He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

7, 9 és 12 éves lejáratú devizakötvényeket bocsátott ki Magyarország a nemzetközi piacon + Milyen feltételekkel vett fel hitelt külföldről Magyarország?

2022.06.11. 07:30 guma

Tegnap megtörtént a kibocsátás. 4,5 milliárd eurónyi érték helyett 3,5 milliárdnyi kötvényt sikerült kibocsátani, s azokat sem túl kedvező feltételekkel - értékeltek az ERSTE elemzői.

A 10 év körüli dollár és euró hozamok rendre 5,8 és 4,5 százalék körül alakultak, ami jelentős felárat jelent az amerikai és európai benchmark hozamok felett.

Például a dollárban denominált kötvények hozama azt mutatja, hogy Brazíliával vagyunk egy kategóriában, s még Mexikó szintjét sem érjük el.Milyen feltételekkel vett fel hitelt külföldről Magyarország?

Egy szó mint száz, nem az Európai Unió ereje tükröződik a hozamfelárainkban. Ennek nyilván az az oka, hogy az uniós pénzek folyósítása körül továbbra is ott a bizonytalanság, miközben a költségvetési tervek szintjén úgy megyünk előre, mintha semmilyen probléma sem lenne.

Mindeközben csúszik szét a gazdaság. Rekord méretű külkereskedelmi hiánnyal és őrült iramban vágtázó inflációval nézünk szembe. Ez persze mélybe küldi a forint árfolyamát, ami az importált infláción keresztül megint csak negatívan hat, mint ahogy az ehhez kapcsolódó kamatemelés szükségessége is.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a kormány továbbra is élénkítené a gazdaságot az állami támogatásokkal, miközben a nemzeti banknak nyomnia kell a féket az infláció miatt, amiben amúgy az utóbbi időben kissé óvatosabb lett. Mindeközben a kocsi mintha kezdene kicsúszni a pályáról. Ez azt sugallja, hogy ennek nem lesz jó vége.

https://profitline.hu/milyen-feltetelekkel-vett-fel-hitelt-kulfoldrol-magyarorszag-437226

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6717853051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2022.06.11. 18:22:46

"te tetted ezt" Viktor!

jaegtoer 2022.06.12. 12:28:40

@guma:

Mi a baj? Meg vagyunk védve mindentől is, és meg is van szavazva. Horizontálisan is és vertikálisan is. Minden is le van zsírozva.
süti beállítások módosítása