He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Orbán lelki támogatás nélkül, gyáván magára hagyta a csapatot, pedig a szurkolók is csak 2500 jegyet kaptak!

2021.06.24. 05:45 guma

Fantasztikusat játszott, de kiesett a magyar válogatott

Mire számítottunk?

Hát biztos nem arra, amiről végül a meccs napja szólt. A franciák elleni csodálatos döntetlen után a magyar válogatott ugyan a továbbjutásért játszott szerda este Münchenben, de a futballünnep felvezető szakasza teljesen elmaradt, miután a magyar kormány kirekesztő, homofób törvénye az UEFA hathatós közreműködésével nemzetközi botránnyá tette a német-magyar meccset. A meccset beárnyékoló történések kronológiáját itt szedtük össze.

Kleinheisler Gosens és Rüdiger között Fotó: ALEXANDER HASSENSTEIN/AFP

A meccs persze a botrányos felvezető nélkül se ígérkezett volna könnyűnek: a magyar válogatott a portugálok ellen 75+ percig, míg a franciák ellen a lefújás pillanatáig nagyszerűen tartotta magát, de a rendkívül erős kerettel rendelkező németek épp a portugálok ellen mutatták meg, hogy sokak vélekedésével szemben egyáltalán nincsenek rossz formában, és korai lenne leírni őket ezen az Eb-n. Ráadásul ez volt az első meccs a tornán, amit a magyarok nem otthon, sok tízezer szurkoló előtt kellett megvívjanak, így ezúttal a teltházas extralökés is hiányzott. És azt is lehetett tudni, hogy a magyar válogatottnak csak a győzelem elég a továbbjutáshoz, egy újabb bravúros döntetlen az utolsó helyet jelentené a csoportban.

És mi történt a meccsen?

A kezdőcsapatokban nem volt nagy meglepetés, a magyarok pont ugyanabban a felállásban futottak ki, mint a franciák ellen (Gulácsi – Botka, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer, Fiola – Sallai, Szalai Á.), míg a németeknél a térdsérüléssel küzdő Thomas Müllert váltotta Leroy Sané.

A meccs kezdete előtt fél órával leszakadt az ég Münchenben, így egy rendkívül vizes pálya várta a csapatokat, ahol negyedháznál is kevesebben voltak: a szigorú német járványszabályok miatt a 75 ezres stadionba mindössze 14500 jegyet értékesítettek, ebből mintegy 2500-at a magyar szurkolóknak. 

A németek már pár perc után veszélyes helyzetet alakítottak ki, egy távolról beívelt labdával Kimmich fordult ügyesen kapura, de Gulácsi szépen védett. Pár perccel később Sallait kereste egy beadás a német tizenhatoson belül, de a magyar támadó kevéssel lemaradt a labdáról. Alapvetően német főlény volt a pályán, de a magyar csapat egyáltalán nem volt megilletődve, hozták azt a szervezett, taktikus játékot, amit az első két meccsen is lehetett látni.

A 11. percben pedig folytatódott a francia meccsen elkezdődött magyar csoda: egy gyors megindulás után Sallai beadását Szalai Ádám előrevetődve gyönyörűen fejelte le a sarokra, Neuer csak beleütni tudott.

A gól után továbbjutásra álltunk az Eb legnehezebb csoportjából, de a németek pár percnyi tétlenség után érezhetően magasabb fokozatra kapcsoltak: a 20. perc környékén egy szöglet után Hummels fejelt kapufát, majd fél perccel később Gulácsi védte Gosens kísérletét.

A félidő közepére érezhetően kicsit feszültebbé vált a meccs, rövid időn belül Botka és Gundogan is sárgát kapott egy teljesen felesleges szabálytalanság után. Ebben az időszakban is a németek birtokolták többet a labdát, de veszélyes helyzetekig nem jutottak, miközben sok apróbb szabálytalanság szabdalta a játékot. A magyar válogatott kontrákkal próbálkozott, nem is minden veszély nélkül: a 34. percben Fiola ért el egy labdát az alapvonal előtt, majd Szalait kereste a labdájával, ezúttal eredmény nélkül.

Az első félidő egy gólos magyar előnnyel ért véget: Rossi csapata rendkívül fegyelmezetten és okosan játszott, Nagy, Nego és Kleinheisler is hatalmas formában volt, míg a németek játéka kiábrándító volt: a labdabirtoklási főlényüket elvétve tudták helyzetekké alakítani, és nem látszott, hogy ki lehetne az a játékos, aki ötleteket vihet a támadásaikba.

A második félidőre változtatás nélkül jöttek ki a csapatok, és a várakozásoknak megfelelően ismét a németek diktálták a tempót, de ez nem jelentett igazi helyzeteket. Ez volt az az időszaka a meccsnek, amikor a franciák megszerezték már a vezetést a portugálok ellen, így ekkor a csoport második helyére jöttünk fel, és a németek is továbbjutó helyen álltak.

Az 58. percben Fiola futott el a szélen, épp betört volna a tizenhatoson belülre, amikor Sané szerelni próbálta, de estében kézzel ért a labdához. Kevesen múlt, hogy nem lett tizenegyes, a veszélyes helyről járó szabadrúgást Sallai tűzte kapura, de a kapufa szélét találta el.

A 63. percben a portugálok kiegyenlítettek a másik meccsen, így megint úgy nézett ki, hogy ezekkel az eredményekkel a németek kiesnének. De a német válogatott szinte percre pontosan ekkor megrázta magát: Gulácsi aláfutott egy beívelt szabadrúgásnak, ami így Kimmich fejelt kapura, és Havertz közvetlen közelről befejelte a labdát. 1-1.

Ekkor éppen kiesésre álltunk volna, de nem sokáig maradt így: ugyanis gyakorlatilag a középkezdésből ismét megszereztük a vezetést. Egy villámgyorsan végigvitt támadás után Schäfer fejelt a kifutó Neuer mellett a kapuba, 2-1 volt ismét a magyaroknak.

70. perc, és ismét továbbjutásra állt a fantasztikus teljesítményt mutató magyar válogatott, miközben Löw ekkor már a sérüléssel bajlódó Müllert és Timo Wernert is pályára küldte. A németek a meccsnek ebben a szakaszában rengeteget birtokolták a labdát, sok passz ment, de egyszerűen nem jutottak előre. Sokszor már nem is a védelem, hanem a középpálya megakasztotta őket, Nego és Kleinheisler is remekül játszott.

A 81. percben átfutott a magyar védelmen a német csapat, szerencsénkre Kroos kevéssel kapu mellé lőtte a helyzetet. Löw beküldött ekkor még egy csatárt,
Kevin Vollandot, rendkívül támadó felállásban állva ki, míg nálunk a hatalmas meccset záró Szalai Ádámot Varga Kevin váltotta.

A német támadási főlény pedig pár perccel később góllá érett: a szintén a második félidőben beállt Goretzka lőtt gólt egy tizenhatoson belüli passzolgatás, illetve egy levágódó lövés után:

Rossi is támadóbb felfogásra váltott, a 89. percben Lovrencsics érkezett Kleinheisler helyett, míg Fiolát Nikolics váltotta. A németek innentől kezdve látványosan dugták el a labdát, bőven beérték szögletekkel, míg az óriásit küzdő magyar csapat nem tudott már igazi helyzetbe kerülni.

Az F-csoportban így Magyarország 2 ponttal a negyedik helyen végzett, és kiesett. De aki látta ezeket a meccseket, az arra fog emlékezni, hogy a válogatott rendkívül szimpatikus és okos játékkal állt ki Európa legerősebb csapatai ellen, és remek játékot nyújtva majdnem sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az egész Eb messze legkeményebb csoportjából.

A németek végül második helyen automatikusan továbbmentek, a nyolcaddöntőben majd az angolok ellen fognak pályára lépni a Wembleyben.

https://444.hu/foci/2021/06/23/fantasztikusat-jatszott-de-kiesett-a-magyar-valogatott

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4516603128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.24. 10:50:03

@D. Csaba (Quercus):

Imádkozok, hogy legyél majd te is nyugger ( nem bízok a lehetőségeidben ), és majd a jelzőket megadják neked az akkori hatalom hívei.

F1őr 2021.06.24. 12:24:38

Ha Orbán ott van biztos nyerünk.

Neytiri1 2021.06.24. 12:31:49

@F1őr: ő valóban szép ember kabalának.
Gyártani kéne belőle sokat.
Másnak Barbie babája van, nekünk orbán baba lenne.
Vagy szobor.
Lenin szobor után, szabadon.

habakuk000 2021.06.24. 13:44:40

A focisták 123,36%-os teljesítménnyel fociztak.

Az EB-szereplésükre azonban immár véglegesen fojtó bűz borul, amiről nem tehetnek, de amire emlékezni fog a világ. Mert nem a németek kétségbeesett, hitetlenkedő és meccsbe belefásult - németekről beszélünk kérem szépen - arcára fog emlékezni mindenki, hanem a szivárványos buszokra, városra, országra.

Ilyen történetbe én is belefutottam egyszer-kétszer:
kolozsvaros.com/rovidek/de-nagyon-messze-vagyunk/

guma 2021.06.24. 14:18:18

@F1őr:

nem!
de bele kellett volna állni neki is abba a mocsokba amit gerjesztett.

"B*zi németek áléálé" – összegyűlt a tömeg, továbbra sem tudnak viselkedni az ultrák

ami aranyos még a szituban, hogy Katikával lépett le, amit nem vert nagy dobra, sőt mintha dugdosta volna... :D

guma 2021.06.24. 14:22:05

@látjátok feleim szümtükkel:

nem lehet ilyen férget komolyan venni, hisze "büdösbunkó hazátlan patkány" szövege is a főninek szól aki inkább bujkál az emberek elől, mint...

habakuk000 2021.06.24. 16:28:02

Jó hírünk a világban:
www.bild.de/sport/fussball/fussball/em-2021-tor-held-leon-goretzka-herz-jubel-gegen-die-ungarn-hooligans-76863572.bild.html

Eközben az mlsz senkiháziai:
MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség
153 E ember kedveli. · Sportliga
3 órája · Nyilvános · Köszönet a szurkolásért! A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége köszönetet mond a magyar válogatott szurkolóinak a feledhetetlen támogatásért. Ezzel egyértelműen hozzájárultak a magyar nemzeti válogatott felemelő szerepléséhez!

taga20 2021.06.24. 18:38:54

@guma: a csutigeciék csináltak egy melegellenes törvényt, erre ez a liberálbolsevikfasiszta büdösbunkópatkány időjárás meg megdönti a júniusi melegrekordot!

má a zidőjárás is a sorosgyurcsánykarácsony kottájából jáccik:)))

szegény erdész, csak meg ne tugya!:)))

a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia.giphy.com%2Fmedia%2FVg0JstydL8HCg%2Fgiphy.gif&key=oox2P4wqu-eHEoCaxViCdw&w=800&h=200

habakuk000 2021.06.24. 18:42:09

Asszondja a holland miniszterelnök, hogy ki kell zárni bennünket az EU-ból. S szégyenkezik az albánok, macedónok előtt, hogy miért kell neki olyasmiket mondani, hogy be kell tartani az unió alapértékeit, amikor unión belüli országok sem tartják be.
Nálunk sokan azt hiszik, hogy csak azért beszél, hogy ne maradjon csöndben.
Nem. Komolyan beszél. Egy olyan ország miniszterelnöke, ahol az ablakokon nincs függöny, ahol a polgárok büszkék arra, hogy nincs takargatnivalójuk. ( persze ez is bigottságból indult ki, de túlélték).
Egyszer voltam (ez focis blokk) Ajax-Feyenord kupadöntőn Amsterdamban, pont aznap volt a Pride is. ( Nagyon látványos volt, hajókkal vonultak a csatornákon).
Jó magyar balfácánként szívtam a fogam, rohamrendőrök, könnygáz, lovasrendőrök, azt hittem a két focitábor szurkolói nekimennek a pridenak, itthon akkoriban a kordonrázó üvöltözés volt a divat.
Egy vagy kettő rendőrt tudtam észrevenni a városban egész álló nap, az egyiket is éppen azért, mert majdnem elütött biciklivel.
A stadionnál voltak rendőrök egyébként, de ez jó félóra a Damtól vonattal vagy metróval, a pride lement látható rendőri biztosítás nélkül, az igaz, annyi kézenfogva mászkáló egynemű párt életemben nem láttam.
Senkit nem érdekelt, senki nem aggódott, senki nem gyűlölködött.

guma 2021.06.24. 19:53:34

remélem mindenki készül a CÖF menetére...

F1őr 2021.07.15. 22:08:45

@guma: Nem ő kezdte terjeszteni a b.zi propagandát. Úgy hiányzott ez neki mint púp a hátára.
süti beállítások módosítása