He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

január 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Orbán bszéde, 2006. október 23-án és 2014 novemberben Siófokon

2021.11.25. 16:45 guma

"A hazugság visszatért, és újra pénzügyi válságba sorolta Magyarországot, a pénzügyi válság lyukat ütött a gazdaság oldalán, a meglékelt, oldalára forduló gazdaság pedig megélhetési válságba sodorja családok százezreit, mert az ország gazdasági válságot okozó urai most velük fizettetik meg hazug és dilettáns kormányzásuk árát.
Ma már nem pártok állnak szembe egymással, nem jobb- és baloldal között feszülnek az ellentétek, hanem egy megcsalt, becsapott, a valódi választás lehetőségétől megfosztott, ezért elkeseredett és ingerült ország áll szemben illegitim kormányával. Nem felejtjük, hogy a felelősség most is az országot csőd szélére juttató országvezetőké. De azt is tudjuk, a gödröt ugyan ők ásták, de mindannyian benne vagyunk. A pártok ugyan fontosak, de az ország még fontosabb. Csak egy kicsit kellene jobban szeretni a hazát, mint a hatalmat, és minden megoldódna. Aki képes csak egy kicsit jobban szeretni a hazát, mint a hatalmat, azonnal belátja, a válság orvoslásához szükséges és elkerülhetetlen áldozatot a magyarok csak akkor hajlandóak meghozni, ha a felelősök félreálltak, ha felelősségre vonják őket, és ha az emberek garanciát kapnak arra, hogy ez még egyszer nem történhet meg Magyarországon."

Meg kell védeni az adórendszert, mert annak eredményeként állnak rendelkezésre a források a fejlesztésekre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Siófokon.

  A kormányfő az Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferencia 2021 elnevezésű rendezvényen tartott beszédében kiemelte: ahhoz, hogy fejlesztések legyenek, zakatoló gazdaságra van szükség, amely nem elnyeli, hanem megtermeli a pénzt.
    Sok oka van annak, hogy zakatol a gazdaság, de fontos, hogy ne engedjék, hogy “szétbarmolják a nehezen fölépített, működő magyar gazdasági rendszert” – fogalmazott.
    Ennek a gazdasági rendszernek a szíve az adórendszer, ha nem ez lenne Magyarországon, a gazdaság teljesítménye jelentős mértékben csökkenne és a fejlesztésekre fordítható források is csökkennének – mondta.
    Kifejtette: sok mindent csináltak az elmúlt 12 évben, de különösen sokat az elmúlt két esztendőben, amióta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság működik.
    Ez egy gazdátlan terület volt a magyar politikatörténet ’45 utáni korszakát tekintve, mert a politika állandóan nagy dolgokat keres, és azokat a kis dolgokat, amelyektől az élet igazán élhetővé válik, elhanyagolja – mutatott rá.
    Közölte: ha vannak civil szervezetek, akkor jönnek igények, szempontok a politikai döntéshozás felé, és ha van egy csatorna, ahol összefoglalják ezeket a javaslatokat, akkor könnyen lehet, hogy kormányzati döntés lesz ezekből a javaslatokból.
    Úgy tűnik, ahhoz képest, hogy milyen akadályokat kellett legyűrni, nagyon komoly eredményeket sikerült elérni ezen a területen – mondta Orbán Viktor.
    Hangsúlyozta: ez a terület most már nem gazdátlan, van egy intézményrendszer, és jó lenne, ha lennének javaslatok arról, hogy ezt hogyan fejlesszék tovább.
    Fontos az is, hogy legyenek konkrét tervek, így az alkupozíciója is erős lesz a területnek – tette hozzá.
    A kormányfő szerint ugyancsak fontos a pénz, amelyet a gazdaság megtermel, és az adórendszer, amely ennek a gazdaságnak a szíve.
    Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az dönti el a nemzetek jövőjét, melyik ország és melyik közösség szereti jobban a hazáját. A hazaszeretet alapja kétfajta ismeret: az ország- és a nemzetismeret.
    Mindkettő erősítése növeli a hazaszeretetet és ez határozza meg a következő 10-20 évben, hogy milyen mértékben lesznek a magyarok nyertesei a nemzetek versenyének – tette hozzá.
    Közölte: ez legalább olyan fontos, vagy talán fontosabb, mint a pénz és a gazdasági erő, “a jövő ezen fordul majd meg”.
    Az érzelmi tényezők lesznek döntők a következő évtizedekben a nemzetek közötti versenyfutásban, és ahol a haza, a közösség iránti elkötelezettség erősebb, ott több és sokkal jobb dolgok fognak megvalósulni – közölte.
    Megjegyezte: nem lehet alábecsülni a jelentőségét ennek a gondolkodásmódnak, mert a kommunizmus megdöntéséhez szükséges érzelmeket tekintélyes részben éppen a hazaszeretet váltotta ki. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8916765048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása