He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Grafikán mutatják be az oroszok, hogy milyen gyorsan tudják elpusztítani Európát

2022.05.02. 07:30 guma

Az orosz állami televízióban egy grafikán mutatták be, hogy milyen gyorsan tudnák elpusztítani Európát atomtámadásokkal. Eszerint három percen belül London, Párizs és Berlin ellen is atomtámadást tudna végrehajtani Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Julia David médiaelemző tette közzé Twitter-oldalán a videót, amelyben az orosz Rosszija–1 csatornán látható, 60 perc című politikai beszélgetős műsor egy részlete látható.

Az orosz tévé folyamatosan nukleáris csapásokkal fenyegeti a nyugati nemzeteket, kétségbeesetten próbálja elriasztani őket attól, hogy továbbra is segítsenek Ukrajnának. Mellékesen megjegyzem, ez az első állami tévéműsor-vezető, aki, úgy tűnik, nem hajlandó meghalni a Szülőföldért, és vitába száll a vehemens törvényhozóval

– tette hozzá a médiaelemző a videóhoz. 

A beszélgetés résztvevői a brit védelmi miniszter azon kijelentésére reagáltak, miszerint Nagy-Britannia támogatja, hogy Ukrajna az orosz infrastruktúra ellen hajtson végre támadásokat. 

Alekszej Zsuravljov, a nacionalista Rogyina párt elnöke kijelentette, hogy nagyon is komolyan gondolja, hogy csak egy Szarmat rakétába kerülne, és az Egyesült Királyság szigetei megszűnnek létezni.

A műsorban ezután mutatták be azt a grafikát, ami részletezte, hogy Moszkva csupán 106 másodperc alatt képes lenne atombombát robbantani Berlin felett, Párizst mindössze 200 másodperc és Londont 202 másodperc alatt érné el a rakéta.

Az egyik műsorvezető felhívta a pártelnök figyelmét, hogy a briteknek is van atombombájuk, és egy ilyen háborút a Földön senki sem élne túl, mire Zsuravljov annyit mondott: „Nem baj, tiszta lappal kezdjük újra”.

A rettegett Sátán

A műsorban a Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétát emlegetik, amely több nukláris robbanófej hordozására is alkalmas. A katonai jelzésben az RS–28 Szarmat Oroszország legerősebb ballisztikus rakétájának számít. A NATO nemes egyszerűséggel csak Sátán 2-nek nevezi a szupernehéz, termonukleáris fegyverzetű, interkontinentális hatótávolságú fegyvert.

Az orosz hadsereg nemrégiben sikeresen tesztelte a Szarmatot, amelyről Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy „ez az egyedülálló fegyver megerősíti fegyveres erőink harci potenciálját, megbízhatóan garantálja Oroszország biztonságát a külső fenyegetésekkel szemben, és elgondolkodtatja azokat, akik a féktelen agresszív retorika hevében megpróbálják fenyegetni országunkat”.

Miután az oroszok sikeresen útnak indították a 11 ezer kilométer hatótávolságú Sátán 2-t, a védelmi minisztérium azt közölte, hogy „a Szarmat a világ legerősebb rakétája, amely képes a legtávolabbi célpontok megsemmisítésére, és amely jelentősen növeli országunk stratégiai nukleáris erőinek harci erejét”.

Vlagyimir Putyin még a háború elején ugyan beszélt arról, hogy a legmagasabb készültségbe helyezték az orosz nukleáris csapásmérő egységeket, ennél tovább azonban egyelőre nem ment. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter viszont már a nukleáris fegyverkezés és a harmadik világháború veszélyeire is figyelmeztetett. 

Arról, hogy milyen hatása lenne annak, ha az oroszok atomfegyvert vetnének be Ukrajnában, itt írtunk.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, vasárnapi, percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép:  Az orosz hadsereg egy Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt az oroszországi Arhangelszk régióban 2022. április 20-án.  Fotó:  Russian Defence Ministry / Reuters)

https://index.hu/kulfold/2022/05/01/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-ukrajna-atomhaboru-interkontinentalis-ballisztikus-raketa/

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5217821571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.05.02. 20:29:21

"Nem baj, tiszta lappal kezdjük újra”
Az ilyen végtelen buta, aljas, gonosz állatok honnan másznak elő újra és újra?

s 2022.05.04. 21:16:18

putyint meg kell ölni. Minél előbb, annál jobb. Az oroszok tegyék, hogy ne legyen belőle újabb, beláthatatlan következményekkel járó világháború. Ha hitlerrel is sikerült volna végezni időben, az rengeteg ember életét megmenthette volna.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.05. 06:43:29

@s:

Szerintem bízzuk "istenre", aki már azt is tudja, mikor lesz vége a háborúnak, ami rendcsinálásnak indult.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.05. 06:44:58

@s:
Jut eszembe, hogy azt nem merték még letagadni, hogy mit mondott a szentpapának.

s 2022.05.05. 16:11:08

@látjátok feleim szümtükkel: Mit mondott? Nem értesültem róla.

s 2022.05.05. 16:14:47

@látjátok feleim szümtükkel: Én rá a megbocsátást bízom. Ember arra nem lesz képes. Én legalábbis nem. Egy közönséges, hatalommániás, nárcisztikus tömeggyilkos. A pokolban a helye.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.05. 18:39:43

@s:

Hol voltál, hogy nem tudod?
A szentpapa szerint azt mondta - Guma is írta, hogy magánfogadáson volt nála - május 9-én véget ér a háború. Orbánék ezt azóta sem cáfolták, mindössze annyit közöltek, hogy a pápa és Orbán egyetértettek abban, első a család és a béke.

s 2022.05.06. 15:39:22

@látjátok feleim szümtükkel: Néha mással töltöm az időmet, mint elmebeteg faszkalapok nyilatkozatainak nyomon követésével. Itt teljesen egyértelműen nem szentatyánkra céloztam elsősorban, ő csak a körülmények sajnálatos egybeesése folytán került bele ebbe a kétségkívül rossz társaságba.
A lényegre kanyarodva pedig nem hinném, hogy ez év május 9. napjáig befejeződne ez a hánorú. Május 6. van. Ha az oroszok bevetik a nukleáris arzenált (200 másodperc lenne kb. az európai nagyvárosok (Berlin, London, Párizs, Brüsszel) elpusztítása) akkor az elindított rakéták műholdas észlelését követően (kb. 30 másodperc) azonnali válaszcsapással az egész NATO hadállomány valamennyi rendelkezésre álló nukleáris fegyverzete Oroszország ellen lenne bevetve. (Kivétel az a tetemes mennyiség, amit Kína, és Észak-Korea féken tartására hagynak meg, hogy ne legyen nevető harmadik.) Ezt putyin is pontosan tudja. A környezete is pontosan tudja. Mindez lófaszt sem ér, mert annak idején hitler is tudta, hogy megnyerhetetlen vállalkozást vezet. (Sztálingrád és Kurksz után ez teljesen egyértelmű volt.)
Tehát írjátok le szépen, amit gondoltok, hátha ez az adathordozó valahogy megmarad az utókornak, és pár száz év múlva lesz még valaki, aki érdemesnek találja egy ismeretlen korszak érthetetlen nyelvén talált emléknyom feltárását.
süti beállítások módosítása