébet örökségéhez, hogy békében élhessünk.

Nyitókép: Novák Katalin / Facebook

https://rtl.hu/kulfold/2022/09/22/novak-katalin-ii-erzsebetet-idezte-az-ensz-kozgyulesen?utm_source=hirkereso-hu&utm_medium=textlink&utm_campaign=hirkereso-rss&utm_content=k%C3%BClf%C3%B6ld

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9817937176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása