He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A magyar delegációvezetője Orbán, a pápai audienciára már nem tudta magát befizetni?

2021.08.31. 18:50 guma

Orbánt megint nem engedték be Ferenc pápához

Fizetett Orbán Viktor, hogy részt vegyen a római katolikus találkozón

A rendezvény szervezői a hvg.hu-nak megerősítették, hogy meghívójuk a résztvevők családtagjainak is szólt, költségeiket viszont nem állták.

Részvételi díjat kellett fizetniük azoknak, akik részt vettek a „katolikus törvényhozók nemzetközi találkozóján” Rómában – tudta meg a hvg.hu a rendezvény szervezőitől.

Az osztrák szervezetet azután kerestük meg, hogy kiderült: Novák Katalin mellett Orbán Viktor is részt vett a múlt heti rendezvényen, a miniszterelnököt pedig családja is elkísérte. A kormányfőt egy római étterem teraszán fotózta le a 444.hu egyik olvasója, amit Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára – és a kormányfő nemrég maga mellé kinevezett politikai igazgatója – azzal magyarázott, hogy Orbán Viktort családjával együtt hívták meg a rendezvényre.

A hvg.hu kérdésére a szervező International Catholic Legislators Network (ICLN), azaz a Katolikus Törvényhozók Nemzetközi Hálózata megerősítette, hogy a meghívás valóban kiterjedt a résztvevők családtagjaira is. A rendezvényre vonatkozó szabályok miatt a résztvevőkről, vagy a felmerült témákról nem adhattak információt, azt viszont elárulták, hogy vendégeiket mindig arra biztatják, ha szeretnék, hozzák magukkal házastársaikat és gyermekeiket is.

„Meg tudjuk erősíteni, hogy éves találkozónkra küldött meghívóinkban a családtagok is szerepelnek. Keresztényekként nagyra értékeljük a családot, és nem akarjuk, hogy találkozóink miatt külön legyenek a családtagok, ha ez nem feltétlenül szükséges. Sok résztvevőnk hozza őket magával” – írták.

A titkárság azt is közölte, hogy minden résztvevőjük kifizeti a konferencia díját. Hogy ez pontosan mekkora összeg, azt nem árulták el, erre vonatkozó kérdésünkre csak azt válaszolták, hogy

szerény.

„Non-profit szervezet vagyunk, a díjat csak arra használjuk, hogy a rendezvény költségeit álljuk” – tették.

Az ICLN nem állja a vendégek vagy családtagjaik semmilyen költségét, ez alól csak a felszólalók képeznek kivételt. Idén viszont nem volt köztük magyar – írták.

Az ICLN a szervezet honlapja alapján a Bibliára alapozott fundamentalista nézeteket képvisel, tagjai meghívásos alapon léphetnek be, felsorolva nincsenek. A katolikus vallási elemekből levezetik többek között azt, hogy a válás, illetve a születésszabályozás bűnös dolog, illetve, hogy a liberális gazdaságpolitika támogatandó. A szervezetet Ausztriában hozták létre 2010-ben.

A 24.hu hétfőn azt írta, hogy a kormánygépként használt honvédségi repülő, a HM Dassault Falcon 7X több helyszínen szedte össze azokat a fideszes politikusokat, akik a múlt héten Rómában bukkantak fel. A lap úgy tudja, hogy a honvédelmi tárca gépe a múlt csütörtökön délben szállt fel Kecskemétről, hogy a Balatont is érintő körrel Budapestre repüljön. A Liszt Ferenc-repülőtérről vélhetően Novák Katalinnal és a delegációval a fedélzetén 16 órakor indult tovább, hogy – amint arra Hadházy Ákos független parlamenti képviselő is rámutatott – Rómába menet még Horvátországba repüljön. A gép Brac szigete előtt süllyedni kezdett, majd kikapcsolta a jeladóját. Hadházy úgy vélte, esetleg a miniszterelnököt vehette ott fel.

A feltételezést erősíti, hogy a 24.hu birtokába került felvételek alapján az Orbán Viktor által régóta használt fekete Volkswagen kisbusz a gép csütörtöki érkezésekor éppen a braci repülőtér előtt parkolt.

A lapnak van egy videója arról is, ahogy a Falcon felszáll a reptérről. Közölték továbbá egy reptéri kamera felvételét is, amelyen az látható, hogy a szombati visszaúton a gép ismét landolt Horvátországban, akkor Zadarban, ahol 17 percet töltött a betonon. Kivehető a felvételből, hogy ez idő alatt többen kiszálltak belőle. A visszaúton is kikapcsolta a nyomkövetőjét.

Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan arról, hogy valóban a kormányfőt hozta és vitte-e Horvátországba a honvédség, azt közölte: a hivatalos programok során a miniszterelnök mindig a hivatalos előírások szerint utazik, biztosításáról a Terrorelhárítási Központ gondoskodik. Családtagjai költségeit pedig az eddigi gyakorlatnak megfelelően ő maga állja.

https://hvg.hu/itthon/20210831_orban_roma_konferencia

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5216676026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.31. 19:35:01

De ki állja a repülőgép költségeit? Mert ugyé egy katonai gépen nincsenek jegyárak. Vagy vannak?
süti beállítások módosítása