He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Dobrev Trumphoz hasonlította Márki-Zayt: "Ismerem a politikát, amit a tesztoszteron és a hiúság fűt"

2021.10.12. 15:45 guma

Dobrev Trumphoz hasonlította Márki-Zayt:

Szerinte ezzel a viselkedéssel decemberig sem lehet egyben tartani az ellenzéki összefogást.

"Vigyázzunk az összefogásra. Az előválasztás első fordulójában és az azt megelőző kampányban egy nagyon tisztességes versengést láthattunk a pártoktól és a jelöltektől is. (...) Ezt a tisztességes versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter alig néhány nap alatt egy Trump típusú élet-halál harccá változtatta" - így kezdi mondandóját Dobrev Klára, aki egy videóüzenetben reagált Márki-Zay Péter kijelentéseire, többek között arra, hogy szerinte azok, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, majd mégis Dobrev Klárára szavaztak, nemcsak Karácsonyt, hanem a hazát is elárulták. Márki-Zay később ezért bocsánatot kért.

Dobrev szerint az előválasztás eddig a pontig egy igazi demokratikus örömünnep volt, ezekben a napokban azonban megjelent a gyűlölködés, a hazug lejárató kampány, a hazárulózás.

És a recept ismert Orbántól Trumpig: ne beszélj az ország számára fontos dolgokról, csak az ellenfeledről. Állíts róla mindent, ami eszedbe jut, minél nagyobb hazugság, annál jobb

- mondja Dobrev és hozzáteszi: eddig nem reagált ezekre a vádakra, de most már nem hallgathat tovább, két okból sem.

Egyrészt, mert ismeri a magyar és a nyugati világtörénelmet, ahol jól látszik, hogy "ha nem parancsolsz ideje korán megálljt, a populizmusnak végzetes következményei lehetnek. A populizmus ellen nem lehet aranyoskdova küzdeni."

Másrészt szerinte Márki-Zay nem pusztán Dobrevet próbálja meg lejáratni, hanem szétveri az ellenzéki összefogást is. "Ami a jövő évi győzelem garanciája lehetne, ami nélkül nincs esély Orbánék ellen".

Dobrev szerint, aki "fidszesnek mutatja a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit, aki pártellenes hangulatot szít, aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalást fog kiáltani, aki lehazaárulózza a nem őt támogató ellenzékieket, majd a fáradtságra fogja, de megismétli a valótlan rágalmait, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni".

Ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély. Aki így viselkedik, az nemhogy áprilisig, de decemberig sem fogja tudni együtt tartani az ellenzéki összefogást

- mondja Dobrev a videóban. Majd megjegyzi: ismeri azt a politikát, amit a tesztoszteron és a hiúság fűt, tele van vele a világ.

A politikus szerint Hódmezővásárhelyen és Budapesten is az összefogás nyert, nem Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely egymaga, ezt kell szem előtt tartani jövő áprilisban is, így aki "az ellenzéki összefogás bármelyik szereplője ellen lejárató kampányt indít, az Orbánnak tesz szívességet".

Üzenetét azzal zárja, hogy egyedül győzni nem lehet most sem, ahogy korábban sem lehetett, ezért

én mindenáron és mindenkivel szemben meg fogom védeni az ellenzéki összefogást.

A teljes videót itt nézhetik meg.

https://magyarnarancs.hu/belpol/dobrev-trumphoz-hasonlitotta-marki-zayt-ismerem-a-politikat-amit-a-tesztoszteron-es-a-hiusag-fut-242540

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8316718614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.10.12. 18:15:41

Egyet kell érteni Dobrevvel, hogy az összefogás nyert, és nyerhet, de nem úgy, hogy közben egymást jártják le.

s 2021.10.12. 22:35:12

Dobrev.
Indoklás: Mert már csak ketten vannak. Ő és márky-zay.
Nekem nem kell orbán1 helyett orbán2. Mert az lófasz. Mást akarok. márky-zay annyira kifárasztja magát az ellenzéki előválasztásban való csatározással, hogy orbánra már nem marad ereje. Olyan kell, aki győzni tud orbán ellen. Nem fáradtan megy harcba, hanem az erővel, aminek kezdettől fogva birtokosa. A többség szavával.
A népek majd eldöntik, ki legyen a jelölt, és szerintem nem akkora barmok, hogy újra elbasszák ugyanazt.

guma 2021.10.14. 14:22:57

@s: :)

"Karácsony Gergely Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester javára mondott le a jelöltségéről. Minden jel szerint rosszul tette. Márki-Zay Péter – sajnos – napról napra tűrhetetlenebb."

merce.hu/

guma 2021.10.14. 19:14:20

Több százezren nézték a Dobrev-Márki-Zay vitát

Utoljára a foci Eb alatt néztek annyian tévéműsort egy hétköznap este, mint most.

s 2021.10.14. 22:04:25

@guma: Szerintem Karácsony hibázott. Vele annál rosszabb már nem történhetett volna, mint ami addig is történt - nem állt az első helyen. A másodikon állt, és ki tudja, mit hozott volna a második forduló. A lemondásával az esélyt is feladta, hogy talán első legyen. Saját magát ütötte ki. Továbbá nem vette figyelembe, hogy az ő szavazói közelebb állnak Dobrevhez, mint márki-zayhoz. Tehát hiába az ajánlása, a szavazók meggyőződése más. Ezért bár növelte a márky-zayra leadott szavazatok számát, még jobban növelte a Dobrevre leadott szavazatok számát, ezzel növelve a kettejük közti különbséget. Fontos még, hogy ilyesmit az ember nem csinál meg a támogatóival. Az előválasztást a megegyezés szerint végig kell játszani, mert mindenkivel szemben ez a tisztességes. A srácok elizgulták a dolgot, és akadályozni akarták a legtöbb szavazatot szerzőt. Rendkívül negatív, sportszerűtlen hozzáállás, amivel végül saját magukat büntették. Egyikük sem való politikusnak. Azok merev arccal játszák a partit, akármekkora szarban legyenek is. Két gyenge ficsúrt láttam, és csak egy komoly jelöltet.

látjátok feleim szümtükkel 2021.10.15. 08:29:24

@s:

Nekem útóérzésem van MZP-vel kapcsolatban. Valaha régen valakik elkezdték mondani, hogy legyen más a politika, aztán ők is ott folytatták, ahol a kormányzó fidesz abbahagyta.

guma 2021.10.15. 10:33:36

@látjátok feleim szümtükkel:

Varánusz...

@s:

"A srácok elizgulták a dolgot, és akadályozni akarták a legtöbb szavazatot szerzőt. Rendkívül negatív, sportszerűtlen hozzáállás, amivel végül saját magukat büntették."

ez pedig elképesztő...

Schiffer András: Az egész ellenzék egy nagy Gyurcsány párt

www.youtube.com/watch?v=de-gPGEEoME

s 2021.10.15. 14:57:01

@látjátok feleim szümtükkel: @guma:
Lehet más a polititka? Nem. A politika az egy és ugyanaz. Mindig. Ettől függetlenül azonban még a politikus lehetne éppen más. Viszont sajnálatos módon ez a minimum sem jött össze. Majd ha egyszer más lesz a politikus, az első leszek, aki észreveszi. Felesleges mondani. Főként úgy, hogy még csak nem is igaz.
süti beállítások módosítása