He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ilyet se látott még a világ: buszoztatni fogják a meghívottakat a királynő temetésén

2022.09.13. 04:22 guma70

A II. Erzsébet királynő állami temetésére Londonba tartó külföldi államfőket és házastársaikat arra kérték, hogy ha lehetséges, kereskedelmi járatokkal érkezzenek az Egyesült Királyságba, ne magángéppel. Az elsődleges ok nem a környezetvédelem.

A szervezők azért kérték ezt, mert a londoni Heathrow repülőtér nem alkalmas ilyen sok magánrepülőgép fogadására és tárolására. Akik mégis ragaszkodnak a magánrepülőhöz, azoknak valamelyik London környéki, kevésbé forgalmas repülőteret kell választaniuk, így viszont a fővárosba jutás nem lesz könnyű, mert a helikopteres transzfert megtiltották az amúgy is nagy légi forgalomra hivatkozva.

A világ vezetői emellett nem mehetnek saját autóikkal a szeptember 19-én a Westminster Apátságban tartandó temetésre „a szigorú biztonsági és közúti korlátozások miatt”. Ehelyett

buszokkal szállítják majd őket oda egy nyugat-londoni helyszínről.

Az államfők a temetés utána részvétnyilvánító könyvet írhatnak alá a Lancaster House-ban, és legfeljebb háromperces beszédet mondhatnak a néhai királynő tiszteletére. A gyászszertartás után gyalog kísérik át őket az apátság területén lévő Dean’s Yardba, ahol James Cleverly külügyminiszter ad fogadást, majd autóbusszal térnek vissza Nyugat-Londonba, ahol ismét beszállhatnak az autóikba.

A hivatalos dokumentumok szerint minden országból csak az államfőket és házastársaikat illetve partnereiket hívták meg a temetésre,

az apátság ugyanis várhatóan annyira zsúfolt lesz, hogy limitálni kellett a résztvevők számát. Azok az államfők, akik nem tudnak részt venni az eseményen, küldhetnek maguk helyett hivatalos képviselőt, például a kormányfőt vagy egy magas rangú minisztert. III. Károly király a gyászszertartást megelőző este a Buckingham-palotában ad fogadást a tengerentúli vezetőknek.

A Buckingham-palota közleményéből kiderül, hogy meddig gyászolja a királyi család Erzsébetet, itt pedig arról olvashatsz, hogy milyen hatással volt II. Erzsébet arra, hogy mit eszünk és iszunk.

https://roadster.hu/kiralyno-temetes/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4617929929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása