He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán Viktor: én vagyok az egyetlen bevándorlásellenes politikus Európában + Orbán Viktor az amerikai konzervatívok előtt beszél - kövesse velünk élőben a CPAC-et!

2022.08.04. 21:26 guma70

A miniszterelnök a budapesti konzervatív dzsembori után az Egyesült Államokban is beszédet tart egy CPAC konferencián, az amerikai republikánusok nagy örömére. Beszédét élőben követjük a hvg.hu-n.

Orbán Viktor magyar idő szerint csütörtök este háromnegyed kilenc körül állt ki a CPAC, avagy a Konzervatív Politikai Akció Konferencia dallasi kiadásának színpadára: az eseményt májusban Magyarországra is elhozták, a miniszterelnökre pedig a tengerentúlon is sztárvendégként számítottak a Donald Trump vezette republikánusok. Arról már korábban értekeztünk, mi áll az újra felerősödő Trump-Orbán barátság mögött, és mit képviselnek ebben a kapcsolatban az olyan események, mint a CPAC.

A miniszterelnök beszédét angolul tartja. Azzal kezdett: köszöni a vendéglátást Texasban, nagy örömmel tölti el, hogy itt lehet egy szuverén, önálló államban. Ahogy Texas az "önálló csillagos állam Amerikában", úgy Magyarország az "önálló csillagos ország Magyarországon."

Magyarországot 15 millió ember országának és a kereszténység évszázados bástyájának nevezte, és felhozta viccként, hogy "Ferenc pápa szerint magyarul beszélnek a mennyországban, mert örökkévalóság a nyelvet megtanulni." Ennyit kell tudni az országról elsősorban, magáról pedig azt modnta, hogy régivágású szabadságharcos, édesapa, és a leghosszabb ideje regnáló miniszterelnök Európában.

Orbán 2-3 hete azon gondolkodott, vajon mit szeretnének hallani tőle a CPAC-en. Magyarország nem globális szuperhatalom, de egy ezeréves ország. Állítja: szerinte sok embert, küztük a "balos médiát" is megzavarták a meghívásával. "Szélsőjobboldali, rasszista nagyember, Putyin trójai falova" tart beszédet - mondta arról, szerinte mit fog írni róla a fake news média, és leidiótázta a sajtót. Hozzátette, a "kutatások" most éppen azon dolgoznak, hogy bebizonyítsák, lebontotta Magyarországon azokat a demokratikus alapokat, amelyeket már elpusztítottak előtte. "Egy veszett liberális kell legyen valaki ahhoz, hogy ezt gondolja."

Ezután arról beszélt: Magyarországra rá akarják erőltetni a progresszív liberalizmust, ugyanúgy, ahogy a republikánusokra. Ezért nem akarták, hogy eljöjjön, mert ő meg tudja mondani: "hogyan kell legyőzni a szabadság ellenfeleit a politikai csatatéren." Azt mondta: apáink lőtték először a kommunistákat, és mi, a fiaik győztük le őket - "tudjuk, miért kell köszönetet mondani Ronald Reagannek." De a kommunisták feltámadtak, a liberálisokkal összefogtak, és küzdeni kell ellenük, mert a magyarok tudják: a kommunisták és a liberálisok egyek és ugyanazok.

"A győzelem napi szokásunkká vált, de tudjuk a mondást: a tegnap home run-jai nem nyerik meg a ma meccsét" - folytatta. Hozzátette: aki feladja, sosem nyer, aki nyer, sosem adja fel.

Orbán a magyar értékek sikeréért folytatott küzdelemről beszélt. Ehhez legalább 100 százalék kell, a kritikuk hangok ellenére. Bízni kell a zsidó-keresztény elvekben: ha hiszünk Istenben, hiszünk abban is, hogy ő a saját képére teremtett minket. Emiatt nem lehetünk sosem rasszisták, ez tart vissza minket attól, hogy túl messzire menjünk - állítja, indirekt módon utalva az elmúlt hetek kritikáira. Ezzel szemben szerinte a baloldal nem ismeri a határait, a mondatot pedig Clint Eastwood "tudnod kell a határaidat" idézetére fűzte fel.

"Ne féljünk az ellenfeleinket nevén nevezni" - mondja, majd Soros Györgyről beszél. Magyarországon Gyuri bácsinak nevezzük, mondta, akit jól ismer, és akinek komoly hadserege van pénz, kutatók, egyetemek és a fél EU-bürokrácia formájában. Orbán szerint Soros úgy véli, a magyar kormány elvei vezettek a 20. század tragédiáihoz, a miniszterelnök szerint viszont pont a kereszténységellenes poszt-nyugatiak mennek ebbe az irányba.

Nem csak azt kell tudni, mi felé, hanem abból, hogyan kell harcolni - folytatta. Saját szabályok szerint és csak a győzelemért lehet menni, és tenni arra, mit mondanak a liberálisok. Szerinte a liberálisok a marxizmusokat bújtatják az intézményekben, és ez egy kultúrharchoz vezet. Ehhez pedig meg kell erősíteni a templomokat és a hagyományokat - állította. "Magyarország Dávidként áll szemben a woke Góliáttal."

A magyarok azt tudják megmutatni, hogyan lehet küzdeni saját eszközökkel a nyomás ellen - mondta, majd arról beszélt, hogy mi voltunk az elsők, akik Európában megállították az illegális migrációt, majd a bevándorlásról szóló népszavazásról beszélt (igaz, annak érvénytelensége nélkül). Trump határfal-igéretét hozta fel, és mondta: mi felépítettük a határkerítést, amit Tucker Carlson úgy nevezett, hogy "nem egy erős fal, de olyan emberek védik, akik szeretik a hazájukat." Hozzátette: több embert tartottunk a határon kívül, mint amennyivel Dzsingisz Kán rohanta le Európát.

Orbán szerint a végső csatát vívjuk a jövőért, egyben a gyerekeinkért és unokáinkért - itt tért át a családpolitikára. Szerinte a progresszívok azt mondják, nem kell megvédeni a családokat, mert a szerelem az szerelem, és a család az család. Magyarország ebben is a saját szabályai szerint játszik: nálunk a tradícionális családok átörökítik az értékeiket, és ha ezek a tradíciók elvesznek, semmi nem menti meg a Nyugatot a pusztulástól. Ezt követően felsorolta a családpolitikai kedvezményeket, amelyeket az elmúlt években vezetett be a kormány (de nem mondta, hogy ezek nem javították a demográfiai mutatókat). Azt mondta, a házasságok megduplázódtak, az abortuszok megfeleződtek, és "mindenki keressen magának egy magyar feleséget", amely poént nagyon értékelte a közönség.

Ezután a gendernek ment neki: egy újabb érvénytelen népszavazásra hivatkozva mondta, hogy sosem utasítottak el egy kérdést sem akkora arányban a magyarok, mint a genderrel kapcsolatosakat. Ezután az Alaptörvényt idézte, egészen pontosan annak "családvédelmi" kiegészítéseit idézte. "Az apa férfi, az anya nő, és hagyják békén a gyerekeinket. Pont, vége, nincs vita" - mondta, amire álló taps volt a közönség reakciója.

"Magyarország kompromisszum nélküli védemezője a jogállamiságnak", mondta, majd hozzátette, nem több gender, hanem több országvédő kell, és "kevesebb drag queenre és több Chuck Norrisra van szükség." Orbán szerint Magyarország a legbiztonságosabb ország Európában, Budapesten pedig bárki biztonságban sétálhat éjszaka.

Végül az adókra tért rá, elejtve, hogy a progresszívok "mindig több pénzt akarnak az emberektől." Az egykulcsos adórendszerről magyarázott, majd hozzátette, megint megtámadták az országot, mert nem ment bele a globális minimumadóba.

 

 https://hvg.hu/itthon/20220804_Orban_Viktor_CPAC_Dallas_elo?s=hk

78 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1817900955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2022.08.04. 21:56:00

Mindenkit óvva intenék, hogy belevesse magát ennek az idiótának az ömlengő önfényezésébe.

Egyelőre a tények azt mutatják, hogy Magyarországot a folytatólagosan gyakorolt putyin-seggnyalás mellett is sikerült belavíroznia egy végeláthatatlan szartengerbe.

guma70 2022.08.05. 08:40:05

@jaegtoer:

igazad van - de ezt a szájnyalogató önfényező a valóságtól elrugaszkodott, dicsőségről hadováló embert nem árt a gondolkodni tudókna látni, hallani...

habakuk000 2022.08.05. 13:59:06

@guma70: Egyetértek Jégtörő urammal, nézegesse a halál ezt a világ szégyenét. Ha valaki szörnyülködni akar, menjen ki a kertbe s pislogjon a növényeire, akkor is jobban jár.
Viszont: van ma egy-két olyan hírecske, ami a 480 forintos ukránokmiattvanmindenrosszazók fejében minimum a Richter-skála szerint 36-os rengéseket kellene keltsen: (nem kelt, mert hiányzik az anyag a hullámokhoz)
Itt van rögtön a MOL II negyedéves rekordnyeresége, ami azért elég sok laposföld-hívői óhajt, sóhajt, kijelentést cáfol meg.
I. Az oroszokra nem hatnak a szankciók, eladják ők jó pénzért máshová az olajukat. Ha az az ország, aki annyira zsarolható, hogy a legdrágábban vásárolja a gázt, ekkora nyereséget tud elérni az orosz olaj finomításán, képzeljük el, mekkora árkedvezményt ér el Kína, India, akik nem úgy mennek vásárolni, hogy majd az eladó megmondja az árat a la szíjjártó. Azaz az oroszok jóval a piaci ár alatt kénytelenek szabadulni az olajuktól, az olaj szankció hatásos.
II. Háborús infláció. Ez a kifejezés nem rossz, habár inkább háború előtti infláció lenne a helyes kifejezés, ugyanis egyértelműen látható a tőzsdei grafikonokon, hogy az oroszok mesterségesen, a konkrét háború előtt verték fel a nyersanyag-árakat - korrekt szerződéses partnerhez méltatlanul - háborús céljaik elérése érdekében. Ebből aztán az is következik, hogy az orbánputyin-féle béke továbbra is fegyvert jelentene orosz kézben, azaz semmi értelme a tavalyi állapotokhoz visszamenni, függetlenedni kell az orosz, rosszindulatú kezekben lévő energiától, változatlan körülmények esetén az oroszok végigrabolnák és zsarolnák Európát.
Nem mellesleg a háború nálunk speciálisan üzemanyagár- és mezőgazdasági alapanyagár csökkenést okozott, nem is keveset, a parasztok már kezdenek átkozódni, viszont ezen árcsökkenésből a lakosság semmit észre nem vesz, mert az állami elvonások minden szintnél magasabbra emelkedtek. Az élelmiszerek inflációja pl a G7 számítása alapján 34%.
III. Árstop. Bebizonyosodott, hogy egyértelmű hazugság, semmi köze a lakosság vagyonának megóvásához, sőt. Tavaly ősztől még egy konkrét vállalkozói réteg, az üzemanyag-kereskedők pénzéből jótékonykodtak - a magánnyugdíj-pénztárakhoz hasonlóan elrabolva a jövedelmeiket -, idén ezt folyamatosan kiterjesztették először a fuvarozókra, majd a teljes vállalkozási szektorra, ily módon aztán végső soron a lakosságra hárítva abszolút igazságtalan elosztásban. Azaz a lakosság egésze - nem csupán az autózó -fizeti meg azt a többletadót, amit a gátlástalan állam elvon a világpiaci árakra tisztességtelenül hivatkozva.
Summa summárum, amit már régóta magyarázok: eu-s pénzek híján a ner kénytelen máshonnan rabolni, mert önmagában életképtelen, így aztán mi jövünk a sorban, akiktől még lophatnak, ezért romlik ekkora arányban a meglehetősen csekélyke életszínvonalunk, nem a háború, főleg nem az ukránok védekezése miatt.
IV. Zöld élet, jövő: a kormányzati intézkedések egytől egyig rövid távú, a kts-vetési lyukak azonnali befoltozását szolgálják, a ma legnagyobb problémája, a földi élet fenntarthatósága nagy ívben le van kakecolva, visszafordíthatatlan, több generációra kártékonyan ható problémákat okozva, a jövőt az eddigieknél is nagyobb mértékben tönkretéve. Mindezt természetesen Zelenszkijre mutogatva, magukat felmentve, fenntarható rendszerek helyett Móra Ferenc korába visszaesve.
V. Jön a válság, valóban jön, jönnek majd a csődök, a fizetési problémák, nem a háború miatt, hanem a covid utózöngéjeként, s 1000 év alatti történelmünk 12 éves legnagyobb tőkebeáramlása ellenére letolt gatyával, gúzsba kötött kézzel-lábbal kap el bennünket. Ismét mi voltunk a tücskök, illetve sokan közülünk azok a hülye hangyák, akik szájtátva tapsolták a tücsköket.

habakuk000 2022.08.05. 15:00:22

@guma70: Ezek szerint nem túl sok gondolkodó van Texasban, hellyel-közzel tán egyharmadnyi hely volt foglalt az istállóban. :)
www.facebook.com/100063371371875/videos/799645384684053

guma70 2022.08.05. 15:42:50

@habakuk000: :)

sőt! nem egy volt aki felháborodott a meghiváson.

mindenben tökéletesen igazatok van.
viszont évek óta nem voltam én se rá kiváncsi, mert elég volt amit a mindennapokban tett.
talán ezért szántam rá magam, hogy most megnézem mit újit.

borzalmas volt.

nem véletlenül emlegetem a TF beszédet ahol a körmének erejét kezdte próbálgatni...

betettem, magyar hanggal a videót.

és ezért még most azt mondom ezt a pródukciót, hazugság halmazt mindenkinek látni, hallani kell.

arról nem is beszélve, hogy ez több milliónkba került...

guma70 2022.08.05. 15:45:33

itt van fent a videó!

gazoló 2022.08.05. 18:43:34

@taga20:

egyazegyben tesso..a különbséghogy ott nem pár év alatt lopták össze..
a hasonlóság,hogy rabszolgaságon keresztül vezettek idáig a szálak (

taga20 2022.08.05. 22:05:38

@gazoló: egyébként azé maradjon a fityesz, me ők legalább tudnak kormányozni.

"gipszlakatosvinetu bivajbasznákról"

ja, aszt kurvára megy nekik, és még a természetet is szeretik/ésvédik:)))

uploads.disquscdn.com/images/dda51c6778402c9cf7119b7f25484937e03f7d63e1f0e00eaf117d1d63b37d64.png

jaegtoer 2022.08.06. 08:37:26

@taga20:
A legfrissebb, a tarvágásos erdőirtást is engedélyező 287/2022. (VIII. 4.) Korm. rendelet talán még a Balaton elterelésen is túltesz. Az, hogy aztán ez milyen jótékony hatással lesz a vízgazdálkodásra, talajerózióra, az erdei állatok élőhelyeire és milyen további járulékos környezeti hatása lesz, az fel sem mérhető - most. Ámde arról sosem volt szó, hogy az erdőket is megvédik, csak arról, hogy senkit nem hagynak az út szélén. Most már világos lehet az is, hogy nemhogy senkit, hanem semmit sem hagynak az út szélén, még csak forgácsot sem, legföljebb fűrészport. Hiába na! A háverokat ki kell stafírozni hetedíziglen, na! Azt meg könnyű belátni, hogy nem lehet mindenki Lőrinc, Ráhel meg Viktor Mihály. Több megértést, több tiszteletet! Magyarországnak! (vesd össze: "Az állam én vagyok" szállóigével)
Van még kérdés, fiatalemberek s nők, s más elfajzottak?

gazoló 2022.08.06. 10:12:24

@habakuk000:

Előkészítés

Hozzávalók

25 dkg bagett (10 szelet)

0.7 dl olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 közepes db vöröshagyma

8 levél bazsalikom

4 közepes dbparadicsom

só ízlés szerint

bors
oregano

Hozzávalók

25 dkg bagett (10 szelet)

0.7 dl olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 közepes db vöröshagyma

8 levél bazsalikom

4 közepes dbparadicsom

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés

A kenyeret felszeleteljük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és egy fél gerezd fokhagymával megdörzsöljük. Mehet a sütőbe, 200 fok, 5-10 perc.

A zöldségeket apró darabokra szeljük, a fokhagymát és a bazsalikomot pedig aprítjuk.

Egy tálba öntjük a felkockázott paradicsomot, a hagymákat, a bazsalikomot, az oregánót, sót, borsot és egy löttyintés olívaolajat.

Összekeverjük, és a sütőből frissen kivett kenyérszeletekre helyezünk kb. 1-1 evőkanálnyit.

gazoló 2022.08.06. 10:13:29

@habakuk000:

mit tennél még vele? ))

hol tekeregsz?

gazoló 2022.08.06. 10:15:23

@jaegtoer: ((

jég uram!
mindmekhalunk ésvagy megfagyunk!

de ba@@aszájba aki ezt kitalálta es engedélyezte!

jaegtoer 2022.08.06. 13:15:16

@gazoló: ami azt illeti most és ma szívesen fagyoskodnék egy kicsit

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.06. 13:17:21

@jaegtoer:

No azért a pelenkát az útszélin hagyták.

habakuk000 2022.08.06. 15:16:35

@gazoló: Bruszkettával? Megenném jó étvággyal. :)
Nagyon finom étel. Én általában nem pakolok bele vöröshagymát, lényeg, minden friss legyen. Igyekszek több fajta paradicsomot is belevágni, de jó ez pusztán olaj-bazsalikom-paradicsom triótól - ha emberek közé is kell menni, reggelire ez a nyerő - kezdve snidlinges, paprikás, cukkinis vagdalttal is, estére beletörünk egy-két fokhagymát is..
Firenzében tiszta paprikásat ettem, kicsit megpirítva, egészen elképesztően jó volt, de tök mindegy, bármit raksz bele, finom.
Általában az egészen egyszerű fűszerezésű ételek a kegyetlenül finomak, fokhagymás spagetti - fokhagyma, chili, olaj, bors, paradicsomos tészta, bazsalikom vagy oregánó alapvető, semmi más nem.

Reggel a hűvösben kert, 9-től fürödni voltunk, délre értünk haza, most ebédeltünk pesztós tésztát pohár sörrel.
Estére cukkini muffin lesz.
www.youtube.com/watch?v=ZCVS8jEhryU

gazoló 2022.08.06. 15:52:48

@habakuk000:

jó cuccokat kajáltok és az egyszerű digó kaják is isteniek amikről írsz))
ma egy szimpli kapros tökfőzeléket főzőcskéztem,mert megnőttek a kolbász tökeim))

gazoló 2022.08.06. 15:56:54

@jaegtoer:

be kell azt osztani,ráérünk még fagyoskodni..de ha már jégnek is melege van akkor itt a vég.

habakuk000 2022.08.06. 16:59:38

@gazoló: Azzal ki lehet kergetni a világból. :)
Bruschettát nem lehet megunni, ha csak az olajat variálod - mák, tökmag, szója különféle oliva, len -egy héten keresztül tízféle reggelid vagy vacsorád van. :)
A fűszeres olivákat nagyon szeretem, -salátákra is -csak tényleg nem mindegy jó vagy össze-vissza olajad van.
Öt cukkinitövünk van, jövőre csak kettőt ültetek, nem győzzük enni a rengeteg cukkinit, levestől kezdve puffancsig, ragutól grillig már mindenhogyan ettük. :)

A Spurs elég erős, nagyon tudatos csapat.

taga20 2022.08.06. 17:30:42

@gazoló: @habakuk000:

skacok, tűzijátékra jöttök gusztushuszadikán?

állítólag akkora lesz, hogy még a holdról is láccani fok:)))

uploads.disquscdn.com/images/bd0ae5163facb4eb62a164444a59a93a5cc4ff577a805a65514e5b4d373e8649.jpg

habakuk000 2022.08.06. 18:31:46

@taga20: Hogyne, már olvasom a magyar szentek történetét, hogy megfelelő dicsőítő táblát tudjak vinni a körmeneten a világon egyedülálló cigány élő istenünknek.

(tényleg leszünk Pesten, mert akkor jövünk vissza a Szabadtériről Szegedről, s fel kell szedni egy mostanság nevelt kiskutyát, de nemigen hinném, hogy érdekelne. Máltán szinte minden nap van tüzijáték, amilyen kis sziget, annyi temploma és búcsúja van.)

Azért nagy öröm, hogy a piac működik. Két kg lisztet lehet venni egyszerre a környékünkön, oda a rendeléses vásárlásunk, nem győzünk boltba járni - mi sütjük a kenyeret és zsömlét -, azt pedig liszt nélkül nem egyszerű.
A Friderikusz-podcastben Békesi László van, érdekes, szoktad hallgatni, úgy emlékszem.

gazoló 2022.08.06. 18:45:45

@habakuk000:

ez a történet megvan?))

"A 80-as évek elején volt egy NDK-s korcsolyázónő, akit úgy hívtak:
Anett Poetsch. (Pöccs)
Gyulai István még riporter volt. Idézet a közvetítésből:
“A kis Pöccs, hogy megnőtt tavaly óta!”

gazoló 2022.08.06. 18:49:08

@habakuk000:

a nagyra nőtt tökökkel kapcsolatban))
...
www.facebook.com/groups/fermentalas/permalink/3261483174171371/

nem tudom engedi-e megnyitni,a lényeg,hogy a tökfélék sóval remekül fermentálhatóak..ha túl sok keletkezne.

gazoló 2022.08.06. 18:50:56

@taga20: DDD

édestestvérem..majd akkor megyek ha a puhos gecit kell kiebrudalni a kolostorból..de akkor nagyon

taga20 2022.08.06. 19:19:32

@habakuk000: "de nemigen hinném, hogy érdekelne"7

a láccat ellenére, majd minden hülyeséged érdekel:)))

egyébként, ez a baja alapvetően a magyarországunknak:

uploads.disquscdn.com/images/6d89d02cd2b310384343b1c1638916e15c5759d9cbc4395d9a95a01f449994bd.png

taga20 2022.08.06. 19:27:17

@gazoló:
"A 80-as évek elején volt egy NDK-s korcsolyázónő, akit úgy hívtak:
Anett Poetsch. (Pöccs)"

bakker, ez mekkora! ha pöccs lenne, akkor szerintem németbe így írnák:))):

poetschtsch:)))

zenét szoktál tezsvérem? nesze:

www.youtube.com/watch?v=ooo2k_4_m1Q&list=RDooo2k_4_m1Q&start_radio=1&rv=ooo2k_4_m1Q

gazoló 2022.08.06. 19:35:43

@taga20: DDD

ez most jól esett..sétálnék kubai városkákban,tengerpartokon))

kis szivar,rum viszki))

taga20 2022.08.06. 19:45:59

@gazoló: ako itt egy másik vinetutezsvérem:)))

u.i.: lejöttem a depesről(nem véglek, me ők a nonplusultra), idén rámstejnos nigger lettem;)

íme:

www.youtube.com/watch?v=thJgU9jkdU4

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.06. 21:08:54

@habakuk000:

A cukkinit le lehet fagyasztani, úgy, mint a tököt.

gazoló 2022.08.06. 21:32:52

@látjátok feleim szümtükkel: DDD

de ha majd télen leáll az áramszolgáltatás is és kiolvad a melyhűtő,akkor mi lesz?))
igaz,gáz sem lesz és talán megmarad fagyottan a fazékbakerülésig))
mindmekhalunk

habakuk000 2022.08.07. 08:26:02

@látjátok feleim szümtükkel: Próbáltuk tavaly, csak levesnek jó a fagyasztott cukkini, öt doboznál többet nem teszünk el. Úgy szeretem, ha harsog kicsit a tésztán pl, főzeléknek nem állhatom, gondolom a gyerekkori tökfőzelék traumám miatt.
@gazoló: A Pöccsre emlékszem, de ma már annyi pöcs szaladgál nálunk a médiában, hogy nemigen tűnne fel.
A fészbukos link nem nyílik, de ki fogom próbálni a fermentálását, köszönöm az ötletet. A kvasz is finom.
@taga20: Nem téged nem érdekel, hanem engem a tüzijáték. :) Amúgy pedig az a baj, hogy egyre hülyébbek leszünk átlagban. Hallgathatnál pl Weather Report-ot, az segítene rajtad picit.:)
www.youtube.com/watch?v=dlee09qmnv4

habakuk000 2022.08.07. 08:51:44

Ma cukkini-krémleves lesz az ebéd cukkini-puffanccsal. Desszertnek cukkini-muffin. Tiszta szerencse, hogy nem jó tüzelőnek, mert már jönnének a derékhadak begyűjteni a termést.

gazoló 2022.08.07. 09:09:05

@habakuk000:

látom minden jó combra emléxel a régmúltból.
....
a zenéd remek..imádtam a hangzásukat.
mint,ahogy a nemrég eltávozott ikonét is:
youtu.be/0ty_fG1aBjc

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.07. 09:26:40

@gazoló:

Persze, hogy mind. Ki előbb, ki utóbb.

gazoló 2022.08.07. 10:09:20

@látjátok feleim szümtükkel:

nehogy 'mellyre szívd! száz évig élj))

taga20 2022.08.07. 10:14:52

@gazoló: na, szerintem elég neki 70 is:)))

gazoló 2022.08.07. 10:18:57

@habakuk000: DDD

mint a Forrestgumpban,csak ti nem rákot esztek rákkal,hanem cukkinit cukkinivel)

....ehhez az új erdőförmedvényhez mit szólsz?
itt látni mennyire nemzeti,a nemzetiek meg nyelik be tövig.

inkábbb vesszenek az erdők,mint engedjünk az eunak és jöjjön a lóvé!
úúútálok minden álnemzeti fideszes gecit aki ehhez tapsikol!

..
tagától kérjük a lépcsőházy tacepaót))

taga20 2022.08.07. 12:08:38

@gazoló: küszöb, ha má digok, akkor itt egy remek tőlük:)))

www.youtube.com/watch?v=ptriccpFRqE

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.07. 12:15:26

@gazoló:

Nem vagy magadnál, akar a fene száz évig élni, pedig esélyem van rá, anyám húga márciusban már 102. lesz, ha megéri.

habakuk000 2022.08.07. 12:30:43

Azt írja az újság, a szocik népszavazást kezdeményeznek az EU-tagságról.

Kitűnő ötlet, egészen egyszerűen brilliáns. Az időzítés külön dicséretet érdemel.
Igaza van Hadházynak és Márky-Zaynak, ez az ellenzék jobban tolja a fideszt mint a fideszesek.

taga20 2022.08.07. 12:51:01

@habakuk000: mi a gondod vidéki?

szerintem ép ideje, hogy elváljon a szar a májától!

nem bízol a magyarokban? mit tol az ellenzék?

néha nem értelek!;)

habakuk000 2022.08.07. 13:09:39

@taga20: Milyen jól sikerült a brexit szavazás is, az is pont azért jutott valakinek az eszébe, mert belpolitikailag egy nagy semmik voltak.

rogán röhög a markába, amikor erősen esik az életszínvonal, az összes, 12 év alatt felgyülemlett fost rá lehet kenni az eu-ra, akkor kap egy kilövési célpontot a magyar társadalom.
Nem hiszem, hogy nem a fidesz sugallta volna ezt a nagyszerű ötletet, ilyen hülye politikus egészen egyszerűen nem létezhet. Még a kunhalmi sem lehet ekkora vadmarha.

gazoló 2022.08.07. 13:12:06

@habakuk000:

a fasz nem. rakta össze,hogy a geci a médiagőzhengerével pillanatok alatt formálja át a nyáj agyát unióellenesé :-(

gazoló 2022.08.07. 13:19:32

@habakuk000:

a darázsokkal hogy állsz ?
ajánjál vmi tuttit..de ne prédahagyást,mint a múltkor))

az összes klapp körtém préda a lódarazsaknak(
a tót másfélliteres kelt sört nem komálják(
..
lófaszaseggükbe meg cukorszirupos élesztőt..már a muskotályos szőlő körül legyeskednek..
valami ellensége nem tud képződni a padlásdarazsaknak a kurva életbe!

habakuk000 2022.08.07. 13:43:20

@gazoló: Nem nagyon tudok gondolkodni, mert megettük a cukkinilevest bazsalikommal + rozmaringgal megszórt fokhagymás olajos pirítóssal - utóbbi miattad van - és az összes vér a hasamban van.
Azt hiszem ecetes cukros löttyöt teszünk a pet palack csapdába, abba egy kg darázs is be tud csábulni.

gazoló 2022.08.07. 14:03:33

@habakuk000:

"Azt hiszem ecetes cukros löttyöt teszünk a pet palack csapdába, abba egy kg darázs is be tud csábulni."

ez egy faszság..nálunk le se szarják az ilyen löttyöket a jól képzett zümik!

gazoló 2022.08.07. 14:05:59

@habakuk000:

azt reméltem tucc valami avantgárd ölő folyadékot))

jelzem a vadgesztenye és dió aknázómolyok,fúrólégygenyák most támadnak..sárga lapok kirakva

habakuk000 2022.08.07. 14:41:51

@gazoló: www.csalomoncsapdak.hu

Ezeket használom néha, a fátyolkás tojásrakó hely nagyon tuti, a földibolhás is kiváló.

taga20 2022.08.07. 14:52:37

@habakuk000: miért, szerinted ha mohácsot elkerüljük, akkor jobb lenne?

minden nép azt kapja, amit érdemel.

hol vannak dzsingiszkánék, vagy a perzsák, vagy...?

nem egy brexit vezet a huxithoz, ha nem maga a nép.

pl. ilyenek miatt hasal el egy nép:

uploads.disquscdn.com/images/4e23415d0e95b634c4497f2a71a126e1fcd10e42218d17f0a1f61069546db55f.jpg

taga20 2022.08.07. 15:22:03

@gazoló: viszont egy jó tapasztalat az armageddon közepén, hogy kurvára nincs szúnyog, itt érden:)))

gazoló 2022.08.07. 15:27:15

@taga20:
kakkukkhegyről jó a panoráma

gazoló 2022.08.07. 15:29:22

@taga20:

a migatyánk is népsavazni alar huxitról..
wazz,ezek ki fognak léptetni és itt állunk majd letolt gatyával a faszerdőben!

taga20 2022.08.07. 15:39:09

@gazoló: érdemes most megcsinálni, mint még pár év agymosás után.

lásd: a geci 2008 legvidámabb gaszprom barakktól, el jutott a a barakkig.

uploads.disquscdn.com/images/601b06ee2af44ccbf02b05a52a0c120ce37b7c6b294eb9efb72bf0f345fa551a.jpg

gazoló 2022.08.07. 15:54:14

@taga20:

ennek fel sem kellene merülni,de tényleg van annyi birka aki megvezethető :-(

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.07. 17:00:25

Darázs nem szereti a káliszappanos permetet, az pedig könnyen lemosható a gyümölcsről. Nálunk még nem jelentek meg, de tavaly azzal mentettem a lugast, most is az lesz, ha szükséges lesz.

Egyébként meg a fene tudta, hogy a házmester már akkor előre hazudott.

gazoló 2022.08.07. 17:18:34

@taga20:

basszál le,de ha kis Hernádit hallgatom,jókedvre derülök))

youtu.be/Gij1IQPrdeY

"Nyugi van, ez még nem a halál
Neked még nem
Alice és Lassie hazatalál
De te még nem
Pihen a szív, elrepít a szél
Fut az álom
Kisüt a nap, köszörüli az élt
A fűszálon

Igazi a csoda
Nem csalás, nem ámítás
Nagyon élem
Ha beleszakadok is
Van tovább és még tovább
Ki, ha én nem?
Majd belezuhanok a
Nagy banális éjbe tán
De ma még nem
Mindig akad okom
És van miért, és van kiért

Szeretek, ölelek, zokogok, remegek
Rohanok, elesek, zuhanok, lebegek
Súlytalan…

Hajlik a tér és szökik a kút
A hajam egy hullám - kanyar az út
Soha többé nem botlik a ló
Repül és ámul – ez neki való

Igazi a csoda
Nem csalás, nem ámítás
Nagyon élem
Ha beleszakadok is
Van tovább és még tovább
Ki, ha én nem?
Majd belezuhanok a
Nagy banális éjbe tán
De ma még nem
Mindig akad okom
És van miért, és van kiért

Szeretek, ölelek, zokogok, remegek
Rohanok, elesek, zuhanok, lebegek
Súlytalan…"

taga20 2022.08.07. 18:13:08

@gazoló: én szeretem a tezsvéreimet, mékha tökök is.

tégedet is!:)))

na zene, és szöveg, hamá!;)

www.youtube.com/watch?v=eOgI_xZfdT8&list=RDeOgI_xZfdT8&start_radio=1&rv=eOgI_xZfdT8

gazoló 2022.08.07. 18:29:07

@taga20:

vedd elő mindkét kezedet küszöb, mert itt még Bea asszony is besegít))
youtu.be/cfCnxJ_l32E

gazoló 2022.08.07. 18:32:29

@gazoló:

"Kicsi vagyok én
A káosz közepén
Hol a lovagom
Vajon hol henyél?
A szabad akarat a csapda
A gúnyt sem érted
Értem én, a fény kihunyt
Kaparom a sort
Picike a zaj
Ez a matatás vihart nem kavar
Ma a türelem, a csendhez csatolt
A végtelenbe nem hatolt
Az ingem kívül, benn a folt
Ahogy a szavak gyűlnek
Fogy a szívem
Pont úgy
Mint a Hold
Ha meghalok
A szívemből nem nőnek dalok
Csak csendben elmegyek
Pá, nem vagyok
Ha meghalok
Szívemből nem nőnek dalok
Ebből tudhatod
Már nem vagyok
Na-na-na, na-na, na-na-na-na-na-na-na-naj
Na-na-na-na-na-na
Ah, oh
Na-na-na, na-na, na-na-na-na-na-na-na-naj
Na-na-na-na-na-na
Ey
Nem a zsetonért
Nem a sikerért
Nem magamért
Nem is másokért
Ez a feladat, a karma, a pont
Az i-n, a számba öntsetek betont
Megy a cicaharc
Fut a kisegér
Puha cicamancs
Neki túl kemény
Fogy a nyugalom, az égről rabolt
A nagy golyó ma nem tarolt
Az ingem kívül, benn a folt
Ahogy a szavak gyűlnek
Fogy a szívem
Pont úgy
Mint a Hold
Ha meghalok
A szívemből nem nőnek dalok
Csak csendben elmegyek
És pá, nem vagyok
Ha meghalok
Szívemből nem nőnek dalok
Ebből tudhatod
Hogy már nem vagyok
Na-na-na, na-na, na-na-na-na-na-na-na-n

Ha meghalok
A szívemből nem nőnek dalok
Csak csendben elmegyek, oh-oh-oh
És pá, nem vagyok, oh-oh-oh
Ha meghalok
A szívemből nem nőnek dalok
Ebből tudhatod, oh-oh-oh
Hogy már nem vagyok, oh-oh-oh
Ha meghalok
Szívemből nem nőnek dalok (na-na, na-na-na-na-na-na-na)
Ha meghalok
Szívemből nem nőnek dalok (na-na-na-na-na)
Ebből tudhatod
Hogy már nem vagyok
"

habakuk000 2022.08.08. 11:43:20

@gazoló: Gondolkodtam a darazsaidon, nem szomjasak?

Tegyél ki nekik vizet, nálunk rengetegen járnak inni, de mást bajt nem nagyon látok.
Mondjuk itt gyurgyalagok is laknak.

gazoló 2022.08.08. 13:46:17

@habakuk000:

vann kinn víz a madaraknak több helyen,arra rájárnak..a medencébe is tömegesen gyilkolják bele magukat,de kifogyhatatlanok.
este lefújtam pár fészket,oszt iszkiri))

de kösz,hogy gondotál rájuk))

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.08. 16:12:22

@habakuk000:

Azért nehogy úgy csinálja, mint egyszeri szomszédom. Valaki mondta neki, hogy a lugasba akasszon ki konzervdobozokban cukros vizet. Megtette.

gazoló 2022.08.08. 18:40:27

@látjátok feleim szümtükkel:

úgy néz ki a negyven deka cukros oldat fél liter vízben,sörrel,élesztővel,pillepackban bejön a lódarazsaknak.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.08. 22:26:10

@gazoló:

A palack lehet jó megoldás, de a konzervdoboz miatt rengeteg darázs jött, megrágták a szőlőt is.

gazoló 2022.08.09. 07:49:34

@látjátok feleim szümtükkel:
jóreggelt

tegnapi suicid,részeg disznók)

mondjuk ha már menni kell 40 fokban sörbe fulladva,szép halál))
süti beállítások módosítása