He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A teljes lakossági felhasználást fedezné a Paksi Atomerőműben előállított áram

2022.07.16. 09:45 guma

A Portfolió szerint az állam esetében nem is lett volna szükség a rezsicsökkentés kivezetésére.

Egyes elemzők szerint a villamosenergia esetében nem is lett volna feltétlenül szükség a rezsicsökkentés kivezetésére. Akik árammal fűtenek, a gázra biztosított kedvezményes mennyiséget nem tudják kihasználni.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón rövidre zárta az árammal fűtők kompenzációjára vonatkozó kérdést:

Az áram és gáz között nincs kompenzáció.

Megítélésük szerint a paksi atomerőmű termel annyi olcsó áramot, amennyi elegendő a lakossági felhasználóknak. Weinhard Attila, a Portfolió elemzője rámutatott, hogy a paksi áramtermelés az elmúlt években lefedte a rezsicsökkentés keretében eladott árammennyiséget.

AZ ATOMERŐMŰ UGYANIS NETTÓ 11,5 FORINTÉRT TERMEL EGY KILOWATTÓRA ÁRAMOT, AMINEK AZ ÁRA A REZSICSÖKKENTETT SZÁMLÁKON NETTÓ 12-13 FORINT.

Jogállami keretek, lehívható EU-s források

Az MSZP szerint igazságtalan, hogy az árammal fűtőket sokkal nehezebb helyzetbe hozza a kormány döntése. Tóth Bertalan társelnök elmondta: igazságosabbá kellene tenni a rendszert, és el kellene kezdeni az épületszigetelési programot, amelyre EU-s források is vannak. „Ehhez le kellene hívni az uniós pénzeket, így vissza lehetne térni a jogállami keretek közé.” A kormányt is kérdezte az RTL Híradó a témában, de választ nem kaptak a kérdéseikre.   

(Borítókép: A paksi atomerőmű 2021. szeptember 10-én. Fotó: Kiss Dániel / MTI)

https://index.hu/gazdasag/2022/07/16/paksi-eromu-aramtermeles-rezsicsokkentes-kivezetes/

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7917884307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2022.07.16. 11:28:48

Az elmúlt időszakban már sokszor írtam, ha elapad az uniós pénz, a magyar magántulajdonok lesznek ellopva, elrabolva.
Ahogy nézem, így második blikkre, most pont ez fog történni a villannyal.
Még mindig nem piaci alapon működik, mesterségesen, nem átláthatóan lesznek kialakítva az árak, s nagy valószínűséggel ugyanígy kalkulálják a hálózatfenntartás kts-t is - ez azért is érdekes, mert a gázosfasz nevére lett íratva egy nagy csomó -.
Szóval szimpla lopás ez is, nem a ner végéről beszélhetünk, hanem a ner fenntartásához szükséges újabb formátumú rablásokról.
Egy a pozitívum: a ner birkái és a közömbösök is megkapják jutalmul, amit mi bénák büntetésül.

Gazoló: lehet idén spórolnom kell a szalmával, tegnap este nagyon furcsán nézett a szomszéd, amikor felajánlottam ( Taga figyelsz: fel..) a piros-fehér zöld zászlómat, hogy lobogtassa boldogan, amikor jön a postás a villanyszámlával, ha már gyurcsány olyan sok csúfságot okozott, hogy kénytelenek voltak arra szavazni, aki telibe hazudta a fejüket. Ott lett a baj, amikor azt is el tudtam mesélni, hogy véleményem szerint aki nem látta, hogy a fidesz totálisan hazudozik a kampányában az komplett hülye. Na ennek nem örültek. :)
Pedig occsó szalmát tőlük kaptam eddig. :(

gazoló 2022.07.16. 12:20:31

@habakuk000: DDD

most majd nem kapsz szalmát,de a leliismeretednek tartoztál ennyivel.
nagy a baj és mindenfelől ezt látni..megértünk mimagyarok a pusztulásra.

habakuk000 2022.07.16. 14:07:08

@gazoló: Nem, hát ilyen nincs.
Egy modern állam azért létezik, hogy törvénybe iktatott kereteket határozzon meg a társadalom morálját és igényeit kielégítendő.
Ha egy átlagos hülye nem is érti meg, miért is rossz az állandó állami prompt beavatkozás a cégek életét szabályozó folyamatokba, most legalább pl az elektromos autók kapcsán elgondolkodik.
Nálunk általában egy autó komoly, hosszú távú beruházás. Áram ára, autó ára, megtett km, környezettudatosság, farokméregetés...csupa olyan tényező, amiket ismerni kell a döntés előtt.
Na most itt kb 10 másodperc alatt - amíg valamelyik majom ki tudta hebegni a rezsicsökkentés végét - a legfontosabb szempont lett megsemmisítve a stabil, hosszú távú kormányzati igéretek ellenére. Így van egyébként a cégeknél is, csak azt nem tudja felfogni egy fideszes.
De ugyanez vonatkozik a fűtésre, rohamosan terjednek a hőszivattyúk, klímás fűtések, mi is azzal fűtünk, a rekonstrukciónál úgy döntöttem, nem kell a magas gázberuházás, mert nem lehet tartani a gázárakat.
Jelenleg úgy néz ki, hülyén döntöttem, mert ha gázt és villanyt is használnék, perpillanat jobban járnék, de ez sem lesz stabil, hosszú távú folyamat.
De pl jelenleg három fogyasztó helyünk is van, így elvileg tudok egyensúlyozni a különböző helyek fogyasztásával, augusztus végén akartam egybe kötni őket, ez most így elmarad, mert ebben a formában háromszor annyi rezsicsökkenéses alapra van lehetőségem. Ez természetesen igazságtalan, kiszúrás másokkal.

Szóval szar, igazságtalan a rendszer és ismét az ártatlan rászorulók fognak legjobban szűkölködni.

jaegtoer 2022.07.16. 15:33:46

@habakuk000:

Vigasztaljon (vagy dühítsen; versus: áldjon vagy verjen sors keze) hogy az ártatlan rászorulók m_é_g__m_i_n_d_i_g nincsenek elegen. Ezért aztán ne nagyon bánkódj amiatt, hogy három vételezési helyre oszlik a rezsicsökkentéses energiaszámlád. [akinek van, annak adatik: még az Írás is megmondja, még ha konkrétan nem is erre gondolt a költő... no, de multifunkcionális és -kulturális korunkban minden mindennel összefügg.

BiG74 Bodri 2022.07.16. 23:13:49

@habakuk000:
Áprilistól ha egy fideszes csak egy pici indokot ad ( pl. köhög) gondolkodás nélkül küldöm melegebb éghajlatra, ha még kötözködik is átharapom a torkát. És csak szemtől-szembe, nem fogok idiótákkal a blogokon vitát imitálni, mikor húsvér valójukban léphetek a gyomrukba. Amúgy is alapból egy agresszív állat vagyok, aki vissza tudja fogni magát, de már nem akarja.

gazoló 2022.07.17. 09:18:06

@jaegtoer:

rábaszik ez a putler előbb,utóbb!

mindig is mondtam..
magyari éhínség..paprikáskrumpli..
oroszi,tajgai az kibaszott pókhálós vécélyuk!

evvan.ez következik.

taga20 2022.07.17. 09:23:37

@gazoló: küszöb, ha béke lesz, minden lesz!

ipoly, balaton, zsebhoki, és társai:))

gazoló 2022.07.17. 10:06:06

@taga20:
az ipoly minimálon..a csarna
.morgó,kemencepatak csontra kiszàradva..öngyi.suicidgondololataim támadnak(

habakuk000 2022.07.17. 11:11:50

@jaegtoer: Nyugodt vagyok én, sőt kicsit irigylem is azt a hitet, ami lehetővé teszi, hogy mimagyarok angyali türelemmel és hangos vastapssal nyugtázzuk azt a rablássorozatot, ami a főcigány családjának vagyoni elemeinek növekedését eredményezi a mi vagyonunk kárára.
Mondjuk enyhén csodálkozom, de ez a hitetlenségem miatt lehet, mert ha egy toprongyos cigánygyerek leszed három szilvát a fáról, már 220-at vezetünk a kerítésbe, viszont lelkesen szabadulunk meg nyugdíj-megtakarítástól, unokák jövőjétől stb...
Hiába, aki hisz, attól visz az Úr.

habakuk000 2022.07.17. 11:33:44

@BiG74 Bodri: :) Ismerős szitu.
Egyszer biztosan nekem fog esni valaki, mert remegve várom, hogy ismeretlenül belepofázhassak a különböző méltatlankodásokba, mondván örüljetek, eljött az a világ, amit szerettetek volna. :)
süti beállítások módosítása