He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Mi lesz vele, ha mi már nem leszünk? Itt hal meg, mumifikálódik? + „Mi nem erőből emelünk, hanem szívből" – otthongondozó anyák nyertek pert az állam ellen

2022.05.21. 04:30 guma

Véleményem és kérdéseim: Mégis milyen keresztények? Milyen emberek, akik a legnagyobb nyomorba taszitanak, több tizezer embert, hogy nekik több jusson. Gátlástalanok, erkölcstelenek akik 30 milliót adnak közpénzből valakiknek, majd máshol milliós fizetésért alkalmazzák... Ez a munkaalapú társadalom, ahol a nyúgdijpénzt máig nem fizették az embereknek számlájára - igéretük szerint! A 120 évig működő TB-t megszüntették majd a járadékból is adó lett igy a nagy kalapba került minden amiből nagy kanállal tömték a csapatot.  Magukra annyit költöttek, hogy az eget veri az ország adóssága. Közben sok ezer embernek már a tojás, kenyér, tej, stb is megfizethetetlen, de ők rázzák a rongyot és a legnagyobb luxusban, palotákban tömik a hasukat.

Zsófi 30 éves, de egy ritka központi idegrendszeri rendellenesség miatt egy 8 hónapos baba fejlettségi szintjén él. A szülei otthon gondozzák, és rettegnek a gondolattól is, hogy mi lesz, ha már képtelenek lesznek a lányuk ellátására. Budapesten és Pest megyében ugyanis nincsen olyan bentlakásos intézmény, ami súlyos fogyatékossággal élő emberek számára megfelelő lenne.

Néhány hasonló helyzetben levő szülő összefogott, és beperelte az államot, hogy bíróság kötelezze a támogatott lakhatás biztosítására. Öt év jogi háborúskodás után a pert jogerősen megnyerték, de abban továbbra is csak reménykedhetnek hogy az állam belátható időn belül eleget tesz a kötelezettségének.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

https://telex.hu/belfold/2022/05/14/mi-lesz-vele-ha-mi-mar-nem-leszunk-itt-hal-meg-mumifikalodik

„Mi nem erőből emelünk, hanem szívből" – otthongondozó anyák nyertek pert az állam ellen

A non-stop gondozásra szoruló, súlyos fogyatékossággal élő gyerekeknek már évtizedek óta kis létszámú otthonokat és felügyeletet, úgynevezett támogatott lakhatást kellene biztosítania az államnak, amely a gyakorlatban csak tömegintézményeket működtet. Hat család a TASZ segítségével négy éve perelte be az ellátórendszert, mostanra született jogerős ítélet: milliós kártérítést kaptak, az államot pedig kötelezték az ellátás biztosítására. De az érintettek ezrei számára Magyarország csak 2040-től tervez készen állni erre.

https://24.hu/belfold/2022/05/14/otthongondozo-anyak-tasz-per/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4217831761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása