He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Der Spiegel: „Orbán Viktornak teli a gatyája”

2021.07.28. 11:45 guma

Ezzel a címmel közölt cikket a Der Spiegel.

A szerző emlékeztetett rá, hogy az EU Magyarországot is érintő bővítése idején minden csupa napfénynek tűnt, de mostanra már komoly hibának tűnik az az elképzelés, hogy Európa minden részének az unióban kell lennie. E cikk nem ad lehetőséget arra, hogy felsorolja mindazokat a jogi vitákat és alapvető elvek körüli viszályokat, amelyek az EU, illetve Magyarország és Lengyelország között fennállnak, és hogy mindezek miatt Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski hogyan gúnyolódik az EU-n.

Ugyancsak túl messzire vezetne ecsetelni az eszkaláció kanyargós útját, különös tekintettek arra, hogy semmi sem tartóztatja fel az EU-t abban, hogy évente nettó húszmilliárd eurót lapátoljon Varsóba, illetve Budapestre. Teljesen világos azonban, hogy mindkét országban választott kormányok annyira aláásták a demokratikus intézményeket, hogy ma nem vennék fel egyiket sem az unióba. Akár a lengyelországi nacionalista katolicizmus, akár a magyarországi völkisch-népnemzeti populizmus ásta annyira alá a hatalmi ágak megosztását: a két országnak semmi keresnivalója az EU-ban. A szerződések betartása és az igazságszolgáltatás függetlensége ugyanis az unió lényegét alkotja, ebből áll az EU.

Orbán Viktor azonban nem bolond, hanem retteg.

Amikor néhány hete Orbán fizetett hirdetésekben támadt mindezek ellen, a szerző elsőre azt hitte, Orbán megőrült, mert még hozzá képest is olyan hirtelen gyűlölet-orgazmus volt az EU Bizottsága és az Európai Parlament ellen. E két testületben látja ugyanis Orbán a felelőst a napnyugat hanyatlásáért, legalábbis az Orbán verziója szerinti, ép néptestből, illiberális demokráciából és egy hatalmas „Dávid Góliát ellen komplexusból” álló napnyugatot illetően. Miközben elődei és ő maga szinten mindent megszavaztak, amit ő most támad.

Mostanra azonban mér az a véleményem, hogy Orbán nem őrült meg, hanem retteg. Lengyel szellemi testvérével együtt a népakarat végrehajtójának látja magát, és ezt a népakaratot szükség esetén akár a jog fölé állítja. Most a nép elé akarja terjeszteni középkori a meleg-ellenes törvényét, mert abból indul ki, hogy az csekély részvétel esetén átmegy. Mi lenne azonban, ha sikerülne népszavazást rendezni a két országban az uniós tagságról? A két vezetőre a saját fegyverével mérnének vereséget, Hiszen hogyan utasíthatnák el a populisták a népszavazást arcvesztés nélkül, amikor az arc a legfontosabb testrészül? Nyilván senki nem kényszeríti Magyarországot és Lengyelországot, hogy a klub tagja maradjon, ha a lakosság a kormányához hasonlóan nem akarja követni az uniós szabályokat. Erre azonban kíváncsi lennék, hiszen például a magyaroknál a többség mégiscsak fontosabbnak találja az unióban maradást annál, hogy a homoszexualitást töröljék a tankönyvekből. Tényleg úgy hiszem, hogy Orbán Viktort meg lehetne ragadni a populista nadrágjánál fogva. Nem ismerem közelről, de a néhány találkozásból úgy látom: mindig az volt a legfontosabb számára, hogy amit mond és tesz, az következetes és éles elméjű legyen. Tehát hajrá, Orbán úr, ha a nép akarata mindenek felett áll, akkor hadd mondja ki ez a nép az utolsó szót az EU-ról is. Vagy Ön netán fél a választól? És ha az Ön népe az EU-ban akar maradni – amire kész vagyok fogadásokat kötni -, mégpedig az olyan EU-ban, amilyen az ma, és nem olyanban, amilyet Ön szeretne, akkor legyen olyan jó, és álljon félre az útból” – írta a szerző.

Illusztráció: MTI Archív
Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5716640948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2021.07.28. 14:59:38

Szép, szép ez a cikk, csak éppen szépen elsikkad a nyugat, főleg a németek felelőssége. Mert nem lenne ekkora hatalom a mocskok kezében, ha nem söpörgették volna Merkel vezényletével a szőnyeg alá a szemetet.

Rendben van, hogy mi egy buta, szolgalelkű, csaló nép vagyunk, ez igaz.
De: ha nincs ez a bődületes mennyiségű ellenőrizetlen forrás, nincs ner.

habakuk000 2021.07.29. 12:25:35

@Neytiri1: Vicces és cseppet elfogult az egész ország.

hvg.hu/itthon/20210729_Zavecz_Research_JakabDobrev_parharc_az_ellenzeki_miniszterelnokjeloltek_tamogatottsagi_kuzdelmeben

Richtig azok a legnépszerűbbek, akik a legalkalmatlanabbak egy ner utáni konszolidáció levezénylésére.
Nem kell itt birkázni a birkákat. Mindenki az.

Neytiri1 2021.07.29. 16:41:05

@habakuk000: dejcs tomi:
www.origo.hu/itthon/20210729-az-olafhoz-fordul-a-fidesz-cseh-katalin-ugyeben.html

"Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak - mondta a fideszes EP-képviselő, hozzátéve: azért dolgoznak, hogy az uniós pénzeket ne lehessen ellopni."

Az utolsó mondat eleve vicc tőle.
Egyébként vizsgálják ki, természetesen.
De! Az ellenzék miért nem fordul az OLAF-hoz, ha bennük felmerül hasonló gondolat velük szemben?
Nekem az a bajom az ellenzékkel, amit már írtam.
Hírhozók.
És arról beszélnek, hogyha maaaaajd hatalomra kerülnek maaaaajd ez lesz, meg maaaajd az lesz.
Miért gondolják, hogy hatalomra kerülnek?
Ha pedig nem fognak, akkor mi lesz? Maradnak hírhozók és csak bosszantják majd tovább az embereket, hogy mit találtak?
Van olyan ügy, amit végig vittek, bűnös, büntetés, lemondás, akármi történt?
Vagy egy csomó ilyen van, csak én nem tudok róla?

Kik lennének egyébként szerinted alkalmasak?

Neytiri1 2021.07.29. 19:33:40

@taga20: ha lehánynám se nézne ki rosszabbul.

Neytiri1 2021.07.29. 19:47:13

Tomikahé, erről mi a véleményed? Hány milliárd repült az adófizetők pénzéből, hogy szépkártyáshaverok jól járjanak?
www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/sodexo-per-cafeteria-beren-kivuli-juttatas.729526.html

"Az Edenred felé a magyar államnak 7,1 milliárd forintos kártérítést kell fizetnie (ez a perköltséggel és a késedelmi kamattal együtt 10,1 milliárdot jelent),
a Sodexónak pedig összesen 73 millió eurót (mai árfolyamon nagyjából 25 milliárd forint) kártérítést ítéltek meg.
A magyar állam fellebbezett, és a döntés megsemmisítését kérte, ezt azonban az Edenred esetében már 2020 márciusában elutasította a testület, most pedig ugyanez történt a magyar állam kontra Sodexo ügyben is."

taga20 2021.07.29. 19:49:55

@Neytiri1: ezé nem mond má, hogy nem gyűrnéd össze vele a lepedőt eccer!:)))

ja és, ráadásul ugyanabba a gimibe jártunk;)

taga20 2021.07.29. 20:03:38

@Neytiri1: jó, ha nem, ako nem:)

frigoddal mi van egyébként? a gelkások megszerelték?:))

Neytiri1 2021.07.29. 22:03:24

@taga20: nem javítható - mondja a szervíz - és továbbítottuk ezt a biztosító felé.
Nincs semmi információnk - mondja a biztosító, és ad egy panaszos e-mail címet.
Akkor még úton van az e-mail a biztosítóhoz - mondja erre a szervíz.
Mégis mikor lesz ebből nekem hűtőm? - kérdezem én.
Hát... ő... néhány nap, biztos - mondja a szervíz.

Most itt tartunk.
süti beállítások módosítása