He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Kávé vagy tea, kutya vagy macska? Ilyen a személyiséged

2022.07.07. 07:30 guma

A világon igazából csak kétféle ember létezik: az egyik imád kávézni, míg a másik inkább a teát részesíti előnyben. Az, hogy te melyik csoportba tartozol, egészen meglepő dolgokat elárul rólad!

1/6 Extrovertált vagy introvertált

A OnePoll felmérése alapján elsősorban azok rajonganak a teáért, akik extrovertált, vagy esetleg ambivertált személyiségtípussal rendelkeznek. Ezzel szemben az introvertált emberek viszont jobban kedvelik a kávét, és gyakran fogyasztják napi szinten.

Magadra ismertél? Ha utóbbi táborba tartozol, érdemes tudnod, hogy a Cardiff Egyetem kutatása alapján az introvertált személyiségtípusok egyébként sokkal jobban teljesítenek akkor, ha nem fogyasztanak koffeint, míg ez az extroveráltakat felpörgeti. Ideje kipróbálni, vajon mi történik, ha koffeinmentes italt kérsz!

2/6 Az alvás minősége

Azok, akik gyakran isznak teát, és inkább ezt választják napközben is a kávé helyett, általánosságban véve sokkal jobban alszanak éjjel! Ezzel ellentétben viszont a kávérajongók többször találhatják szembe magukat alvási problémákkal, sőt, közülük sokan éberalvónak tartják magukat, és minden neszre felébrednek.

Hogy erről a késő délutáni koffein tehet, vagy szimplán beállítottság kérdése, nem tudni, de ha te is nehezen alszol el, érdemes kipróbálnod, mi történik, ha néhány napig kávé helyett teázol

3/6 Egészségi állapot

Úgy fest, a tearajongók alapjáraton sokkal édesszájúbbak, mint azok, akik kávét isznak. Egy kérdőívből kaptunk választ a kérdésre: a résztvevők többsége sokkal több cukorral issza a teáját, mint amennyivel a többiek a kávéjukat.

Egyébként az is kiderült, hogy akik imádják a kávét, alapjáraton sokszor stresszesebb életet élnek, mint a teázók, de ugyanakkor ritkábban alakul ki náluk depresszió. Olyannyira, hogy 32%-kal alacsonyabb volt körükben ez az arány!

4/6 Kutya vagy macska?

Ahogy írtuk is a cikk elején, lényegében kétféle ember létezik a világon, és ez a házi kedvencek témakörében is gyakran megmutatkozik. Ugyanis mindenkinek van egyéni preferációja, ha feltesszük a kérdést: mit szeretsz jobban, a kutyákat vagy a macskákat?

Kutatók még azt is megvizsgálták, van-e bármiféle különbség ezen a téren kávés és teás emberek között. A végeredmény szerint a kávéimádók többsége inkább kutyapárti, míg a teázók jelentős része a cicák mellett tette le a voksát.

5/6 Hatás a kreativitásra

Na és a két tábor közül ki a kreatívabb? A válasz azért egy kicsit összetett, hiszen egy felmérés szerint azok, akik inkább a teát választják, sokkal kreatívabbak, és mivel gyorsabban vág az eszük, könnyedén állnak elő új ötletekkel.

Egy másik kutatás azért szerencsére a kávérajongóknak is kedvezett, hiszen ott arra az eredményre jutottak, hogy a kreativitásra nincs hatással, de koffein pozitívan befolyásolja a problémamegoldó-készséget, így ők könnyebben találnak a stresszes helyzetekben is kiutat.

6/6 Impulzív személyiségek

Tudtad, hogy a kávéért rajongó emberek általában sokkal impulzívabb természettel rendelkeznek, és nem riadnak vissza a kockázatos dolgoktól sem? Egy kutatás szerint ők általánosságban véve bevállalósabbak, néha gondolkodás nélkül hoznak döntéseket, és az extrémebb sportokat is előszeretettel űzik.

Ezzel szemben azok, akik a teát preferálják, ilyen téren megfontoltabbak, és nem szívesen kockáztatnak, legyen szó az élet bármely területéről. Nekik a nyugalom és a biztonság sokkal fontosabb!

https://www.bien.hu/kavet-vagy-teat-szereted-jobban/?oldal=6

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8617876705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása