He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Hogyan gondolják, hogy az ország lerablása, 29000 halott, nyomorba döntött, eladosított nép nem követeli a jog becsületének helyreállítását a vagyon visszafizetését?

2021.05.14. 07:26 guma

Csúsztatva, de gyorsabban és rosszabb kondíciókkal kell visszafizetni a paksi óriáshitelt

Változik a Paks 2 néven ismert erőműprojekt orosz hitelének törlesztési konstrukciója, írja a 444 a Varga Mihály pénzügyminiszter által kedd este benyújtott törvényjavaslat nyomán. A javaslatban olvasható részletek lényege, hogy

2026 helyett csak 2031-től kell elkezdeni törleszteni az oroszoknak a hitelt, a futamidő viszont 21 évről 16 évre csökkent, tehát azonos összeget jóval rövidebb idő alatt kell majd visszafizetni.

Változik a kamat is, ugyanis a tartozás nagyobb részét kell magasabb kamattal fizetni.

A konstrukció módosításának oka, hogy a törlesztés kezdetét eredetileg a tervezett átadáshoz igazították, ám mivel mostanáig még el sem kezdődött a beruházás, szinte biztosra vehető, hogy 2023-ra nem lesz meg az első blokk, és 2026-ra nem lesz üzemképes a második blokk.

A késést részben az Európai Bizottság a projektre vonatkozó vizsgálata okozta, részben pedig az, hogy a vizsgálat 2016-os lezárása után négy évet kellett várni arra, hogy a kivitelező Roszatom leadja az új blokkok terveit.

Az új megállapodás szerint legkésőbb 2031. március 15-én kell majd mindenképp megkezdeni a törlesztést – ekkorra már papíron a Paks 2 által termelt áramból lehetne fizetni azt, de ez függ attól is, hogy milyen áron lehet majd értékesíteni azt az áramtőzsdén, ahol a megújuló energiákkal is versenyeznie kell majd az atomerőműben termelt áramnak.

A későbbi kezdés viszont nincs hatással a törlesztés befejezésére, az így is 2047-ben jár le, vagyis a 2030-as, 2040-es évek magyar költségvetéseit a korábbinál sokkal jobban megterheli majd a hitel visszafizetése.

Főleg, hogy a kamatok átdolgozása is az orosz félnek kedvez. Az eredeti megállapodás szerint az első 7 évben a hitel 25%-át kellett volna törleszteni 4,5 százalékos kamattal, utána 7 év alatt 35 százalékot 4,8 százalékos kamattal, majd a maradék 40 százalékot újabb 7 év alatt 4,95 százalékos kamattal. Az új megállapodásban viszont már az szerepel, hogy az első 2 évben 10 százalékot kell törleszteni 4,5 százalékos kamattal, majd 2039-ig, hét év alatt 40 százalékot 4,8%-os kamattal, a végén pedig 7 év alatt 50%-ot 4,95 százalékos kamat mellett – ez szintén nem a magyar állam költségvetésének jó változtatás.

A 444 megjegyzi, hogy az új megállapodás nem tér ki az építkezés esetleges további csúszására, tehát bárhogy áll a beruházás, 2031-ben muszáj lesz elkezdeni fizetni az oroszoknak.

https://telex.hu/

Ahelyett, hogy új főigazgatót neveztek volna ki az Országos Atomenergia Hivatal élére, teljesen kiszervezik a hatóságot. Az elnökről Orbán dönt majd, aztán nem váltható le. A hivatalnak a bevételeiből kell majd működnie.

https://444.hu/

Nem úgy néz ki, hogy a Fudan a Diákváros sarkába szorulna, épp ellenkezőleg

Korábbi ígéretével szemben a Fudannak adta a kormány a Diákváros szívét és lelkét

Fürjes, Vitézy és Palkovics is megnyugtatták a kétkedőket, így most futhatnak a szavahihetőségük után.

https://merce.hu/

Jóvátételi munkát kérnek a férfinek, aki azért lopta a mécseseket a temetőből, hogy világítson az otthonában, ahol kikapcsolták az áramot

A férfi mindent beismert.

Törvénymódosítást nyújtott be a Fidesz, amelynek értelmében megvehetnék a lakók a budai Vár műemléki épületeiben lévő önkormányzati lakásokat. Azok is részesülnének a kedvezményekből, akik nemrég szereztek ott lakást.
https://24.hu/belfold/2021/05/12/budai-var-onkormanyzati-lakas-vasarlas-akcio-kedvezmeny-borocz-laszlo-fidesz-bayer-zsolt-rakay-philip-palkovics-laszlo/

Az Audi bevétele akkora, mint a fél magyar GDP, de most kaptak még a kormánytól 1,2 milliárdot

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6916558456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.05.14. 13:22:58

Már csak azt kellene eldönteni, hogy ki is adósította el az országot.Kívül nagy kamattal, belül meg nem fizetéssel.
Azt sem ártana megszámolni, ki és mennyivel is számlázta túl az állami megrendeléseket, és ki fizette ki.
Vizsgáladó még az is, ki is adta el a hazát külföldieknek?

Érdekes mérleg lenne.

habakuk000 2021.05.14. 16:20:33

@látjátok feleim szümtükkel: Nem túl sok vizsgálandó van ezen, fölösleges szemérmeskedni.

Te jársz az Örülünk Vincentre, ott olvastam egyszer a törvényeit, az meglehetősen jó összefoglaló.
Szerintem nyugodtan nevén lehet nevezni a purdét.

látjátok feleim szümtükkel 2021.05.14. 20:35:12

Na, Guma örülhet, felfedezte a ner, hogy itt nem istenítik Orbánt és csapatát.;D

látjátok feleim szümtükkel 2021.05.14. 21:06:19

@minden libernyák buzi:

Neked ki csavar be? Vagy te szoktál hátulról a nyelveddel?
süti beállítások módosítása