He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

június 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Swan Edgar: Orbán berúgta a kocsmaajtót + Én meg jól átaludtam másfél évet

2021.06.08. 07:15 guma

Ezt speciel én nem láttam jönni. Pedig azt hittem, mindenre fel vagyok készülve, ezernyi lehetőséget számbavettem, mindenféle kanyarra, 180 fokos fordulatra, hazugságra, propagandára, karaktergyilkosságra felkészültem, de erre nem. Nem tudom, hogy azért-e, mert gyengék a szellemi képességeim, vagy valóban nem volt előre kiszámítható, de most bevallom, tátott szájjal bámulok kifelé a fejemből.

Kipattant a Fudan-ügy. Nem értem ma sem, miért. Talán valaki kurvára benézett valamit, talán azt hitték, a járvány örve alatt ezt is csont nélkül át fogják tolni, ahogy az összes többi szemétséget, ahogy az önkormányzatok végletes és végleges megnyomorítását, ahogy az egészségügyben dolgozók falhoz állítását az új munkaszerződéssel, a közvagyon alapítványokba csatornázását, a felsőoktatás fideszes alapítványokba szervezését. Azt hitték, ez sem más, mint a 30 ezer halott, a 16 ezer lélegeztetőgép, a milliónyi kínai oltás. Hiszen volt egy kis morgás, inkább dünnyögés, de a halottakról nem beszélünk, nincs nevük, csak sorszámuk van és többségében idős, krónikus beteg jelző van. Ha kicsit felerősödik a felháborodás, akkor lohol valamelyik orvosi szabadcsapat és felháborodik, kikéri magának, hogy a ballibsik kritizálják, bántják, méltatlanul támadják az egészségügyben dolgozókat, kétségbe vonják a tudásukat, képességeiket, elkötelezettségüket. Ez le is hűti a kedélyeket, mert perszehogy nem az orvosokat és az ápolókat akarja senki bántani, hanem a kormány munkáját éri jogos kritika, de nem lehet elmagyarázni, a fideszes propagandát nem lehet túlordítani.

A lélegeztetőgép- és oltásbiznisz kavar ugyan hullámokat, de majd elcsitul, hiszen mint általában, most sem érzi a kéményen dolgozó kisember, hogy azt a pénzt tőle lopták el, mert neki soha nem voltak százmilliói, milliárdjai pláne nem, elvenni sem lehet tőle. Az immunválasz nélküli oltottak majd valahogy megnyugszanak. Ha nem kapják el a következő hullámban a vírust, akkor azért, ha elkapják, akkor azért fognak elhallgatni.

Annyi, de annyi szemetet benyelt ez az ország, miért lenne más a Fudan ügye? Felháborodnak, aztán megnyugszanak. Ahogy mindig. Az eszelős kapkodás akkor kezdődött, amikor a fideszes felmérések elkezdték ontani magukból az adatokat és kiderült: nem, baszki. Nem nyugszanak meg, nem lépik át, nem felejtik el. Ezt valamiért nem.

Pedig kurvára lehetett volna előre tudni. Orbán ennyire nem ismeri a saját országát, és ennyire nem képes felmérni a saját hatalmának korlátait. Azt gondolta, a kétmillió szavazója elég lesz most is. Azt hitte, a propagandagépezete megoldja, ahogy mindig. Mire kiderült, hogy nem, kurvára nem tudja megoldani a propaganda, még a kétmillió szavazóból is veszíthet Orbán, mert még ők sem akarnak kínai egyetemet a kínaiaknak az ország közepén a magyarok rovására sem hitelből, sem más forrásból. Orbán Viktor szavazói okosabbak, mint a vezérük. Ők – a többségük – értik, hogy valójában miről szól ez az egész szar.

Orbán bukását ezernyi dolog okozhatta volna. Most úgy fest, a kínai kormány fog nálunk rendszert váltani. Az az érzésem, Kína nem érti Magyarországot, nem érti Európát és nem érti az Európai Uniót. Hogyan is érthetné, amikor a fővárosában kétszer annyi ember él, mint egész Magyarországon? Hogyan érthetné, amikor itt az emberek viszonya a közösséghez és az egyénhez teljesen más? Putyin sokkal okosabb, ő érti, és nem indít nyílt támadást Magyarország ellen. Tudja, reálisan milyen célokat tud elérni, ezeket el is éri, de nem próbál hatalmi eszközökkel beavatkozni, nem óhajtja demonstrálni az orosz befolyás kiterjesztését. Kína vezetése úgy tudja, ez működik. Mert náluk működik, tehát máshol is. Márpedig nem.

Ezt Orbán már megértette, jönnek is a ködösítések, hazugságok, elkenési kísérletek. A legújabbat Gulyás Gergely adta elő, nem is egyszer. Először a kormányinfón hangzott el a hátraarc, jelesül az, hogy a Fudan campusának felépítése még csak távoli terv, még semmi nem dőlt el. Ez akkora hazugság, hogy szerintem még a fideszes miniszterek is tátott szájjal nézték. Hiszen ott az aláírt stratégiai megállapodás. Ott a nemrégiben elfogadott törvény. Eddig befejezett tényként beszéltek a campus felépítéséről, azt hirdetve, az jó lesz az országnak, mellette épül majd valami a magyar fiataloknak is, használhatják a Fudan létesítményeit, jönnek ide a neves külföldi oktatók, mindenki nyer az ügyön. Ezt szarta telibe Gulyás, amikor azt állította, semmi nem dőlt el.

Szombaton tüntetés volt, nem is kicsi. Az ellenzék népszavazást akar a kérdésről. És megint jött Gulyás a mesével, hogy még nincs döntés, de lehet népszavazás, persze budapesti, ez egy virágzó demokrácia. Majd a jövő évi választás után szavazhatunk, mert akkorra dönt a kormány. Ó, de nagyon kedves és megengedő! Az a helyzet, hogy sem Gulyás, sem Orbán, sem senki engedélye nem kell egy népszavazáshoz. Megfelelő számú támogató aláírás kell. És ez nem csak Budapest ügye, az ország ügye is. Lesz népszavazás, és most lesz, nem másfél év múlva. Most még lehet.

Ezt benézte Orbán. A tüntetés után, vasárnap a budapesti kínai követség szóvivője jónak látta, ha helyreteszi Budapest főpolgármesterét. Ha rendreutasítja. Ha kioktatja. Ha finoman megfenyegeti. Ahogy tette ezt már a kínai sajtóban a kínai kormány. A saját állítása szerint 10 éve Magyarországon élő követségi szóvivő ezek szerint nem tanult még meg magyarul, hiszen angolul írta meg a kiáltványát. A kínai követségen ezek szerint senki nem tud magyarul, mert a szöveg fordítóprogram segítségével jelent meg magyar nyelven.

Azt írja a kínai követségi szóvivő, hogy fényes nappal nem illik kritizálni egy másik ország belügyeit. Mondja ezt úgy, hogy nyíltan kritizálja Magyarország belügyeit, a budapestiek által megválasztott főpolgármestert, a tüntetésen megjelent magyar polgárokat. Teszi ezt úgy, hogy kétségbe vonja a magyar emberek legalapvetőbb, még ebben a 90 százalékos készültségi szinten lévő diktatúrában is meglévő jogát a véleménynyilvánításra. Teszi ezt úgy, hogy kétségbe vonja egy település azon jogát, hogy közterületeket nevezhessen át. Beszarás. A kínai követség szóvivője nem vendégként, hanem megszállóként fogalmazott. Nem vette figyelembe, hogy ez egy másik ország, másik nép. Nem jobb és nem rosszabb nép, mint a kínai. Egyszerűen más.

Orbán ezt elbaszta. Nem számított arra, hogy amivel a mellkasát döngeti évtizede, annak van némi valóságalapja. Igen, hiába kompország és hiába Kádár népe, hiába félázsiai, valami mégis van a magyar emberekben, ami összekapcsolja Európával és ami valahogy megtartotta ezt az országot az eltelt évszázadokban, megtartott valamit belőle akkor is, amikor a szovjet birodalom fújta az ütemet. Annak ellenére, hogy Orbán mennyire nézi le még a saját szavazóit is, legalább annyira nem érti az országot, mint Kína. Igen, itt lehet diktatúrát építeni, lehet lopni orrvérzésig, lehet a várba költözni, lehet a pereputtyot pénzelni a közösből, lehet simliskedni és alkukat kötni a mi bőrünkre, és mindezt el lehet fedni propagandával. Lehet hülyének nézni mindenkit. Egy bizonyos pontig. Orbán átlépte ezt a pontot, és minden ellene fordul. Minden eddigi hazugsága, minden eddigi pávatánca.

Az van, hogy a beletörődő, mindent elfogadó, mindig félrenéző magyarok kurvára nem akarják, hogy Kína, annak bármelyik tisztviselője, kormánya, pártvezetője, követségi szóvivője beleugasson abba, mi itt hogyan élünk, mit gondolunk, mit teszünk, mikor és miért tüntetünk, hogyan nevezzük el az utcáinkat, miféle jövőt akarunk.

Orbán ezt nagyon elbaszta. Úgy fest, a kompország ki akar kötni. A nyugati parton. És nem akarja magával vinni a kínai kommunista párt ideológiáját, az emberek nem akarnak ütemre tapsolni, egyforma ruhában járni, pártutasításra nevetni vagy sírni. Orbánnak a kínai kommunista párt hatékony közreműködésével – az üzengetéssel, a beleugatással, a fenyegetéssel, a kioktatással – sikerült az, ami senkinek. Egységgé formálja az ellenzéket. Döntésre készteti a bizonytalanokat. Választásra kényszeríti azokat, akik eddig leszarták az egészet, mert csak élni akarták az életüket. Most rá kell jönniük, hogy nem maradhatnak ki, mert ez az ő bőrükre is megy. Orbán elbaszta, mert azt hitte, a magyaroknak mindegy. Pedig nem. Nem mindegy.

Orbán 2018 januárjában azt mondta Berlinben, hogy amennyiben az Európai Unió nem ad pénzt, Kínához fordulunk. Azaz fordul ő. Ez ezek szerint megtörtént. Végezetül ide teszek egy idézetet Orbán Viktor 2017 januárjában elhangzott beszédéből (ekkor már az Orbán-kormány hat éve gazsulált Kínának, de pénzt nem sikerült szerezni), aztán döntse el mindenki, akar-e olyan országban élni, ahol így gondolkodik a miniszterek elnöke.

Az nem megy, hogy nyitni akarunk más országok irányába, Keletre, mondjuk, Kína felé gazdaságilag, majd minden reggel kioktatjuk őket az emberi jogokból. Ez így nem fog menni. Tehát az a fajta szövetségkötés, hogy a piacotok kell, gazdasági együttműködést akarunk, finanszírozást is kérünk tőletek, egyébként a tiszteletnek nem adjuk meg azt a szintjét, ami megillet minden egyes független nemzetet a világban – ez tarthatatlan. Tehát ez a hozzáállás az csak retorikailag eredményez nyitást Keletre, a valóságban nem. A Keletre való nyitás lényege a tisztelet. És aki nem érti meg, hogy a tisztelet megelőzi az ideológiát, az sosem fog tudni keletre nyitni, mert nem érti a keletieket. Nekünk szerencsésebb a helyzetünk, mert mi egy keleti nép vagyunk, amelybe kereszténységet oltottak, és az egy sajátos nézőpontot tesz lehetővé, és értjük mindazt, ami Kínában történik. Miután, ugye, egy fegyelmezett országról beszélünk, azt is értjük, amit nem adnak válaszképpen a Nyugatról érkező kritikákra, ahelyett, hogy elismernék azt a teljesítményt, amit mondjuk a szegénység és a reménytelen gazdasági helyzetből kiemelt néptömegek sikere és értéke képvisel, és amit Kína morális szempontból is a legfontosabb érvként maga mellett föl tud sorakoztatni. Ha ezt mi nem akceptáljuk, akkor nincs keleti nyitás, akkor csak üzletelés van, ami nem azonos a keleti nyitással. Magyarország keleti nyitásra törekszik.

 https://kolozsvaros.com/

Én meg jól átaludtam másfél évet

Eddig azt hittem, semennyire, még nyomokban sem hasonlítok Csipkerózsikára, erre azzal kell szembesülnöm, hogy de bizony. Mert hogy én vagy egy párhuzamos idősíkon éltem eddig, vagy szundikáltam, az valószínű. Legalábbis ezt szűrtem le a KDNP által kiadott közlemény csodás szóvirágai, és az elmúlt időszak általam megtapasztalt problémái között tátongó űrből.

Az nem úgy volt, hogy Orbán Viktor reggel mondott valamit – például azt, hogy nem zárják be az iskolákat -, délután pedig bejelentették a reggeli bejelentésnek az ellenkezőjét? Nem úgy volt, hogy váratlanul olyan helyzet elé állították a pedagógusokat, amire elfelejtették felkészíteni őket? Nem úgy volt, hogy mindezek ellenére helyt állt az oktatási rendszer nagyobbik része, ami főként a pedagógusok elkötelezettségének és emberfeletti munkájának köszönhető? Nem úgy volt, hogy számosan és számtalan esetben jelezték a kormánynak, hogy nem mindenhol adottak a digitális oktatás alapvető feltételei, a legnehezebb helyzetben lévő családokban élő gyerekek nem tudnak lépést tartani a többiekkel és jóvátehetetlenül le fognak szakadni? Nem úgy volt, hogy az a pedagógus, aki elkapta a vírust és megbetegedett, majd megkapja a fizetését táppénzként, de aztán mégsem, mindenfélét kellett igazolniuk – például azt, hogy nem a hentesnél vagy a sarki boltban, hanem a munkahelyén fertőződött meg -, ezért előfordult olyan, hogy betegen is kénytelenek voltak dolgozni, ha nem akartak éhen halni?

Én eddig úgy tudtam, hogy ez történt, erre kiderül – és ezt Simicskó Istvántól kell megtudnom -, hogy szó sincs róla. Minden nagyszerű és remek, a pedagógusok meg vannak becsülve minden irányból, gördülékenyen ment és megy az oktatás, a kormány és a tanerők vállt vállhoz vetve harcoltak és győztek. Én hülye meg átaludtam az egészet.

Minden év június első vasárnapján a pedagógusok előtt tisztelgünk. Az időpont jelképes, hiszen a közös élményekkel és kihívásokkal teli tanév után ez a nap emlékeztet bennünket, mennyire sokat köszönhetünk fáradhatatlan munkájuknak.

  Sokszor magától értetődőnek vesszük, hogy mindennapos helytállással oktatják és nevelik az intézményekben tanuló gyermekeket. Mérhetetlen felelősség nyugszik ugyanakkor a vállukon. Egy pedagógus nemcsak a tudását adja át a jövő generációinak, de személyisége által értékeket közvetít, és alapvető készségekkel vértezi fel a fiatalokat. Nemzetünk jövője gyermekeink kezében van, ezért mindenkori nevelésük kiemelt jelentőséggel bír. Az elmúlt időszak eddig ismeretlen próbatétel elé állította a pedagógusokat is. A koronavírus-járvány az élet számos területén éreztette hatását, ami nagyban újraírta gyermekeink hétköznapjait is. Fontos kihívás volt biztosítani, hogy a fiatalok egy ilyen rendkívüli helyzetben is megfelelő körülmények között fejlődhessenek. Az online oktatás bevezetése ezért gyors és hatékony alkalmazkodást kívánt. Büszkék lehetünk pedagógusainkra, hiszen ebben az emberpróbáló helyzetben kifogástalan szaktudásról tettek tanúbizonyságot, saját példájukkal erősítették és segítették át a diákokat ezen a kihívásokkal teli időszakon. Köszönjük helytállásukat, elismerésünk pedig nemcsak a mai napon, hanem az év minden napján megilleti áldozatos munkájukat!

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője,
Újbuda országgyűlési képviselője
     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

MTI-OS

https://kolozsvaros.com/rovidek/en-meg-jol-ataludtam-masfel-evet/

427 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2816585394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2021.06.13. 15:54:50

@Neytiri1:

tisztára,mint egy melegfelvonnuláson))
adott esetben,egy januári kocsonyában azért megkóstolnám a farkincáját))

taga20 2021.06.13. 17:15:52

@gazoló: szerintem meg csak szájer dzsozefinát otthoni szerkójában láthatjuk:))

gazoló 2021.06.13. 17:36:12

@taga20: :-)

annak kóstolják meg a hittestvérei)

Neytiri1 2021.06.13. 18:33:44

@gazoló: nem vagyok vadul fanatikus Beatles rajongó, de jónéhány számukat nagyon szeretek.
Ez az egyik :)

venszivar 2021.06.13. 23:28:44

@guma: Kösz! Rendes vagy. Félek,hogy megtámadnak minket v. mi támadunk meg valakiket....Az első bejött! Úgy összecsipkedtek a szúnyogok,hogy nem fogok tudni aludni.:)

habakuk000 2021.06.14. 09:54:19

@palócgulyás(Quercus):
www.libri.hu/konyv/todd_strasser.a-hullam.html

videa.hu/videok/film-animacio/a-hullam-_die-welle_-_hun_.mp4-fasizmus-nemet-film-mAXcPmjM2s1cKN3e

Lehet a tűzzel játszani. Csak nem kell megsértődni, ha a lángnyelvek nem csupán a kívánt irányban, hanem mindent felégetnek.

habakuk000 2021.06.14. 17:10:15

Komoly kérdés nálam, hogy ennyire vadmarha elkötelezett gyűlölködő vagyok ( az nem jó), hogy semmit sem tudok elfogadni a ner hírműsoraiból, vagy pedig valóban jól látom, s az összes megmondó emberük tenyérbemászóan nyegle figura, akinek alattomossága és silánysága kiül az arcára?
Nem tudom, nem sokszor ütközök bele ilyesmi műsorba, de még véletlenül se láttam normális embert, a sok tényleg sunyi, alattomos férfi és a néhány felismerhetetlenségig kivaxolt élettelen, próbababához hasonlító riporternő között.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.14. 18:42:42

@habakuk000:

Nem alattomosak, és nem sunyik, csak nerhívők. Ebbe pedig nem fér bele a széles körű tájékozottság, tények megismerésének vágya, a folyamatos művelődés. Néha van szerencsém reggel vagy délben hallani a rádiót, és esetenként akkora ökörségeket mondanak, hogy azért minket kirúgtak volna az iskolából. Magyar nyelvünkkel is hadilábon állnak,de ez a nerben természetes, az irány szerint nem mai magyarul, hanem ómagyarul kell tudni. Elmúlt tízben megművelték a magyar nyelv és irodalom oktatását is, így sikerült. "Jobban" teljesítettek.

palócgulyás(Quercus) 2021.06.14. 19:57:06

@habakuk000:

A fasizmus már jó ideje uralja a világot. Liberalizmus álnéven.

habakuk000 2021.06.15. 08:45:33

@palócgulyás(Quercus): Fasizmus a magyar értelmező szótár szerint, a kedvedért megnéztem:
Szélsőséges tekintélyuralmi, nemzeti értékeket előtérbe helyező politikai nézet.
Az első melegtörvény megszavazásakor - kétség ne férjen hozzá, Putyin előtt tátott szájjal letérdelve meg fogják szavazni a büszke nemzeti képviselők - vicces dolog ( és Freud ismét sandán mosolyog), hogy a liberalizmust fasisztázod le. Nézzük, miért:

Az olasz eredeti fascismo szó a latin fasces szóból származik. A fasces, egy fejsze köré kötött vesszőnyaláb, az ókori római magisztrátus jelképe volt és tulajdonképpen az „egységben az erő” elvét szimbolizálta.

Umberto Eco, olasz író 14 pontba foglalta össze ezeket a közös jellemvonásokat:

hagyománykultusz, visszatérés az aranykorba, a dicső múltba nézés, mindehhez a modernizmus, a liberalizmus és felvilágosodás elvetése szükséges;
a vallás vagy legalábbis valamilyen okkultista pótlék beemelése a nemzeti politikába;
a cselekvés kultusza – mindegy, hogy mit lép a politikus, de ne látsszon döntésképtelennek;
az egyet nem értés megbélyegzése, az ellenzék általános hazaárulónak minősítése, ezzel a nemzetfogalom kisajátítása;
félelmek generálása, általában az idegengyűlölet tudatos erősítése;
az ellenzék idegenszívűnek minősítése és minden ellenzéki kísérlet államrenddel szembeni fellépésnek titulálása;
a külső és belső ellenség szerepének, hatalmának és céljainak felnagyítása, torzítása, amiket általában összeesküvés-elméletekkel oldanak meg, ám a kijelölt ellenség mindig kevés reális veszélyt jelent, különben fennáll a veszély, hogy visszaüt;
„a küzdelemért él és nem az életért küzd”, a lényeg a háborús hangulat, a mozgósítás, amivel a híveket ugrásra készen lehet tartani;
„tömegelitizmus”, azaz populista és elitista egyszerre, élen a Vezérrel;
hősiesség kultusza;
szexizmus, a fasiszta rendszer hangsúlyozza a „férfiasságát”, miközben a nők szerepe a családra redukálódik;
közösségelvűség akár az egyéni szabadságjogok teljes elvetésével, ám a közösség érdekeit egy szűk kör nyilatkoztatja ki;
a fasiszta rendszer mindig a többség akaratára hivatkozik, minden ellenérvet erővel söpör le az asztalról;
a parlamentarizmus elvetése, mivel a többség akaratának érvényesítéséhez elegendő egy szűk uralkodó réteg, ami ismeri a tömegigényeket és ki is elégíti azokat.

Forrás: fasizmustortenete.blog.hu/

gazoló 2021.06.15. 09:45:22

@habakuk000: DDD

az Umberto Eco körülírta történet is ráillik erre a szerencsétlen országra.

a filmet ősszel láttam..mellbevágó,elborzasztó előképe ezeknek a dolgoknak.

habakuk000 2021.06.15. 12:14:20

@gazoló: Rá. A migráncsozásban nincs már erő, kénytelenek a buzik buzizni. (Nem használom ezt a szót, de most ez való ide.)

Azért ha én magamat értelmesnek és nem komplett idiótának tartó fideszes lennék, megsértődnék azon, miért néz a kedvencem ennyire tökéletesen egysejtű baromnak.

gazoló 2021.06.15. 13:18:01

@habakuk000:

az agyonmanipulált hívő célközönséget bőven elérik ezekkel a stupid témákkal,gyűlöletmorzsákkal.
kell nekik,mint falat kenyér.
elveszett ez az ország(

gazoló 2021.06.15. 13:23:10

@habakuk000:

kertben mi a pálya?
szentjánosbogár vótmá?
parik beindultak a hőségtől,szép friss minden,viszonylag kevés a kártevő.

tipp a magyar meccsre?

őszintén mondom,annak szurkolok,hogy jól elpicsázzanak a portugálok..

nem tudok ezekért lelkesedni.

habakuk000 2021.06.15. 14:21:43

kepkuldes.com/images/cc6a01207da25ffe37fd33adb8c62284.jpg

Az olasz nemesítések különleges ízűek, kifejezetten mások, teltebb ízviláguk van, mint a sima régi kertieknek, és összehasonlíthatatlan a boltban vett szamócákkal.
Nagyon elégedett vagyok, van bennük olyan is, ami rengeteget terem, annak viszont zsengébb is az íze.

Reggeltől a locsolórendszereket tartom karban, beütött a nyár. Rózsákért akartam menni ma, de csak holnap tudok, elég baj, mert lehet majd rohammunkában ültetni a több mint 100 tövet a kánikulában.
Nincs tipp, nem láttam se a magyarokat, se a portugálokat, ha a magyarok úgy védekeznek, mint a svédek, bármi is lehet, ha a portugálok úgy gondolják, kell a gólkülönbség, bármi is lehet még egyszer. :)
Répákat egyelt Juditka tegnap, csak egy marékkal olyan illata van, leírhatatlan.

Lehet, jobban járunk te az Ipollyal, én a csöpögtetőcsövekkel.:
Nektek már kész kertetek van, ugye? Várom már én is, hogy ne kelljen építeni csak karbantartani.

gazoló 2021.06.15. 15:24:10

@habakuk000:

"Répákat egyelt Juditka" :-) opsz,szexuális tartalom))
még jó,hogy nem te,mert az leírva jelen helyzetben már nem is tudom milyen következményekkel járna.. felnégyelés..zsülienre?)))
a sz józsi majd jól beleírja a kotmányukba.

csak szamócákhoz használsz csepegtetőt?
nekem két három fajta van,remek ízekkel,de valahogy a tőváltást még nem igazám módoltam ki...
van még gyepbe + fák alá ültetve erfei és mezei szamóca,csak a hangulat miatt.
kész kertünk van nagy fákkal,de úgy lett kész,hogy megcsináltuk valaha.. ne gondolj nagy dologra,de sok minden elfér benne.

tudod a mondást ..egy kert vagy harminc év vagy harminc milla..vagy több

hová lesz az a sok rózsa?
csak nem rózsaolaj vállalkozás?

gazoló 2021.06.15. 15:27:57

@habakuk000:

tagától függ este ki fog nyerni))

nem az a csapat akinek szurkol,hanem a másik..
de el tudom képzelni,hogy a libbant fejével a mi népnemzeti tizenegyünknek fog.

habakuk000 2021.06.15. 16:46:32

@gazoló: Sok csöpögtetőm van, zöldségesre is, málnát, szamócát, fekete ribizliket, mindent csak úgy ültetek, ha előtte le van rakva a cső, s a lukak mellé rakom a növényeket. Nem négyzetrácsos egyenes, hanem hullámzó
vonalak vannak, észak déli tájolásban ugyan, de kacskaringósan.
Itt a két hegy között kevesebb eső van, mint 10-20 km-rel odébb, a talaj löszös vályog, eltűnik a víz, pedig mulcsolok is ezerrel.

Fölszívódik az a pár rózsa ebben a nagy hülye kertben, csak az utcafronti futók 60 m-ben lesznek telepítve, hosszabb is lehetne, de házak, kapuk, és más növények is vannak.

Engem nagyon bánt ez a fekete sereg, normális ország normális szurkolói színesek, mint a papagájok, csak mi vagyunk Mussolini feketeingeseihez hasonlók.
Nem véletlen az, hogy ilyen ügybuzgalommal segítettünk fölpakolni a zsidókat a vonatokra, s ugyanolyan ügybuzgalommal loptuk el javaikat.
Evvan, ilyenek voltunk, ilyenek vagyunk.
Talán a fiatalok nyelvtudása segít változni, bár ebből a fekete bagázsból nem hinném, sokan tudnak magyaron kívül máshogyan makogni.

gazoló 2021.06.15. 16:54:40

@habakuk000:

"Engem nagyon bánt ez a fekete sereg, normális ország normális szurkolói színesek, mint a papagájok, csak mi vagyunk Mussolini feketeingeseihez hasonlók."

rendben van a fekete..az állandó temetés kellékei(

gazoló 2021.06.15. 17:04:26

@habakuk000:

a nyelvtudáshoz csak annyit: a Szépművészeti előtt gyülekező tömegre vki megjegyezte,legalább egyszer látják,kívülről))
....
a talaj és a környezet,a vízháztartás hasonló nálunk is,épp ezért gyúrok gyümölcsfákra,bokrokra,szőlőlugasra.
a kapásokról már rég letettem. ami van az előkeltetéssel,locsolással elvan valahogy.
a fák tövét is locsolom,mulcsozom,ők jobban bírják a gyűrődést.

taga20 2021.06.15. 17:59:00

@gazoló: remélem úgy járunk, mint a ruszkik a belgák ellen. az ellenfél a meccs előtt térdel, mi meg meccs közben térdelünk le:)))

habakuk000 2021.06.15. 19:04:15

@taga20: @gazoló: A két lipcsei nélkül lenne baj. Elég satnya mindkét csapat.

gazoló 2021.06.15. 19:05:38

@taga20:

jók a fiúk önmagukhoz képest,inkább a portugálok pontatlanabbak..Gulácsi remekel,de kérdés meddig bírják?

habakuk000 2021.06.15. 19:19:13

@gazoló: Portugálok valami egészen gyalázatosak, olyanok, mintha tegnap buliztak volna, akár pont is lehet ebből.

taga20 2021.06.15. 19:28:20

@habakuk000: remélem aszt látták a feketeruhás madzsar horda, hogy kit cseréltek be a magyar válogatottba!

ez gyalázat!:)))

gazoló 2021.06.15. 19:34:57

@habakuk000:
szerintem is x lesz.
....
@taga20:

echte magyar az,ne aggódj)

taga20 2021.06.15. 19:44:55

@gazoló: na végre, má aszt hittem, hogy az éjszaka nem fog véget érni:)))

habakuk000 2021.06.15. 19:48:34

@gazoló: Juditka megmondta, utolsó 5 percben kapnak kettőt.
Bejött, bár a portugálok nem érdemelték meg, ritka szar, tanácstalan focit játszottak.

taga20 2021.06.15. 19:49:55

@gazoló: azé nem aggódok, csak a feketeruhás magyar hazafiak lelkivilága miatt aggódok:)))

0-3. me megérdemeljük!

habakuk000 2021.06.15. 19:50:20

basszus, ez azééé megalázóvá sikeredett

taga20 2021.06.15. 19:53:50

@habakuk000: juditka olyan, mint hofi anyósa:)))

ja és portugália szerintem megérdemelte.

gazoló 2021.06.15. 19:55:15

@habakuk000: @taga20:

így ixelünk mi,sajnos a végén kiszakadt a zsák.
de legalább lesz balhé és jól szétkúrják a várost(

habakuk000 2021.06.15. 20:01:20

@gazoló: @taga20: Nekem bajom van ezekkel a fekete trikósokkal.
Láttam már meccset, láttam már nagy meccset is, nem molinóval, irányítottan menetelnek a drukkerek, hanem normális módon.
Ebben van politika, nem is kevés, nekem erről az SA masírozások még inkább a feketeingeseké.

A másik a feketékkel a meccs végi himnusz éneklés. Rajtuk kívül volt ott még ötvenezer ember, ha már ilyen lealázás után mindenképpen himnuszt akarok óbégatni, akkor középről körben vonyítok.

Nekem ez az egész gusztustalan, Gulácsit sajnálom, megérdemelte volna a pontot.
Portugálok gyengék.

gazoló 2021.06.15. 20:02:56

@habakuk000:

Juditkának kézcsók a jóslataiért))

getzi egy idegenszívű,rohadt libernyák vagyok,hogy én ennek örülök.. mindennek ami a fasszopó nemzetvezetőnek fáj.
na és a tippmixem is bejött))

pont Gulácsi az akit a legjobban lehet ünnepelni a homofób tábornak,de tényleg derekasan küzdöttek a többiek is.
ennyi reális,ha hamarabb cserél a portugál edző,hamarabb történik a végkifejlet.

taga20 2021.06.15. 20:04:12

@palócgulyás(Quercus):

mesüge nézzél fel az eredményjelző táblára!

aztán lehet büszkének lenni a csutigeci gazdád kontraproduktív szar rendszerére, de nyomorult egysejtű!

gazoló 2021.06.15. 20:07:31

@taga20:

kár,hogy megígértem ennek a szaroszájúnak,hogy nem közlekedünk többet.
milyen kínban lehet most,hogy a kibaszott fociraelcseszett adóforintok sorra mellé mennek.

gazoló 2021.06.15. 20:12:55

@taga20:

franciák coming soon,utána megyünk idegenbe az addig szétszivatott és győzelemre éhes svábokhoz.
szerinted hanyadikok leszünk a harminckét résztvevősre bővített hazairendezésű EB-n.
....
azért majd két hét múlva meg lehet nézni a járványadatokat a teltház után..
nem baj de legalább a könyvhét elmaradt(

taga20 2021.06.15. 20:16:48

@habakuk000: gulácsit én is sajnálom, mert egy normális arc, csak szerencsétlenségére ebbe a putri országa született.

ja és abban igazad van, hogy a luzitánok gyengék, de mennyi lett volna az eredmény, ha jók lettek volna?

gazoló 2021.06.15. 20:19:46

@taga20:

"de mennyi lett volna az eredmény, ha jók lettek volna?" )))

ráadásul a sör is elfogyott az arénában. idesemegyektöbbet))

taga20 2021.06.15. 20:20:40

@gazoló: vergődik a gyökér most is:)))

ha nem szólsz hozzá, akkor egy idő után szétrobban a feje.

remélem a franciák megtalálnak egy ötössel!:)))

habakuk000 2021.06.15. 20:22:06

@gazoló: a 0:9 gólkülönbség reális cél lehet.
Nagyjából ezt vártam a magyaroktól, van Gulácsi, Orbán, Szalai és van az összes többi.
Nem ismerem a többi pályafutását, gondolom, nagyjából ők itthon tanulták a focit, meglátszik.

Na mindegy, a 24 csapatos eb baromság. Sok az unalmas meccs, ez is az volt, simán meg tudtam pirítani a sztrapacskát, meg is tudtam enni, semmiről nem maradtam le.

taga20 2021.06.15. 20:25:28

@gazoló: a könyvhéten a sok pupák egymás szájában log és hülye könyveket olvasgatja. egy 67ezres focimeccsen csak a hülyeség terjed, de a víruska nem!

mék szép, hogy elmaratt!:)))

guma 2021.06.15. 20:26:21

gyerekek!

csodálatos napom volt!
befejeztem az ingázást - ma már a gyerek hozott haza...

boldog vagyok - fasza élményekben volt részem.
a kalauz humoristát lepipálja az élet - elképesztő szituk halmazát éltem meg.
most egy hetet alszom, vagy bekéreckedek Haba birtokára - ha piheni :DDD

habakuk000 2021.06.15. 20:27:32

@taga20: ugyanennyi, vagy +1,2 csak a 20. perctől, utána labdacicáztak volna.
Régen láttam ilyen rosszul játszani a portugálokat, az olaszokat idézik, akik mindig szenvedtek a csoportmeccseken, utána aztán szépen megnyerték a kupákat.

Evvan, megyek ki, mert hányás a királyi magyarázkodás.

habakuk000 2021.06.15. 20:29:55

@guma: Hurrá!!! :) Helyes, ha szereted a macskákat és a kutyákat, akkor főleg.:)

guma 2021.06.15. 20:35:01

@habakuk000:

hahaha

én igen!
de az a baj, hogy ők is szeretnek. tök ismeretlen kutyák akarnak nyalogatni még az utcán is...

taga20 2021.06.15. 20:38:49

@guma: hirtelen úgy olvastam, hogy befejezted a ivást, mek is ilyedtem:)))

az alvásnál, azé arra figyeljé, hogy ne nagyon horkoljál, me a szomszédok kihívják a medve táncoltatokat:)))

guma 2021.06.15. 20:57:06

@taga20:

b+! hahahaha

pont az egyik nap dumáltam egy dokival, hogy érdemes meginni naponta 1dl vörösbort, vagy nem.

az mondja az nem árthat, jó minőségű bor kis mennyiségbe mindig jó.
mondom: akkor most rászokjak?
válasz: ha eddig nem ivott akkor felesleges, mert azért ez gyógyszer...

gazoló 2021.06.15. 22:20:43

@habakuk000:

rosszul mondtam a felbővített eb. nem 32 hanem 24..
...
lassan mozogtak a portugálok szinte az egész meccsen.a cseréik megpezsdítették őket.

közben a királyin osztottak szoroztak és rádöbbentek,nekünk van a legjobb szurkolótáborunk.
bár csapatunk is lenne hozzá!
franciákat nézem..iszonyú jó kis csapatuk van.

egy belga francia döntőt beválalnék)

gazoló 2021.06.15. 22:22:58

@guma:

akkor mostmár töltheted a söröket,borokat a kánikulában itt a kocsmában.

de leginkább pihenjél jó sokat .

habakuk000 2021.06.15. 23:14:34

@gazoló: Nem kell elkeseredni. Csak meg kell verni a franciákat és a németeket jó sok góllal, és már meg is van a továbbjutás.
Kis adókedvezménnyel biztosan lehetne ösztönözni a legényeket

gazoló 2021.06.16. 00:25:51

@habakuk000:

felajánlanám az adóm egy százalékát,ha ezt végrehajtják,plusz emelem kalapom és meg is eszem)

habakuk000 2021.06.16. 07:01:35

@gazoló: Ez afféle libsi kishitűség. A franciák csak háromszor gyorsabbak, a németek ötször precízebbek a portugáloknál.
Mindössze egy kis sebességnövelés, egy kis plusz koncentráció az aranylábúaknak és már jönnek is az eredmények.
(Jó lenne nem tizet kapni.)

habakuk000 2021.06.16. 07:04:58

Szerintem nem azt kéne amúgy megmutatni, hogy férfiak, tekintettel a melegtörvény megszavazására is.

Lehet jobban járnánk, ha azt mutatnák meg, hogy tudnak focizni és koncentrálni 90 percen keresztül.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.16. 10:44:49

Eldobom az agyam. Olvasom a hírbeharngozóban, hogy a vereség ellenére a szurkolók euforikus állapotba voltak.
Basza meg! Mi már egy vereségtől is a mennyekbe érezük magunkat? Merjünk nagyok lenni?

gazoló 2021.06.16. 11:12:56

Juhász Gyula

Magyar nyár 1918

Pipacsot éget a kövér határra
A lángoló magyar nyár tűzvarázsa.

A Tisza szinte forr, mint néma katlan,
Mit izzó part ölelget lankadatlan.

Selyem felhői sápadt türkisz égnek,
Bolyongó vágyak mély tüzében égnek.

S a végtelen mezőkön szőke fényben
Kazlak hevülnek tikkatag kövéren.

Fülledt a csönd, mint ha üres a kaptár,
Keleti lustán szunnyad a magyar nyár.

Mi lesz, ha egyszer szikrát vet a szalma
És föllángol e táj, e néma, lomha?

Ha megutálva száz here pimaszt már,
Vihart aratva zendül a magyar nyár?

gazoló 2021.06.16. 11:14:10

szasztok mindenki

menjetek locsolni))

venszivar 2021.06.16. 14:54:25

@gazoló: Délben,locsolni? Majd húsvétkor!:)

habakuk000 2021.06.16. 18:14:58

@látjátok feleim szümtükkel: @gazoló: Na most melyik szurkoló? A fekete legények nem szurkolók, hanem valódi, a fidesz által irányított biodíszletek, akiknek butuska agyába beleverik, hogy ők most szurkolók. Nem.
A szurkoló az utolsó öt megalázó perc traumáját követően talán nem anyáz, de nem is énekel lelkesen himnuszt, csöndben, lehajtott fejjel eloldalog.
Ez az egész meccs végi himnusz ilyen ner-csicskák kedveskedése a vezírüknek.
Semmi köze a szurkolóhoz.

Habár, olyan mintha Kölcsey szegény feje látta volna a jövőt, s kifejezetten a válogatott meccsek végére írta volna a Himnuszt.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.16. 18:39:15

@gazoló:

A Viasat Historyn mostanában sok filmet vetítenek Dolfi kezdetérőtől a végéig. Erről a videóról ez jutott eszembe.
Még a végén igaza lesz a bajuszos házmesternek, tényleg csúnya kampány lesz.

gazoló 2021.06.16. 18:46:17

@habakuk000:

eközben a becsempészett egyperces királyi híradóban a baltaarcú picsa:
"a járvány a világon USA-t sújtottta a legjobban ahol a halálos áldozatok száma elérte a hatvanezret."

szerinted ezeknek a "szurkolóknak" ez feltűnik?

habakuk000 2021.06.16. 19:03:23

@gazoló: beszélgettem többször ilyen emberkékkel, néhánnyal néhány hónapon keresztül is.
Nem okosak. Ha tömören kellene jellemezni őket, azt hiszem, ez a legjellemzőbb.
Sajnálatra méltók, nehéz, reménytelen alapokkal, itt találják meg az identitásukat, hálásak érte, az, hogy gyakorlatoztatják őket a vezetőik Kubatov valamelyik kutyájának utasítására, föl sem tűnik nekik.
Katonák. Ágyútöltelékek, de katonák, akik tényleg elhiszik, hogy ők hősök, s azt is elhiszik, hogy egy megalázó vereséget hamis pátosszal ugyan, de ünnepelni kell.

gazoló 2021.06.16. 19:36:59

@habakuk000: @látjátok feleim szümtükkel:

ezt most találtam:

(- Ady Endre - )
Csak magamban sírom sorsod,
Vérem népe, magyar népem,
Sátor-sarkon bort nyakalva
Koldus-vásár közepében,
Már menőben bús világgá,
Fáradt lábbal útrakészen.

Neytiri1 2021.06.16. 19:38:33

1989. június 16.
Nagy Imre és társai újratemetése, Hősök tere:
"A fiatal Orbán beszéde mindazonáltal megrendítő hatású volt. A mártírokról így fogalmazott:
Mi azokat az államférfiakat tiszteljük bennük, akik azonosultak a magyar társadalom akaratával, akik, hogy ezt megtehessék, képesek voltak leszámolni a szent kommunista tabukkal, azaz az orosz birodalom feltétlen szolgálatával és a párt diktatúrájával. Ők azok az államférfiak számunkra, akik az akasztófa árnyékában sem vállalták, hogy a társadalmat megtizedelő gyilkosokkal egy sorba álljanak, akik életük árán sem tagadták meg azt a nemzetet, amely elfogadta őket, és bizalmát beléjük helyezte. Mi az ő sorsukból tanultuk meg, hogy a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlenek.
Az újratemetésen nagy hatású beszédet mondó Orbán Viktor 2010-ben így méltatta a forradalom kormányának vezetőjét:
Nagy Imre később, a vele szemben lefolytatott gyalázatos perben okosságával és rettenthetetlenségével legnagyobb nemzeti hőseink sorába emelkedett, megvédte a forradalom tisztaságát és mártírtársai becsületét. Hála érte!"

2018. július.
Két ősfideszes politikus gyereke, az újságíró Trombitás Kristóf a kormánypárti sajtóban reagált arra az akkor még csak tervezett kormányzati lépésre, hogy eltávolítják eredeti helyéről, a Kossuth tér sarkáról Nagy Imre szobrát:
"Éppen eleget viseltük már, ahogy egy mesterségesen kialakított, semmiből létrehozott Nagy Imre-kultuszt toltak le a torkunkon, hősnek beállítva egy velejéig kommunista, hazaáruló és szó szerint nemzetvesztő, mérhetetlenül negatív alakot.
Trombitás szerint Nagy Imre úgy került az események közepébe, mint Pilátus a Krédóba, hiszen a diktatúra működésének köszönhetően országos szinten ismert, nem komcsi politikusa szinte nem is maradt az országnak. A »kedves elvtársaktól« relatíve hamar sikerült más irányba elindulnia, bár végig sodródott az eseményekkel, lényegi kihatása semmire sem volt. És fájdalmas ezt mondani, de Kádár János nem csupán úgy verte át őt folyamatosan, ahogy nem szégyellte, de kétségtelenül meglévő politikusi erényeit is kihasználta, ahogy Nagy Imre háta mögött sikeres szervezkedésbe fogott.
Trombitás nekünk szegezi a kérdést:
Valóban addig devalválhattuk a hősiesség fogalmát is, hogy azt már bárkire rádobjuk? Annyi baloldali hőst tisztelünk a magyar történelemben, muszáj nekünk piedesztálra állítani egy velejéig moszkovita hazaárulót is?"

2018. december. 28.
"A sötétben vitték el Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről
A szobor elemeit egy nyerges vontatóra pakolva, hajnalban szállították el.
Hajnalban, még a sötétben kezdték el bontani Nagy Imre emlékművét a Vértanúk terén."

2021.június 16.
Áder János virágot helyezett el Nagy Imre sírjánál a 301-es parcellában.
o.v. FB:
"Wolfgang Schüssel. Egy régi barát Budapesten // Wolfgang Schüssel. An old friend in Budapest"
"Frakcióülés indul // Fidesz parliamentary group meeting"

Neytiri1 2021.06.16. 20:06:53

@gazoló: ha ennyi fanatikus vadbarom van, akkor nem csodálkozom, hogy orbánt nem dönti le a trónról, ha stadionokra és focira szórja a pénzünket.

gazoló 2021.06.16. 23:51:10

@habakuk000: @Neytiri1:

politikai végtermékek,tudtukkal vagy anélkül.
az aktuálpolitika által irányítható,bevethető massza,ráadásul jórészük agyatlan, harcikutyává képezve.

lásd Deák téri portugálverés(

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 10:04:18

@palócgulyás(Quercus):

Fene se tudta, hogy a digger blog a szentírás. Nagyplakáton hirdesd!

palócgulyás(Quercus) 2021.06.17. 11:20:28

@látjátok feleim szümtükkel:

A ti értelmi szintetekhez képest a Digger blog egy tudásforrás.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 13:53:00

@palócgulyás(Quercus):

Okoska! Nekünk nem kell már az a tudásforrás ( a magasabb szintűeket szeressük ), mert régen megszereztük azt a tudásszintet, sőt többet is, de te mikor akarod a tudászinted ekkorára növelni, he?

Az értelmi szint nem tudásszint, azt örökli az ember, utóbbit meg lehet szerezni. A tudásforrásnak meg csak annyi köze van az értelmi szinthez, hogy akinek utóbbi van, az képes a tudást megszerezni. Essetudni?
Ha élnek még a szüleid, náluk reklamáj, hogy kissé alacsonyra méretezték az értelmi szinted, ezért nem tudod a tudásszinted növelni ( mondtam már, hogy kellett volna még egy löket, hogy teljes ember lehessen belőled ). Hehehe.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 16:40:06

Egy példa arra, hogy hiába van kéznél tudásforrás, ha az értelmi szint a béka hátsó részének magassága alatt van.:D

index.hu/belfold/2021/06/17/szabo-timea-toot-hollo-tamas-szikszai-peter-magyar-nemzet-publicisztika-per/

"Elsőfokú szerdai ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság kimondta, hogy becsületsértés vádjában bűnös Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője, és Szikszai Péter, a Mediaworks Hungary Zrt. hírigazgatója."

palócgulyás(Quercus) 2021.06.17. 17:52:44

@látjátok feleim szümtükkel:

Majd akkor arcoskodjál, amikor nem bújsz el gyáván a cenzúra mögé.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 17:56:11

@palócgulyás(Quercus):

Szabad megtudnom, hogy milyen cenzúra mögé bújtam el? Mert 1. nem látok cenzúrát, 2. nem bújtam el senki mögé.

Mondom én, hogy az értelmi szinteddel van gondod.

palócgulyás(Quercus) 2021.06.17. 18:00:58

@látjátok feleim szümtükkel:

A vezetőmajmodat, a nyuggert kérdezd, magasankvalifikált. Tudod aki mindenkitől megvéd benneteket. Főleg a kritikától. Gyáva alak vagy, ennyi.

palócgulyás(Quercus) 2021.06.17. 18:02:37

@látjátok feleim szümtükkel:

A te értelmi szinted távcsővel nézi az ásóbéka seggét.

guma 2021.06.17. 18:09:12

@látjátok feleim szümtükkel:

:DDD

ez féreg szeret leskelődni és folyamatos szexuális ajánlataival üldözi a blog résztvevőit.
de tudod ő bemászott egy törvénykönyvben és fogalma sincs mennyi van még - tehát okos és ő és terrorizálhat bárkit...

palócgulyás(Quercus) 2021.06.17. 18:11:27

@guma:

Na látod ezt mondom. Képtelen vagy két értelmes mondatot megfogalmazni, baszatlan......

taga20 2021.06.17. 18:12:25

@látjátok feleim szümtükkel:

ne etesd a köcsög erdész majmot, me nem fog elereszteni!:)

jó pár blogon szétszívatták a hülyéjét, de nem veszi észre magát.

tisztán láccik, hogy csúszik az ékszíj nála:)))

guma 2021.06.17. 18:23:31

@taga20:

nem mondhatom, hogy kurva, de biztos, hogy hímringyó aki itt is elakarja eladni magát. :DDDD

pedig tudhatná, egy féreg sem ér fel egy jó fasszal. tehát nincs sikere a töketlenek...

guma 2021.06.17. 18:28:39

@látjátok feleim szümtükkel:

mutasd be a vezető majmodat, mert én csak szavakat tudok duplázni, hogy örüljön...:)))
ő bujkál - sőt senki nem szólhat hozzá a védett féreghez...

taga20 2021.06.17. 18:28:59

@guma: én má sokszor sajnálom eszt a szerencsétlen barmot:)))

guma 2021.06.17. 18:37:47

fiúk!

féregirtás...

taga20 2021.06.17. 19:11:06

@guma: CENZÚRA! FELHÁBORÍTÓ!

szabadíccsuk ki a köcsög erdészt nertásak!:)))

habakuk000 2021.06.17. 19:24:38

@taga20: Szabadíjjuk na! Le a cenzúrával!

De igérje meg, hogy nem akar összecsókolgatni és megölelni! Ezektől a nersevikektől minden kitelik. :(

taga20 2021.06.17. 19:34:49

@habakuk000: ezeknek az ERESZjózsiknak semmit nem szabad elhinni. az anyjukat eladják egy zsák krumpliért.

u.i.: a kármen cseresznyefánk káprázatos termést produkált, csak a köcsög madarak megcsipkedik.
jó, azé valamennyit hagynak nekünk is:)))

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 21:32:20

@palócgulyás(Quercus):

B+! Ne palgizálj! Nincs saját ötelted? Na ugyé, igazam van. Nyolcadszor.

s 2021.06.17. 22:57:07

@gazoló: :-) Ady gyönyörű, mert igaz.

A fekete zongora

Bolond hangszer: sír, nyerit és búg.
Fusson, akinek nincs bora,
Ez a fekete zongora.
Vak mestere tépi, cibálja,
Ez az Élet melódiája.
Ez a fekete zongora.

Fejem zúgása, szemem könnye,
Tornázó vágyaim tora,
Ez mind, mind: ez a zongora.
Boros, bolond szivemnek vére
Kiömlik az ő ütemére.
Ez a fekete zongora.

s 2021.06.17. 23:06:49

Mentsétek meg ezt az országot akárhogyan, ameddig még nem késő. Különben csak egy történet leszünk a National Geographic csatornán, és gondolkozhatunk, hogy jutottunk eddig.

gazoló 2021.06.17. 23:44:53

@taga20:

megyek legelni))

van egy hároméves carmenem, most mutatta meg magát.
fincsi

gazoló 2021.06.17. 23:49:05

@s: DDD

gyere máskor is így éjjel,hozzál még ilyeneket.
ha fönn vagyunk jobb lesz az éjszakánk,ha nem,reggel ilyenre ébredünk.

gazoló 2021.06.17. 23:53:15

@guma:

dír gumcsi..ne törődj vele,nem ér meg annyit)
csak azt nem értem,ha olyan kurvajó az a mittudoménmilyen blog,miért bassza itt a rezet,miért jön ide károgni?

s 2021.06.18. 01:05:07

@gazoló:

"Hej, famulus! Hozz bort, úgy reszketek,
Fagyos világ ez, kell, hogy feltüzeljem.
E törpe korban így kell lelkesülni
És elszakadni mocskoló porától."

s 2021.06.18. 01:17:00

"Óh, jő-e kor, mely e rideg közönyt
Leolvasztandja, s mely új tetterővel
Szemébe néz az elavult lomoknak,
Bíróul lép fel, büntet és emel,
Nem retten vissza a nagy eszközöktől,
Nem fél a rejtett szót kimondani,
Mely majd hatalmas görgeteg gyanánt
Haladni fog a végzetes uton.
S lezúzza tán azt is, ki őt kimondta."

Neytiri1 2021.06.18. 08:13:15

@gazoló: én abban bízom, hogy van közöttük néhány olyan pasi, akit a munkatársak cibáltak el, hogy jó lesz ez a cirkusz és szegényem szarul érezte magát végig. :)
süti beállítások módosítása