He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Hírünk a világban: lapszemleben a Kinai vélemény, + az SFR: “A magyar hatalmasok félnek a néptől…”

2021.06.07. 19:00 guma

… és a jövő évi választásoktól, noha Orbán Viktor szinte korlátlan hatalmat biztosított magának – írta honlapján a svájci közszolgálati műsorszóró a honlapján a szombati tüntetésről beszámoló cikkében.

Orbán 11 éve van hatalmon, és ez alatt az idő alatt olyan hatalmat összpontosított a saját és pártja kezében, hogy Körösényi András politológus „vezérdemokráciának” nevezi ezt, míg a Freedom House amerikai jogvédő szervezet a „részben szabad” országok közé sorolta Magyarországot.

“És mégis: a magyarországi hatalmasok félnek a néptől” – írta az SFR a honlapján.

Példaként hozta fel, hogy míg egy meccsre június 15-én 60 ezer embert engednek a Puskás stadionba, a tüntetések résztvevőinek számát ötszáz főben korlátozták: nem csoda, hogy a tüntetők ehhez nem tartották magukat, és sok ezren mentek az utcára.

Tavaly a kormány a pandémiára hivatkozva sok bevételi forrástól megfosztotta asz önkormányzatokat, számos más között a parkolási díjaktól is, mert úgymond a kormánynak több pénzre volt szüksége. Ugyanez a kormány azonban éppen elhatározta,m hogy 1,5 milliárd eurónak megfelelő összeget költ a Kínai Kommunista Párt ellenőrzése alatt álló Fudan egyetem budapesti kampuszának felépítésére. Ez sokakat irritál még Orbán barátai között is – írta a szerző.

Orbán politikai karrierjének alapköve az volt, hogy 1989-ben egy történelmi beszédben az orosz csapatok kivonását követelte, és ma is azzal dicsekszik, hogy harcolt a kommunizmus ellen. Idézte a cikk Karácsony Gergelynek a tüntetésen elhangzott beszédét, amelyben egyebek mellett azt is mondta, hogy a kormány gyengébb, mit amilyennek tűnik. Ezzel kapcsolatban a szerző úgy vélekedett:

úgy tűnik, Orbán és emberei minden hatalmuk ellenére félnek a tavasszal esedékes választásoktól.”

Más oka nemigen lehet annak, hogy elkezdtek magánalapítványokba kivinni sok milliárd euró értékű állami vagyont, és az alapítványokat a Fidesz emberei vezetik, kinevezésük pedig egész életükre szól. Ez a vagyon az esetleges új kormánynak már nem áll majd rendelkezésére.

A cikk idézte Gergely Mártont, a HVG újságíróját, aki azt mondta: ezzel „Orbán olyan párhuzamos államot épít, amelyben egy kormányváltás már nem jelent kockázatot”.

„Amennyiben a Fidesz elveszti a választást, a párt kulcsfiguráinak jelentős része alighanem börtönbe kerül. Ungváry Krisztián történész azonban úgy látja: ezt a rezsimet választáson nem lehet legyőzni, és pláne nem egy olyan választáson, amelyet a Fidesz szervez” – írta a szerző.

A nemzetközi sajtó a magyarországi fejleményeknél megszokottnál is szélesebb körben számolt be a Fudan egyetem kérdéséről, és a szombati tüntetésről. Számos írás emlékeztetett a tüntetéssel kapcsolatban arra is, milyen magatartást tanúsít Magyarország az EU-ban a Kínával kapcsolatos uniós fellépésben, és milyen politikát folytat Kínával kapcsolatban. A cikkek többsége „sok ezerre”, néhányuk tízezer főre becsülte a tüntetés résztvevőinek számát.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Nagyon nem tetszett a kínai nagykövetségnek a szombati tüntetés – lapszemle

“Maradjon úriember és ne viccelődjön Kínával”

És ezt nyugodtan veheti Karácsony fenyegetésnek is… (via Macskafogó)

Visszakozott a kormány a Fudan ügyében

Ha meglesznek a tervek, világosak a pénzügyi feltételek, az egyetemépítés költségei és finanszírozása, akkor lehet dönteni.” (Gulyás Gergely, 2021. 06.06.) “Megépül, és 440 milliárd forintba kerül a Fudan Egyetem budapesti kampusza” (Palkovics László, 2021. 05.17.)

Lengyel sajtó: Ferenc pápa nem azért nem találkozik Orbánnal Budapesten, mert kevés az ideje

A cikkben azt is írják, hogy egy hete Semjén Zsolt és Erdő Péter bíboros is a Vatikánba utazott, hogy meggyőzzék a pápát, maradjon hosszabb ideig vagy legalább találkozzon a kormány valamelyik képviselőjével. A cikk szerint a pápa egyébként még nem hozta meg a végső döntést a kérdésben.

Antall József sosem nevezte Orbánt az utódjának

Az igazság az, hogy Antall József utolsó napjaiban több politikust is felhívott telefonon, hogy elköszönjön tőlük. Köztük volt Orbán Viktor, de Tölgyessy Péter, az SZDSZ valamikori elnöke is.

Mi történt Orbán Viktorral? 

Sokat nyilatkozik, egyre elégedettebb önmagával, és ezzel egyenes arányban egyre hihetetlenebb dolgokat állít.

Orbán bukása után bukik a várbeli rezidencia is

A miniszterelnök-jelölti listán szereplő indulóktól azt kérdezték: továbbra is fenntartanák miniszterelnöki rezidenciának vagy sem?

Lényeges adatokat tartanak vissza Müller Cecíliáék az indiai mutánsról

Hogy ezekre is fény derüljön, a Narancs.hu közérdekű adatigénylést nyújtott be az NNK-nak.

Nyárra teljesen eltűnhet a koronavírus-járvány hazánkban

Ezt Merkely Béla mondta, jegyezzük meg.

Merkel pártja kiütötte a szélsőjobbot Szász-Anhaltban

Az előzményekről itt írtunk.

Netanjahu nem adja fel könnyen

A 12 év kormányzás után a miniszterelnöki bársonyszékből távozni kényszerülő Netanjahu a többhetes uszítás után pénteken még egy Facebook bejegyzésben bibliai utalásokkal kémekhez hasonlította a megbuktatását lehetővé tevő jobboldali politikusokat, ám ez már a belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét vezetőjénél is kiverte a biztosítékot.

A Pesti Srácok nem fizette ki a jogerősen megítélt kártérítést a DK politikusának

A főszerkesztő, Huth Gergely májusban jelentette be, hogy a közösségi finanszírozást előszeretettel tarhálásként aposztrofáló kormányközeli lap olvasói adományokból próbálja majd meg átvészelni az őket is nagyon hátrányosan érintő idei jelentős adóemelést.

A világi hatalom megleckéztetése

Mára gyakorlatilag ezerszer meg kell gondolni, kimondja-e az ember, amit gondol. Pontosabban, hogy úgy mondja ki, ahogy gondolja. A jogi lépésekkel való fenyegetődzés nálunk ma már gyakoribb, mint új típusú népdalokban az ihaj-csuhaj, meg a kisangyalom. A házelnök pedig úgy szórja a milliós nagyságrendű büntetéseket az ellenzéki képviselőkre, mint koszorúslányok a virágszirmot az ifjú párra. A 168.hu szerint 2018 óta 61 esetben összesen 61,5 milliót.

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4816585380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása