He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

„A legjobb döntés” vs. „Ennyit a tisztességes versenyről” – megosztotta a kommentelőket Karácsony visszalépése + 2 Telex poszt

2021.10.09. 05:59 guma

Sokan bírálták, sokan üdvözölték a döntést, de úgy tűnik, a hozzászólók szemében Márki-Zay Péter nyerőbb figurának tűnik a főpolgármesternél.

Pénteken délelőtt bejelentette a visszalépését a miniszterelnök-jelölti előválasztástól Karácsony Gergel, ezzel Márki-Zay Péter maradt az első fordulót megnyerő DK-s Dobrev Klára kihívója.

Azt már tudjuk, mit ragált a hírre Orbán Viktor, a Karácsonyt eddig támogató pártok, és az is körvonalazódni látszik, hogy az ellenzéki kommunikációban a sokszor nyíltan Gyurcsány-ellenes Márki-Zayt is egyszerűen Gyurcsány Ferenc jelöltjének tekintik.

A sajtótájékoztatót – több médiumon, például a Szeretlek Magyarországon kívül – élőben közvetítette a két politikus Facebook-oldala is. Az összegyűlt kommentekből az látszik, hogy sokan ugyan kritizálják a két jelöltet, de alapvetően elégedettek Karácsony lépésével, nem kevesen vannak, akik a dolgok állása miatt már azt vizionálják, hogy végre reális az esélye Orbán Viktor legyőzésének.

Többen azonban Márki-Zay Péter stílusát kritizálják, mondván a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjének túlságosan is magas lett az önbizalma, miután meglepetésre bejutott az előválasztás második fordulójába.

A nárcisztikus MZP hipnózisban van. Annyiszor mondja el, hogy ő a legjobb, hogy már elhiszik az emberek

– írja egy jellemző kommentelő.

Megszámlálhatatlanul sokan gondolják úgy, hogy a főpolgármester "megkönnyebült" attól, hogy nem kell folytatnia a kampányt. Arról megoszlanak a vélemények, hogy jó-e, hogy városvezető marad, vagy ennyi bukás után erre a pozícióra sem alkalmas már. Több kommentelő szerint miniszterelnökségével ÉS Karácsony Gergely főpolgármesteri tisztségével végre tényleg jól járhat a főváros is.

Abban szinte egyöntetű a vélemény, hogy a Fidesznek nem jó az eredmény, hisz eddigi kampánystratégiájuk egy része így a kukába kerül. (Erről korábban mi ITT írtunk.) Egy frappáns vélemény szerint (ami egyben utal Orbán Ráhel és Tiborcz István elköltözésére):

Orbán most tölti le a spanyol Duolingot.

Amíg azonban Márki-Zay Pétert jellemzően minden kommentszekcióban kevésbé kezdik ki, Karácsony Gergely döntését már sokkal többen kritizálják. Sokan felróják neki, hogy ismét csak bábként "rángatták" az előválasztásban, és megkérdőjelezik, hogy mennyire hozott saját döntést a visszalépésével. Míg mások szerint hiteltelenné vált azzal, hogy néhány napja még teljesen kizártnak tartotta visszalépését.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/a-legjobb-dontes-vs-ennyit-a-tisztesseges-versenyrol-megosztotta-a-kommenteloket-karacsony-visszalepese/

+

Karácsony visszalépése kockázatos döntés volt, az egész szövetségi rendszert megingathatja

+

Egyhétnyi egymásnak feszülés után adta meg magát Karácsony

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3616715404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása