He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Az EU továbbra sem utal Magyarországnak és Lengyelországnak

2021.09.09. 07:25 guma

Sem támogatásokat, sem hiteleket nem folyósítanak a koronavírus alapból, és ezt a jogállamisággal kapcsolatos aggályokkal indokolta a bizottság – erről számos sajtóorgánum beszámolt azt követően, hogy az uniós tagállamok pénzügyminiszterei hétfői videókonferenciájukon elfogadták Csehország és Írország benyújtott terveit a felhasználásra, és felszabadította a két országnak szánt összegeket.

A Kurier című bécsi lap szerint az EU teljes konfrontációs kurzust választott Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. Valdis Dombrovskis illetékes uniós biztos hétfőn sajtóértekezleten közölte:

a két országnak szánt összegeket továbbra sem szabadítják fel.

Lengyelország esetében a felhasználásra vonatkozó programban még mindig akadnak pontok, amelyekkel foglalkozni kell. Nevezetesen az uniós jog felülírására irányuló lengyel törekvéssel kapcsolatban van probléma, és azt vizsgálják, hogy ez a törekvés mennyiben befolyásolja az uniós pénzek felhasználását. Dombrovskis hozzátette, hogy tárgyalnak a lengyel kormánnyal. A lap hozzátette: egész Európát megrengetheti, amennyiben a lengyel Alkotmánybíróság a kormány óhaja szerint dönt az uniós és a nemzeti jog közötti viszonyról.

Magyarországról Dombrovskis kifejtette, hogy a jogállamisággal kapcsolatos magyarországi problémákat is vizsgálják, de konkrétumot nem mondott. Uniós körökből legutóbb az hangzott el, hogy az uniós pénzekkel való visszaélés megelőzésére kell intézkedéseket tenni. A magyar kormány azzal vádolja a bizottságot, hogy a pénz folyósítását az erősen vitatott úgynevezett „pedofil törvény” visszavonásához köti.

A két ország LGBTQ embereket érintő rendelkezések dühöt váltottak ki Brüsszelben, és a bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított – írta a szerző, és ismertette az érintett magyar jogszabályt. A cikk rámutatott: a két ország májusban nyújtotta be a pandémia utáni újjáépítésre vonatkozó terveit. Ezeket minden tagállamnak be kellett nyújtania, és a bizottság átlagosan két hónap alatt hozza meg a vonatkozó döntéseit. Lengyelország és Magyarország esetében azonban a tervek elfogadását elhalasztották. A jelen számítások szerint Magyarország 7,2 milliárd euró támogatást, míg Lengyelország összesen 40 milliárd euró támogatást és hitelt kapna.

Úgy tűnik, a csehek még Babissal megterhelve is jobban állnak. A Süddeutsche Zeitung arról írt, hogy Csehország esetében kényes tárgyalások voltak szükségesek. A lap ismertette az Andrej Babis miniszterelnököt érő vádakat, amelyek lényege, hogy Babis hivatalba lépésekor alapítványban helyezte el Agrofert elnevezésű vállalkozását, amely uniós támogatásokban részesül, de a bizottság vizsgálata arra jutott, hogy változatlanul Babis ellenőrzi a céget. Valdis Dombrovskis biztos hétfőn kifejtette: konkrétan nyolc olyan intézkedés meghozatalát szabták feltételül, amelyek elősegítik az uniós pénzek felhasználásának jobb ellenőrzését.

A bizottsághoz benyújtott tervek elfogadásához bizonyos kritériumokat kell teljesíteni. Nem csupán szép beruházásokról szóló elképzeléseket kell tartalmazniuk a terveknek, és nem elég, ha megfelelő előirányzatok szerepelnek a klímavédelemre és például a lakóházak szigetelésére, hanem a kormányoknak gazdasági és társadalmi reformokat is kilátásba kell helyezni, és ebben azokhoz az ajánlásokhoz kell igazodniuk, amelyeket a bizottság tesz minden évben az egyes tagállamoknak, és amelyeket elég gyakran figyelmen kívül hagynak az országok.

A bizottság a nyári szünet előtt már 16 tagállam terveit hagyta jóvá, most hozzájött a cseh és az ír doksi, hét dokumentációt még vizsgálnak – Bulgária, valamint Hollandia a belpolitikai nehézségek miatt még nem adott be tervet.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9016682830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2021.09.09. 15:35:03

Irigylik ezek a labancsimogatók a közös focisikereinket. A lengyel tesvérek pontot raboltak otthon az angoloktól, mi pedig (ahogyan olvastam, látni nem láttam) - gigászi erőfeszítésekkel megszereztük a három pontot a foci új csillaga, Andorra ellen.
Hol tudják ezt azok a külföldiek utánunk csinálni? Ekkora barátságban...

gazoló 2021.09.10. 09:54:14

@habakuk000:

tíz percet néztem ebből a pontrablásból.
erre nem lennék irigy. élvezhetetlen szenvedés,igénytelen közönségnek. nem is tudom mire folyattak el száz és ezermilliárdokat.

semmi,de semmi látszatja nincs a kikúrt milliárdoknak.
ki vállal ezekért felelősséget?

habakuk000 2021.09.10. 14:50:24

@gazoló: A nerben nem nagyon van olyan szó, hogy felelősség.

Van viszont hit, tanúságtétel, ma pl a magyar állam egyszemélyi megtestesítője, a bajszos semmirekellő vallotta mega hitét.
Ebből látszódik, hogy nincs olyan isten, aki különösebben foglalkozna az emberiséggel, mert kínjában olyan özönvizet zúdított volna a Sándor-palotára, hogy ihajj.

Érdemes megnézni a bevágást, ahogyan egy szélhámos senkiházi komoly pofával magyaráz becsületről, hitről, tovább nem hallgattam...

És van, aki ezeket komolyan veszi.

taga20 2021.09.10. 16:01:16

@gazoló: a magyarfoci, a kibaszott geci nerrendszer leképezése!broáf!

ja és, egy klasszikus szavaival zárom soraimat:)))

napiszar.hu/m-post-img/2021/09/10/thumb-580x0-241080437-2114056215403490-6848695377872702625-n.jpg

Neytiri1 2021.09.10. 20:05:53

propeller.hu/itthon/3709457-ennek-ruhes-felkapaszkodott-mocsoknak-nem-tudjak-kordaban-tartani

"Az igazságügyi miniszter csütörtökön arról töltött fel pár fotót a Facebook-oldalára, hogy a nap folyamán kilátogatott egy kitelepülésre, ahol a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióhoz gyűjtöttek aláírásokat. A képek maguk aligha robbanthattak volna ki egy ilyen méretű kommentháborút, azonban megjelent egy ellenzéki politikus, dr. Ujhelyi István.
Az MSZP-s képviselő a következő kommentet hagyta Varga képe alatt:
Megfigyelések elrendeléséből valamivel többet írt alá a Miniszter-asszony... Azokról mikor kaphatunk végre több információt? Ha majd ráér erre is esetleg. #pegasus"

A fidesz fanatikusak tényleg annyira elvakultak, hogy a megfigyelést, a lehallgatást elfelejtik/elnézik ezeknek és ujhelyinek szólnak be így:

"Te tenyleg ennyire aljadéka vagy az emberiségnek????
Újra hüly. Úr! Ön aztán,jobb,ha nem szól bele az okosok dolgába,bukott szocika!
Ide is ide "böfög" a "politikus" valami!!.. Egy MSZP-ÉS izé jobb, ha csendben van!!!..
Ennek a rühes,felkapaszkodott mocsoknak,nem tudjàk kordàban tartani a pofàjàt?"

Minek kell történnie, hogy ezek a barmok, esztelen rajongók is valóságosan lássák, hogy mit csinál a fidesz?
Ha az ő telefonjukat hallgatják le például, az sem lenne baj? Betudják annak, hogy joguk van a lehallgatásra, vagy balga módon azt hiszik, hogy ők nem kerülnek sorra, ha ebben nem, akkor másban?
Nincs egy normális mennyiségű önvédelmük?

taga20 2021.09.10. 20:33:07

@Neytiri1: puszillak drága frau, ja és nincs!:)))

kérdezd meg farkit vagy nevemsenkit!

Neytiri1 2021.09.10. 21:00:59

@taga20: túl egyeszerűek. gyurcsánnyal és a szemkilövetéssel jönnek.
Kérdésemre, hogy hány szem veszik el a kÓrmány egészségpolitikája, felelőtlenesége, szakemberek elküldése miatt, nem válaszol egyik sem. :)

Neytiri1 2021.09.10. 21:03:20

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/varga-judit-356-ezer-forint-iskolakezdesi-tamogatast-kapott-ket-ev-alatt-a-millios-fizetese-melle/

"A háromgyermekes igazságügyi miniszter a cafetérián túl gyermeknevelési támogatást és iskolakezdési támogatást is kapott – ez a kormány honlapjára feltöltött dokumentumokból derül ki.
Varga Judit összesen 356 ezer forint iskolakezdési támogatást kapott két év alatt. Ehhez idén 460 ezer forint cafeteria és 318 ezer forint gyermeknevelési támogatást is felvehetett.
A miniszter fizetése csaknem havi bruttó kétmillió forint."

Van bőr a képén ennek a nőnek (pont/kérdőjel/felkiáltójel)

s 2021.09.13. 00:23:07

@taga20: Ennyi év után kellett rájönnöm, és ilyen módon, hogy Mészöly végülis értett a focihoz. A magyar focihoz, természetesen. Mert amúgy a magyaron kívülihez - engedelmetekkel - segg hülye volt ő is.

s 2021.09.13. 00:35:06

Valamit akkor már a cikkről is.

"A magyar kormány azzal vádolja a bizottságot, hogy a pénz folyósítását az erősen vitatott úgynevezett „pedofil törvény” visszavonásához köti."

A magyar kormány néha mintha nem lenne tisztában azzal, hogy belföldi propagandát folytat -e, vagy a bizottságot címzei meg éppen. A pávatánc kétségtelen zavaró mellékhatását láthatjuk érvényesülni. Az emberfia megszédül, forog vele a világ, és már azt sem tudja, kihez beszél. No, sebaj, majd a gazdagék, akiket orbán fizetne az eu. pénzekből lecsapják valahogy ezt az elmebeteg idiótát. Szólnak, hogy húzzanak már tiszta ágyneműt Grazban, mert jön az előkelő törzsvendég.
süti beállítások módosítása