He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csodákra képes a mézben érlelt dió. Ezért egyél minden nap 3x egy kanállal belőle!

2021.11.23. 07:22 guma

A dióbél nemcsak a bélműködést serkenti, de bőséges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka.

Azt már tudjuk, milyen csodás dolog történik a testünkkel, ha minden nap elfogyasztunk egy marék diót.

Ez a hatás mézzel tovább fokozható.

Mézes diót könnyedén be tudunk szerezni a vásárokon, de ha nem akarunk drága pénzeket költeni rá, készítsük el mi magunk otthon. Egyszerű, csupán mézbe kell beletennünk nagyobb darab diókat, és kész is. Hogy miért jó ez nekünk, az alábbiakban eláruljuk.

 

A méz

mai ismereteink alapján közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Rendkívül magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. Legjelentősebb felhasználási köre: szívbetegségek (szívgyengeség), gyomorhurut, légcsőhurut, endokrin-mirigy bántalmak (elégtelenség), sebek kezelése.  

A dió: 

nagyszerű forrása a telítetlen zsírsavaknak, és néhány szem dió egy-egy magas zsírtartalmú, nehéz étkezés után normalizálhatja a koleszterinszintet. A dió segít megőrizni a vérerek rugalmasságát is. A gyümölcsben ráadásul sok omega-3 zsírsav és antioxidáns is található. Néhány tanulmány szerint napi 3-4 szem dió elropogtatása segít megvédeni a szívet a betegségektől. Vértisztító, serkenti az emésztést, ugyanakkor bélféregűző hatásáról is ismert. Nagyon hatékony gyomor- és bélhurut ellen. Kutatások kimutatták, hogy a diófogyasztás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegséget nőknél. A legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy fontos szerepe van a rák megelőzésében, mert a dióban található polifenolok egyes tagjai antimutagén és antioxidáns aktivitással bírnak, így segítenek a rákburjánzás kialakulásának megakadályozásában.Számos jótékony hatását a kozmetikai ipar sem nézte tétlenül. Bőrbetegségekre, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma esetén lemosásra, borogatására, gyulladásgátlásra használják, aranyér ellen pedig a levélből készített ülőfürdő ajánlott. 

Nem csak finom édesség lesz a méz és dió keverékéből, hanem hihetetlenül egészséges is. Számtalan, a szervezetünk számára fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, nagyon tápláló, de különböző diétákba is beépíthetjük.

Nézzük, mi mindenre jó ez a két szuper egészséges élelmiszer :

Kiváló kombináció a vérszegénység kezelésére. Keverj össze 50 dkg mézet és 50 dkg apróra vágott vagy darált dióval, és add hozzá egy citrom levét. Tedd üvegbe és naponta 3 x fogyassz  el belőle 1 teáskanálnyit.

Ha magas a vérnyomásod, fogyaszd el 100 g dió és 100 g méz keverékét minden nap egy hónapon keresztül.

Gyakran fáj a fejed? A dió és méz keveréke megszünteti a panaszaidat. Gyógyszere helyett 1:1 arányban keverj össze mézet és diót, és naponta 1-2 evőkanállal fogyassz el belőle. (Álmatlanság esetén is hatásos.)

Fél kiló mézbe tegyünk fél kiló nagyobb darabokra vágott diót, és csavarjunk bele egy fél citrom levét is. Tároljuk egy csavaros üvegben, és naponta háromszor fogyasszunk belőle egy-egy kanállal. A keverék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy erősíti az érfalat, védi a szívet, és tisztítja a vért.

 Ha este elalvás előtt megeszünk belőle egy kanállal, segíti a könnyű és nyugodt alvást. Fejfájás esetén szintén gyors megoldást nyújthat a mézes, diós keverék.

Sohasem gondoltuk volna, hogy a gyomorfekélyre az egyik legjobb orvosság a dió. Húsz gramm apróra tört diót forrázzunk le, majd pár perc után szűrjük le. A kapott léhez kavarjunk két evőkanál mézet, és étkezések előtt

Az elkészítése roppant egyszerű: 

 

– üvegekbe szórjunk pucolt diót és engedjük fel mézzel.

Ez egy lassú folyamat, mert a méz lassan fog lecsurogni

az üveg aljára. 

– a végén töltsük fel teljesen mézzel és hagyjuk,

hogy az összes levegőbuborék eltávozzon.

– csavarjuk rá a kupakot

– tegyük el olyan helyre, ahol nincs szem előtt.

Kb. 1 hónapra van szükség, hogy összeérjen. Ekkor vegyük csak elő.

 

Fogyasztása:

  • akár reggelente egy – egy kanál dió mézzel elfogyasztva
  • joghurtra öntve reggeliként
  • csak úgy, ha valami édes finomságra vágyunk
  • rossz közérzet, rossz hangulat ellen
  • ha fáradtak és nyűgösek vagyunk,
  • bármikor, ha kedvünk van hozzá

Ez a páros biztosítja szervezeted számára az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, zsírokat és szénhidrátokat.

Ezért érdemes mindennap fogyasztani!!

https://eviegeszseg.cafeblog.hu/2017/10/24/csodakra-kepes-a-mezben-erlelt-dio-ezert-egyel-minden-nap-3x-egy-kanallal-belole/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8916757742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása