He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

február 2023
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Mozgalmas volt a mai nap: Hegedüs Zsuzs beolvasott Orbánnak „a legvérmesebb fajgyűlölőknek” is tetsző szövege miatt, majd Jaksity György a Corvinuson robbantott

2022.07.26. 20:10 guma

Frrisitve: a 444 most egy a teljes beszédet tartalmazó, felirattal ellátott hangfelvételt is közzétett a nagy port felvert diplomaosztón elhangzottakról, ami beillesztettem.

Jaksity György a Corvinus diplomaosztóján arra szólította fel a végzősöket, hogy harcoljanak ki valós demokráciát az országban

Magyarországi diplomaosztón aligha mondtak eddig olyan kemény beszédet az ország állapotáról, mint amit Jaksity György közgazdász olvasott fel a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Nem kezdett harcosan, először csak felsorolta a karrierje legfontosabb állomásait, részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, aminek később elnöke is lett, 1993-ban létrehozták az azóta általa irányított Concorde Értékpapír Rt.

Ezek után viszont úgy folytatta, hogy „számunkra és sok, hozzánk hasonló idősebb vagy akár minket követő generáció képviselői számára, lezajlott a rendszerváltás. Cégeinkben, társadalmi és civil, illetve tudományos tevékenységeink révén minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy Magyarországon modern, jól szabályozott, szabad versenyes piacgazdaság és demokrácia legyen. De nem így történt. Magyarország nem hogy nem vetkőzte le szörnyű XX. századi múltjának elhordott ruházatát, hanem némileg átszabva újra magára kanyarította. A szocialista tervgazdaság és a haveri kapitalizmus sajátos keveréke jött létre, és illebrálisnak mondott demokráciánk van”.Ezzel pedig rátért arra, hogy milyen állapotban is van jelenleg Magyarország.

„Hogy liberális vagy éppen illiberális egy demokrácia, az ízlésbéli kérdés. Az viszont, hogy valóban demokrácia vagy inkább csak annak megcsúfolása, esetleg kimondottan kleptokrácia, bizony, elég nagy különbség. Magyarország nem annyira illiberális, mint ildemokrácia. Vagy még inkább az angol beteg szó jelentésével élve ill demokrácia.”

A beszéde folytatása pedig ez volt:

„Igen, Magyarország beteg, a szó minden értelmében véve. Nincs funkcionáló, a kormányt elszámoltatni képes ellenzéke, az ország nagy része számára hozzáférhető szabad sajtója, elakadt a hatalmi ágak szétválasztása, a kelet-európai reformok úttörőiből mára az Európai Unióhoz legkevésbé felzárkózó ország lettünk, az európai uniós támogatások legmagasabb szintje ellenére.

Egészségügyi mutatóink elszomorítóak, és miközben ész nélkül és teljesen eredménytelenül próbáljuk növelni a születések számát. Érzéketlenül nyugszunk bele, hogy évente 130 ezer honfitársunk többnyire súlyos, nem megfelelően kezelt betegségek által megkínozva végzi életét, miközben 20-30 ezer halála megelőzhető, illetve elkerülhető lenne.

És hát hol máshol, mint az alma materem diplomázó diákjai és oktatói között szomorodhatnék el a legjobban azon, ahogy pedagógusainkkal bánunk, és ahova hagytuk lesüllyedni az oktatási rendszerünket. Kompország maradtunk, megrekedtünk kelet és nyugat között, csak éppen abban vagyunk nyugatiak, amit a kelettől kell megtanulni, és abban keletiek, amit a nyugatot kellene követni.

Nekünk egyetemi tanáraink a 80-as évek végén azt mondták, hogy mi vagyunk a válság és a szükséges reformok generációja. Ez a rossz hírnek álcázott információ valójában számomra és a generációm sok tagja számára pezsdítően hatott. Nem azért, mert arra gondoltunk, hogy a zavarosban halászva, a magyar és az európai adófizetőket megkárosítva tehetünk szert nagy vagyonra. Nem. Sokkal inkább azért, mert kihívásként, feladatként, mi több, küldetésként fogtuk fel, hogy az egyetem falai között és azon kívül - csak megjegyzem, önök előtt egy mániákus autodidakta áll -, megszerzett tudásunkat kamatoztatva és szorgalmunkra alapozva tegyük meg a tőlünk telhetőt azért, hogy egy jobb országban élhessünk. Nem zéró összegű játszmában, mások megkárosításával, hanem környezetünk és magunk együttes felemelésével gondoltuk ezt elérni. És így is cselekedtünk.

Sajnos nem ez lett a követendő példa. A leggazdagabb magyarok jelentős része egykori állami vagyon romjain vagy a jelenlegit megcsapolva és EU-s támogatásokkal felturbózva éli felhőtlen vagy még inkább felelőtlen életét. Én önöknek azt mondom, kedves végzősök, hogy önök lesznek az a generáció, amelynek a feladata, amit mi elkezdtünk, a rendszerváltás végleges befejezése. Valós demokrácia kiharcolása és megteremtése. Az ország dohos, áporodott, betegségeket hordozó levegőjének megtisztítása, kiszellőztetése, a XX. század szégyenteljes ideológiai gúnyáinak szemétdombra vetése, elégetése. Magyarország kompjának a modern európai civilizáció partjához való végleges kikötése. Ehhez nem elegendő jól képzett szakemberekké válni, ehhez jó embernek kell lenni.”

Nem ez volt a legvége, de a felvétel itt megszakad.

Annak fényében különösen szabad beszéd ez, hogy a Corvinuson belül nemrég robbant ki egy vita arról, hogy az egyetem dolgozói, oktatói, kutatói és diákjai mit és hogyan mondhatnak a nyilvánosságban.

UPDATE: Egy végzős hallgató elküldte a beszéd végét. Ebben Jaksity arról beszél a friss diplomásoknak, hogy szabad és igaz embernek kell lenni.

„Szabadnak, vagyis a jól csengő ideológiáktól, politikai jelszavaktól aktuális divatoktól és a fogyasztói társadalom megannyi vonzó kötődésétől és káros szenvedélytől mentesen életet élni.

Szabad akarni és élvezni a jólétet és a gazdaságot, de csak ha teszünk érte a saját erőnkből merítve, és nem a rokoni, kollégiumi haverság és a korrupció szálai mentén lavírozni. Még inkább szabad és kell megosztani mindezt azokkal, akiknek az élet nem biztosított olyan lehetőségeket, mint nekünk.

Nem, nem leszünk sok szempontból egyenlőek, de az esélyegyenlőség mindenkit megillet egy civilizált társadalomban. És azon túl, hogy ez fontos állami feladat lenne, sajnos nálunk nem, civil feladat is egyben.

Szabad és kell többre vágyni a fejlődéshez. Bátornak, kísérletezőnek kell lenni. Nem félni a kockázatoktól, hanem azok tudatában és azok kezelve dolgozni. A legnagyobb kockázat ugyanis az, ha nem vállalunk kockázatot. Ezt jelenti a vállalkozó szó. Nem az állami megrendeléseken, kedvezményes hiteleken, állami és európai támogatásokon való élősködést.

De miközben a kapitalizmust, és az emberi fejlődés logikáját követve egyre többre vágyunk, ne felejtsük el Lin-csi apát tanítását, ne sok legyen, hanem elég. Mert a több, az felesleg. Nemcsak szabadnak, igaznak is kell lenni. Vagyis azt mondani és tenni, amit gondolunk, amiben hiszünk, és amire követendő példát felmutató elődeink tanítanak. Nemcsak magunknak kell igaznak lenni, de a választásainkban is, Hazug, erkölcstelen, romlott és elvtelen hordószónokok igézetében nem lehet és nem is szabad élni, mert az olyan, mint a mocsárban egyre mélyebbre csábító lidérc. Út a biztos lesüllyedéséhez.

Mint látják a helyzetük három évtized után nagyon hasonlít az én generációm kiindulópontjához. Egy tartós gazdasági-társadalmi és erkölcsi válságban fuldokló országban kell felelősséget vállalni magukért és másokért. Ha cinikus lennék, azt mondanám, innen szép nyerni. De nem vagyok az. Ezt azért mondom, hogy ez egy nemes kihívás, amit önök közül sokan, tanulmányaik során megszerzett tudással és az eddigi életük során felépített morális tartással fognak leküzdeni”.

https://444.hu/2022/07/26/jaksity-gyorgy-a-corvinus-diplomaosztojan-arra-szolitotta-fel-a-vegzosoket-hogy-harcoljanak-ki-valos-demokraciat-az-orszagban

Orbán „tiszta náci szövege” miatt lemondott Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

A miniszterelnök Tusványoson, a “fajok keveredéséről” elhangzott beszéde miatt benyújtotta lemondását kedden Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott – értesült a hvg.hu. A szociológus Orbán Viktornak írt levelében úgy értékelt, hogy a beszéd „a legvérmesebb fajgyűlölőknek” is tetszett volna, ezért 20 éves barátságuk ellenére meg kell szakítsa a kapcsolatukat.

 

folytatás: https://hvg.hu/itthon/20220726_Orban_Viktor_Hegeds_Zsuzsa_lemondas

Orbán volt főtanácsadója azt is helyesnek tartja, hogy nem ad pénzt az EU, amíg nem hozzuk rendbe a jogállamiságot

Hegedüs Zsuzsa sem tudja, hogyan tudnak megélni 240 ezer forintból az ápolónők és a kezdő tanárok.

Az Orbán Viktorral szakító főtanácsadó az RTL Klubnak adott interjújában azt mondta, hogy először a homofób törvény vágta ki nála a a biztosítékot, „mert azért a Csurka ennél kevesebbet csinált”. Arra a kérdésre, hogy ha akkor ennyire felháborodott, mégis miért maradt a miniszterelnök főtanácsadója, azt mondta: „Azért, mert akkor még nem volt pénz a digitális felzárkóztatásra.” De azóta Hegedüs Zsuzsa legfeljebb üvöltött Orbán Viktorral, de nemigen találkoztak. A miniszterelnök fajelméleti fejtegetéseiről azt mondta: „Goebbels is megrendelhetett volna egy ilyen beszédet, mert ez egy náci beszéd.” Szerinte ez már vállalhatatlan.

 

https://444.hu/2022/07/26/orban-volt-fotanacsadoja-azt-is-helyesnek-tartja-hogy-nem-ad-penzt-az-eu-amig-nem-hozzuk-rendbe-a-jogallamisagot

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7517891805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2022.07.26. 20:54:00

hát oda vagyok a boldogságtól, hogy 20 év után rágyütt zsuzsika drága a lényegre, de nekem az a véleményem, mint birinénének:

Vajákos Biri néne • 7 órája

"45ezer ártatlan covid-beteg kinyírása még nem volt sok. A szegregált iskolák cigányok ezreinek, az még belefért.A Jobbik, a Mi Hazánk dörgölőzése, a nemzetközi szélsőjobb elé betérdelés Orbántól az is belefért. A 7 éve tartó nettó rasszista migránsozás, négerezés, arabozás is még éppen oké volt. A melegek jogainak, életének politikai céllal történő üldözése, csorbítása, mocskolása még pont nem volt sok, Zsuzsa. A kisebbségek életét helyettetek élhetővé tévő civilek üldözése, nyírása, alázása is még éppen elfért.

De a fajok keveredéséről szóló két mondat az már sajnos túlment minden határon.
Pedig a 20 éves barátság.

Te egy elvtelen, aljadék, megalkuvó gusztustalan nyomorult vagy, Zsuzsanna. Egy igazi utolsó mocskos tetű, aki még a szép és kedves szerepben is tetszelegni akar, miközben mosolyogva nézi végig, ahogy ezek üldöznek, kinyírnak, tönkretesznek mindenkit, aki nekik akkor és ott nem tetszik.

És most meg kiállsz és nyilván valamiféle erkölcsi nagyságként kívánsz megjelenni, akinek van olyan, hogy elég.

Pfej, de undorodom tőled, te jó ég!"

szerintem még kultuláris is volt a nénje;)

habakuk000 2022.07.26. 22:21:50

@taga20: Túlságosan finom volt Biri néne, a mocskos tetű jelző erősen hízelgő erre a gusztustalan lényre.

Megvan ám, miért vagy olyan hülye, hogy azt hiszed putyin nem a békegalamb. Be vagy oltva csipsszel, az osztrákok kimérték.
Bezzeg a kékasszony, ő nincs beoltva covid elleni csipsszel, így aztán tudja, hogy a Föld lapos, orbán és putyin elhozzák a világbékét és amúgy is a nyugat rossz.

hvg.hu/vilag/20220726_odessza_ukrajna_raketa_tamadas_legvedelmem_haboru/pp/96501
( a napi riportban van egy osztrák felmérés. )

Lehet van igazsága orbánnak a fajok keveredéséről és létezik a hülyék faja, amit végképp nem akar összekeverni az okosokéval.

guma 2022.07.27. 17:16:32

@habakuk000: :)

igazad van!

ez a nő a szememben akkor lett semmi, amikor büszkélkedett azzal, hogy az ő javaslatára lett a 300FT elleni népszavazás, ami a győzelmüket törvényesen meghozta!

BiG74 Bodri 2022.07.28. 15:05:29

@taga20:
A franc, szóról-szóra leírtad amit gondolok!

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.29. 17:40:40

@guma:

Nincs ezzel baj, megkapták a népsavazók amit akartak, meg Zsuzska bába is a vigaszdíjat. Most viszont már öregecskén nem fogta az agya mit is beszél, de másnap leesett neki, hogy ugrott a zsozsó, és a nyögdíjból nem fussa a magas rezsire. Ezért ő is lement kutyába.

taga20 2022.07.29. 17:59:10

@guma: számomra ez a orbánlény értelmezhetetlen, mint külsőleg, mint belsőleg.

u.i: valaki tudja hány éves zsuzska, me a wikipédia titkolja;)

habakuk000 2022.07.29. 18:12:35

@taga20: Udvarolni szeretnél neki? Van ízlésed, legalább olyan mint gazoló aranyfácánozása. :)

taga20 2022.07.29. 18:24:06

@habakuk000: "Udvarolni szeretnél neki?"

eszt miből jött ki számodra?

én juditkának szeretnék, hogy hagy tudja meg milyen egy igazi férfi:)))

habakuk000 2022.07.29. 19:00:06

@taga20: orromba ment a gyömbérsör. :( Juditka olyan romantikus éjszakai fürdőzésen volt tegnap - velem -, hogy ihajj. :)
Na, te csak udvaroljál a muzsiknyicádnak, szerintem ő tényleg szeretné megtudni, milyen is egy gimnasztyorkás, egyhetes alsógatyás igazi muzsik. :)

A hárommillió partizán és a hárommillió ellenzékibelülrőlromboltamarendszert országában ilyenen felakad a szemed?

De aki pl navracsicsra azt mondja, hogy viszonylag európer, az is megérdemel egy szembeköpést. Vagy bármelyik ürgére.

Most van már tévénk mert valami hülye gondolattól vezérelve kicseréltettük a led-sort, néztem a királyit, ezek teljesen beálltak az oroszok mögé. Tényleg valószínű az ukránok győzelme.

taga20 2022.07.29. 19:37:22

@habakuk000: egy rúgóra járunk, mert a hvgén pont ezt olvastam, csak a belem kifordult ettől a két szutyoktól.

taga20 2022.07.29. 20:08:12

ja és zsuzsikához egy újabb birinéni tűpontosat dobnék be:

Vajákos Biri néne • 6 órája • edited

"És egy csomoan - itt is - aznap azonnal felmentették ezt a gusztustalan féreg nőt valamennyi fideszes mocskáért, minden megalkuvó aljasságért, lévén megbánta, megjött az esze, van neki is, ami elfogadhatatlan, stb

Itt, válaszban lehet bocsánatot kérni, srácok. Nem tőlem, hanem Magyarországtól. És megjegyezni, hogy nincs megbànó, jóindulatú, meg normális fideszes meg ez a sok szarsag.

Itt a válasz ettől a nőtől.
Ezek ilyenek.
Mindig."

habakuk000 2022.07.29. 20:25:40

@taga20: Biri néne mindig korrekt.

taga20 2022.07.29. 20:32:31

@habakuk000: ő mindig az, keményebb, mint te és én együtt;)

ehhez mit szólsz? hernádi, mint a magyar üzletemberek krémje! BROÁF!

hvg.hu/itthon/20220729_Hernadi_szerint_izlestelen_es_sajnalatos_volt_Jaksity_beszede_amiben_a_kormanyt_biralta

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.29. 20:39:09

Zsuzsa bába talán 53-as születésű, rögtön hetvenkedhet.

taga20 2022.07.29. 20:43:32

@látjátok feleim szümtükkel:

nem jön ki a matek, me azt olvastam a kérdésem után tőle, hogy 69-ben diplomázott.

ha nem egy zseni a csaj, akkor 1946-os.

habakuk000 2022.07.30. 12:54:27

@taga20: Kijön az. Ma déltől minden futár, pékség, zöldséges autó szállítási kts-e majdnem másfélszeresére drágult, csak ez alsóhangon 1-1,5 %-ot emel a fogyasztói árakon.
De nem baj, mert olcsó benzinnel lehet bótba menni, semmi más nem számít.

Mekkora katyvasz lett ebből is. :) Versenysemleges szabályozás, egyenlő feltételek - ezek elvileg alkotmányban rögzítettek - lehet integetni a szlovák, román, szerb!!! határtól.

habakuk000 2022.07.30. 14:53:40

Egészen nagy lehet a baj. Ma már 300 ft körüli adót fizetünk literenként, és ez sem elég, a Mol különadóját is felemelték 40 %-ra. :)
Annak idején úgy tanultuk, ha baj - gazdasági válság - van, az állam infrastrukturális beruházásokkal kisimíthatja a gödröt. Itt és most nem, mert a cigány és alattvalói állami beruházásokkal fedték el alkalmatlanságukat, így aztán beruházási stop van, ami plusz válságot generál.
Nincs természettudományikat tanító tanár. A kormány nyugdíjasokkal gondolja megoldani a problémát.
Az ezer évre visszamenő ismert történelemben nemigen találunk ekkora tulkokat, mint a mi nemzedékük.

taga20 2022.07.30. 16:08:15

@habakuk000: "De nem baj, mert olcsó benzinnel lehet bótba menni, semmi más nem számít."

vagy takszival;)

ja és a csutigeci megint hozta a formáját:

uploads.disquscdn.com/images/39d3f4abcf8e06ff1d9bde521db44b682a9da06d9a01dc7a09c2b7315993cd30.jpg

nekem róla és aki rájuk szavaztak meg ez:

uploads.disquscdn.com/images/7392e97c2d69ddaccd9f48b2120743ebde564d9e3c3309e9adbec54d2e4103b3.jpg?w=800&h=450

habakuk000 2022.07.30. 16:32:40

@taga20: Ez a fos egészen egyértelműen az oroszok mellé állt. Ami a szomorú, hogy a sok selejt magyar habozás nélkül megy a büdös segge után.

Egy-két hete írtam, hogy olyanok leszünk mint a montenegróiak, euróban fogunk számolni mindent lassan, erre ma bejelenti a vargamihálysemmirekellő, hogy euróban és dollárban is lehet adót fizetni. :)

Sokért nem adnám, ha nem kapnánk meg a plusz gázt és a lesajnált nyugattól kéne gázt kuncsorognunk. Benne van ez is a pakliban, két hónapra elég mindössze a tartalék. :)

habakuk000 2022.07.30. 19:25:22

@gazoló: 20 mm. Romhányban 86, de Starján környékén is 70-76.
Megfagytál és háromszor éhenhaltál már a labancoknál? Ott nagyon nagy a baj, már a nap se süt lassan. :(

Salzburgban ma Varázsfuvola van a fesztiválon. :)

gazoló 2022.07.30. 19:44:47

@habakuk000:

remélem eljártad a táncot te is))

"Salzburgban ma Varázsfuvola van a fesztiválon. :)"
néztem a pogromokat,vérzett szívem,hogy haza kellett jönnöm.
délelőttönként is olyan ingyékoncertek vannak,hogy állam is leesik,olyan karmesterekkel,mint Riccardo Muti stb.
zenél az egész város+ harangjátékok+harangzúgás..imádom..
a gyerekeknek is külön koncertsorozat..nyomorult sógorok..internetjük sincs,meg éheznek,fáznak))

gazoló 2022.07.30. 20:03:39

@habakuk000:

sárgabarack falra futtatva...
művészei az ilyen kertészkedésnek!

nagyon tetszik.

kepkuldes.com/images/6df4855a6f7f97ee5fbad3914b7e5787.jpg

taga20 2022.07.30. 20:57:02

@habakuk000:
"Sokért nem adnám, ha nem kapnánk meg a plusz gázt és a lesajnált nyugattól kéne gázt kuncsorognunk. Benne van ez is a pakliban, két hónapra elég mindössze a tartalék. :)"

szijasevtárs má intézkedett. egy zseni ez a csóka!BROÁF!

uploads.disquscdn.com/images/16801dc6554d640fd51d270fa36b2a738aa805b9349d05baaf08b0a3ed6e2340.jpg?w=800&h=732

habakuk000 2022.07.30. 21:39:10

@gazoló: Nagyon sajnálom őket. :( Ahogy mászkálnak a hegyekben, völgyekben ehető bogyók után kutatva kétségbeesetten. ..:(
Ez a büdös Soros még azt is elintézte, hogy szegény Bécsből a világ legélhetőbb városa legyen, csak azért, hogy megszállják a migráncsok és keveredjenek. Szörnyű egy sors.
Bezzeg nálunk, föl nem merül egyetlen menekültben sem, hogy velünk keveredjen, na nem mintha hagynánk...

Igen, nagyon megy nekik a kertészkedés. Németeknek is, a Bodeni-tó német oldalán nagyon szép gyümölcsösök vannak. Zürich is tele van közösségi kerttel.

habakuk000 2022.07.30. 21:49:36

@taga20: A hazudozásnak sajnos van olyan következménye is, hogy az emberszabású vadmarha már nem tud kikeveredni a körből, mint az utasok a repülőből Madrapurban.
Beszívja a sok hazugság.

Olyan, mintha letettek volna az uniós pénzekről, így viszont csak a magyar lakosság és gazdaság megsarcolása marad, ebből pedig legegyszerűbben a gázszállításból lehet pénzt kivenni a ner fenntartására. Ebből sem sokáig, mert legkésőbb tavaszra elfogy az orosz gáz, ha lesz egy kis szerencsénk, akkor még karácsony előtt, akkor aztán eljön az igazság pillanata. :)
Nem túl nagy baj, ha a magyaremberfia nyit valahol külföldön bankszámlát, vészesen közeledik egy új magánnyugdíj-eistandhoz hasonlító valami.

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.31. 08:01:05

Szijjártó, Orbán és a hazugság. Vagy ha jobban teccik, az igazmondás művészete.

Az ecceri családban ebédeltek, de meleg volt a leves, a gyeröknek sütötte a száját. Mondja is az apjának, aki azt válaszolta, majd édösapám mögfujja, oszt öhetöd. Legközelebb a gyerök az apjával téli hidegben fát vág, és a gyeröknek fázik a keze, mire édösapám mondja neki, gyere majd mögfújom, oszt mögmelegszik. Gondolkodik a gyerök, oszt azt mondja az apjának, fene a kend száját, ha akarja hidegöt, ha akarja melegöt fúj?

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.31. 08:05:07

@habakuk000:

Nem tettek ezek le semmiről, kell az a pénz, és mindent meg is tesznek érte. Képzeld el, ha nem fekszenek le az úniónak, akkor abból bukás lehet, annak meg ki tudja előre a végét? Ők tudják, mit veszíthetnek és az mindent megér nekik. De abban igazad van, meleg telünk lehet, no nem a túlfűtött lakások miatt. Sokan vannak/lesznek akik Orbán javaslatára többet keresnek, csak sajnos nem találnak. Csak rossz kormányzást. Ilyenkor szokott előkerülni a söprű.
süti beállítások módosítása