He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Lebuktak a méregdrágán üzletelt keleti vakcinákkal is, mint a lélegeztetőgépekkel?

2021.11.23. 10:44 guma

Biostatisztikus: Nemcsak visszatartják a járványadatokat, de megfejelik valami hihetetlen cinizmussal is

Az őszinte kommunikáció, a transzparens adatközlés és döntéshozatal, az emberek partnerként kezelése a sikeres járványügyi védekezés egyik alapja, többek közt erről írt Ferenci Tamás biostatisztikus, az Óbudai Egyetem docense a saját oldalán közzétett véleménycikkében, amit a Telex szúrt ki.

Ferenci nagyon hosszan írja le, hogy melyek azok az alapvető fontosságú adatok, amiket közölnie kellene a kormánynak, mégsem teszik meg.

Szerinte a fertőzöttek és a kórházba, intenzív osztályra, lélegeztetőgépre kerültek, illetve a halálos áldozatok területi, életkori, nemi eloszlását meg kellene osztania a kormánynak, ahogy az elvégzett tesztek számát, típusát, területi eloszlását, a mintavétel és az eredmény között eltelt időt is.

A kórházi kapacitásra vonatkozó adatok sem hallgathatók el véleménye szerint, ide sorolja, hogy milyen állapotú betegből hánynak az ellátására van eszköz- és emberi kapacitás, megyei szintre lebontva, illetve hogy ehhez képest hol, miben mekkora az aktuális terhelés.

Arról is információt kellene szolgáltatni Ferenci szerint, hogy a kórházban kezelt betegnek milyen társbetegségeik vannak, milyen az állapotuk, milyen terápiát kapnak és meggyógyultak-e vagy meghaltak.

Ezen kívül fontos lenne még tudni, hogy a fertőzöttek, kórházban ápoltak, halottak hány százaléka volt beoltva és milyen vakcinával.

Szerinte az is elképesztő, hogy a koronavírus elleni oltások kapcsán, egész elképesztő módon, a mai napig egyetlen egy jelentést, egyetlen számot vagy betűt nem tett közzé a népegészségügyi rendszer.

Afganisztán is megelőz minket a vírusmonitorozásban, ami a különféle variánsok terjedése miatt lenne fontos, de ez itthon gyakorlatilag nem létezik, amit szintén pótolni kellene.

Hangsúlyozza, hogy az általa felsorolt elemek jó 60-70%-a nulla pénz- és szinte nulla energiaráfordítással közölhető lenne.

Ha egyetlen egy dolog, a szándék meglenne egy megfelelően működő adatgyűjtési (surveillance) és adatközlési rendszer kialakítására, akkor egy hét alatt megoldható lenne, hogy az említett, alapvető adatokat a lakosság is megismerhesse

– magyarázza.

Ferenci szerint

a jelenlegi magyar adatközlés nemcsak visszatartja a fent felsorolt adatokat a nyilvánosság elől, de nem tud elmenni szó nélkül amellett, hogy ezen felül az egészet megfejeli valami hihetetlen cinizmussal is.

Példaként említi, hogy míg a fertőzöttek életkori eloszlását adatvédelmi okból nem teszi közzé a hatóság, az nem zavarja őket, hogy a halálesetek közül több simán beazonosítható volt, épp a szükségtelenül részletes adatok miatt.

Végzetül felhívja rá a figyelmet, hogy az Egyesült Államokban például még azt is lehet tudni, hogy hány kórháznak nincs három napra elég kesztyűje vagy hogy hány kórház jelent kritikus létszámhiányt. Mindeközben a magyar „Tájékoztató oldal a koronavírusról” hétvégente nem közöl adatokat, de olyan politikai híreket igen, amelyeknek a járványhoz semmi közük nincs.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3516762724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.11.23. 11:23:25

Jó vastag a bőr valakik pofacsontjain. Hiszen az oltási igazolás nélküli szülő iskolán kívül a saját lakásában együtt van a gyerekével. Mind az öszes szülő és gyerek. A gyerek viszi-hozza a fertőzést, és ez nem új dolog.

Akinek az isten hatalmat adott, biztos, hogy észt is kapott hozzá?

gazoló 2021.11.23. 12:28:08

titkolni,elhallgatni,szőnyeg alá söpörni,titkosítani,mikor vezetett jóra 'amúgymindenfasza országban?

s 2021.11.23. 17:23:52

Ez a különbség olyan országok között, ahol a hatalom kifejezetten a polgárai érdekeit képviseli, és Magyarország között, ahol a hatalmasok a polgárok nyakán ülve vazallusnak tekintik azokat. Magyarország kormánya öt perc alatt bukna meg, ha itt még valódi demokrácia lenne, és orbán már halott volna, ha itt is szabad fegyverviselés lenne, mint az Egyesült Államokban.
(Guma, letörölheted, ha ez túl sok nektek.)

Neytiri1 2021.11.23. 17:44:57

jelen.media/kozelet/200-millio-forintert-semmisit-meg-kozel-5-milliardert-vett-pcr-teszteket-a-kormany-2557

"200 MILLIÓ FORINTÉRT SEMMISÍT MEG KÖZEL 5 MILLIÁRDÉRT VETT PCR-TESZTEKET A KORMÁNY

Hetek óta próbáljuk szóra bírni az állami szerveket, hogy számoljanak be arról, miért, és mekkora mennyiségben semmisítenek meg PCR-teszteket a járvány kellős közepén. Információink szerint közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben lejárt tesztet selejtez le az állam.

Úgy tudjuk, hogy az Országos Kórház Főigazgatóság különböző típusú PCR-teszteket megsemmisítését rendelte el. A munkát a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft. végzi.

Megbízható forrásunk állítja, hogy nagyságrendileg 5 milliárd forint értékű tesztet semmisítenek most meg.
Mint ismert, tavaly, a kapkodó és átláthatatlan kormányzati beszerzések idején nem csak lélegeztető gépeket vásárolt nagy mennyiségben a kormány, hanem PCR-teszteket is. Ahogy azt korábban már megírtuk, a milliárdos beszerzést a Külügyminisztérium bonyolította.

Mi kerül ebből most a kukába? Úgy értesültünk, hogy a Fosun típusú tesztből – ennek darabja 6070 forint volt - 3,4 milliárd forintért vásárolt a külügy. Ezek idén március vége, április elején jártak le. A Clinomics termékéből 161 millió forintért vásárolt, ennek darabára 2593 forintba került és 2021. április 20-án jártak le. A külügyi tárca vett továbbá 1,355 milliárdért a Maccura tesztjéből is – ennek darabjáért 4106 forintot fizetett a magyar állam – azaz a magyar adófizetők. A Maccura-k is idén tavasszal, azaz április 7 és 13 között jártak le. Éppen, amikor a harmadik hullám tombolt az országban. Ezek a tesztek landolnak most a kukában.

Információinkat különös óvatossággal kezeltük, ezért az Országos Kórházi Főigazgatósághoz fordultunk. Megkérdeztük, hogy

1) milyen, a Covid-19 járvánnyal összefüggésben beszerzett eszközöket selejteznek le,

2) hány darab eszközről van szó, illetve

3) hány forintba kerültek az adófizetőknek a megsemmisítendő/megsemmisített eszközök.

Szürreális és egyoldalú levelezés alakult ki lapunk és az OKF között. Az állami szerv hosszas hallgatást követően a közérdekű adatigénylés határidejének lejártát megelőző napon a következőket válaszolta:

„Az 1., 2. és 3. kérdés tekintetében az Állami Egészségügyi Tartalékra, annak mennyiségére és összegére vonatkozó adatok ellátás biztonsági szempontból döntés előkészítését megalapozó olyan stratégiai adatok, amelyek további jövőbeli döntések megalapozását is szolgálják, valamint amelyek megismerése az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szerv feladat- és hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását veszélyeztetnék. Erre tekintettel az Info tv. 27. § (5) és (6) bekezdése alapján az 1., 2. és 3. kérdésre az adatkérelmét elutasítjuk.”

A kormányzat szerint tehát a súlyos járvány idején, az adófizetők pénzén megvásárolt, majd a hanyagságból (vagy a rossz beszerzési stratégia miatt) kukába kerülő PCR-tesztek sorsáról feltett kérdések veszélyeztetnék az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szervet a feladatellátásban.
A megsemmisítendő (vagy már megsemmisített) PCR-tesztekkel kapcsolatban nem is az a legelkeserítőbb, hogy milyen drágán szerezte be a külügy ezeket az eszközöket, hanem az, hogy az emberek nem használhatták őket. Pedig a családok erőn felül fizetnek akkor, ha a munkájuk, vagy egyéb előírás miatt szükségük van PCR-tesztelésre. Az állam ezeket a teszteket egy forinttal sem támogatja, a piacon pedig 14 ezer és 19 ezer forint között kell fizetni értük. Ezek az árak még egy középosztálybeli családnak is brutálisak, ha rendszeresen kell tesztelni, és különösen megterhelő kiadást jelent, ha több családtagot érint az ismétlődő tesztelés.

Idén tavasszal, amikor a harmadik hullám kezdődött, akkor minden teszt segíthetett volna abban, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy megfertőzhetnek-e másokat, vagy nem. Ha a kormány ingyen szétosztogatja a raktáron álló készletet, akkor is sokkal hasznosabban költi el az adófizetők pénzét, mint amikor az eszközök megsemmisítését rendeli el.

Ugyanis nem csak akkor kerültek pénzbe a tesztek, amikor a külügy megvásárolta őket, hanem akkor is, amikor kukába kerülnek. A megbízható forrásunk által megerősített információnk szerint a SEPTOX Kft. darabonként 206 forintért semmisíti meg a kidobásra ítélt teszteket.

Vagyis: megsemmisítenek közel ötmilliárd forint értékben vásárolt tesztet, a megsemmisítésre pedig 206 millió forintot költenek el."

Nincsenek szavaim erre (se)...

taga20 2021.11.23. 18:20:53

@Neytiri1: "Nincsenek szavaim erre (se)... "

szerintem várkonyiandi golddigger könyvében erre is találsz megnyugtató szavakat;)

úgy tudom, hogy má megvetted és töviről-hegyire végig olvastad:)))

Neytiri1 2021.11.23. 19:44:23

@taga20: megvettem, elolvastam, jegyzeteltem, pár nap és hozzámegyek egy ronda milliárdoshoz, akinek nem sok észt adott az élet, de szeret legalább. :)

taga20 2021.11.23. 20:00:23

@Neytiri1: "pár nap és hozzámegyek egy ronda milliárdoshoz, akinek nem sok észt adott az élet, "

hagy tippeljek! kósalala, németsziszi, rógántoni, tállaievtárs vagy a többifityeszrohadék?:)))

szerintem andi járt a legjobban!
én is ilyen sérót szeretnék, mint lölö:)))

telex.hu/zacc/2021/11/23/ki-gondolta-volna-hogy-varkonyi-andrea-itt-talan-ejfurianak-oltozott

Neytiri1 2021.11.23. 21:53:41

@taga20: nem gondolod, hogy itt leírom. :D
Eladom a médiának előbb. :)

s 2021.11.23. 22:56:51

@Neytiri1: Nem érted, Neytiri1? Az ok ugyanaz, mint a különféle oltások hatékonyságáról szóló információk elhallgatása. Politikai oka van. A hatalom nem akarja, hogy tudják a népek, hogy a kínai oltás szart sem ér. Csak arra volt jó, hogy orbán elmondhassa, hogy magas az átoltottság. A tesztek kimutatták volna a valós fertőzöttséget, ezért nem használták, hanem most, hogy lejárt, kikúrják a kukába. Ha azt mondom, hogy orbán tömeggyilkos, akkor indokolatlanul udvarias voltam. Egy szarházi hatalommániás és ostoba vadbarom + tömeggyilkos.

Neytiri1 2021.11.23. 23:34:54

@s: én fizettem tesztért, mert fogorvoshoz kellett. 19.800 Ft-ot. És csak remélni tudom, hogy máshoz nem kell, vagyis nem lesz rá szükség.
Miközben az adómból megvett egy csomó tesztet és most az adómból megsemmisíti.
És ez egy apró cikk, véletlenül találtam rá, semmi sem lesz belőle.
Az ellenzék érdeklődik picit, majd aludni tér felette.
Így az ellenzékről is megvan a véleményem.
Az ilyen híreket ezerrel kéne nyomni mindenhol, hogy eljusson az orbánfanokhoz, akik azért ismert tény, még erre sem röffennek fel, de talán néhányan mégis, aztán többen más miatt. Az ingadozóknak is hallani kéne.
Ott van a hatalmas pénzért megvásárolt lélegeztetőgép tömeg, ami konkrétan hűtlen kezelés, mert ha megkérdezik hogy hány nővér tudja használni, azt szorozza kettővel, és figyelembe veszi, hogy más országok mennyit használtak, akkor egyértelműen kiderül, hogy eszelősen sokat vettek.
Azóta sem tudnak eladni belőle, csak ajiba hordozza a kakadu, és havonta fizetjük a raktározását, úgy tudom 90 milliót.

s 2021.11.24. 00:40:35

@Neytiri1: A tesztekkel kapcsolatban a pénz számít a legkevésbé. Sokkal fontosabb, hogy a felhasználásukkal máshogy alakult volna a járvány és NEM KELLETT VOLNA MEGHALNIA AZOKNAK, akik esetleg emiatt váltak áldozattá.

Nem fogom megbocsátani. Ezt nem. Mindezt azért, hogy maffiózókámék még hatalmon maradhassanak, és fényezhessék magukat, hogy mindent milyen jól csináltak.

Sosem voltak a barátaim, de most átkot mondok rájuk. Vesszenek!

Neytiri1 2021.11.24. 14:54:23

@s: és ismét hosszabbítani akarják a veszélyhelyzetet 2022. június 1-ig.
semjén zsolt éjszaka megint nem aludt.
Nem értem, hogy miért éjfél előtt néhány perccel, meg szombaton kell benyújtani ezeket?
www.parlament.hu/irom41/17671/17671.pdf
Szabadkéz a választásig, és még azután is, gondolom készülnek arra, hogy cirkusz lehet akár.
süti beállítások módosítása