He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Propagandára milliárdok, szociális temetésre egy fillér sem jár?

2021.05.28. 04:00 guma

Nem lehet jövőre sem választani a szociális temetést

A nehéz anyagi körülmények között élő családnak nagy gondot okoz kifizetni a temetés költségeit, ha meghal az egyik családtag. Az állam hogy enyhítse az ezzel járó anyagi megterhelést, erre találta ki a szociális temetést. Amelyet már rég lehetővé tett volna, csak aztán rendre elhalasztotta annak bevezetését. És most újra tovább tolja a határidőt.

A jövő évi költségvetést megalapozó törvénycsomagba rejtette a kormány a határidő-hosszabbítást, vette észre az mfor.hu.

Először úgy volt, hogy 2014-től lehet kérni szociális temetést, aztán abból lett 2019, majd 2021, nemrég 2022-re módosították a határidőt, most pedig újabb két évvel, 2024-re tolják odébb.

Így a gyászolók – jelen állás szerint – jövőre még nem, hanem legkorábban három év múlva választhatják a temetésnek ezt a jóval olcsóbb módját.

„A szociális temetés során a hozzátartozók dolga lesz a temetési előkészületek elvégzése, ideértve az elhunyt mosdatását, felöltöztetését, a sír kiásását, a koporsó vagy urna kiszállítását a temetőn belül, valamint a sírba vagy urnába helyezést. A temetést az elhunyt utolsó lakóhelye szerinti önkormányzattól lehet majd igényelni. Az elhunyt hűtéséről, szállításáról, hamvasztásáról viszont az állam gondoskodik, és a sírhelyet is az állam biztosítja. Vagyis a temetési költségek nem terhelik a hozzátartozókat, ha minden szabályt betartanak” – ismerteti a portál.

https://24.hu/fn/gazdasag/2021/05/26/szocialis-temetes-temetkezes-temeto-bevezetes-hatarido-hosszabbitas-kitol/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7516573044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neytiri1 2021.05.28. 11:21:39

Sajnos eltávolodtunk a halottainktól - azt mondják -, és talán ennek köszönhetően nem tudom hány ember lenne képes/tudna szociális temetés részeként "az elhunyt mosdatását, felöltöztetését, a sír kiásását, a koporsó vagy urna kiszállítását a temetőn belül, valamint a sírba vagy urnába helyezést."
Még jó, hogy a hamvasztásban nem kellen részt venni, és mondjuk a dobozt betolni a kemencébe.
"Vagyis a temetési költségek nem terhelik a hozzátartozókat, ha minden szabályt betartanak”
Azért lelkileg gyötrő lehet sok embernek az is, amit rájuk ró majd ez a rendelet.
Nem tudom, hogy most van-e és mit jelent a szociális temetés, állja a legsilányabb kivitelezést az önkormányzat, vagy egy névtelen lukba belökik és kész?

Undorító ez a kÓrmány. Én azt kívánom nekik csak, amit ők találnak ki nekünk és hajtatnak végre velünk, vagy isszuk a levét. Ha lenne igazság a földön, akkor így lenne.
Sajnos nincs igazság.

guma 2021.05.28. 18:20:42

@Neytiri1:

nincs vita, undorító!

azért is mert emlékeim szerint a kaláka ellen hozták ezt a törvényt is.
vidéken segítették egymás az emberek, és ezt akarták kicselezni, hogy csak hozzátartozó segíthet bármiben, mert ha az adóhatóság idegent vagy szomszédot talál a "melósok" közt óriási büntetést róhat ki.
szociális temetés mindig volt.
ha kellett vidéken bizony mindenben segítettek a családnak és nem csak a szoros rokonság, hanem szomszéd, barát segített öltöztetni az elhunytat vagy vitte a koporsót is...

ez lett tilos!
így spórol pénzt, koporsót, sírhelyet, stb, stb ez a nagyon keresztyén kormány.
süti beállítások módosítása