He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Neue Zürcher Zeitung: A Budapest Airportnak nincs más választása – viszik Orbánék

2021.10.14. 12:15 guma

Az állam magasabb, de még piaci ár alatti ajánlatot tett a budapesti repülőtérért folytatott harcbankép: Shutterstock)

Így betonozza be saját hatalmát arra az esetre, ha veszít a választáson. Lehet, hogy már csupán pár hónapig van uralmon, de közben a barátai javára alakítja át az erőviszonyokat a gazdaságban. Ezt most éppen a Budapest Airport tulajdonosai tapasztalhatják. A külföldi befektetők annál inkább érzékelik a miniszterelnök kemény fellépését, minél közelebb kerül a választás időpontja.

A politikus tudja, hogy veszélyben van, ezért mindent elkövet, hogy megerősítse hatalmi bázisát. Most éppen a fővárosi repülőteret nézte ki, noha a koncessziós jog három tulajdonosa elutasította korábbi ajánlatot. Az újabb kezdeményezés értelmében az állam csak 51 százalékot szerezne meg, hogy a többi kinek jutna, az nem világos. Egy időben az a hír járta, hogy az Indotek és a MOL pályázik rá, mindkettő vezetője Orbán szövetségese.

De még ha tavasszal mennie is kellene a kormányfőnek, ő és körei továbbra is megtartanák befolyásukat Ferihegyen. A tulajdonosok állítólag nem akarnák eladni az érdekeltséget, de nemigen van más választásuk. Egy repülőteret csakis a hatóságokkal együttműködve lehet üzemeltetni, azok viszont sokféle úton-módon meg tudják keseríteni a befektetők életét.

Orbán gazdaságilag ravasz és megalkuvó, hiszen az olyan értékeket, mint a Budapest Airport a haveroknak passzolja át, viszont a külföldi kézben lévő exportágazatokkal soha nem merészkedne el idáig. Az autóiparnak például minden kívánságát teljesíti… – írta a lap.

Az eredeti cikk csak előfizetőknek olvasható. Fotó: Budapest Airport/FB.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Az állam magasabb, de még piaci ár alatti ajánlatot tett a budapesti repülőtérért folytatott harcban

A kormány állítólag az év végéig le szeretné zárni a vásárlást.

A Budapest Airport tulajdonosai fontolgatják, hogy hivatalos tárgyalásokba kezdenek a reptér eladásáról a magyar állammal, miután egy felülvizsgált ajánlatot kaptak az előző helyett, nyilatkozták az ügyet közelebbről ismerő személyek a Bloombergnek.

Egy kormány által vezetett konzorcium új ajánlatot tett a repülőtér többségi részesedésének megvásárlására – mondta az illető. A szeptember végén érkezett ajánlat magasabb a korábbi ajánlatnál, de a hasonló ügyletekhez képest még mindig a piaci érték alattinak tekinthető. A Bloomberg júliusban számolt be arról, hogy a Budapest Airport elutasított egy korábbi ajánlatot, mivel azt túl alacsonynak ítélte.

A repülőtér tulajdonosai várhatóan már a jövő héten meghatározzák a hivatalos tárgyalások megkezdésének és az átvilágításnak a feltételeit – mondta ugyanez a személy, hozzátéve, hogy az eladásról szóló végleges döntés még nem született meg.

A Budapest Airportot üzemeltető AviAlliance, egy német székhelyű repülőtér-üzemeltető cég, amely egyben a legnagyobb részvényes is, nem kívánt nyilatkozni, ahogyan a kormány nevében a tárgyalásokat vezető magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium sem.

Orbán Viktor miniszterelnök arra törekszik, hogy egyre több, általa stratégiai fontosságúnak tartott iparágban csökkentse a külföldi tulajdont, és azt mondta, hogy a fővárosi csomópont kulcsfontosságú a turizmus és a tágabb értelemben vett gazdasági fejlődés szempontjából.

A kormány az év végéig szeretné lezárni a vásárlást – mondta az illető. Orbánnak az a célja, hogy az üzletet még a jövő évi parlamenti választások előtt lezárja, mivel kormánypártja és az egyesült ellenzék holtversenyben áll a közvélemény-kutatások szerint az elmúlt több mint egy évtized legszorosabban megvívott általános választási fordulója előtt. Az ellenzék azzal fenyegetőzött, hogy több olyan nagyszabású üzletet is elvet, amelyet Orbán támogatott.

https://168.hu/bloomberg/a-magyar-allam-most-magasabb-de-meg-piaci-ar-alatti-ajanlatot-tett-a-budapesti-repuloterert-folytatott-harcban-215813

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr416720728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2021.10.14. 14:27:14

nem elég, hogy "állitólag"benne volt a kezük a MALÉV kinyirásába?

most komolyan, ez ma a tisztesség?

taga20 2021.10.15. 19:30:12

@guma: csókolom gumanéni, zenét teccik szeretni?

tessék egy alap, amit soha nem lehet megunni:))

www.youtube.com/watch?v=wzpP-2R0EmA

"A világ a én szememben
Hadd vigyelek egy utazásra
A világ körül és vissza
És neked nem kell megmozdulnod
Csak ülj le.

Most pedig engedd el az elméd, hogy járjon
És hadd beszéljen a testem
Hadd mutassam meg a világot az én szememben.

Elviszlek a legmagasabb hegyre
A legmélyebb tenger mélységeihez
Nincs szükségünk térképre, hidd el.

Most hagyd, hogy a testem mozogjon
És hagyd, hogy a kezem nyugtató legyen
Hadd mutassam meg a világot az én szememben.

Ez minden
Semmi több, mint amit most érzel
Ez minden.

Hadd tegyelek egy hajóra
Egy hosszú, hosszú útra
Az ajkaid az ajkaimhoz közel legyen.

Az óceán összes szigete
Minden ég a mozgásban
Hadd mutassam meg a világ az én szememben.

Ez minden
Semmi több, mint amit most megérinthetnél
Ez minden.

Hadd mutassam meg a világ az én szememben."
süti beállítások módosítása