He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Vlagyimir Vlagyimirovics, hogy szolgál a kedves egészsége?

2022.06.08. 09:05 guma

Vlagyimir Putyin orosz elnök egészségi állapotát elemezte – később megkérdőjelezett hírszerzési információkra hivatkozva – legújabb számában megjelent igen hosszú cikkében a Newsweek.

A szerző szerint az amerikai vezetésben intenzív vita tárgya Putyin egészségi állapota azóta, hogy a titkosszolgálatok május végén közzétették erről szóló negyedik jelentésüket. A titkos amerikai jelentés szerint Putyint a jelek szerint Putyin újra a nyilvánosság elé állt, miután áprilisban előrehaladott rákos megbetegedés miatt kezelték. Ezt a hetilap olyan amerikai titkosszolgálati vezetőkre hivatkozva írta, akik olvasták a jelentést. Emellett az értékelések azt is megerősítik, hogy Putyin ellen márciusban merényletet kíséreltek meg. Az idézett három titkosszolgálatot képviselő magas rangú vezetők amiatt is aggódnak, hogy Putyin egyre inkább paranoid a hatalmával kapcsolatban, ez pedig olyan állapot, amely ingataggá és kiszámíthatatlanná teszi az ukrajnai helyzetet, bár ugyanakkor csökkenti a nukleáris csapásmérés esélyét.

„Putyin erősen tartja magát, de a hatalma már nem abszolút, a Kremlben a Putyin uralma alatti időszak leghevesebb harcai folynak, mert mindenki érzi, hogy közel a vég” – mondta egy titkosszolgálati tiszt, szintén a titkos jelentés alapján.

Mindhárom idézett vezető figyelmeztetett arra, hogy Putyin elszigeteltsége miatt az amerikai hírszerzésnek nehéz felbecsülni a valós egészségi állapotát. Egyikül elmondta: az ukrajnai háború nyomán az egyik legjobb forrásuk „teljesen kiszáradt”, és Putyin elszigeteltsége spekulációknak ad tág teret. Egy másik idézett tiszt arra figyelmeztetett: vigyázni kell, hogy nehogy az óhajaikat lássák valóságnak, ezt a leckét ugyanis Amerikai alaposan megtanulta Szaddám Husszein és Bin Laden esetében. Egy további vezető szerint Bidennek nem szabad arra kalkulálnia, hogy lejár Putyin „szavatossági ideje”.

Putyin éveken át a férfiasság és a vitalitás megtestesülése volt, és ezt az arculatot gondosan ápolta a hivatalos Moszkva, a Kreml propagandistái pedig arra használták, hogy szembeállítsák az orosz vezetőt az amerikaiakkal. Aztán jött a feltűnően hosszú asztal a Kremlben tartott találkozókon, és ez az asztal – a lapszerint – a paranoiáját és félelmét tükrözi. A hírszerzők számára az ennél az asztalnál Macron francia elnökkel – az ukrajnai elleni támadás előtt alig két héttel – tartott találkozó, valamint az orosz elnök ott tanúsított magatartása az alapvonal Putyin hanyatlásának megítélésében. Nem volt kézszorítás, sem ölelés – és a hírszerzők ezt észlelték. A francia titkosszolgálatok is sok megfigyelést tettek a látogatás során, és ezt továbbadták az amerikai kollégáknak is – mondta el az egyik nyilatkozó, de részletekbe nem bocsátkozott.

Aztán jött a Szergej Sojgu védelmi miniszterrel tartott találkozó, immár kis asztalnál, és mindenki Sojgura összepontosított, aki hosszabb ideig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, de valójában Putyin volt az, akit a hónap legnagyobb részében nem lehetett látni, és egyáltalán nem a sugárzó egészség képét mutatta: összegörnyedt a székében, és jobb kezével az asztal lapját szorongatta. Egyes megfigyelők arra a feltételezésre jutottak, hogy Putyin Alzheimer-kóros, mások azt mondták, ez csak a KGB-s fegyverhasználati beidegződése. Mindenesetre képzett elemzők nagyon alaposan vizsgálták a videót, és sok hírszerzési részletet elemeztek a Fehér Ház számára, és végül egyetértésre jutottak abban, hogy Putyin beteg, és valószínűleg a halálán van. (Most erre nem mondunk semmit – huppa.)