He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fontos intézkedéseket, köztük egy igen furcsát is bejelentett Szijjártó Péter

2021.07.23. 07:25 guma

Fotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart Debrecenben az épülő BMW-gyár területén 2020. május 15-én / Fotó: KKMEzentúl a külföldi tulajdonban álló vállalatok a létszámuk 20 százalékáig alkalmazhatnak külföldi munkaerőt az eddigi 10 helyett. Szijjártó Péter szerint ez tisztán a magyar munkaerőpiacot segíti. Emellett még több intézkedést is bejelentett a miniszter, két hét alatt húsznál jár.

Fontos javaslatokat tett a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, a kormány már el is fogadta azokat. A javaslatok elvileg Magyarország versenyképességét javítják a beruházási versenyben, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter okfejtése szerint ugyanis új világgazdasági korszak kezdődött.„Azon múlik, hogy bekerülünk-e a győztesek közé, hogy mennyi beruházást tudunk Magyarországra hozni.” 

A tárcavezető szerint folyton új intézkedéseket kell hoznia a kormánynak, hogy versenyben maradjunk.

  • A kormány reagál az építőipari alapanyagok elszálló áraira, az eddigi piaci intézkedések (exporttilalom, extraprofit-adó) mellett a kormány 5,5 milliárdos támogatást ad egy magyar kézben lévő alapanyaggyárhoz. A gyár 12 ezer négyzetméteresen terül el, a teljes beruházás összege 14 milliárd forint lesz. A tárcavezető itt egy olyan magyar céget említett, ami sem a cégadatbázisban, sem a sajtóban nem szerepel.
  • Az Exim Bank 100 milliárd forintos keretösszeggel hirdet magyar kkv-knak és nagyvállalatoknak beruházási hitelt. Szijjártó Péter azzal is elbüszkélkedett, hogy az Exim eddig 500 milliárd forintnyi forrást szórt ki, erre jön még rá a mostani 100 milliárd. A kamatláb 0,1 százalékos lesz a hitelek után.
  • Mikrovállalkozásoknak is indul hitelezési program a Széchenyi Hitelprogramon belül. Tíz év alatt 50 milliárd forintnyi forrást szórnak ki 0,5 százalékos kamattal.
  • Fel akarják gyorsítani a közbeszerzéseket, az állam egységes, blanketta kiírásokat fog alkalmazni. Az előzetes vizsgálatok időtartama pedig egy hónapról mindössze 5 napra csökken, mivel így Szijjártó szerint elkerülhető, hogy a beruházások kifussanak a határidőből.
  • A Lechner Tudásközpont technológiai fejlesztését és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hipa) adatbázisát összekapcsolják és kialakítanak egy egységes beruházásihelyszín-kereső adatbázist.
  • Létrejön egy 400 millió eurós termőföld-tőkealap, ami a magyar élelmiszeripar szereplőit segíteni, hogy a stabil alapanyagellátáshoz szükséges földterület rendelkezésre álljon.
  • És a végén a legfurcsább: ezentúl a külföldi tulajdonban álló vállalatok a létszámuk 20 százalékáig alkalmazhatnak külföldi munkaerőt az eddigi 10 helyett. A tárcavezető erről elmondta, hogy „könnyű dilettáns alapon támadást indítani” a rendelkezés ellen, de higgyük el: ez a magyar munkaerőpiacot segíteni. Ugyanis – szól az okfejtés – ha nem lehet az alkalmazottak ötöde külföldi, akkor ide sem jönnek ezek a vállalatok és nem is bővítik a hazai kapacitásaikat.

Borítókép: Fotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart Debrecenben az épülő BMW-gyár területén 2020. május 15-én / Fotó: KKM

https://forbes.hu/uzlet/munkaeropiac-valsag-beruhazas-szijjarto/

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6516627808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D. Klári 2021.07.23. 11:37:33

Ennek örülni keell! :-)
Majd mikor átvesszük a hatalmat, migránsokkal hígíthatjuk a magyar munkaerőpiacot.

habakuk000 2021.07.23. 11:43:05

Azaz választásokig még visznek mindent, amit vinni lehet.
A magyar állam ugyanannyit fog profitálni belőle, mint a klassz kereskedelmi ház hálózatból: mínusz nagyon sokat.

A mínusz profit is profit, tudjuk jól.

s 2021.07.23. 22:59:52

"„könnyű dilettáns alapon támadást indítani”

petike, baszod! Te már csak tudod, hiszen mindig is ezt csináltad. A külföldi munkaerő leveri a magyar munkavállaló bérét, mert nyilván nem a német mérnök jön majd ide, hanem az ukrán gereblye-manager. A jó magyar munkásember, aki használható is valamire, az pedig már régen kint dolgozik Franciaországban, Németországban, Belgiumban. Viszont te még kikúrsz számolatlanul egy valag olcsó hitelt is, amivel felbaszod az inflációt a csillagos égig, hogy a szar munkabér még annyit se érjen, mint enélkül. Tégedet a közgázon az első félév legelső kollokviumán kellet volna kibaszni a gecibe úgy, hogy iránytűvel se találj vissza oda. Egy tehetségtelen faszkalap vagy, semmi egyéb.

gazoló 2021.07.24. 21:46:54

@s:

mentőben is ütném a tarajost

s 2021.07.24. 22:00:46

@gazoló: curtis egy kábítószeres majom. Lehet szíjjártót is le kellene egyszer itatni rendesen, hátha értelmesebb lesz tőle. De nem biztos. Egyébként ki a faszom akar Üzbegisztánba menni? Ha ott lennék, el akarnék jönni onnan.

s 2021.07.24. 22:05:52

@gazoló: Neked mentőorvosnak kellene lenned. Abból úgyis hiány van. :-D

gazoló 2021.07.24. 22:30:51

@s:

hihetetlen a verseny ezek között a tufaparasztok között,a legsudribunkóbb érdemrendért,de ettől a beképzelt pöcsfejtől azonnal nyílik a bicska és megy másfélszeresére a tensio((

taga20 2021.07.25. 11:32:14

@gazoló: nekem erről az üzbegasztánról mindig ez ugrik be.

nem tudom mijért!:)))

www.youtube.com/watch?v=nMRuiIeBEe0
süti beállítások módosítása