He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

december 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Gábor György: Orbán Viktor megduplázza a hit- és erkölcstanoktatásra költhető pénzt

2022.08.06. 06:09 guma70

Szimbolikus politizálásuk újabb minősíthetetlen és felettébb kártékony manifesztációjaként emelték a duplájára.

„Mai hír, hogy Orbán Viktor megduplázza a hit- és erkölcstanoktatásra költhető pénzt, lehetővé téve, hogy az eddigi 6,58 milliárdos (!) támogatást újabb 6,46 milliárd forinttal (!!!) túlléphessék.

Félreértéseket elkerülendő: Orbán és környezete pontosan tudja, hogy nem a hittant meg a totálisan kamu erkölcstant kellene duplájára emelt módon támogatni, hanem mindenekelőtt a korszerű nyelvoktatást és volnának még ötleteim, például azt a még mindig nem létező tantárgyat, amelyet e sorok írója kb. 30 éve javasol, s ami nem a különböző vallások és hitek állami támogatást élvező felekezeti apológiájával volna azonos, hanem a vallások és civilizációk történetének világi oktatását jelentené, s amely ismeretek hiányában a XXI. század embere csak bambán és hülyén néz a világra, hogy a világ is hasonlóképpen nézzen vissza rá. Normál esetben a hitoktatás az egyes egyházak és felekezetek dolga volna, ám a jelzett tantárgy oktatása az állami oktatás részét képezné.

Orbánék a hitoktatás támogatásának összegét korántsem racionális megfontolásból, kizárólag szimbolikus politizálásuk újabb minősíthetetlen és felettébb kártékony manifesztációjaként emelték a duplájára. Mert ha a saját zsebükből fizetnék önmaguk hittan- és erkölcstan oktatását, azt abszolút megérteném, hiszen ők, akik percről percre a kereszténység fontosságát hangsúlyozzák, alapfokon nincsenek tisztában a kereszténység hagyományával és tanításával, s ugyancsak alapfokon nem képesek megfelelni az erkölcstan elemi kívánalmainak.

Ám a legjellemzőbb minden bizonnyal az lesz, hogy az egyházak boldogan fognak rábólintani erre a duplára emelt támogatásra, hiszen a mai magyar ember összes egzisztenciális problémáját, a gazdaságitól és a pénzügyitől, a szociálison át az egészségügyig egészen biztosan a hittan oktatásának duplájára emelt támogatása fogja majd sikeresen megoldani.

Mindenesetre egyházainkat emlékeztetném Giottónak a padovai Cappella degli Scrovegni falán látható freskóira, különösképp arra, ahol Jézus épp kiűzi a kufárokat a templomból: Jézus jobb kezében ostor látható, de minthogy a festményeken a gesztus az elsődleges, Urunk, Jézus Krisztus épp egy jobbegyenest készül bemosni az egyik árusnak.

Hát így…”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

https://mandiner.hu/cikk/20220804_belfold_oktatas_hittan_erkolcstan_nyelvoktatas_iskola_egyhazak_tamogatas_gabor_gyorgy_velemeny

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2317901243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása