He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

15 illusztráció, ami megmutatja miért jó egyedül élni – Ilyen az egyedüllét!

2022.06.17. 04:58 guma

Éltél már egyedül? Tudod milyen az, ha az egész lakás csak a tiéd? Csakis a saját szabályaid léteznek, úgy rendezed be a szobákat ahogy akarod, annyit ülsz a kádban amennyit csak nem szégyellsz és senki nem szól rád, ha ruha nélkül táncolsz a kedvenc számodat üvöltetve.

Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal! Sokszor sokan néznek sajnálkozva azokra, akik egyedül töltik a mindennapjaikat, és a kutyán vagy a macskán kívül senki nem várja őket otthon.

De miért is?

Egyedül élni egyáltalán nem rossz vagy szomorú. A modern világban egyre többen választják ezt az utat, és egyre több az egyszemélyes háztartás. Van, akinek egyszerűen kényelmes úgy, hogy nem kell senkihez alkalmazkodnia, van, akinek viszont a teljes szabadságot jelenti. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia az egyedüllétet legalább néhány hónapra, amellett, hogy felszabadultságot ad kiváló önismereti út is lehet.

Hoztunk 15 + 2 illusztrációt, amelyek megmutatják miért is jó igazán az egyedüllét.

#001 – Az egyedüllét pihentet


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Senki nem noszogat, hogy indulnod kell, vagy, hogy segíts elmosogatni. Az egyedüllét egyik szépsége, hogy akkor és azt csinálsz, amit szeretnél. Magad hozod a szabályokat, amiket utána úgy szegsz meg, ahogy jól esik. Nyugodtan elengedheted magad és kiürítheted a fejed rövidebb vagy hosszabb időre. Azt sem teszi senki szóvá, ha órákon keresztül ülsz és magad elé bámulva élvezed a csendet. A semmittevés varázslatos energiákat szabadít fel, ami a későbbi kötelező feladatokhoz is lendületet ad.

#002 – Senki nem szól rád – Ilyen az egyedüllét!


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Mindennapi élet.

Ha úgy tartja kedved akár egész nap ücsöröghetsz a bevetetlen ágyon. Kizárólag a saját elvárásaidnak kell eleget tenned, és ha téged nem zavar, akkor hagyd a fotelben az ágytakarót, ahogy az este odatetted. Elő egy jó könyvvel és egy hatalmas csésze kávéval, töltsd a napot a hálóban. Akár egy teljes munkanapot is lenyomhatsz pizsamában csak egy engedékeny munkahelyre és a laptopodra lesz hozzá szükséged. Közben pedig nem kell azon agyalni, hogy mit fog szólni a pasid hazaérve, hogy „még mindig” ágyban vagy.

#003 – Büntetlen pillanatok


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Sokakat megrémiszt pedig csodálatos és hasznos dolog önmagaddal időt tölteni: megismerni a saját elmédet, hallgatni a gondolataidat, beépíteni az énidőt az életedbe. Erre sokkal több időd lesz, ha senki nem nyüzsög melletted és kedvedre heveredhetsz le az ágyra, hogy elmélázz az élet dolgain. A modern, rohanó és ingerekkel teli világban áldás, ha van időd arra, hogy halk zene mellett átgondolt a tegnapot és a holnapot. Ha úgy tartja kedved, akár a nap közepén is elnyúlhatsz egy bugyiban a hálóban, senkit nem zavarsz vele, ha egyedül élsz.

#004 – Hallgatni az idő múlását– Ilyen az egyedüllét!


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Egy hosszú nap után igazán megnyugtató hazaérve lerogyni a konyhában és néhány falat mellett átgondolni a napot, vagy éppen nem gondolni semmire csak hallgatni, ahogy kattog a falon az óra. Nincs inger, nincs zaj, és senki nem piszkál, hogy meséld el a napodat. Ha mégis megtennéd, akkor emeld fel a telefont és hívd fel azt, akinek hallani akarod a hangját. Tévhit, hogy az egyedüllét egyenlő a magánnyal és a boldogtalan percekkel, csupán te döntöd el, hogy mikor mire és kire vágysz. Talán pont ezért választja egyre több ember ezt az életformát.

#005 – Az egyedüllét szabadság


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Akkor és azt csinálsz, amit akarsz: ha úgy tartja kedved a nap közepén eldőlhetsz a lakás bármelyik pontján és olvashatsz, tévézhetsz, vagy csak lazulhatsz. Ami jól esik, nincsenek kötelező körök, azon sem kell agyalnod, hogy mire hazaér a pasid le kell szőrtelenítened, ha egyedül élsz ilyesmire semmi szükség. Jeti módjára lustálkodhatsz, ahol csak jól esik. És ha éppen nyakig merültél a kedvenc könyvedben, akkor is maximum a telefon csörgése zökkenthet ki belőle. Aggódás nélkül haladhatsz a saját utadon és követheted az álmaidat.

#006 – Csak a tiéd az ágy


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Az egész ágyat bitorolhatod, senki nem húzza le rólad a takarót, hogy vacogva ébredj hajnalban és nem horkol melletted ezzel megszakítva a legszebb álmaidat. Elterülhetsz és nyújtózkodhatsz reggelente anélkül, hogy bárkit is orrba vágnál, és olyan ágyneműt választasz, amilyet csak akarsz. Ha a legújabb Barbie-s kollekciót érzed magadhoz közel, akkor nyugodt szívvel hazaviheted, nem fog kötözködni a hálótársad, hogy ez nem elég macsós. Az egyedüllétnek köszönhetően tényleg addig nyújtózkodhatsz, ameddig a takaród ér és nem addig még le nem lököd a társad az ágyról.

#007 – Az egyedüllét hangja


Kép: instagram.com/idaliacandelas

A zene az egyik legcsodálatosabb „találmány” a világon. Megnyugtat, felvidít, szórakoztat: élvezd ezt bármikor. Ha egyedül hozod a szabályokat az azt jelenti, hogy zenét is egyedül választasz. Így olyan hangulatot teremthetsz otthon, amilyenre éppen vágysz. Töltsd akár az egész hétvégét a zenelejátszó mellett és hallgasd végig a kedvenceidet. A hangerő szabályozásánál pedig a szomszédokon és a saját dobhártyádon kívül senki másért nem kell aggódnod – ha egyedül élsz nem kell lecsavarnod éppen a kedvenc részednél a zenét csak azért, mert a másik kérdezni akar valamit, ezzel megszakítva az énidődet.

#008 – A kupi, ami csak a tiéd– Ilyen az egyedüllét!


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Akinek nem inge ne vegye magára, de lássuk be, hogy minden nővel előfordul néha, hogy rendetlenebb a kelleténél. A reggeli nagy ruha válogatásban már nem marad idő arra, hogy el is pakoljunk, este pedig már túl nagy erőfeszítés lenne. De a jó hír az egyedüllétben, hogy ez nem probléma, magadon kívül senkinek nem okozol vele fejtörést. Így elég, ha csak a saját elvárásaid szerint tartasz rendet, és nem gond, ha néhány nappal később kerülnek vissza a ruhák a szekrénybe, nem kell miattuk magyarázkodnod.

#009 – Nem érhet meglepetés– Ilyen az egyedüllét!


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Amikor kinyitod a hűtőt mindent ott találsz, ahol hagytad, nem fogyott el a tudtod nélkül a tej és nem került a kukába csupán a fura kinézete miatt a kedvenc tofud sem. Bár, ha ritkán nyitogatod a hűtőt ez még probléma is lehet, mert a romlott kaja sem mászik bele a szemetesbe magától. Viszont azt sem szabja meg más, hogy milyen márkájú vajat vásárolj, vagy mennyire legyen bio a paradicsom. Tényleg azt pakolsz bele és azt veszel ki a hűtőből, ami jól esik és annyit eszel amennyit a lelkiismeret enged. Nem kell jó kislány módjára madársalátán élni, akár egy szelet csokival is indulhat a nap, maximum a tükörképed néz vissza rád rosszallóan.

#010 – Egyedüllét, saját műsor


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Elfelejtheted a távirányítóért folytatott harcokat. Azt nézhetsz a tévében, amit csak szeretnél, ez is az egyedüllét szabadságának a része: egyedüli tulajdonosa vagy a távírányítónak. Ha úgy tartja kedved kisírhatod mindkét szemed a P.S. I Love You sokadik megnézése után is, vagy hangosan kacaghatsz a kedvenc szitkomod legújabb részén. Senki nem szól, hogy halkabban, vagy miért sírsz „már megint?!”. És mindez még dresscode-hoz sincs kötve, a legszakadtabb melegítődben is tévézhetsz, az a lényeg, hogy neked kényelmes legyen.

– Az egyedül élés lehetővé teszi, hogy elmélyítse az önismeretet.

#011 – A tökéletes feltöltődés– Ilyen az egyedüllét!


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Ha egyedül élsz bátran eltölthetsz akár órákat is a fürdőben anélkül, hogy bárki kezet akarna mosni, vagy csak simán érdeklődne, hogy mikor végzel végre. Az egyedüllét során akaratlanul is önismereti útra lépsz, hiszen van időd figyelni magadra, ilyen a kádban töltött idő is, amire érdemes olykor egy-két órát szánni. Néhány gyertya, a kedvenc zenéd, és garantált a lazulás. Ha inkább zuhany párti vagy akkor pedig bátran használd a zuhanyfejet mikrofonnak, senkit nem rémisztesz meg, vagy csábítasz be magadhoz a reggeli koncerttel.

#012 – Az egyedülléttel időt spórolsz


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Amíg nem éltél egyedül el sem tudod képzelni, hogy mennyi időt spórolsz meg azzal, hogy nem kell másról is gondoskodnod. Marad időd reggelente nyugodtan kortyolgatni a kávét, és elmélyülni a gondolataidban, megvitatni magaddal az aznapi programot, és megtervezni a hétvégi kirándulást. Nem fog félbeszakítani senki, hogy neki hagytál-e kávét. Olyan ütemben indítod a napot, ahogy szeretnéd.

#013 – Minden a te döntésed


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Elfelejtheted a „hova mész?”, „mikor érsz haza?” és a „miért csípted így ki magad?” kérdéseket. Ha úgy tartja kedved a legkivágottabb blúzodba és a legmagasabb tűsarkúdban indulhatsz útnak, és akár órákig is készülődhetsz felpróbálva a szekrényedben található összes ruhát, amit majd másnap vagy azután elpakolsz. Nem tartozol beszámolóval senkinek, és valóban akkor és azzal érsz haza, amikor az neked rendben van.

#014 – Tiéd az egész hétvége


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Nem csak a hétköznapokat töltheted olyan ütemben, ahogy az neked jó, de a hétvégék is csak a tieid. Az egyedülléttel kimaradnak a kötelező szülő látogatások, nem kell a másik barátaihoz alkalmazkodni. Tiéd lehet a teljes nap, amit, ha úgy tartja kedved akár végig a tévé előtt ülve tölthetsz, vagy összeszedheted a saját barátaidat és elindulhattok meghódítani a legközelebbi erdőt, vagy parkot. Te tervezel a saját szabadidőddel kizárólag.

#015 –  Egy új világ megismerése


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Aki már próbálta az egyedüllétet az tudja, hogy milyen magasságokba és olykor mélységekbe kerülhet az ember, ami annak az önismereti útnak köszönhető, amit sokkal nehezebben tapasztal az, aki együtt él valakivel. Van időd odafigyelni a saját igényeidre, gondolataidra, elakadásaidra és lehetőségeidre. Engedd, hogy magával ragadjon egy jó könyv, vagy a csend, és figyelj.

#015 + 1,   – Tiéd a terepKép: instagram.com/idaliacandelas

Az az érzés, amikor a nyári hőségben, vagy a téli túlfűtött lakásban nem kell pólóért kapkodni, hogy mégse meztelenül kezdj neki a mosogatásnak, az felbecsülhetetlen. Ha egyedül élsz ilyen gond nincs, ha nem akarod, hogy a szomszéd kukkolja az idomaidat, húzd össze a függönyt egyébként pedig akár egy tangában is flangálhatsz az egész lakásban. Nincs ennél nagyobb szabadság.

#015 + 2,   – Az egyedüllét csábítása


Kép: instagram.com/idaliacandelas

Az egyedüllét igénytelenné tesz.” – Biztosan hallottad már te is ezt a feltevést. A lehetőség természetesen erre is megvan, hiszen a rengeteg szabadság elbillentheti az embert negatív irányba is, viszont tapasztalataink szerint az a nő, aki egyedül él és tisztában van magával, több időt tud magára fordítani és arra, hogy elbűvölően csábító legyen ne csak akkor, ha meg jelennie, hanem a szürkének tűnő hétköznapokban is.

https://noitemak.hu/15-illusztracio-ami-megmutatja-hogy-miert-jo-egyedul-elni/17/

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9317850637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.06.17. 18:53:25

Ez most csak nőknek? És ha igen, miért?

taga20 2022.06.17. 20:14:40

majd minden poszt fasza itt, de ez a poszt egy kibaszott faszság volt.

én egy introvertált gyökér vagyok, de még nekem is van feleségem, akit imádok:)))

jaegtoer 2022.06.17. 21:11:33

@taga20: ez amolyan csajos poszt)

taga20 2022.06.17. 21:48:01

@jaegtoer: mi ebben a csajos haver?

szerintem ez uniszex;)

u.i.: mi van veled nigger, hogy szolgál a kedves egészséged?

zenét szoktál?:))

www.youtube.com/watch?v=OS8taasZl8k&list=RDOS8taasZl8k&index=1

guma 2022.06.18. 05:46:14

@jaegtoer:

nono :))

@BiG74 Bodri:

csak! :-D

@taga20:

ez csak azt szolgálta, hogy kibillenjetek a napi témázásban, mert nem szeretném ha olyan kényszeresé válna a csapat mint a kékasszony és barátja, akik óvodás korukat élik ki. :-D

jaegtoer 2022.06.18. 17:16:46

@taga20: Ennek van pasi megfelelője is, csak abban a szabad fingás (oh pardon, excuse me) és böfögés meg a sör meg a mittudoménmi van pontokba szedve.
Ezek amolyan gyötrődő szinglik önigazolási érvelési rendszereinek szerves részei. Mindazonáltal nekem kilenc:)
A lényeg a zene, a tánc, meg a tenger vagy/és a hófödte hegyek:)
süti beállítások módosítása