He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A leggazdagabb magyarral üzletelt, tao-ból gazdagodott, majd összedőlt a turulmadaras felvonulást szervező cég elődje

2021.09.24. 05:55 guma

Az augusztus 20-i parádét rendező cég vezetője összességében elégedett volt a látottakkal.

Két éve kapott megbízást a Szent István-napi felvonulás rendezésére a TulipánTündér Film & Event Productions Kft. – válaszolta a 24.hu megkeresésére Illés Gabriella producer, a cég tulajdonosa. A megbízás szerint a felvonulással ízelítőt kívántak adni a soha nem látott méretű rendezvény főbb programelemeiből, erre építették a látványvilágot is.

A tulajdonos nem árulta el, hogy végülis milyen formában kapta a cég a megbízást, volt-e pályáztatás, alkalmaztak-e alvállalkozót, illetve mennyibe is került a felvonulás rendezése.

Illés Gabriella szerint ezekre nem áll módjában válaszolni szerződéses kötelezettségei miatt, pedig a közpénz felhasználása közérdekű adat.

Az Andrássy úti felvonulás néhány részletéről azért beszámolt: közel ezren, köztük előadóművészek, táncművészek, énekesek, statiszták szerepeltek a felvonuláson.

„A magamfajta alkotót a folyamatos fejlődés utáni vágy hajtja, az viszi előre, így – ahogy általában – maradéktalanul most sem vagyok elégedett, de összességében az vagyok, és örülök a sok pozitív visszajelzésnek. A kritikai hangokat pedig – mint minden esetben – most is meg kell hallani, amit abból jogosnak érzünk, azokon pedig el kell gondolkozni, és a későbbiekben szem előtt tartani”

– válaszolta a portálnak Illés.

Ki-é a rendezőcég?

A TulipánTündér Film & Event Productions Kft.-t 2018-ban alapították, azonban a felvonuláson látott volumen a cég korábbi működésével nem összehasonlítható: az első két évben bevétel nélkül,

2020-ban pedig mindössze 18,4 millió forint árbevételt ért el, mindhárom évet veszteséggel zárta.

Illésnek korábban már volt egy hasonló nevű, 2013-ban alapított Tulipántündér Produkciós Non-Profit Kft.-je, ami a cégbírósági adatok szerint 2017-ben 1,3 milliárd forint, 2018-ban pedig szintén több mint egymilliárd forint árbevételt ért el. Nyereség is volt, 2018-ban 380 millió forint maradt a kasszában adózás után.

2019-ben és 2020-ban viszont összeroppant a rendezőcég, két éve már 626 millió forint veszteségük volt, tavaly fizetésképtelenné is vált.

Felsejlenek a leggazdagabb magyarok

A váratlan összeomlás azért is érdekes, mert 2017-2019 között meglehetősen erős hátországa volt a Tulipántündér Produkciós Non-Profit Kft.-nek.

Illés üzlettársa – egy érdekeltségén keresztül – Ruszlan Rahimkulov volt a 24.hu szerint.

A magyar-orosz állampolgárságú üzletember a Forbes 50 leggazdagabb magyar listáján a 7. helyen szerepel 240 milliárdos vagyonával. Ruszlan Rahimkulv annak a Megdet Rahimkulovnak a fia, aki egykor a Gazprom magyarországi képviselője volt, Mol- és OTP-részvényekre alapozta vagyonát. Az amerikai Forbes 1,4 milliárd dollárra becsülte az apa vagyonát.

A tao-ból is jutott

A Tulipántündér Produkciós Non-Profit Kft. legsikeresebb éveiben kedvezményezettje volt a kulturális tao-támogatások rendszerének – a céget a rendszer kicsapongásait feltáró G7 említette korábban, egyenes az „állami program szétlopásaként” leírva a történteket. Rahimkulov ebben az időszakban más tao-támogatásban részesülő cégben is érintett volt.

A kulturális tao-rendszer 2019. évi kivezetése Illés szerint megroppantotta az akkor még épülő vállalkozást. A 24.hu-nak úgy fogalmazott, hogy

„az akkori tao-bevétel lehetővé tette, hogy ekkora produkciókban gondolkodhassunk, (…) Miután állami támogatás nélkül egyetlen színház sem tud életben maradni, mi is nehéz helyzetbe kerültünk. Hiába igyekeztünk a kiesést a szórakoztatóiparban tevékenykedő for-profit vállalkozásainkból pótolni, a pandémia miatt azok is nehezebb helyzetbe kerültek. Ennek következménye, hogy a cég felszámolás alá került.”

A korábbi cége már semmilyen tevékenységet nem végez, de a felszámolási eljárásban biztosítani kívánják a hitelezőket, hogy rendezik tartozásaikat – mondta Illés Gabriella.

Kiemelt kép: Forrás: Szent István Nap/Facebook

https://forbes.hu/uzlet/a-leggazdagabb-magyarral-uzletelt-tao-bol-gazdagodott-majd-osszedolt-a-turulmadaras-felvonulast-szervezo-ceg-elodje/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9016698750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása