He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ez a háború nagyon jól jött a magyar miniszterelnöknek – lapszemle

2022.03.16. 07:25 guma

Orbán egyedül nyerné meg a választást

Egy ember áll egyedül és azt képzeli, hogy ő Magyarország. Lehet ezt diktatúrának nevezni, vagy autokráciának, netán téves helyzetértékelésnek, akár orvosi esetnek is

Budai Gyula kommentelői: Helga, Dalma és Áron

“Mondtam a csajoknak a szoliba hogy Budai Gyula régóta szimpatikus nekem!! Van benne valami csibészség is és végre valaki kiall a lopás ellen.”

Az SZFE után a Kossuth-díjat is megkapta Rátóti Zoltán

„Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása során a magyar és világirodalom legjelentősebb drámai szerepeiben nyújtott emlékezetes színpadi, valamint jelentős filmes alakításai elismeréseként.”

Tiborcz István megveszi a Diófa alapkezelőt

A Diófa Alapkezelő több mint 360 milliárd forintnyi vagyont kezel befektetési alapokban, valamint magánnyugdíjpénztárak, biztosító társaságok és egyéb intézményi befektetők számára nyújt vagyonkezelési szolgáltatásokat, és prémium vagyonkezelési szolgáltatással is foglalkozik.

Mindig akad egy MNB-s szál

Matolcsy Ádám baráti körének cégügyei.

Az ATV újságírója készíthet dokumentumfilm-sorozatot a Hungary Helps kormányzati programról

“Hogy a Nemzeti Filmintézet miért finanszírozza klasszikus kormányzati kommunikációs/propaganda termékek elkészítését, azt megkérdeztem tőlük, de a cikk közléséig nem érkezett válasz.” (Szily)

Németh Sándor szerint ki lehet mutatni az összefüggést a háború és a Pride között

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze – aki egyben az ATV televíziócsatorna egyik tulajdonosa is – kifejtette gondolatait az ukrán-orosz háborúról is március 9-i, szerdai igehirdetésében…

Kolodko Mihály miniszoborral reagált a háborúra

Kolodkót nemcsak általánosságban, kárpátaljaiként érinti a háború, szülei és több rokona most is ott élnek a háborús agresszió sújtotta Ukrajnában.

Zelenszkij szerdán felszólal az amerikai kongresszus előtt

Az ukrán államfő a felszólalását várhatóan közép-európai idő szerint 14 órakor kezdi.

Kijevbe utazik a cseh, a lengyel és a szlovén miniszterelnök, hogy találkozzanak Zelenszkijjel

Az nem derül ki, hogy a politikusok hogyan utaznak, és hogy miként garantálják a biztonságukat az utazás során, illetve az oroszok által majdnem körbezárt és rendszeresen támadott ukrán fővárosban.

A képkivágás innen, ti is szenvedjetek.

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

104 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7817781356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2022.03.17. 15:43:47

"Jakab Péter: Ha nyerünk április 3-án, jelentkezek az X-faktorba"

?

s 2022.03.17. 20:36:15

Akinél orbán jár, az rövidesen megbaszódik. Gondolnám, hogy putyin ismerhette orbán eddigi nemzetközi munkásságát, ezen az alapon viszont végképp meglepőnek találom, hogy egyáltalán beengedték Moszkvába.

taga20 2022.03.18. 19:52:15

@habakuk000:

"Most sokkal jobb lengyelnek lenni, mint magyarnak, Kaczynski ide vagy oda. Amúgy a hetvenkét éves Kaczynski elmegy az ostromlott Kijevbe, mert lengyel, mert a lengyelséghez tartozik, hogy odamegy, ahogy Grúziába is odament. A mieink nem mennek sehová, ahol nem osztanak semmit, ahol nem lehet valami előnyt szerezni, ahol nincs jutifali.

Hánynom kell magunktól."

www.orulunkvincent.hu/milyen-nep-vagyunk-mi-bazmeg-szomoruposzt/

habakuk000 2022.03.18. 20:04:00

@taga20: Pontos. Fos nép vagyunk.

taga20 2022.03.18. 20:09:16

@habakuk000: azok, de azért április 3.-án lemegyünk a mi kis falunkba, és rajta tartjuk a szemünket a szavazáson.

jövő szerdán meg lemegyünk az esküt letenni.

egyszer minden véget ér, a csutigeci hatalma is!

RUSZKIK HAZA!

;)

habakuk000 2022.03.18. 20:13:21

@taga20: És a mocskos hazaáruló féreg Belgrádba megy, utasításokért, hogy robbanna fel a szállítóeszköz, amelybe bepréseli a seggét.

Egészen elkeserítő,, ami itt folyik.

gazoló 2022.03.18. 20:16:53

@habakuk000:

azokkal a fegyverekkel én óvatosan bánnék forrófejű barátaim.
a másik oldalon egy elmebeteg,nárcisztikus,minden hájjal megkent,gonoszgeci kommerkövület van és mivel hetven és a halál között,kezében az akármilyen színű gombocskájával és csúcsszuper precíziós rakétaállományaival bármire képes lehet ami visszafordíthatatlan,jobb óvatosnak lenni!
mondom úgy,hogy max.respektem az ukránoknak és egyébként is halál putlerra!
lófasznak is van vége...már most túl sok az ártatlan áldozat :-(

habakuk000 2022.03.18. 20:27:42

@gazoló: Akkor kívánj jó utat a gyáva cigánynak az árulását kiterjesztő útjához, a sok erdélyivel és nyugdíjassal egyetemben.
Nem olvasol? Nem értelmezel? putyinnak kell a jaltai szerződés. Ha nincs fegyver, akkor tapsolhatsz az oroszoknak és hidd el, egy orosz oligarchiában élni nem kádári gulyásszocializmus.

Tényleg fos nép vagyunk.

gazoló 2022.03.18. 20:56:01

@habakuk000:

nem jelenti azt,hogy a puhossal azonosulnék.
vannak realitások.ezt a húrt nem lehet akármeddeg feszíteni,mert mind itt döglünk meg aztán feldughatjuk a nagy európaiságunkat,nato és eu.tagságunkat is.

gazoló 2022.03.18. 20:56:55

@habakuk000:

"Tényleg fos nép vagyunk"

ezzel egyetértek!

habakuk000 2022.03.18. 21:09:15

@gazoló: A realitás az, hogy az általad preferált "nem feszítünk húrt" politika vezetett ide.
Már régen ideje lett volna erőt mutatni.
Tudod a realitások miatt lettünk élenjáróak a holokausztban, a realitások miatt vonult fel kurva sok ember 57 május 1-én ünneplendő a forradalmat leverő rezsimet 150 napon belül a sortüzeket követően, a realitások miatt lett egy félig analfabéta gázszerelő az ország jelentős vagyonának tulajdonosa, folytathatnám.
Ezek nem realitások. Ezek annak a genetikai szolgalelkűségnek a megnyilvánulásai, melyek talán a magyar nép 500 éves történelmi szolgaságából levezethetőek, habár ezen az alapon nincs magyarázat a szlovákok, finnek, és még jó pár nemzet nemzettudatához.

taga20 2022.03.18. 21:26:03

@gazoló: "vannak realitások."

március 24.-e előtt az volt a realitás, hogy a ruszkik 2 nap alatt lerohanják ukrajnát.
ma meg az, hogy 14000 ruszkit sirathat az anyja, és olyan összefogás van a nyugat részéről, amiről még álmában se álmodott a háborús bűnös putler.

taga20 2022.03.18. 21:33:20

@taga20: február 24.-e előtt

gazoló 2022.03.18. 22:14:54

@taga20:

"ma meg az, hogy 14000 ruszkit sirathat az anyja, és olyan összefogás van a nyugat részéről, amiről még álmában se álmodott a háborús bűnös putler"

mentünk vele egy jottányit előbbre küszöb?
ugyanúgy reszketünk!
ha rosszat álmodik ez a barom reggelre bedarál két várost gyetekestül,kórházastul és még hozzá sem nyúlt az igazi fegyvereihez (

ne legyetek már naivak!
tisztelet a hősöknek de nem igazán tudunk egy elmebeteget beszabályozni,féken tartani!
dolgoztam elmések között,ha olyanja volt minden ok nélkül bebaxta az ablakot és nem érdekelte,hogy belőle is dől a vér!

eszti..... 2022.03.18. 23:32:05

@gazoló:

Gaz! Amennyiben Ukrajna nem kap fegyvert, úgy 3 nap alatt kimerülnek a készletei és mi élő egyenes adásban fogjuk végignézni - a szomszédból-, ahogy az oroszok likvidálják őket.
Most hallgatok a szlovák rádióban egy vitát épp ebben a témában. Ott mondja az egyik szlovák generális, hogy az ENSZ egyezmény bárhányadik paragrafusa alapján a megtámadott félnek joga van fegyvereket vásárolni és az ENSZ tagállamoknak szintén joguk van a segítségnyújtáshoz. Joguk, nem kötelességük.
Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, vétójoggal rendelkezik. Ezért nem küldhetnek Ukrajnába ENSZ békefenntartókat, hisz ahhoz az állandó tagok egyhangú döntése szükséges.
Az oroszok nyilván fenyegetőznek. Jeleneg Lavrov épp Szlovákiát fenyegeti, mert úgy néz ki, átadjuk a régi szovjet gyártmányú S 300 -as légvédelmi rendszerünket Ukrajnának, mihelyst megérkeznek az amerikai Patriotok. Ez nem támadó, hanem védelmi fegyvernek minősül.
Viszont a lengyelek MIG-jei már támadófegyverek. Ezért nem hagyta a NATO, hogy átadják az ukránoknak. Sem a légtérzárt.
Én úgy látom, minden lépést kicentiznek a szövetségesek.
Putyin nem őrült. Egy hidegvérű megalomán, véreskezű diktátor .....
De nem őrült.
Az atomfegyver használatától mindenki tart, a III. vh kitörésétől is. Viszont nincs hová hátrálnunk.
Orbán alapvetése - nem hagyjuk belerángatni magunkat ebbe a háborúba - téves és aljas. Már benne vagyunk szügyig.

ez a nevem senki 2022.03.18. 23:55:04

csak Viktor győzheti le a háborút

habakuk000 2022.03.19. 06:44:07

@eszti.....: korrekt.

@ez a nevem senki: Nem értem a viktorozást. Ha valaki Viktor, akkor az ismerős, barát, a viktorozó szerint megbecsült, barátságos emberi lény.
Magyarország miniszterelnöki pozícióját elfoglaló hazudós áruló se nem miniszterelnök, se nem Viktor.

@gazoló: Ha forrófejű lennék, akkor már nem válaszolnék neked, de nem érzem magam annak, az általános pánik közepette annyi pénzt kerestem, mint még soha ilyen rövid idő alatt. Eszter helyzetértékelése teljesen helytálló.
Arra kíváncsi lennék, hogy a gondolataid szerint helyes-e, hogy Kína fegyvereket adjon az oroszoknak - a korábbi mondásaid alapján ezt kell tenni nekik, mert őrült diktátor......stb -.
Ez a helyzet sokkal komolyabb egy őrült diktátor lázálmainál. Itt és most az eddig fennálló világrend megváltoztatásának igényével állunk szemben két olyan hatalom -az egyik nyílt a másik még alamuszi - részéről, akiknek az emberélet nem számít, de évtizedes, évszázados sérelmeket próbálnak akár fegyveres úton is megoldani.
Amennyiben az oroszok ellenállás nélkül győznek, Kína nagyon nagy valószínűséggel lökést kap a saját - Dél-Kínai tenger, Tajvan - érdekszférájának kibővítéséhez s itt is van a valóban igazi világháború.
Ez egy nagyon komoly játszma - olyan egyébként, mintha Tom Clancy vagy Ken Follett könyveket olvasna az ember, csak az újságokból - s eddig a nyugat véleményem szerint nagyon racionális, tényleg ahogyan Eszter írta milliméterig kicentizett válaszokat ad, s próbálja elkerülni a nagyobb bajt. Ami egyébként véleményem szerint nem is az orosz, hanem Kína.
Az ukrán népet végtelenül sajnálom, ugyanakkor nem olvashatsz tőlem rendszeresen "tisztelet a hősöknek" hőzöngéseket. Nem tudjuk sok esetben mi a valóság, pl Mariopol ostroma és védelme is nagyon sötét dolog lehet szerintem, ettől függetlenül egy háború és az orosz stratégia gonosz és embertelen.

Ui.: aderrel nem akar együtt mutatkozni a lengyel elnök Duda a magyar-lengyel barátság napján avatandó szobor leleplezésénél.
Szerinted mi lehet az oka? Talán csak nem a magyarok "realitása"?

látjátok feleim szümtükkel 2022.03.19. 07:59:13

@eszti.....:

Minden diktátor órült. Az őrület nem csak habzó szájból, és elment tudatból áll. Oroszéknél ez nem szokatlan, és volt cárjuk, aki a saját gyerekét maga ölte meg.

gazoló 2022.03.19. 08:11:20

@eszti.....:
"amennyiben kap fegyvert" akkor is bedarálható csak idő kérdése. putler igen is őrült!!
figyeld meg hová jutott gyurcsány totó kutyájától eddig!
amúgy abban sem értek veled egyet,hogy a fácán szar sör..fácán és fácán között orjás különbségek vannak! a hetvenhármasat esetleg a budweiser,a batak vagy a postrizinske veri a régióban)

jaegtoer 2022.03.19. 10:37:33

@habakuk000: Szerintem Orbánnal sem nagyon akarnak mutatkozni. Még azt is gondoltam,, hogy Kievbe menet előtt Kaczinsky azt gondolhatta: Orbán inkább ne jöjjön kémkedni a haverjának.

jaegtoer 2022.03.19. 10:41:13

@eszti.....: A mi egyetlenünk csak azért nem ment Kijevbe, nehogy ott látván őt, az oroszok eldobálva fegyvereiket hazafussanak orosz anyácska kebelére zokogni.

habakuk000 2022.03.19. 11:06:03

@jaegtoer: Tiszták az elkötelezettségek: orbán Belgrádba ment.
Szankciók kijátszása - a legelső szankciók bevezetésekor fidesznagyonközeli biznismanusok kerestek árualapokat szerbeken keresztül történő szállításokra -.
Benne van a pakliban a balkáni kártya keverése is terelendő Ukrajnáról a figyelmet, ha valóban elkezdenek pampogni a boszniai szerbek, legalább a törökök motivációja is erősödni fog, a szarajevói orosz nagykövet kifejezetten durva fenyegetése is beleilleszkedik ebbe a folyamatba..

Szerintem nem merült fel orbán kijevi útja, annyira egyértelmű lehet orbán "semlegessége" az európai politikusok előtt.

Itt egy fejtegetés, ami remélem nem igaz, de akár az is lehetett volna.
444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban

Viszont ez a belgrádi út engem annyiban megnyugtatott, hogy az oroszok veszíteni fognak, hiszen nyíltan melléjük álltunk.

eszti..... 2022.03.19. 11:12:09

@gazoló:

" akkor is bedarálható csak idő kérdése."

Felkészül Lengyelország és Szlovákia. Magyarország higgadt álláspontja folytán csodálatos módon majd kimarad a sorból. A tűpontos orosz bombázások megkímélik. Élni és virágozni fog, miközben szomszédait az ukránokhoz hasonlóan földig rombolják.
Tegnap Gambrinust kóstoltam, azt hiszem, annál maradok.

eszti..... 2022.03.19. 11:41:37

@jaegtoer:

Gondolj csak bele, hány testőrt kellett volna vinnie magával, hogy biztonságban érezze magát Kijevben?

gazoló 2022.03.19. 13:11:20

@eszti.....:

"Felkészül Lengyelország és Szlovákia. Magyarország"

hülyeség..
ne rugaszkodjunk el ennyire(

egészségedre a gambrinust)

habakuk000 2022.03.19. 14:34:54

@gazoló: Na most akkor "ne rugaszkodjuk el ennyire" vagy "pedig egy elmebeteg,nárcisztikus,minden hájjal megkent,gonoszgeci kommerkövület van és mivel hetven és a halál között,kezében az akármilyen színű gombocskájával és csúcsszuper precíziós rakétaállományaival bármire képes lehet ami visszafordíthatatlan,jobb óvatosnak lenni!" ?
Sajnálom az alábbiakat, mert kedveltelek nagyon, ráadásul miattad vagyok itt, de:
Megtehetem, mert elég fafejű vagyok ahhoz, hogy ne beszélgessek, érintkezzek olyanokkal, akik szembeköpik mindazt, amit tisztelek és becsülök, legyen az tankörtárs, ifjúkori anno jó barát fideszes képviselő, vagy kommenttárs. Szia.

Sziasztok.

gazoló 2022.03.19. 14:52:34

@habakuk000:

szerinted mihazánkmáriaországára is fájna a foga?
kétlem,hogy van az az elmebajos,akinek mi kellenénk.
innen még a menekültek is menekülnek.
te meg ne érzékenykedjél már annyira ha vkinek nem pont az a véleménye,mint a mindkétoldali véleményvezérürüknek,de főképp a natonak! putlerral szemben jobban tennék ha a szablyát kicsit visszább csúsztatnák és a gazdasági szankciókon agyalnának inkább!

...
na megyek mert tombol a tavasz ezerrel.
szép napot,napokat nektek,de szemeitek mindig a keleti atomvillanásra (elkerülésére)figyeljen(

jaegtoer 2022.03.19. 18:41:04

@habakuk000: Köszönöm, jó kis összefoglaló.
Lábjegyzet:
Éppen ezért, miután bármi megtörténhet, nem kell annyira "érzékenykedni", még ha necces dolgokkal találjuk szembe magunkat (gazolónak írtakra gondolok.) Itt beszélgetünk. Mindarról, ami szembejön az utcán. (érem oldala, éle, miegymás) Nem annyira engedhetjük meg magunknak, hogy Legfőbb Védelmezőnk terve sikerüljön, azaz teljesen atomizálja, (ha úgy tetszik amortizálja az egységet) a vele szemben állók csoportjait. És akkor tizenéves kontaktot számolnánk fel egy felhorgadás miatt? Az én drága, daragija tagám is hányszor kedvesedett nekem, mert több szemüvegen át nézve/látva mutattam valamit vagy mondtam véleményt.

taga20 2022.03.20. 06:52:54

elnézést kérek mindenkitől, mert ez a "ez a nevem senki" az én droidom, csak szegénykémet meghekkelték a putlerék, és azóta átállt a gonosz oldalára.

egyébként ártalmatlan ez a szerencsétlen fityeszdroid, nem kö tartani tőle:)))

guma 2022.03.20. 07:46:27

@taga20:

OK!

viszont némelyik megjegyzésétől gyomrom kifordul...

gazoló 2022.03.20. 10:26:50

@guma:

Áprily Lajos:
Leánykökörcsin

Az est becsuk s egy fényes kéz kinyit,
mikor a nap a felhőtlen égre hág.
Becézem kelyhed érző bolyhait,
s tűnődve kérdem: Lélek vagy, virág?

gazoló 2022.03.20. 18:01:05

@jaegtoer:

már azt sem tudják melyik faxt copkodják. egyre kevesebb a lehetőség.

belorusz
'csecsnia,irán még egy fennálló lehetőség,de ezekhez azért gusztus kell!

taga20 2022.03.20. 18:59:27

@gazoló: teso, most kezdődik a nép szolgája zelenszkijjel, az RTL klubon.

gazoló 2022.03.20. 19:30:43

@taga20:

szasz tesso..forma1 jó volt?

tiszteletem,de annyira nem rajongok a komédiák iránt,jelen helyzetben.
népirtás,szemét rombolás ez a javávól és nem látni hol lesz vége!

taga20 2022.03.20. 19:36:53

@gazoló: nagyon jó volt. ferka egykettő. sajna a két redbul megkotlott.

a népszolgája pedig inkább tragikomédia, kicsit olyan tanú filingje van, modern köntösben.

nézz bele, érdemes!

habakuk000 2022.04.02. 17:32:11

@jaegtoer: Nem felhorgadás. Egyszerűen kiszorítom magam a csoportból. Megmagyarázom.
Elég aktív voltam mostanában, egyrészt zsákszámra hordtam cuccot a segélyszervezeteknek, másrészt hetente kb 50.000- forintot és 18-20 munkaórát fordítottam a nyomtassteis-re az elmúlt két hónapban, pártok nélkül, magamban, egy-két órája fejeztem be, ha ismét orbán győz, kénytelen leszek nagyobb kapacitású nyomtatót venni.
Mivel meglehetősen útálom a rendszert, a cinkosokkal már régóta nem állok szóba, az aktivitásom következtében viszont eljutottam oda, hogy már nem esik jól beszélgetni a konformistákkal sem. (Taga kivételével itt általában ők vannak.) Megbántani az itt lévőket nem akarom, nincs is miért, így aztán nekem kellett lépnem.
Ez egy nagyon érdekes beszélgetés, ha valóban érdekelnek a mozgatórugók, találsz magyarázatokat:
podkaszt.hu/channel/875/friderikusz-podcast

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.03. 10:10:38

@habakuk000:

Nem értem. Mi bajod van a csoporttal? Szerintem egy irányba nézünk, és remélünk.
Mondjuk tudnánk mi is tagásan beszólni, vagy talán csak nem akarunk?

jaegtoer 2022.04.03. 10:42:12

@habakuk000: A változásokat képtelenség siettetni. Asimov ezt elég jól leírja az Alapítvány trilógiában. (én pedig megtapasztaltam 1986-1992-között)
Az ország egyszerűen nem érett meg a demokráciára. És sajnos vannak kétségeim, hogy ez a fajta érettség valaha is bekövetkezhetne, mert valami különös történések folytán vagy idiótákat, vagy tolvajokat termel ki az országvezetésére.
Tisztellek az önzetlenségedért, a rengeteg ráfordított cselekvésért, a fáradságért az elvesztegetett idődért, és adná az Isten, hogy ne legyen hiábavaló. A történelmi tapasztalat az, hogy a kárpát-medencei populáció a leghálátlanabb és a leghaszonlesőbb massza, remekül tudja mindig a rosszabbat, de azonnali ingyen pénzzel járó opciót választani. Itt 1945-ben nem ideiglenes Nemzetgyűlés, hanem egy ideiglenes ország alakult ideiglenes erkölcsökkel, ideiglenes állammal, ideiglenes időre. ... És! ne legyen igazam!

jaegtoer 2022.04.03. 11:28:04

*
Hull a pelyhes fehér hó,
jöjj el kedves nyuszikó.

habakuk000 2022.04.03. 12:05:05

@jaegtoer: Erről beszéltem. Nincs már kedvem az ilyesfajta bölcselkedéshez.

@látjátok feleim szümtükkel: Nincs bajom a csoporttal, én változtam. Echte fideszesekkel már régen nem vagyok képes beszélgetni, mára - mivel itt már oda fajultak a dolgok, hogy a személyes becsületem, tisztességem kérdőjeleződik meg, ha országhatárt lépek -, nem tudok normálisan, így nem is akarok beszélni az alkalmazkodókkal, megalkuvókkal, (konformisták), a megalkuvásukat saját kicsiségükkel, tehetetlenségükkel, a nép alkalmatlanságával magyarázókkal sem, főleg nincs miről beszélnem az álságos békevágy mögé bújva háborús bűnösöket védőkkel .
Mert számomra összemosódtak a fidesz-hívekkel, ha igazságtalanságnak is tűnhet mindez számotokra.

Kár, hogy ilyen direkt lett a vége, de becsüllek annyira benneteket, hogy válaszoljak.
Minden jót mindenkinek!

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.03. 13:51:47

@gazoló:

Felénk már süt a nap. A napsütés meg elviszi a depressziót.
Haba is megnyugszik, és majd hiányzik még neki egyszer a csapat.

gazoló 2022.04.04. 00:31:39

@látjátok feleim szümtükkel:

"Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz."

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.04. 05:54:57

@gazoló:

Pedig a liberalizmusnak pont ez a jellemzője. Elfogadja, hogy más rend is létezik, mint amilyet képzel magának. Érdekes lesz végig nézni a bebetonozott öregfiúkon. Meg a fiatal demokratákon, akik úgyan úgy behúzzák a farkukat, mint anno a kádárizmusban a fiatalok. Már nem tudnak lázadni sem a saját érdekeikért.
Ez a magyar "néplélek". Kádár rendszere nem volt jó, kellett egy új Kádár. Megkaptuk. De ettől még élni kell. Jégnek igaza van.

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.04. 07:22:45

Kár, hogy a fidesz szavazói nem veszik észre, hogy ők is azt kapták, amit az ellenzék, Orbánt és a kivételzettjeit. Gondolom Csabika sem kap sem több földet, sem több fizetést, sem jobb állást, de még egy kicsike közbenemszerzést sem. Kommentelhet tovább minimálbérért. Eészséget hozzá a magyar egészségügyben.

guma 2022.04.06. 10:05:00

@taga20: :)

„Tegnap megtudtam, hogy létezik egy másik világ” – Egy szavazatszámláló feljegyzései

wmn.hu/wmn-life/57293-tegnap-megtudtam-hogy-letezik-egy-masik-vilag--egy-szavazatszamlalo-feljegyzesei

guma 2022.04.06. 14:54:02

@habakuk000:

nagyon emlékszem mennyire józan és tapasztaltból született gondolataid voltak mindig is.
még arra is emlékszem amikor "felszedett" egy "kislány"... :D

pont ezért és az irtózatos meló után fújd ki magad és térj be a kocsmába egy kis dumára. kell a fák a kutyák, stb életéről is néha egy egy gondolat...
idővel okosabbak leszünk talán és kulcsot találunk a megoldáshoz.

100 kóbor kutya 2022.04.06. 16:28:49

@guma: @habakuk000:

Csauk megerősíteni tudjuk amit guma állít. A kutyákkal, a kutyákról mindig hálás dolog beszélgetni. Csányi Vauilmos bácsi a megmondhatójau.

A vaulasztás? Nálunk is mindig az erősebb kutya bxyzik. Amióta a világ a világ.

s 2022.04.06. 22:48:53

ARS POETICA

Németh Andornak

Költő vagyok - mit érdekelne
engem a költészet maga?
Nem volna szép, ha égre kelne
az éji folyó csillaga.

Az idő lassan elszivárog,
nem lógok a mesék tején,
hörpintek valódi világot,
habzó éggel a tetején.

Szép a forrás - fürödni abban!
A nyugalom, a remegés
egymást öleli s kél a habban
kecsesen okos csevegés.

Más költők - mi gondom ezekkel?
Mocskolván magukat szegyig,
koholt képekkel és szeszekkel
mímeljen mámort mindegyik.

Én túllépek e mai kocsmán,
az értelemig és tovább!
Szabad ésszel nem adom ocsmány
módon a szolga ostobát.

Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
A mindenséggel mérd magad!
Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat.

Nincs alku - én hadd legyek boldog!
Másként akárki meggyaláz
s megjelölnek pirosló foltok,
elissza nedveim a láz.

Én nem fogom be pörös számat.
A tudásnak teszek panaszt.
Rám tekint, pártfogón, e század:
rám gondol, szántván, a paraszt;

engem sejdít a munkás teste
két merev mozdulat között;
rám vár a mozi előtt este
suhanc, a rosszul öltözött.
S hol táborokba gyűlt bitangok
verseim rendjét üldözik,
fölindulnak testvéri tankok
szertedübögni rímeit.

Én mondom: Még nem nagy az ember.
De képzeli, hát szertelen.
Kisérje két szülője szemmel:
a szellem és a szerelem!

1937. febr. eleje

Attila

habakuk000 2022.04.09. 19:40:40

@guma: Kedves vagy, de ismerem magam. Nem lehet csak a kutyákról és kertről beszélgetni, ráadásul mostanában nem is akart senki sem felszedni. :(
Silány világ lettt.
A motivációm hasonló, csak a választás miatt itthoniként még szégyenteljesebb :
444.hu/2022/04/09/a-karpataljai-foci-legendaja-szegyelli-hogy-magyar

Shaktika 2022.04.09. 19:46:45

@taga20: belenéztem, nem a kiszakadt kanuknak való a humora :) Már a régi, kedvenc francia vígjátékokat se tudom nézni :)

guma 2022.04.10. 07:34:01

@habakuk000:

"Silány világ lettt."

csak azt ne gondold, hogy magányban könnyebb elviselni...

.
@Shaktika:

jól birod a gyűrődést :)))

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.10. 07:49:13

@habakuk000:

De lehet csak a kutyákról, a kertről, és a magunk örömeiről is beszélni. Minden nap. Ez tart a víz felett.
Ha nem lennél messze, megkínáltalak volna egy medvehagymás avokádós zsömlével. A medvehagyma az udvaron nő. Avokádóm már virágzott, de nem volt rajta termés. Ha túléli ezt a hideget, akkor kénytelen leszek átültetni, hátha jövőre virág mellett termés is nő rajta.Ha nem, akkor meeg rájövök arra, hogy mindenki a saját honában tudja magát igazán jól érezni, még akkor is, ha egyébként sikerül megkapaszodnia.

Todod a legszebb öröm a káröröm. Én most élvezem az elejét, Orbán meg beszarik az erölködéstől, mert nem fog bírni a maga alkotta világával. Kicsire nőtt ahhoz. Ráadásul minden felől borul rá a bili. Nem a magyarokra, csak a magyar kormányra. Brüsszeltől Varsón át Moszkváig. Van ennél szebb/jobb színházi előadás? Egyébként is mi fizetjük a jegyünk árát.

jaegtoer 2022.04.10. 10:28:37

@guma: @habakuk000:

Már látom, hogy falra hányt borsó. Eleve rossz a megközelítésed Haba.
Te győztél. Az, hogy az ellenzék összességében úgy járt, ahogy? Pont úgy járt, ahogy megérdemelte. Te mindent megtettél, a jelöltek meg a pártok idióták voltak. (MZP-en, Hadházyn és egy-két holdkóroson kívül senki nem akart nyerni, pláne nem átvenni egy csődtömeget.

És mondok még valamit.
A hentes 30+ évvel ezelőtt is átvert. A piacon, a boltban ha nem is mindig, de általában biztosan sikerült legalább 1 rohadt almát vagy krumplit vagy bármit egészségesek közé csempészni, az 1 kg akkor is 995 gramm volt, a pofára akkor is vigyázni kellett, a belét akkor is kidolgozhatta az ember. Képmutatás, a tolvajlás, hazugságok alatt roskadozott az ország és az ő népe.
Most sincs ez másképp, csak a tolvajlásban lépett nagyságrendet egy szűk kör.
Ez majdnem 3 millió embernek tetszik, 4 millió pártolja, a többi meg eszi magát miatta, és legalább félmillió tönkre is teszi magát.
Ehhez képest kell(ene) racionálisan gondolkodni.
Ha nagyon lecsupaszítjuk a dolgokat, olyan, olyan dolgokon kesergünk, amin változtatni nem tudunk, a 7 millió meg röhög a markába, mert 1 millió légy nem tévedhet a döghúst illetően.
Amennyiben a népességnek ez kell, hát legyen úgy. Egyszer úgy is elfogy a dög, és beköszönt a tél, és a legyek hullanak el legelébb.

taga20 2022.04.10. 10:51:14

@jaegtoer: szerintem van még tartalék a lefelében.

idén itt tartunk:

uploads.disquscdn.com/images/4ca771397723cda61128b1e17aa37496b3c5ca857640182bb4907cc6df3d671c.jpg

de jövőre is lesz kossuth-díj, és győzike szerintem megérdemelné már:)))

jaegtoer 2022.04.10. 11:09:18

@taga20:

Népünk, nemzetünk kiapadhatatlan forrásokkal rendelkezik önnönmaga alulmúlásában. Lesz még idő, amikor Győzikére úgy gondolnak, mint a nemzeti tartalék ékkövére.

Nagy Feró meg maga mondta, hogy a nemzet csótánya.

Minden a helyén van.

Már csak a történelem megfelelő szemétdombját kell megtalálni és akkor aztán eljön a Kánaán:)

taga20 2022.04.10. 13:32:48

@jaegtoer:

kóbor kutya, most néztem meg a nép szolgájának 5.-6. részét, me a parlamenti választás mekzavart:)))

nagyon kemény. keményebb, mint a tanú.

www.youtube.com/watch?v=bG2DxziDJ4g

eszti..... 2022.04.10. 16:57:16

@látjátok feleim szümtükkel:

Lehet, hogy vannak tüntetések szümtük, de alapjában véve mindenütt ugyanaz zajlik, mint Magyarországon.
Szlovák és cseh blogokon sokan éltetik Orbánt. Azt írják róla, ő az egyetlen igazi államfő, aki kiállt népe mellett. Ezt a közvetlen környezetemben is tapasztalom. Diplomás emberekről beszélünk, nem utcaseprőkről. Pl. napokkal ezelőtt két kollégám / diplomás emberekről beszélünk, nem utcaseprőkről / a bucsai vérengzést sima ukrán propagandaakciónak minősítette.

eszti..... 2022.04.10. 17:09:11

@guma:

"csak azt ne gondold, hogy magányban könnyebb elviselni..."

Kell egy kis idő ahhoz, hogy átlélegezd a helyzetet.

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.10. 20:12:48

@eszti.....:

Máshol már mondtam, hogy a túlnépesedés feszültséget okoz. A feszültésget pedig le kell vezetni. Lehetőleg nem rajtunk, hanem máson. aztán majd megint úgy járunk, mint 56-ban, a nyugat le se szarta a pofánkat. Jöttek az oroszok, és a nyakunkon ültek több, mint 40 évig. Mondjuk pártitkár papának ez nem volt rossz, és felthetőleg a sarjának sem.

Shaktika 2022.04.11. 13:20:23

Putyin legerősebb szövetségese Nyomor tábornok.

Ő adja a legtöbb regrutát.

Békét Ukrajnának, békét Oroszországnak, békét a világnak!

www.zonaporkolt.com/2022/04/10/szele-tamas-nyomor-tabornok-serege/14/00/19/4206/kulpolitika/admin/?fbclid=IwAR24GgWHUVGTrszWFIJX_qDlTdfflw6loy-8T4I_0SoN1kaDzZJNmzlNvoc

habakuk000 2022.04.27. 16:22:59

@jaegtoer: Én győztem? Mit? Kit? Hol?
Nem győztem. Az ostobaság győzött, amely most a választási eredmények birtokában megerősítve érezvén magát - hogy nem csak ő a hülye, van még hozzá hasonló bőven -nyomja a propagandát és a laposföld információkat torkaszakadtából. Mindenhol. Itt is. A virtuális és való életben is tobzódik, tort ül az ostobaság.
Nem érzem magam jól, mert tényleg nem állt szándékomban megbántani titeket, de saját védelmem és békességem miatt nem engedhetem meg magamnak az állandó piros fejet, és nem mocskolhatom be magam azzal a mérhetetlen becstelenséggel, tisztességtelenséggel és butasággal, ami sugárzik egyes kommentelők megnyilvánulásaiból, ámokfutásaiból.
Nyilván nem belőletek, de ezt nemigen kell magyaráznom szerintem.
Elfogyott a szolidaritásom, elfogyott a toleranciám, nem akarom magyarázni a közgazdaság törvényeit, és nem akarom meghallgatni senki picsogását, sem senki magasröptű elmélkedését. Én sem akarok se ríni, se okoskodni, ( ezzel a szösszenetemmel a tiszteletemet próbálom kifejezni irántatok, nem a sanyarú sorsomat :) ).
Valószínűleg összefutunk majd valamikor, de perpillanat meglehetősem elegem van mindenből, ami a magyar társadalommal, néppel kapcsolatos.
Minden jót nektek! :)

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.27. 17:27:23

@habakuk000:

Helló Haba! 45-ben Ausztráliába szakadt nagynéném ( most volt 101 éves ), amikor először hazajött a hetvenes években, azt monta nekem, hogy az ember egészen jól meg tud lenni politizálás nélkül is. De barátok nélkül nehezen.
Sok sikert, erőt, egészséget, meg egy kupica jó bort.

taga20 2022.04.27. 18:04:53

@habakuk000: haver, neked is minden jót!

és ne felejtsd el, hogy a 150 éves török hódoltságnak is vége lett egyszer;)

ja és!:

uploads.disquscdn.com/images/601b06ee2af44ccbf02b05a52a0c120ce37b7c6b294eb9efb72bf0f345fa551a.jpg

habakuk000 2022.04.30. 16:23:58

@látjátok feleim szümtükkel: Kösz. :) Barátok nélkül nem egyszerű valóban, de ki a barát?
Tudod, soha nem értettem, hogyan történhetett meg az, hogy az általam ismert idős, háborút élt emberek nagy többsége kedves, tisztességes, jóravalónak tűnt, aztán mégis zsipp-zsupp, pillanatok alatt elküldtük a rengeteg zsidó szomszédot a gázkamrákba.
Ma ugyanolyan helyzet van, mint annak idején.
Így aztán nem tartom embernek azt, aki nem támogatja az agresszor elleni harcot. Ennek folyománya, hogy nem tartom embernek azt sem, aki pátyolgatja az agresszor dumáját okádót, az agresszor elleni harcot folytatókat pocskondiázókat, aki simogatja, nem pedig elküldi a pokol mélységes bugyraiba azokat, akik egyrészt-másrészteznek, illetve bármilyen formában mentegetik a mentegethetetlent.
(nem kell slava ukrainizni, de világos állásfoglalás igen)
Így aztán ilyen ember nem barát, akkor sem, ha kurvára tudnék büszkélkedni a 17 db elültetett gyümölcsfával - eper is van benne 2 - s a gyümölcsfa-társításaimmal.
Ezzel a meglehetősen határozott véleményemmel kisebbségben vagyok, tudom én azt, ugyanakkor nem tudom megoldani a saját fejemben, hogy egy társaságon belül semmibe nézzek valakiket.
Viszont olvaslak benneteket,

Guma: zool-ék, freudyn-ék a hvg-n blogot keresnek, ahol lehetne beszélgetni, guma helyében átgondolnám, hogy adna-e helyet az ottani háborús beszélgetéseknek.

guma 2022.04.30. 17:04:28

@habakuk000:

köszönöm!

a másik témát: a beszélgetésre, majd megdumálom a társammal...

taga20 2022.04.30. 17:23:05

@habakuk000: zool, amit csinál, azt csak a legnagyobb respekttel lehet jellemezni.

ő, kábé olyan, mint hadházy.

tényleg csak a legnagyobb megbecsülésemmel tudok róla beszélni, mint patronról;)

www.youtube.com/watch?v=jMPDGHIcf2E

gazoló 2022.05.04. 21:27:25

@taga20:

Biri vajnaló amerikai álompolgárságához.

"nem nagyobb és nem taszítóbb ribanc, mint habonytól fel és lefelé az összes. Jól csinálta, megértette a fidesz Magyarországának üzenetét, és profitorientált módon állt hozzá. Lekoccolt több milliárd forinttal. Azt kell mondjam, teljesen igaza van. Oda már nem fog utánamenni senki, nem fogja baszkurálni senki, néhány éven belül teljesen elfelejti a közvélemény, neki meg van még 50 viszonylag gondtalan éve."

taga20 2022.05.05. 18:36:39

@gazoló: egy hülyével kevesebb itt az országban, de még van cca. 3 misi.
egy pár itt is megjelenik néha, és az ukránokat, és zelenszkijt ekézi.

szerencsére, magyarországon kívül, a többi eus ország polgárai normális erkölcsi alapállásúak. ez az egy vigasztal.

"A megkérdezettek 80 százaléka az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók mellett foglal állást,"

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiKgL3o4cj3AhUTi_0HHfUDCO4QFnoECDYQAQ&url=https%3A%2F%2F24.hu%2Fkulfold%2F2022%2F05%2F05%2Faz-europai-polgarok-tobbsegukben-egyetertenek-az-ukrajnai-haborura-adott-unios-valaszokkal-egy-felmeres-szerint%2F&usg=AOvVaw1XUdxGTUbPxe6PCCBkRfpo

gazoló 2022.05.06. 16:00:55

@taga20:

erre mit lépsz makákó?

Kis ember hát itt a vége, látod kár volt sírni érte,
Milyen könnyen elszállt minden, és még ezt se adták ingyen.
Kis ember hát itt a vége, mért nem most ereszkedsz térdre?
Mért nem sírsz, mért nem üvöltesz, szép arcoddal mért örülhetsz?
Kis ember hát mondd, hogy: félek, mondd, hogy: értelmetlen az élet,
Mondd, hogy: mindegy miben hittél. Most már akármit megtennél.
Mondd, hogy: hazudnál, hogy ölnél, mondj amit akarsz úgy könyörögjél
Csak már ne mosolyognál végre ilyen szemtelenül az égre.
Kis ember hát itt a vége, nem volt semmid, ami megérte,
Néhány egyszerű szürke évet mosolyogsz meg most hát nem érted.
Jó időkben semmid sincsen, rossz időkben tiéd minden,
Téged küldenek elsőnek, és először terád lőnek.
Mindig minden zászlót vinni, mindig mindegyikben hinni,
S mindig félni hogy itt a vége, mert még számon kérnek érte.

Kis ember mi lett belőled, most hogy elszálltak az évek?
Nem kérdezték hogy elég-e, ahogy éltél úgy lett vége.
Mégis mosolyogsz, mintha bíznál, mintha várnának a hídnál,
És én egyre inkább félek, ahogy szép arcodba nézek.
adatlap

gazoló 2022.05.06. 16:06:07

@taga20:

"Jártam az úton, mit keresztfák kísértek.
Jártam a földön, ami még megmaradt.
Jártam a réten, hol tankok legeltek.
Jártam az erdőt, hol nincs többé vad.
Éltem a városban bűnben és mocsokban,
Elhagyott falvakban kutyák között.
Háltam az ég alatt csillagos sátorban,
Temetők dombjain. Rácsok mögött.
Láttam egy kisfiút, szemével könyörgött.
Láttam az anyját, a tükörnél állt.
Láttam az apját, parancsra nevetett,
Parancsra aludt és parancsra várt.
Hallottam szónokot, mind harcról locsogott.
Hallottam költőt, a kocsmában sírt.
Hallottam prófétát, őszintét, szerényet,
Becsapott mindenkit, akit csak bírt.
Nincs semmim, mit másokra hagyhatnék.
Nem vagyok bölcs vezér. Nem vagyok szent.
Néha még álmodom. Már nem félek.
Eddig még bár miben hittem is, mind tönkrement.

gazoló 2022.05.06. 16:07:46

ne legyél már kötsög drága gumám..engem gyomlálsz meg?

taga20 2022.05.06. 16:10:53

@gazoló: ezt küszöb;)

"Ismeretlen katona

Nem értesz semmit, csak érzed, hogy megnyílt a föld
Ártatlan ember vagy, aki még embert sem ölt
Bűntettrôl szó sincs, ne keresd megint a bajt
Jutalmad az lesz, ha valaki megbüntet majd
Minden rendbe jön, szerelmem

Ne élvezz és ne védekezz
Nem élet ez, nem élet ez
Ne kérdezz és ne védekezz
Tedd tönkre, ami tönkre tesz!
A nyár meleg, a tél hideg
Nem éri meg! Nem éri meg!
Hiába vagy, hiába vagy
Kinn az álom, de benn az agy

Nullára csökkent az esélye annak, hogy gyôzz
Nem marad túlélô, legjobb, ha magadra lôsz
Add meg magad, úgy talán csak b?nhôdni fogsz
Arccal a sárba! Ne kérdezz, ne tiltakozz!
Minden rendbe jön, szerelmem

Ne élvezz és ne védekezz
Nem élet ez, nem élet ez
Ne kérdezz és ne védekezz
Tedd tönkre, ami tönkre tesz!
A nyár meleg, a tél hideg
Nem éri meg! Nem éri meg!
Hiába vagy, hiába vagy
Kinn az álom, de benn az agy

Tükrödben árnyék, az árnyékod tükrözô folt
Középen ott állsz, és érzed, hogy fordítva volt
Belépsz a tükörbe, megint egy ördögi kör
Nincs helyed, valaki mégis a helyedre tör
Minden rendbe jön, szerelmem

Ismeretlen katona sírjában ülsz
Ismerôs helyzet, de mégiscsak nyomaszt a b?z
Csukd be a szádat, mert belôled ömlik a gáz
Magadhoz nyúlnál, de a kezed is erôsen ráz
Minden rendben van, szerelmem

Idegen vagy, aki valahogy itt rekedt
Csak félig-meddig érted a híreket
Eszed, amit az agyad meghagyott
Nem gondolkozol, tehát nem vagy ott
Az értelmed kettôs értelem
A civilizáció túltesz az életen
A test repül, a lélek hálni jár
A halál az állam szolgálatában áll

Nem ölt meg senki, de örökre tarkón a kéz
Rákkeltô lettél, gyűlölnek, amerre mész
Mentsd föl magad, mielôtt lenyel a föld
Ártatlan ember vagy, aki már embert is ölt
Minden rendben van, szerelmem"

www.youtube.com/watch?v=SH_wfMAAP3A&list=RDSH_wfMAAP3A&start_radio=1&rv=SH_wfMAAP3A

gazoló 2022.05.06. 16:12:55

"Domb tövén, hol nyúl szalad,
s lyukat ás a róka:
nyári fényben, napsütésben
felhőt les Katóka.

Zöld fűszál az ajka közt,
tenyerén az álla...
A vándorló felhőnépet
álmosan csodálja.

Elöl úszik Mog király,
kétágú az orra,
feje fölött koronája,
mint a habostorta.

Fut mögötte a bolond
szélesen nevetve -
nagy púpjából szürke kígyó
nyúlik az egekbe.

Törött kordén utazik
egy kopasztott kánya,
s haját tépve Bogyóvére,
a király leánya.

És utánuk cifra ház
gördül sok keréken,
benn a cirkusz hercegnője
öltözködik éppen.

Száz ruháját, ékszerét
odaadná szépen,
csak egy hétig futkoshatna
lenn a nyári réten.

gazoló 2022.05.06. 16:14:58

én most jobban eltűnök innen mint habarátom ( szasztok ..legyetek buldögök

taga20 2022.05.06. 16:34:48

@gazoló: fussál csak bátor robin!:)))

gazoló 2022.05.06. 16:42:37

@taga20:

megőrözlek emlékezetemben..jó VOLT veletek!

taga20 2022.05.06. 16:59:56

@gazoló: én is téged, de egyébként mi a fasz van veled tesó?

má péntek négykor be vagy baszva?

gazoló 2022.05.06. 17:26:48

@taga20:

holnap leszek bebaxva dunánál..szép napokat nektek!!

taga20 2022.05.06. 17:49:41

@gazoló: a dunával vigyázzá me veszélyes.
inkább vegyél egy akváriumot, má ha nem vagy búza:)))

uploads.disquscdn.com/images/7c946cd80e70409679d768969fccace5136b5debdfc989575780e9efcb0378cf.jpg

taga20 2022.05.06. 22:38:03

@gazoló: hogy rohadnál meg cigánytezsvérem az urban!;)

nesze egy utosó zene, az egyik legjobbam.

www.youtube.com/watch?v=kL09wRp9pwg&list=RDkL09wRp9pwg&index=1

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.07. 15:52:55

@gazoló:

Na! Csak nem? Pedig még az oltóollót nem is beszéltük ki.

taga20 2022.05.07. 16:18:46

@látjátok feleim szümtükkel:

hallod bakker szümtük! ketten maradtunk, és még mi sem beszélünk évek óta egymással.

ez asztán az igazi magyar virtus!:)))

zenét szoktál? tessék:

www.youtube.com/watch?v=fHRtPuTz0O4&list=RDux_ryz97Ruk&index=2

jaegtoer 2022.05.07. 20:40:32

@taga20: mi történt gazoló testvérrel, hogy a Dunának megy?

taga20 2022.05.07. 23:42:27

@jaegtoer: remélem a cipők megállítják, ahogy viktort is!
ja őt nem:(

"„Figyelj, Viktor, tudod, mi történik most Mariupolban? Ha tudsz, menj le a [Duna] partra, nézd meg a cipőket és meg fogod látni, hogy ilyen tömeggyilkosságok most is folynak a világban. Oroszország ma is ezt hajtja végre” – mondta Zelenszkij."

guma 2022.05.08. 17:38:23

@gazoló:

na de kérem, nem szép, ha rám hozod a frászt! úgy járok mint a pici srác amikor anyukája vágja a tésztából a nudlit és egy leesik. erre a pici lenéz magár és azt mondja: hű de megijedtem. :-D

guma 2022.05.09. 19:28:04

.
szép estét!
meg volt a május 9.-e...

habakuk000 2022.05.10. 09:39:29

@taga20: A cipők megtekintése után pedig megmagyarázhatná, milyen érzés is az, amikor a véleményére alapozva (közvélemény-kutatók pontos számai alapján) elkezdik tesztelni a huxitot és deklaráltan árulóvá züllesztenek egy teljes országot és népet.

Ne sajnáld a fáradságot a hvg "Von der Leyen: az Orbánnal való tárgyaláson történtek előrelépések" cikk tárgyalási képének kinagyításához. Mindent elmond orbánról, az EU-ról és rólunk is.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.10. 20:08:08

Orbánt szokták arra keleten az asztal végére ültetni. Ezért nem csoda, hogy segget csinált a fidesz szájából. A fidesz szégyelhetné magát, ha már Orbán nem szégyeli.
süti beállítások módosítása