He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Swan Edgar : Aki azt gondolja, aki ma is elhiszi Orbánnak, hogy meg fogja őt védeni, az menthetetlenül hülye

2022.07.03. 03:49 guma

Nem most kezdődött az ország lakóinak kiskorúsítása, mostanra csupán elérte azt a szintet, amit maradandó károsodás nélkül már nem lehet megúszni. Rá fogunk baszni, és nem talán, majd, a távoli jövőben, hanem biztosan és hamarosan. Mit hallunk tizenéve? Baj van, veszély van, de mimagyarokat ez ne érdekeljen. Ha megadjuk Orbán Viktornak a vágyott hatalmat – amit aztán ő azon nyomban tovább bővít -, meg fog minket védeni mindentől. Harcol és győz. Legyőzte a migránsokat, a vírust, a kicsi gyerekeket fenyegető ármányos lobbikat, megvédte nekünk az alkoholizmushoz való alapvető jogunkat, a családon belüli erőszak szentségét, a keresztény egyház nyomulását. Most éppen megvédenek az Európai Uniótól, a háborútól és az energiaválságtól. Nekünk egyáltalán nem kell semmit tennünk, mi kimaradunk, minket nem érhet baj.

Nem voltunk felkészülve a járványra, sem annak következményeire. Mindvégig azt hallgattuk az első hullám alatt, hogy semmi para, ide az nem jön, ha jön, akkor sem lesz gáz, a csúcskategóriás egészségügy megoldja. Aztán itt álltunk csodálkozva, mert nem volt maszk és nem volt kézfertőtlenítő, senki nem tudta, hogy fogja megoldani a bevásárlást, mit kezd a gyerekével, hiszen dolgozni kell menni, aztán már nem kellett dolgozni sem menni, mert munkahely sem volt és persze fizetés sem. Közben hullottak az emberek, mint a legyek, a mai napig nem vállalta senki a felelősséget. Sikerült ezt is győzelemként, sikertörténetként eladni a 3 millió hülyének és a 2,5 millió másik hülyének, aki leszarja az egészet, mert nem rá tartozik, majd lesz valami.

Itt van a küszöbön az újabb baj, olyasmi, amivel a most élő generációk legtöbbjének még soha nem kellett szembenéznie. A kormány pedig most is azt csinálja, amiben nagyon jó: hazudik, maszatol, hárít. Itt nem lesz semmi, Magyarország kimarad, Magyarországon nem lesz gond az energiaellátással. Harsányan, üvöltve gúnyolják mindazokat, akik igyekeznek felhívni a figyelmet: ésszel kellene fűteni, takarékoskodni kellene az üzemanyaggal, fel kellene készülni a télre, mert baj lehet. Aki azt gondolja, aki ma is elhiszi Orbánnak, hogy meg fogja őt védeni, az menthetetlenül hülye. Aki pedig abból csinál propagandát, hogy a hülyebaloslibsik azt akarják, hogy ne mossanak, ne fürödjenek, ne fűtsenek és ne autózzanak a büszke magyarok, az olyan mértékben felelőtlen és aljas, hogy az már bőven súrolja a hazaárulás fogalmát.

Más országok kormányai nem tekintik kiskorúnak a polgáraikat. Elmondják, mi lehet a most látható legrosszabb verzió, mire és mi módon kell felkészülni, mit tehetnek az egyén szintjén a veszély mérsékléséért. A magyar kormány és az ő mindent megfertőző propagandamédiája hasznot akar kovácsolni magának abból, hogy a németek, az osztrákok jól meg fognak fagyni, de addig is gyertyánál melegedhetnek a migráns szomszédjukkal egyetemben. Más országok polgárai megértik, hogy takarékoskodni kell az energiával, mert a források végesek, és ez akkor is így marad, ha véget ér a háború. Más országok polgárai megértik, hogy drága az élelmiszer, kicsit megfontoltabban vásárolnak, hiszen a szerencsés országok – Magyarország is ide tartozik. Akkor is így van ez, ha az unió második legcsóróbb országa – lakói a megvásárolt élelmiszer jókora részét kidobják végül a szemétbe. Más országok polgárai megértik, hogy a kidobott étel és az elpazarolt energia a legdrágább, felkészülnek az ellátás esetleges zavaraira, nem akkor fognak frászt kapni, amikor már beütött a baj. Más országok polgárai megértik, hogy a háború mindenkitől áldozatot követel, és ha csupán annyi az áldozat, hogy elő kell venni a vastagabb pulcsit, az autó helyett a sétát, a kerékpárt, vagy a tömegközlekedést kell időnként választani, hogy lejjebb kell tekerni a fűtést két fokkal, és célszerű egy hétre előre megtervezni a menüt, hogy ne vásároljanak (majd dobjanak ki) feleslegesen élelmiszert, akkor már rohadtul olcsón megúszta mindenki.

Mimagyarok nem készülünk fel semmire, mert minket megvéd a kormány. Nekünk van olcsó benzin, van rezsicsökkentés, majd hülyék leszünk lejjebb tekerni a fűtést, azért sem gyalogolunk, vonatozunk, metrózunk, nekünk ne mondja meg senki, hogy mennyi kaját pazarolhatunk el. Mert minket azzal etet a saját kormányunk, hogy semmit nem kell tennünk az egyén szintjén, mindig lesz valami, ami olcsó, aminek az ára nem emelkedik, mi kimaradunk. Aztán, ha beüt az, amire nem készítette fel a felelőtlen, csak a saját hatalmát féltő kormány a lakosságot, akkor csodálkozunk. Most még mindössze az történt, hogy korlátozzák a benzinkutak a kiadott üzemanyag mennyiségét – speciel én eddig sem tankoltam 50 liternél többet, mert nem férne a tankba -, már pánikba is esünk, nem értjük, keressük a felelősöket. Ha esetleg lesznek a télen ellátási nehézségek, ha mégsem mi leszünk azok egyedül, akik akadozás nélkül kapnak gázt, áramot, üzemanyagot, akkor ahelyett, hogy elővennénk az erre az esetre tartogatott átmeneti alternatívákat, felháborodunk, majd egyszerre akarunk kempingtűzhelyet, gyertyát, olajradiátort, palackos gázt, faszenes grillt, kerékpárt, hosszabb gyaloglásra alkalmas cipőt venni. És a kormány akkor sem fog mást tenni, mint szidja Brüsszelt, szidja az ellenzéket, letagad mindent és hárítja a saját felelősségét. Mert nekik ebből az egészből csak két dolog fontos: a zsákmány és a hatalom.

https://kolozsvaros.com/2022/06/28/aki-azt-gondolja-aki-ma-is-elhiszi-orbannak-hogy-meg-fogja-ot-vedeni-az-menthetetlenul-hulye/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3017869149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2022.07.03. 05:32:03

Ez teljesen korrekt leírása a mai szellemi állapotoknak.
Annyit lehetne hozzátenni, hogy már régen nem igaz az, hogy nálunk minden olcsóbb. Svájcban pl egy nagy csomó cuccért kevesebbet kell fizetni, és akkor még nem is vettem figyelembe a béreket, persze a termékek, szolgáltatások minőségét sem.
És igaza van a cikk írójának, baj lesz. Nem véletlenül csak 40 % a gáztárolók feltöltési aránya, nem véletlen az, hogy én pl az apró traktoromba csak 800 forintos benzint tankolok, nem véletlen, hogy nyaraló siófokiak pánikban keringtek egy bögre benzint keresgélve.
Jelenleg éppen kivégzik a keleti országrész - már a rómaiak sem érezték úgy, hogy kell a birodalmukba - növénytermesztő gazdáit, (az állattenyésztők már túl vannak ezen) akik meglepően gyalázatos termésekkel dicsekedhetnek, az ukrán gabonaexportnak köszönhetően viszont az általuk álmodott felvásárlói árak majdnem a felére csökkentek.
Úgyhogy nálunk az sem igaz, hogy a háború miatt az alapvető élelmiszerek ára nő - pont fordítva van - a ránk zúduló ukrán export miatt csökkenni kellene, mert az élelmiszer-alapanyagok ára itthon jelentősen csökkent. Az, hogy mégis baromi drágaság van, a chipsadónak, a rengeteg forgalmi alapú adónak, a 600 miliárdnyi megszorítás "extraprofit adóinak", a forint - azaz a nagypofájú magyarok szar termelékenységű munkájának- a folyamatos leértékelédősének, a magyar gazdaságra értelmetlenül zúdított fedezet nélküli pénznek, a kormány retorikájábanszintén hazug "háborús" inflációnak köszönhető.
Nem háborús. Ilyen szar munkát végzünk így közösen, ilyen szar gazdaságpolitikát sikerült összehozni 12 év alatt, ilyen szar kódis nép vagyunk, akik a szövetségesek alamizsnája nélkül képtelenek önmagukat eltartani.
süti beállítások módosítása