He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Sokba kerül, hogy Orbán nacionalista zászlóshajót épít a Vodafone-ból – lapszemle

2022.08.24. 06:00 guma70

“Pedig Andi csak egy új telefont akart” (komment)

Ritkán fogadja ekkora elismerés, amikor egy populista kormány nyomást gyakorol a befektetőre, hogy az szálljon ki az üzletből. De hát a növekedés leállt a brit telekom cégnél. (Korlátozott hozzáférésű tartalom)

Vodafone: Nem mi árultuk a céget, a vásárlók kerestek meg minket

Megjegyzés: “…vonzó ajánlatot kaptunk a Vodafone Magyarországért, amelyet a Vodafone részvényesei érdekében állt elfogadni”.

Nagy Márton kezdeményezi, hogy közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítse a kormány a tranzakciót

Minimum váratlan, hogy amikor nincs pénz az államkasszában, nekiugranak egy ilyen kaliberű vásárlásnak.

Az unió Versenyjogi Főigazgatósága hivatalból is vizsgálhatja a Vodafone-ügyletet

Hiába minősíti a kormány nemzetstratégiai jelentőségű projektnek, hogy a Vodafone részben állami tulajdonba kerül, azaz hiába mentesül az a hazai versenyhatósági vizsgálat alól, az Európai Bizottság Versenyjogi Főigazgatósága hivatalból is indíthat vizsgálatot a tranzakció kapcsán.

Legyen a példánk Azerbajdzsán

Ami belföldi ügyfélkörrel rendelkezik, azt a „királyi család” kontrollálja. A NER szektorait hosszasan lehetne sorolni: energetika, bankrendszer, szerencsejáték, mezőgazdaság, média és az utóbbi időben egyre inkább az informatika és a távközlés.

Orbán saját maga köré építi az új magyar távközlési óriást

Válság küszöbén ekkora horderejű üzletet kötni: már-már perverz. A miniszterelnöki logika viszont mást diktál: minél több kritikus infrastruktúra felett gyakorol befolyást, annál biztosabbnak érzi pozícióját a hatalom.

Még mindig fejlesztik a rezsicsökkentés elszámolására kitalált szoftvert

„Egészen elképesztő, hogy egy olyan rezsinövelésre állt át a kormány, melynek informatikai alapjai nincsenek meg”. (Jámbor András)

Minden ellenérv lepattant Palkovicsékról

Így államosíthatják újra a több száz milliárdos közművagyont…

Palkovics akadémikus esete a véletlennel

“Az OMSZ-nek esetleg az jött ki, hogy tíz százalék az esélye annak, hogy valami olyasmi történik, amit szerintük a politikusok nem vállalnának be. Mégis mekkora százaléknál mondjuk azt, hogy hát itt most meghalhat két-három ember, biztos, hogy csináljuk? Az OMSZ-nek kell ezt eldönteni vagy politikusoknak? Csak egy politikus mondhatja azt, hogy egy olyan veszélyhelyzetet, amiről azt gondolhatjuk, hogy száz évente egyszer fordul elő, elvállalunk, mert nem maradhat az ország folyamatosan remegve a spájzban.”

Mi lett az idei évre is betervezett gigafelvonulással?

A légiparádé és a tűzijáték elmaradásával ellentétben erről azóta sem tudni, hova tűnt és mi lett vele.

A kormány az utolsó pillanatban válaszolt az Európai Bizottságnak

A magyar Kormány elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter éjfél után a Facebook-oldalán. A határidő hétfő éjfél volt.

Húsgombóclevessel toborozták a határvadászokat

A falunapok, fesztiválok szezonja lassan véget ér, de a toborzás a terek szerint folytatódik. Ősztől pályaudvarokra, buszmegállókba, kormányhivatalokhoz települnek majd ki, hogy jelentkezőket csábítsanak a határvadászok a jelek szerint csak lassan gyarapodó kötelékébe.

3,3 milliárdos hajóépítési tudásközpontot hoz létre a Máltai Szeretetszolgálat a Velencei-tónál

Hajósnemzet vagyunk, vagy mi. (A fejlesztés inkább a Velencei-tó melletti „kajaklobbi” része lehet, ami a Kovács Katalin nevéhez köthető gigantikus kajak-kenu központ felépítésének köszönhető.)

Másik Magyarország szeretetszolgálat:

Alig ért véget a moratórium, de máris rengeteg ingatlant árvereztek el

Egyetlen hónap alatt több mint 1100 ingatlant árvereztek el azután, hogy június 15-én véget ért a kényszerértékesítési- és kilakoltatási moratórium – tudta meg az rtl.hu.

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8217914017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2022.08.25. 00:24:07

Hajóépítési tudásközpot a Velencei-tónál. Azért az odabasz. Nem is az, hogy 3,3 milliárd, ki sajnálja az aprópénzt? De átmegyek rajta gyalog b+, és még a pöcsöm sem lesz vizes. Ide minek hajó?

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.25. 01:16:18

@s:

Kérdezd meg Borkait, és a nertárs haverjait.

jaegtoer 2022.08.25. 05:02:17

@s: Nem értesz te ehhez.

habakuk000 2022.08.25. 07:34:21

@s: Pont ezért kell a tudásközpont. Mély vízben minden majom tud csónakázni, na de térdig érőben? Ahhoz magyar fifika szükséges.

s 2022.08.25. 14:51:28

@habakuk000: Igazad lehet. Az első lecke nyilván a zátonyra futás lesz.

s 2022.08.25. 15:01:12

@látjátok feleim szümtükkel: Annak biztosan hosszabb a pöcse, azért gondolja úgy, hogy mélyebb a viz. zsóóttika, baszom a csempe szájadat. Ha iszapos lett a farkad vége, akkor pedig valóban alig van ott víz. Hülyegyerek.

s 2022.08.25. 15:02:50

@jaegtoer: Büszke is vagyok rá. Ha értenék hozzá, az volna szégyen.

s 2022.08.25. 23:33:33

Egy gyöngyszem a mai nap salakjából:

index.hu/belfold/2022/08/25/ki-a-szoknyasokkal-az-egyetemekrol-/

Amikor a versenyképességhez már a gyenge forint is kevés (1 EUR = 411 Ft), és amikor már gyermek sem születik elegendő, mert ide ugyan minek, akkor jön a magyarázkodás, és az elmebeteg ideológia. Ezzel a szöveggel Afganisztánban ezer évig lehete szultán, mégis ideette a rosseb. No, sebaj. Mi csak készüljünk nyugalomban az új kenyérár ünnepére, az ugye most szombaton lesz, ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz. Úgy mondják, ezer forint körül alakul kilója.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.26. 09:03:09

@s:

"Vitatott pénzfelhasználása
1998 és 2010 között mintegy 15 000 000 forintnyi lakhatási támogatást vett fel, annak ellenére, hogy mind Budapesten, mind a választókerületének közelében saját lakással rendelkezett. A támogatást saját bevallása szerint sem lakásbérlésre, hanem egyéb dolgokra költötte. Hogy konkrétan mire, azt nem árulta el.[1] Wikipedia.

Van erkölcsi alapja a számvevőszéknek?

guma70 2022.08.26. 11:52:08

@s:

kb ekkor olvastam, több helyen, én is ezt az ÁSZ tévelygést.

ennek a csapatnak van fogalma arról, hogy mi a feladata?
a munka büdős?
a fizetésükért fantáziálgatnak?

új témakört feszegetnek amihez semmi közük, mert még a végén átirják a sziklaszilárdságut?

s 2022.08.26. 12:16:42

@látjátok feleim szümtükkel: "A támogatást saját bevallása szerint sem lakásbérlésre, hanem egyéb dolgokra költötte."

Kaja, pia, kurvák, zenekar. Másra költötte, másra költötte. Na és? Adták neki, elköltötte. Erre mondják: Teli hasból könnyű szarni.

s 2022.08.26. 12:23:15

@guma70: Terelés ez. Azért csinálják, hogy ne azzal foglalkozzanak a népek, hogy orbán - az eunak küldött titkosított válaszában - mindenbe beleegyezett. MINDENBE! Mert inkább vállalja azt, hogy nem bírja kifizetni a hűbéreseit, mint azt, hogy csődbe menjen az ország, és a lakosság elküldje a halál lángvörös f....ra.

s 2022.08.26. 12:39:46

Két tény is emellett a változat mellett szól. Az egyik a válasz titkosítása. A másik a Vodafon megvásárlása. Ezt csak annak tudatában merné bárki is meglépni, hogy biztos abban, hogy meglesz a pénz. Ha nem így van, akkor ezek hülyébbek, mint az az eddigiekből is látszódik, pedig a mérce már így is eleve elég magasan van. Persze lehetnek meglepetések.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.26. 14:10:39

@s:

Biztos volt, mert egy hír szerint az áfából június végéig 30,7 százalékkal, 764,8 milliárd forinttal több folyt be. Majd fizet a választó még adót is az úri mulatságokért.

s 2022.08.26. 14:52:00

@látjátok feleim szümtükkel: Lehet, hogy csak reménykedem, hogy ez az elmeháborodott vadbarom nem kúr szét mindent maga körül. Az áfából befolyt pénz csalóka, mert a magas infláció miatt van, és ennek megvan a maga költségárnyéka. Többet kell később nyugdíjra (is) költeni, hogy a megszaladó árakkal lépést tudjon tartani a nép. Mindez a monetáris alkoholizmusnak köszönhető (igaz -e, matolcsy papa), amikor úgy szórták a pénzt, mint Vendel a sütőport. Pluszpontokért választási osztogatás (egyszer élünk, mindenkinek a vendége vagyok), ami szintén az egekbe batyta fel az inflációt. Lényeg a lényeg. Ide szerintem ennél több pénz kell majd. Nem fogjuk tudni magunkat a hajunknál fogva kihúzni a szarból, mint Münchhausen báró. Különösképpen nem úgy, hogy fél év alatt az egész éves pénzforgalmi hiánycél 91,7%-a teljesült.
süti beállítások módosítása