Drasztikusan gyengül a forint kedden is a hétfői mélyrepülés után. A múlt hét végén 392 körül volt az euró ára, ez hétfőn csaknem 400-ig, kedd délre pedig 405 fölé ment. A dollár ára is átvitte a 400-as lélektani határt kedden ismét. Júliusban volt utoljára ilyen gyenge a forint, akkor a drasztikus kamatemelések sem hozták vissza az árfolyamot, egyedül a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló bejelentés fékezte meg a zuhanást. 

A mostani esés egyik fő oka Magyarország leminősítésének kilátásba helyezése. A Standard & Poor's hitelminősítő pénteken megerősítette ugyan a deviza államadósság besorolását BBB szinten, de a kilátást stabilról negatívra rontotta, ami azt jelenti, hogy a következő felülvizsgálat során leminősítésre is sor kerülhet. 

A szakértők szerint 405-ig akadálytalanul eshetett a forint, mivel technikai ellenállások 400 fölött nem nagyon voltak az euró/forint árfolyamban. 

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/megastak-a-forint-sirjat-zuhan-a-godorbe-deviza-piac-arfolyam-euro-hitelminosites.758030.html