He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Közpénzen miért kell határvadász csapat, ha szerbiában lövöldöznek? Esetleg valakinek őrző védő cége lett?

2022.07.04. 04:55 guma

260 ezer bruttót kapnának a határvadászok, akiket igazából biztonsági őrnek képeznének ki

A parlamentben beszélt először arról Orbán Viktor, hogy elérkezettnek látta a pillanatot a „határvadász rendszert” megszervezésére, Pintér Sándor belügyminiszter két hónapot kapott az új szervezet felállítására.

Orbán pénteki Kossuth rádiós beszédében részleteket is elárult:

  • a határvadász egységekhez 2-4 ezer új embert kell felvenni, és
  • ki is kell őket képezni,
  • a fizikai felkészítés mellett
  • a jogszabályokat is meg kell tanítani nekik.

    Ha a belügyminiszter megbirkózik a feladattal, akkor a Belügyminisztérium szervezetén belül működnek majd a határvadász egységek, de arra is van terve Orbánnak, hogy milyen más módon lehetne felállítani a szervezetet. 

Az Rtl Híradója Orbán szombati ünnepélyes rendőrtisztavatáson elmondott beszédéből kiemelte, hogy Orbán szerint egyre több pénzt fordítanak a rendvédelemre:

Az anyagi fedezet rendelkezésre áll, egyre jobb feltételeket tudunk biztosítani önöknek.

Azt még szombaton írta meg az Azonnali, hogy ez mit jelent, a Police.hu honlapján megjelent felhívás szerint nincs szó semmilyen különleges egység felállításáról, aki „határvadásznak” jelentkezne, az munkajogilag „fegyveres biztonsági őrként” szolgál majd.

Az alapbér bruttó 260 ezer forint, ezt bruttó 400 forintos órabér egészíti ki, ha valaki ténylegesen a határnál szolgált valamint éjszakai műszak esetén éjszakai pótlék.

Ezen kívül jár évi bruttó 200 ezer forint cafetéria is, viszont vállalni kell, hogy a jelentkező a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság területén dolgozik majd, ott „támogatja a rendőr határrendészeti és határőrizeti feladatainak ellátását”.

https://telex.hu/belfold/2022/07/03/orban-hatarvadasz-260-ezer-brutto-fegyveres-biztonsagi-or

Határvadászokat keresnek óránként bruttó 400 forintos bérkiegészítéssel

Bruttó 260 ezer forintért keres a rendőrség fegyveres biztonsági őröket a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság területére.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég jelentette be, hogy szeretnék megerősíteni a határvédelmet, és ezért új határőrizeti egységet állítanának fel. Az alakulat felállításáért Pintér Sándor belügyminiszter felel. Azonban a miniszternek záros határidőn belül kell állományba helyezni a 2000-4000 főt, mivel a határokon egyre nő a bevándorlási nyomás.

Az erre vonatkozó felhívás már rég elérhető a rendőrség oldalán. De ott szó sincs határvadászokról: aki a határon folytatott munkára jelentkezne, fegyveres biztonsági őrként szolgálna. A jelentkezőknek bruttó 260 ezer forint fizetéssel kell számolniuk, ezt egészíti ki egy 400 forintos órabér, valamint éjszakai műszak esetén éjszakai pótlék. Ezekhez jár az évi bruttó 200 ezer forint cafetéria.

Kiemelik: a munkaidő szervezése figyelembe venné az egyéni érdekeket. Ugyanakkor az állásra pályázóknak vállalniuk kell, hogy a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság területén kell dolgozniuk.

A munka alacsony bérezése azért is szokatlan, mert a rendőrség humánerőforrás-problémákkal küzd. A veszélyhelyzet és a felmondási tilalom visszavonása után 299 rendőr hagyta el a testületet – emelte ki az Azonnali.

https://index.hu/belfold/2022/07/03/hatarorseg-vadasz-egyseg-alakulat-belugyminiszter-migracio-bevandorlas/

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8517874101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2022.07.04. 12:36:25

számomra egyre "komolytalanabb", összefüggéstelenebb, érthetetlenebb meséket tálal hol a rádióban, hol az országházban...

ezért megmagyarázhatatlanabb a pénzszórása amikor az ország felének kilóg a segge a gatyából és már az alapvető élelmiszer is elérhetetlen lesz számára.

habakuk000 2022.07.04. 13:58:24

@guma: Kénytelen. Válság van, kormányozni kéne, lopni is, megtartani a sok bégetőt is, lesznek még itt cifrább történetek is, mert a lopáson és hazudozáson kívül nem értenek máshoz.

guma 2022.07.05. 13:14:38

@habakuk000:

eszméletlen:

A győri polgármester felszólította a gyermekeket, hogy szerezzenek pénzt a városnak, mert elfogyott

index.hu/belfold/2022/07/05/gyor-polgarmester-fesztival-gyerek-jatek-penz-elfogyott-felszolitas/

habakuk000 2022.07.05. 18:57:49

@guma: Kellene szervezned pozitív napokat, amikor a kocsmában csak jó hírekről lehetne beszélni.
Ilyen pl a mai is, mert az hatalmas eredmény, hogy a 15 éve nem látottra elgyengült euróval szemben is sikerült javítanunk, nem is kicsit. :)

guma 2022.07.05. 19:31:44

@habakuk000:

minek!

még azt sem értékelted, hogy 65 évesen is tudnak szülni valahol...
:D

jaegtoer 2022.07.06. 07:17:05

@taga20:

Pedig nincs ok a felhorgadásra. Ezek a NER-ből kivetkőzött, a magyar nemzetből kiíratkozott, brüsszelbérenc sorosista idegenszívűek már hogy kaphatnának a nemzet vérén és verejtékén nyert kizárólag fennkölt célra költhető jutalompénzből? Eszednél vagy? Még jó, hogy olyan jó kezekbe került az elosztás gondja és kasszakulcsa, mint Hoppá! Péteré. Az Isten áldja meg! (remélem, minél előbb és nem késlekedik)

taga20 2022.07.06. 17:56:30

@jaegtoer: nem is panaszkodom kóbor kutyus, me hoppápetya ma is eligazított a nagyérdeműt, hogy itt milyen kurva jó a zegészségügy nerisztánban:)))

hvg.hu/itthon/20220706_Hoppal_Petert_vakbelgyulladas_miatt_mutottek_meg_labadozik

habakuk000 2022.07.06. 19:11:00

@taga20: Ne is panaszkodj, mert eljött a Kánaán. Fizettem ma a revolútról kb 70.000-forintot, s délután ennek ellenére több huf volt az összesített számlán, mint tegnapelőtt, pedig nem kaptam pénzt sehonnan. :)

Itt minden jó. Azon gondolkodtam délután, nem szándékos-e a csönd, készítik elő a kilépést, a klubrádión magyarázta egy betelefonáló - és teljesen egyetértek vele -, hogy a mimagyarok azért szimpatizálnak az unióval, mert pénzt kapunk (na nem mi, hanem a gazemberek).
Ha nem jön pénz, semmit nem ér az unió a többség szemében, szabadság, egyenlőség, testvériség mit sem számít, gondold már, hogy pl a fososoknak mi a fontos?
@guma: @jaegtoer: Asszondta délelőtt az Egri Márta, azért hagyta ott esetenként az adott színházakat, mert már nem volt ott jó és nem akart gonosszá válni.
Nagyon igaza van, vannak esetek, amiket el kell engedni, mert különben könnyen gonosszá válhatsz.
süti beállítások módosítása