He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Swan Edgar: Le a süveggel, jobbágy

2022.06.24. 04:52 guma

Napsugaras szép reggelt! Bevallom, én tegnap óta kissé sokkos állapotban vagyok. Nem azért, mert az egészen idáig kétpofára szidott Zelenszkij hirtelen Orbán Viktor legjobb haverja lett, pedig én még a napokban is találkoztam Szijjártó hőbörgésével a hálátlan ukrán elnökről. Most pedig már telefonon csacsorásznak, és nincs Ukrajna uniós csatlakozásának nagyobb támogatója, mint a csúti csoda. Igaz, nagyot nem kockáztat, mert hosszú még az út a tagjelölt státusztól a tagságig, nagyon helyesen. Éppen elég az EU-nak Magyarország, Ukrajna sem jobb ám semmivel, sőt, rosszabb. Akkor is így van, ha most minden segítséget meg kell adni nekik, hogy meg tudják állítani Putyint, és akkor is, ha jóvátehetetlen és megbocsáthatatlan, amit annak a népnek most át kell élnie. Ha ennek vége, lesz még ott mit faragni.

Szóval a sokkot nem Orbán Viktor okozta, hanem Varga Judit. Eddig is tudtam, hogy a miniszterasszony nem pontosan tudja, mi lenne neki a dolga, de hogy az egész minisztérium sem, az mellbe taszajtott kicsit:

Az Igazságügyi Minisztérium csapata készen áll, hogy a továbbiakban is minden fórumon kiálljon a magyar érdekek mellett és megvédje Magyarország szuverenitását. (Facebook/Varga Judit)

Szerintem pedig az Igazságügyi Minisztériumnak egyáltalán nem az a dolga, hogy mindenféle fórumon szabadságharcoljon az egypártrendszer érdekében. Igaz, amelyik országban a külügyminiszter lélegeztetőgépekkel csencsel, az igazságügyi miniszter Brüsszelbe rohangál asztalt csapkodni, a miniszterek elnöke milliárdosok magángépén röpköd focimeccsekre, a járvány kellős közepén az egészségügyért felelős miniszter beáll amatőr régésznek, a belügyminiszter pedig irányítja az oktatásügyet, ott azért olyan túl sok kérdése nem marad az embernek.

Ámde! Európa legbiztonságosabb, legdübörgőbb, leghaladóbb, legleg országa megint nagyszerűen teljesített. Az Eurostat legfrissebb statisztikája nagyjából azt mutatja, hogy melyik országban mennyi terméket tud vásárolni az átlagpolgár az átlagfizetéséből, tehát azt nézik, hogy milyen a valós életszínvonal. Ez azért sokatmondóbb, mint bármi más, mert hiába keres mondjuk két országban bruttóban ugyanannyit a melós, ha az egyik jövedelme egy bizonyos határig adómentes, a másik pedig minden fillér után súlyos adót fizet, ha az egyik országban 15 százalék áfát fizet, a másikban 27 százalékot, máris komoly különbség van az életszínvonalban. Na, ebből a friss statisztikából kiderül, hogy a legszarabbul Bulgáriában élnek a népek, ezután mindjárt Szlovákia és Magyarország következik, tehát a második legszarabb eredmény döntetlen. Nálunk lényegesen jobban élnek más országok lakói. Igen, a románok is. Nem kicsi a különbség. Biztosan a gonosz Brüsszel tehet róla, valamiért kipécéztek minket, mert azok az országok is megelőztek, akik bőven később csatlakoztak az unióhoz. Szóval vagy a sors üldöz minket, vagy Soros, vagy pedig más országokban kevesebbet loptak az aktuálisan hatalmon lévők. Több ötletem nincs. Esetleg még annyi: kapaszkodj Ausztria, jövünk! Csak most kipróbáljuk, milyen sebességből rükvercbe kapcsolni. Kanyarban. Forgalommal szemben. Hát így valahogy. A pártmédia mindeközben arról cikkezik, hogy a magyar minimálbér nőtt a legnagyobb arányban a térségben, tehát ne sírjon a mi szánk, mert már megint mi voltunk a legjobbak. Pontosabban gondoskodó atyuskánk, Orbán Viktor, aki csak ad és ad, soha nem áll le a jótettekkel.

Ha már ilyen dinamikusan fejlődik az ország, legszebb ideje van, hogy valamelyik sügér javaslatot nyújtott be: ismét kerüljön vissza a jogrendbe a vármegye és a főispán. Mert az majd majd jól megkerüli a kommunizmus építésének idejét (arról nem volt szó, hogy az országnak a második világháborúban betöltött dicsőséges szerepét is megkerülőzné, ami nem is csoda, mert azt az időszakot csodálja a rezsim), és visszakapcsolódik az ezeréves államisághoz. Már csak meg kell választani – pontosabban megkoronázni, mert választás már volt – a királyt, és senki nem mondhatja, hogy a paradicsomnak maszkírozott narancs nem előre megy. Nem kell már túlságosan sokat várni, és láthatunk akár kakastollas csendőrüket is, akik rendet vágnak az emberek között. Régebben volt ilyen ötlete a Jobbiknak, amikor még ők jelentették Magyarországon a szélsőjobbot, de azóta a Fidesz jobbról előzte őket, majd kinőtt még tőlük is jobbra a náluk is radikálisabban náci párt. Erre már tényleg csak azt tudom mondani, hogy aki csak teheti fusson, amerre lát.

Mi nem futunk, ellenben hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Addig is jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

https://kolozsvaros.com/2022/06/22/le-a-suveggel-jobbagy/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9317863927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.24. 11:19:07

Fábol vaskarika. Ki az?
Orbán, aki balszélről indult, és már a jobbszélen tart. Mi lesz az út vége?

BiG74 Bodri 2022.06.24. 12:34:58

@látjátok feleim szümtükkel:
Nem szeretem a radikalizmust, de esetleg az útszéle? Csak vertikálisan kicsit magasabban, ahogy az egy ilyen nagy embernek kijár, olyan Villon féle megfogalmazásban, hogy a gravitáció erejét fizikálisan megtapasztalja.

BiG74 Bodri 2022.06.24. 12:40:08

@BiG74 Bodri:
Igen, tudom wishfull thinking...
süti beállítások módosítása