He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A kijevi vezetés szerint Orbán Viktor tudta, hogy az oroszok lerohanják Ukrajnát – lapszemle

2022.05.04. 04:15 guma

Vlagyimir Putyin előre szólt erről Orbán Viktornak?

Szerintük a magyar miniszterelnök azt hitte, képes lesz Ukrajna területének egy részét megszerezni. Szerintünk meg az egérrel nem közli az elefánt, hogy dübörögni fog a hídon. De bármi lehet.

Putyin hosszú háborúra készül az egész világ ellen

Putyin meg akarja szerezni egész Délkelet-Ukrajnát, el akarja vágni az országot a Fekete-tengertől és olyan pozíciót akar szerezni, amelyből kiindulva tovább folytathatják Ukrajna eltiprását.

Parlagi sas támadt rá egy mezei nyúlra

De tényleg. Tanmese.

Ahol a szabad sajtónak vége, út nyílik a háborúhoz

Ha a független médián keresztül gyakorolt nyilvános ellenőrzés megszűnik, nagyobb valószínűséggel léphetnek fel autokrata vezetők agresszív cselekedetekkel különféle társadalmi csoportok, vagy akár más nemzetek ellen.

Szamizdattá alakult egy betiltott független hírportál Oroszországban

A Zvezda című permi online hírportált az ukrajnai háborúról szóló tudósításai miatt tiltották be az orosz hatóságok.

Magyarországon romlott a sajtószabadság helyzete

A nemzetközi rangsorban mégis hét hellyel ugrottunk előrébb, míg pl. Hollandia 22-őt vissza…

Védelmi pénz Orbán Viktornak

Egy olyan országban, ahol Kásler Miklós (egy ideig) a tárcavezetők között, Rogán Antal pedig még mindig szabadlábon lehet, ott nem is kell többet mondani. Másrészt viszont Orbán bizony úgy látja, hogy a magyarok szerint ez jó. Bolond lesz ő valódi védelmet nyújtani az ő országának, ha annak lakossága bőven megelégszik a biztonság illúziójával.

Áder János politikai végrendelete

“Most már csak azt volna jó tudni, hogy mi is az a magyar érdek, amelynek támogatására Áder János biztatja a képviselőket, és amivel Orbán Viktor fekszik és kel…”

Mindent borítana az orosz olajembargó

Bár mindenki számára világos, hogy küldhet a Nyugat bármennyi fegyvert Ukrajnának, azzal, hogy energiahordozókat vásárolnak Moszkvától, lényegében ők finanszírozzák az orosz hadjáratot.

Kis benzinkutak perlik Strasbourgban az árstop miatt az államot

A többségében családi vállalkozásban üzemelő kutak lassan fél éve veszteségesen üzemelnek. Jövő héten indulhatnak el a perek, eddig ötven benzinkút csatlakozott a csoportos beadványhoz.

Mivel fűtsünk, ha az oroszok elzárják a gázcsapot?

Ha nem lesz gáz, akkor jó eséllyel nem lesz áram sem.

Kézigránátokat vásárolt a magyar honvédség több százmillióért

A közbeszerzést mindhárom alkalommal hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban bonyolították le, a gránátokat pedig ezúttal is a Haltech Magyar Lőszergyártó és Rendészeti Technológiai Kft. szállíthatja le.

A NOB alelnöke arra biztat, Magyarország rendezzen olimpiát

Adjunk még ötleteket…

Tömegek mondanak fel a magyar munkahelyeken

A szellemi dolgozók között soha nem látott mértékű fluktuáció főként a home office-nak „köszönhető”. A leglényegesebb változás, hogy alapelvárás lett. Olyannyira, hogy konkrét felmondási ok, ha egy cég bár megtehetné, valamiért mégsem teszi lehetővé az otthonról való munkavégzést.

Akkumulátorgyártáshoz is használt mérgező oldószert találtak a gödi kutak vizében

A vízügyi hatóság nem adja ki a gödi iparterület monitoring-kútjainak vizsgálati dokumentumait arra hivatkozva, hogy ezek „döntést előkészítő”, tíz évig titkosítható adatok. Az ügyben bírósági per van folyamatban.

Négy évig titkolták a lesújtó kórházi fertőzési adatokat

A koronavírus csak nehezítette a helyzetet.

Lehet készülni az őszi járványhullámra

Már csak kb. kétmillió emberről lehet elmondani, hogy oltás által biztosan védett. Épp ezért ezt a pár hónapot arra kellene felhasználni, hogy az ország felkészüljön az őszi hullámra.

Fotó: MTI Archív

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5117822511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.05.04. 19:09:12

"A fluktuációkezelés-szakértő szerint nem fog tudni megküzdeni a fluktuációval az a cég, amelyik nem bánik emberségesen a munkavállalóval és nem biztosít legalább átlagos feltételeket, valamint nem tanulja meg kezelni a fiatal generációkat. Ez legalább átlagos béreket és átlagon felüli törődést, valamint paradigmaváltást jelent."

Basszus, évek óta mondom a vezetésnek ezt, most kapkodnak, mikor egy elöregedett, lestrapált, létszámhiányos gárdával próbálnak üzemelni, gyatrán.
süti beállítások módosítása