He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

december 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Orbán Viktor: "A modern politika már nem a meggyőzésről szól, hanem szlogenekről, jelszavakról és mozgósításról."

2021.05.10. 04:15 guma

Megjelent immár magyar nyelven is az a hosszú interjú, amelyet a postoj.sk szlovák híroldalnak adott Orbán Viktor miniszterelnök a minap.

Kekeckedő kérdéseket leginkább a magyar sajtószabadság helyzetéről kapott. Ennél a résznél közölte, hogy "biztosan merem állítani, hogy a magyar közszolgálati televízió kevésbé kormánypárti, mint a német". Részletes statisztikákba bonyolódott, hogy mennyivel több liberális kiadvány van Magyarországon, mint konzervatív, és hogy nem az állam, hanem üzletemberek építettek fel konzervatív szerkesztőségeket, ellensúlyozandó a liberális oldal egyhangúságát. 

Izgalmasabb az interjú nagypolitikai része. Orbán elfogadta a kérdezők elméletét, miszerint a menekültválság, és azon belül az Angela Merkel kancellárral vívott 2015-ös vitája emelte őt az európai politikai színtér első vonalába. "Gyakran van az úgy a magyar történelemben, hogy a hősöket, de a mártírokat is a németek csinálják" -mondta a felvetésre Orbán, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy "mindenki többet foglalkozik Magyarországgal, mint amit a súlya indokolna".

Orbán a belföldi nyilatkozatainál sokkal higgadtabban magyaráz arról, hogy Németország egy nyitott társadalmat épít, ami posztkeresztény és nemzeti identitás feletti lenne, és sok muzulmán bevándorlóval keveredne a lakosság. Utóbbiakat szerinte nem lehet integrálni, ezért a kísérlet elbukik majd. Aggódik a német Zöldek hatalomra jutását illetően is, leginkább arra hivatkozva hogy talán nem elég felkészültek még.

Orbán szerint veszélyes változások történnek Nyugat-Európában, de Közép-Európa ebből kimarad, és eljön a térség reneszánsza, demográfiai és gazdasági értelemben is. Szerinte a Nyugat jövője bizonytalan, bár nem állítja azt sem, hogy biztos a bukása. Inkább azt hangsúlyozza, hogy az itteni népek más utat választanak.

Részletesen beszél arról, hogy ez a sajátos közép-európai út csak a V4-ek összetartása esetén fenntartható, ezért egymás között a résztvevő országoknak nem szabad kiélezniük az ellentéteiket. 

A lengyelek szerinte azért orosz-ellenesebbek a többieknél, mert őket nem védik a Kárpátok, könnyebben lerohanhatók kelet felől. 

A csehországi orosz robbantásról azt mondta, hogy megkérdezte róla a cseh vezetőket, akik azt mondták neki, hogy nem egészen biztos, csak nagyon valószínű, hogy orosz ügynökök repítettek a levegőbe egy fegyverraktárat 2014-ben.

Szerinte Európának katonai erőt kellene felmutatnia Oroszország megfékezésére, és nem gazdasági szankciókat kellene kivetnie, mert az oroszok úgyis csak az erőből értenek, míg a szankciók az európai félnek is fájnak.

A V4-es összefogás szerinte hárompólusúvá teheti az EU-t (Franciaország és Németország a másik két pólus). Dolgozik egy új EU-s szövetség vagy párt létrehozásán a lengyel PiS és az olasz Lega vezetőivel, ebbe adott esetben a francia Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés is beférhetne, "ez benne van a levegőben" - mondta.

Részletesen beszélt arról is, hogy a szlovák diplomácia kikerülésével látogatta meg nemrégiben Igor Matovic - ebből nagy botrány volt Szlovákiában. Orbán azt mondta, hogy minden egykori miniszterelnök kollégáját fogadja, ha beszélni akarnának vele, majd belement abba is, hogy egyenként értékelje az elmúlt évtizedek szlovák miniszterelnökeit. Röviden: Fico harcos volt, akivel sok küzdelem után jól kijött; Pellegrini lazább, mediterrán típus, a kompromisszumok embere; Matovic meg jó katolikus, aki szinte szerzetesnek tűnt számára, nem politikusnak. 

Orbán arról is beszélt, hogy mennyiben változott meg a világ azóta, hogy liberális politikus volt, és mennyiben változott ő maga. Válaszának veleje talán ez a rész: "Változás és megőrzés adja az emberi élet dinamikáját, és az élet szellemi izgalmát is. Ez termékeny konfliktus."

A 22-es választásról azt mondta, hogy győzelemre készül, de megengedte azt is, hogy 16 évet volt ellenzékben, ugyanennyit kormányon, úgyhogy teljesnek érzi a politikai pályafutását. 

Orbán ezúttal nem háttérhatalmazott, nem sorosozott, nem hazaárulózott, és ugyan lényegileg nem mondott semmi újat ahhoz képest, mint amit az elmúlt években állított, de az interjú hangulata mértéktartóbb, mint amit a honi közönségnek tartogat. Lehet, hogy ennek magyarázatát magában az interjúban adja meg, amikor azt állította, hogy: "Az érvelési alapú politika beszűkült. A modern politika már nem a meggyőzésről szól, hanem szlogenekről, jelszavakról és mozgósításról."

A teljes interjú itt olvasható. 

https://444.hu/2021/05/06/orban-viktor-a-magyar-kozteve-kevesbe-kormanyparti-mint-a-nemet

201 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr116524402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2021.05.13. 23:40:25

@A Telex újságírója vagyok: Vicces módon egy "mindörökké off" blogon ontopic vagy, Wombi :)

Untermensch4 2021.05.13. 23:54:55

"Ugyanott tanult ahol pl az Új-Zélandi miniszterelnöknő. De nekem a dánok, finnek is szimpatikusak."

Finnel már találkoztam. Jó arc volt. Ez meg egy vicces nóta aminek a szövege szerint az udvarló legény alaposan megtáncoltatja leendő anyósát:
www.youtube.com/watch?v=rb_yAxFL93A

venszivar 2021.05.13. 23:56:46

Véleményem szerint 22-ben örülhetünk HA "kicsináljuk" a csutiék 2/3-át,de sajna újra ők fognak (kb.60-40%-ban)nyerni.

HA valami csoda folytán 2/3-ad lenne ide... AKKOR SEM lesz, nem tud lenni komoly elszámoltatás! Legfrissebb példa a több száz "beágyazásra" a legfrissebb: 9évre nevezték ki az új Paksi blokk vezetőjét! Az elsíbolt száz milliárdokról már "ne is beszéljünk"! SAJNA! NEM fogunk jól kijönni, AKKOR SEM, ha sikerülne nyernünk...,de nem fogunk!

Az szinte érthetetlen,hogy miért nem, habár én sem látok az ellenzékben egy karizmatikus vezetőt s csapatot SE.

Untermensch4 2021.05.14. 01:12:40

@venszivar: HA valami csoda folytán 2/3-ad lenne ide... AKKOR SEM lesz, nem tud lenni komoly elszámoltatás!

Ahogyan 2010 után sem... kéz kezet mos.

Sztem '22-ben vagy a fideszre kell szavazni hogy el tudjunk menni a falig, vagy kétfarkúkutya (ha csak ugyanolyan rosszak de viccesebbek, már jobb, nemde?) vagy ha "egyik sem" -értékű szavazatot akar vki leadni akkor szándékos érvénytelen.

Neytiri1 2021.05.14. 06:56:04

www.magyarhirlap.hu/belfold/20210513-volner-part-karacsony-eladositana-magyarorszagot

"Karácsony Gergely főpolgármester eladósítaná Magyarországot azzal, hogy igényelné az Európai Unió helyreállítási alapjának kölcsönként felvehető 3384 milliárd forintos részét - jelentette ki a Volner Párt elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón."

Ez a szépember mit mond orbán kínai és orosz hitelére?

hvg.hu/itthon/20210427_fidesz_parlament_szavazas_alapitvany_kozvagyon

"A parlament kedd délelőtt megszavazta a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényeket, mellyel rengeteg közvagyon került ki az állam kezéből. Emellett összesen 12 egyetem került alapítványi vagy egyházi fenntartásba.
Ez úgy tudott megvalósulni, hogy a Fidesszel és a KDNP-vel együtt voksolt
a jelenleg független, korábban a Mi Hazánkban, illetve a Jobbikban is politizált Fülöp Erik,
Volner János, a Volner Párt elnöke, korábbi mi hazánkos, illetve jobbikos."

venszivar 2021.05.14. 07:58:16

@Untermensch4:Úgy van! HA, talán mindenben nem is akarnak, kéz-kezetmosni, 2010 próbálkozása képen, akkor talán egy Keller nevű manus volt megbízva a korrupciók kivizsgálásaira s emlékeim szerint SEMMIRE NEM MENT!!!

A véleményem: a 2010-óta az O1G maffia által (ügyesen,okosan,rafkósan,maffia eszközökkel) kialakított politikai és gazdasági hatalomban tett aljasságaikat,úgy bebetonozták,szerintük jogosan az emberek érdekében. A SAJÁT embereik beágyazása a hatalomba s a gazdasági(ANYAGI!),tulajdonlás megszerzésére a KÖZ PÉNZBŐL!! Jogilag lezsírozva! S HA valakinek van ellenvetése, forduljunk a szerintük "független" bírósághoz...
Akkora a politikai,gazdasági hatalmuk + az elvakult fityeszes tömegek "hatalma",hogy én nem látom a 22-es választás megnyerésének lehetségességét.

habakuk000 2021.05.14. 10:21:39

@venszivar: @Untermensch4:
Normál piacon ezek a "vállalkozások" állami csecs nélkül életképtelenek.
Simicska példája: állami megrendelések nélkül másodpercek alatt összecsuklott.
Kérdés: dehát nincs más cég, aki ekkora építő kapacitással rendelkezik. A gázosember cégei általában fővállalkozó cégek, akik csak a sápot szedik le, a munkát nem ők végzik.
Szállodák: egy iciri-piciri Erzsébet-kártya módosítás, és volt telt ház, nincs telt ház, teszem azt Erzsébet-kártyát falusi turizmusban lehet felhasználni plusz vendéglátásban.
Bank: revízió, kétes hitelek megtalálása - különös tekintettel a haverokra - s erre plusz tartalék képzése.
Vagyonadó.
Élelmiszeripar: a nagyok most is veszteségesek.
Energia: felújítási hányad számonkérése, rezsicsökkentés.
Sok megzsarolt beszállító, vevő, partner. Az első komoly változást követően úgy fogják leverni a sérelmeiket, hogy öröm lesz nézni, s tülekednek az új koncért.
Egyéb: önkormányzatok megzsarolásának büntetése, itt arra gondolok, hogy kicsiknél ma megjelennek táskás emberek, itt és ennyiért vegyél reklámot, támogatást ennek, seprést ettől, közétkeztetést amattól.
Ez mind mind hűbérúri zsarolás miatt működik csak.
Alapítványi vagyonokat nem ismerem, gondolom a ner utánzásával visszafordítható.
Uniós alapok pályáztatása.

A ner gazdasága háborús terjeszkedésre berendezett, államirányítás változással az opus kb úgy jár, mint tegnap a bitcoin. Elég egy Musk nyilatkozat, és százmilliárdok égnek el.

Választások: 30.000- halott, és nagyon kemény élelmiszerár-emelés. Ez legjobban a szegény vidéki Magyarországnak fáj. Tudom, lesz tízezer forint segély, de sok az elégedetlen.
Szóval én nem látom reménytelennek a helyzetet, kis gondolkodás, nagy akaraterő és lesz megoldás.

habakuk000 2021.05.14. 10:24:04

@Untermensch4: Klassz zene rengeteg feldolgozással. Én is szeretem.:)

habakuk000 2021.05.14. 10:27:30

@Neytiri1: Volner zsarolható, zsarolták is, akit lehet, megvesznek, megzsarolnak, a hódmezővásárhelyi polgármester nyilatkozott is erről a jelenségről.
Az egrinek is befogták a száját, az is jobbikosból lett istensetudjami.

habakuk000 2021.05.14. 10:55:10

@Untermensch4: Ezt a raketa.hu linket köszönöm. Nem ismertem és érdekes.

gazoló 2021.05.14. 11:21:24

@habakuk000:

"úgy jár, mint tegnap a bitcoin. Elég egy Musk nyilatkozat, és százmilliárdok égnek el."

ne szomoríts..akkor mégsem vehetem meg belőle jövő hónapban a teslámat.
pizzára talán még elég lesz.
el is adom veszek belőle 'dögcoin államkötvényt..egyszerélünk)

2021.05.14. 11:23:04

@A Telex újságírója vagyok: Álláspontom szerint ellenzéki győzelem esetén elképesztő rövid időn belül menne tönkre Magyarország. S az ellenzékre szavazók ugyanazt kapnák jutalmul, mint a józan, megfontolt kormánypárt választók büntetésül. Az ország túlélésének egyetlen esélye, ha ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt, hiszen még egy Orbán Viktor nélküli Fidesz is romlást hozna ránk. Csak képzeljük el azt az esetet, ha például az a hétpróbás, ocsmány gazember Lázár János kerítené kezébe a kormányrudat! Aki józan velünk tart, aki józan a NER-re szavaz!

Untermensch4 2021.05.14. 11:53:24

@méhlovar(nő): Lázár a NER része...
Teljesen úgy néz ki mintha magaddal beszélgetnél. Bizonyára én látom rosszul.

2021.05.14. 12:15:57

@Untermensch4: Ha most válaszolok, akkor úgy tűnhet, hogy nem magammal beszélgetek, pedig DE! ÉN A LEGHATÁROZOTTABBAN MAGAMMAL BESZÉLGETEK!

Untermensch4 2021.05.14. 12:41:17

@méhlovar(nő): Most akkor feldobom a sztorit a te módszereddel. Az érkezési sorrend miatt a te korábbi logikád alapján meg kell hogy gyanúsítsalak azzal hogy vkit követve jöttél ide. :)

2021.05.14. 13:01:29

@Untermensch4: Ez pontosan így igaz...

habakuk000 2021.05.14. 13:01:43

@méhlovar(nő): ja, ja, ja...
Aki józan, velünk tart. Erről eszembe jutott a hamasz tegnap esti hadi stratégiája:

"A Gázai övezetet uraló Hamász szóvivője hangsúlyozta, egy izraeli szárazföldi offenzíva jó alkalom lenne arra, hogy elfogják az „ellenség” több katonáját."

Magyarul: a hamasz tudja, hogy esélye sincs semmi ellenállásra, de ha valami őrült szerencse folytán valamelyik fiatal zsidó lányt vagy fiút elkapja az aprófosás és elvonul egy bokor védelmére, talán a hős hamasz harcosoknak sikerül letolt gatyával meglepni és elfogni valamelyiket.

Kb ennyi esélye van Magyarországnak orbánnal.

habakuk000 2021.05.14. 13:12:13

@gazoló: Van baj. Ma hívtak, hogy jövő héten mehetek a második oltásért, már vadászni kell az embereket.
Mondtam, hogy megegyeztünk 12 hétben, tartom magam a megállapodáshoz. (Én szoktam.)Nem fogok ugrálni orbán kedvéért, hogy jobb legyen a statisztika.
Ezt is elbaltázta a ner, nehéz lesz összeszedni a nyájimmunitást.

2021.05.14. 13:14:45

@habakuk000: Érett viselkedés. Ismét elérkeztél a pelenkás dackorszakodba?

látjátok feleim szümtükkel 2021.05.14. 13:32:17

@méhlovar(nő):

Elmesélnéd, hogy miért csak Lázár "hétpróbás, ocsmány gazember"? Hiszen ő csak egy beosztott volt a felelős miniszterelnök kormányában.

Mellesleg te kiküldetésbe jöttél erre?

habakuk000 2021.05.14. 13:38:54

@méhlovar(nő): Tudatos választás.
"Újabb klinikai vizsgálati adatok alapján ugyanis maga a gyártó közölte február elején, hogy a két adag közötti idő növelésével az oltás hatásossága is növelhető. Az eredményeik szerint az első adag beadása után a vakcina hatásossága 76 százalékos, és a védelem a második adag beadásáig folyamatos, de ha ezt a második adagot csak 12 héttel később adják be, a teljes védelem 82,4 százalékos lehet – az alkalmazási előiratban máig szereplő, hivatalos hatásossági adat 59,5 százalék. "

Ebből ugye szintén kiderül, hogy a hazudós tolvaj és sleppje rá se bagózik az emberek érdekeire, csak propaganda-handabandázik.

Neked is:
Véleményem szerint háromféle orbánista létezik 30 évnyi orbán után:
-nosztalgikus hívő
-személyes gazdasági érdekéből szolgáló gazember
-simán hülye

Egyik típusnak sincs mondanivalóm. Ezt azért írtam le, mert levonva a hozzászólásaid alapján a konzekvenciákat - megjegyzem a költészetes meglehetősen nyálasra sikeredett - nem fogok reagálni az esetleges jövőbeli kommentjeidre, nem udvariatlanság, elv.

2021.05.14. 13:40:14

@látjátok feleim szümtükkel: Á, nem, dehogy... Én itt élek a bolygótokon, ahol ti, az emberszabású majmok vagytok a domináns faj, én pedig mint ember, a vadállat.

2021.05.14. 13:42:38

@habakuk000: Nagyon helyes döntés, abszolút támogatható! Amúgy én magamat a személyes gazdasági érdekéből szolgáló gazemberek és a simán hülyék metszetében helyezném el...

2021.05.14. 13:44:19

Amúgy mi folyik itt elvtársak? Lanyhul az éberségetek? Már jóval korábban ki kellett volna tiltanotok innen, hogy ne finghassak bele a buborékotokba!

gazoló 2021.05.14. 13:57:53

@habakuk000:

"Véleményem szerint háromféle orbánista létezik 30 évnyi orbán után:
-nosztalgikus hívő
-személyes gazdasági érdekéből szolgáló gazember
-simán hülye"

ilyenekért szeretlek,de "semmi buzulàs"))

habakuk000 2021.05.14. 13:58:21

@méhlovar(nő): Igazságod lehet a metszetben, megjegyzem az értő olvasás hiánya miatt talán a simán hülye trágár nagyobb arányt képvisel benne, na szóval:
senki sem tilt ki téged, annyit és úgy firkálsz - terminológiáddal fingot eregetsz - amennyit csak óhajtasz.
Nyilván lesznek akik szóba is állnak veled, én pusztán azért jeleztem, hogy ne tűnjek udvariatlannak.
Innentől él a csönd. :)

Neytiri1 2021.05.14. 14:15:31

@gazoló: ennek a dalnak a szövege most több helyen a valóság.
Köszönöm neked :)

Neytiri1 2021.05.14. 15:06:14

Lehet, hogy méhecske gyerekeink lesznek?
A kérdés valóban kérdés, az erkélyen van egy nagyon régi alumínium kávéfőző (borzasztó ronda, én már kidobnám, de van egy rajongója), kicsi, két kiálló csöve van, ami csatlakozik a kávét tartó részhez, ami alatt a vizes rész van, a két cső alatt ebből a középső akármiből két kerek tányérszerű "lap" áll ki, amire a két csészét kell tenni.
A méhecske (vagy méhecskék) ebbe a két kiálló csőbe jártak naponta többször jó ideig, majd egyik nap, miután hosszú ideje nem jöttek, megnéztük, és a két cső kivezető nyílása, amibe eddig bemásztak be van tapasztva.
A képen ennek a borzasztó tárgynak egy része látható a méhecskével, aki mielőtt bement, sétált kicsit.
kepkuldes.com/image/9REIA7
Mi várható ezek után?

Neytiri1 2021.05.14. 15:30:29

@A Telex újságírója vagyok: a méhecskés kérdésemre esetleg nem tudsz választ? Egy telexes mindenhez IS ért.

gazoló 2021.05.14. 16:09:48

@Neytiri1:

"
Hallod-e te szép leány?
Hallod-e te gyönge leány?
Mit csinálsz te azon a nagy úton?
Mit csinálsz te azon a nagy úton?

Minden házba bekopogok
Minden szennyest felvállalok
Csak, hogy tevéled lehessek
Csak, hogy tevéled lehessek

Hallod-e te szép leány?
Hallod-e te gyönge leány?
Hol tudsz te mosni azon a nagy úton?
Hol tudsz te mosni azon a nagy úton?

Ne gondold, hogy gyönge vagyok
Akad egy tó, abban mosok
Csak, hogy tevéled lehessek
Csak, hogy tevéled lehessek

Hallod-e te szép leány?
Hallod-e te gyönge leány?
Mit eszel majd te azon a nagy úton?
Mit eszel majd te azon a nagy úton?

Sós kenyéren is el leszek
Apát, anyát elfelejtek
Csak, hogy tevéled lehessek
Csak, hogy tevéled lehessek

Hallod-e te szép leány?
Hallod-e te gyönge leány?
Hol fogsz te hálni azon a nagy úton?
Hol fogsz te hálni azon a nagy úton?

Nem vagyok, nem vagyok vénlány
Elhálok egy kötés szalmán
Csak, hogy tevéled lehessek
Csak, hogy tevéled lehessek

El is elrepült egy szép aranypáva
Idegenbe szállt, idegenbe szállt
Elveszítette világszégyenére szép aranytollát
Elveszítette világszégyenére szép aranytollát

Nem is annyira az aranytolláért
De ... páváért, de ... páváért
Nem is annyira, most ó, a fiáért, a lányért magáért
Nem is annyira, most ó, a fiáért, a lányért magáért

De keserves anyám a kismadárnak
A tengerre száll, a tengerre száll
Oly keserves anyám annak, ki magának rossz férjet talál
Oly keserves anyám annak, ki magának rossz férjet talál

De keserves anyám a kismadárnak
Ha fészke nincs neki, ha fészke nincs neki
Oly keserves annak, aki anyósa kenyerét eszi
Oly keserves annak, aki anyósa kenyerét eszi

Hallod-e te szép leány?
Hallod-e te gyönge leány?
Mivel takarózol azon a nagy úton?
Mivel takarózol azon a nagy úton?

Betakar az égi harmat
S a madarak földalolnak
Csak, hogy tevéled lehessek
Csak, hogy tevéled lehessek"

A Telex újságírója vagyok 2021.05.14. 16:17:27

@Neytiri1:

Mi itt a Telexnél úgy látjuk, hogy a vidékről városba költözött, múltjával szakítani nem tudó ember hóbortja az erkélyládás virágok halmozása, erkélyládában zöldségek termesztése és az erkélyre betévedő méhecskék figyelése. Ide tartozik még a kutya tartása a bérházi lakásban is.

Szerintünk ezeknek a tevékenységeknek vidéken van a helye. Városban városi módon kell létezni.

Nem tudunk Önnek segíteni a méhecskék ügyében, de azt elmondhatjuk, hogy városunk fejlődésében, szépítésében az Ön méhecskéinek nincs jelentős szerepe. Fontosságuk itt a városban elhanyagolható, foglalkozni velük időpocsékolás.

Most a legfontosabb az ellenzéki előválasztás.

habakuk000 2021.05.14. 16:24:59

@gazoló: Ez tök jó zene, nem ismertem. Mármint ezt az albumot.
@Neytiri1: Ez is jó, időnként kell Beatles nap is, ismerősön a dalaikból tanult meg angolul, szépen énekelnek.

habakuk000 2021.05.14. 16:58:55

@gazoló: Ha már buzulás: egy kis norvég-forrás elapadás és a lengyelek is elgondolkodnak kissé.
hu.euronews.com/2021/05/14/kihatralnanak-a-melegellenessegbol-a-lengyel-telepulesek?obOrigUrl=true&ucid=NwivTTpM

Érdekes egyébként, hogy az ilyen nagyonkeresztények mennyire ellenségei minden normális, az életet emberségesebbé, élhetőbbé, környezetbarátabbá tevő törekvésnek (most az álszentségükről nem is beszélnék), de pl a kutya a lépcsőházba nem való, teraszra paradicsom nem való, éljünk városias életet - gondolom szemetelni kell erősen, utcasarkon pisilni, dagadni, mint állat, s ordítozni a békameneteken -, szerintem a szexben is vagy mazochisták, esetleg ereszt megmászók, vagy csak gyerekgyártók.
Brrr, rossz belegondolni is. :(

gazoló 2021.05.14. 17:07:17

@habakuk000:

Kányádi szövegeivel,utolérhetetlenül,bájos.

két vagy három énekesnővel készült felvétel is létezik.
jobbnál jobbak.

volt időszak amikor túlságosan triviálisnak hatottak gombafejűék,de egyreinkább szívmelengető és elementáris hallani.
láttad a ne rég készült Yesterday című filmet?

youtu.be/Ry9honCV3qc

gazoló 2021.05.14. 17:22:06

@habakuk000:

ezek a csököttkeresztények minden igaz,emberi dolognak ellenségei,a legaoróbb nagyvonalúság,rugalmasság nélkül.
mintha savanya megrostált,örömtelen életük minden keservét ebbe ölnék.
messziről bűzlik prüdériájuk,beszűkültségük.

A Telex újságírója vagyok 2021.05.14. 17:31:03

BREAKING!

telex.hu/belfold/2021/05/14/karacsony-gergely-felkeres-miniszterelnok-jelolt-parbeszed

Önök szerint a Fidesz propagandagépezete mostantól Dobrev Klára helyett, a legesélyesebb miniszterelnök jelöltet, Karácsony Gergelyt fogja inkább támadni?

A Telex újságírója vagyok 2021.05.14. 17:33:08

@Quercus elkötelezett populista:

Ön szerint nem okozott még elég kárt Magyarországnak a populizmus?

A Telex újságírója vagyok 2021.05.14. 17:46:00

@Neytiri1:

telex.hu/zacc/2021/05/14/romania-arad-fabagoly-varjak-varos

"Az önkormányzat szerint a városba költözött vetési varjak megkeserítik a helyiek életét, mert hangosan kárognak, kukákból csemegéznek és mindent telepiszkítanak."

Ezeknek a varjaknak semmi keresnivalójuk a városban. Pusztítsák a vetést vidéken, az élőhelyükön, ahová valóak.

taga20 2021.05.14. 17:57:14

@A Telex újságírója vagyok: igen.

de bárkit támadnak ezek a rühes kutyák, aki az ellenzéki oldalon felbukkan.

taga20 2021.05.14. 18:07:32

@habakuk000: +1.

apám, te egyre jobban teccesz:)))

A Telex újságírója vagyok 2021.05.14. 18:16:09

@taga20:

"Ha Karácsonyból tehát miniszterelnök lesz, akkor – a dolgok mai állása szerint – koalíciós partnerei nagyobb parlamenti részaránnyal rendelkeznek majd, mint ő maga, illetőleg a pártja. Formailag övé lesz a hatalom, de ténylegesen már kevésbé, hiszen a pártja elég súlytalan lesz a többi (nagyobb) koalíciós párthoz képest. Ebből tehát az következik, hogy az új miniszterelnök nem igazán lesz a maga ura, mert elképzeléseihez csak nagyon kicsiny parlamenti erőt tud majd felmutatni, ellenben ki kell elégítenie a többi (nagyobb és még nagyobb) koalíciós párt igényeit, követeléseit. Karácsony Gergely tehát, mivel nem ő fogja adni a legnagyobb pártot, sőt: jó eséllyel ő vezetheti majd a legkisebb pártot, a koalíció foglya lesz."

- A 2022-es választási győzelem után Karácsony Gergely Ön szerint is a DK és a Jobbik foglya és bábja lesz?

Az idézet forrása:

hang.hu/publicisztika/vendegoldal/2021/05/06/mit-kockaztat-karacsony-gergely/?fbclid=IwAR02eYZIl6MoR5mW3kPZasoefRMDChtyNQQ9BvwXPUyzNKRyQDS-nJS07UM&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202105

taga20 2021.05.14. 18:29:14

@A Telex újságírója vagyok: éberség evtárs, me soros bábja lesz.

szívesen, máskor is:)))

taga20 2021.05.14. 19:30:44

@D.J.CS: mi van erdész, menstruálsz?
bakker, te minden hónapban megjelensz itt, mint a nehéz napok?:))

gazoló 2021.05.14. 19:54:09

@habakuk000:

Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!

A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk…

A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.

Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre! A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.

Olcsó magyarnak híg a leve!

A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük…

Hogyan öltöztessük a magyarokat? Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos… (magyarul: húzzon el innen minden magyar). A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, bazmeg.”

taga20 2021.05.14. 20:01:43

@gazoló:

A HAZÁRÓL.

Lement a nap. De csillagok
Nem jöttenek. Sötét az ég.
Közel s távolban semmi fény nincs,
Csak mécsvilágom s honszerelmem ég.

Szép csillag a honszeretet,
Gyönyörüségesen ragyog.
Szegény hazám, szegény hazám te,
Neked kevés van ilyen csillagod.

Mécsemnek lángja mint lobog!
Mitől lobog? mi lengeti?
Éjfélt ütött. Ti lengtek itten
Mécsem körül, ti népem ősei!

Mintha nap volna mindenik,
Oly tündöklők e szellemek,
Tündöklők, mert hisz a dicsőség
Sugármezébe öltözködtenek.

Ne nézz ősidre, oh magyar,
Ki most sötétségben vagy itt,
Ne nézz ősidre, e napokra...
Szemeid gyöngék... a napfény megvakit,

Hazám dicső nagy ősei,
Ti földetrázó viharok!
Ti egykoron a porba omlott
Európa homlokán tomboltatok.

Oh nagy volt hajdan a magyar,
Nagy volt hatalma, birtoka;
Magyar tenger vizében húnyt el
Éjszak, kelet s dél hullócsillaga.

Csakhogy rég volt, midőn magyar
Fejekre termett a babér;
A képzelet sebes szárnyú sas,
Elfárad még is, mire oda ér.

Oly rég elhervadt a babér
A magyaroknak homlokán,
Hazám, oly rég voltál te nagy, hogy
Nagyságod híre csak mese talán.

Már rég nem sírtam, s íme most
Pillámon egy könny rengedez.
Magyar nép, vajon hajnalodnak
Vagy alkonyodnak harmatcseppje ez?

Magyar dicsőség, mi valál?
Hullócsillag? mely tündökölt,
Aztán lehullott a magasból
És mindörökre elnyelé a föld.

Vagy üstökös vagy, oh magyar
Dicsőség! mely jött s távozék,
Hogy századok multával ujra
Lássák fényét a népek s rettegjék?

(Pest.)

Petőfi Sándor.

taga20 2021.05.14. 20:22:37

@minden libernyák buzi:

szájerdzsozefina pusziltat, ott ahol szeretnéd köcsög!:)))

gazoló 2021.05.14. 20:25:54

@taga20: DDD

civilhetes.net/esterhazy-peter-a-vereseg

ezek basszák fel a legjobban a turbomagyariakat

habakuk000 2021.05.14. 20:31:04

@minden libernyák buzi: Kedves érdeklődésedre köszönettel tájékoztatlak, nem érzem úgy, hogy cigányok legócskábbjának cselédeivel bármiféle beszélgetnivalóm lenne.

Külön gratulálok a hazaárulásos beköszöntőd időzítéséhez, valóban most már leplezetlenül árulja a hazát a hazudós tolvaj gazdád.

Amúgy azt hiszem, ha megpróbálkoznál azzal, hogy legalább tizedannyira kiegyensúlyozott szexuális életed legyen, mint pl nekem, akkor nem kellene egy hozzászólásod 90%-át kielégítetlen vágyaid taglalásával töltened.
Javaslom, próbáld meg. Hidd el, csodajó dolog.

taga20 2021.05.14. 20:36:22

@gazoló: és ezer éve a tükörre haragszanak.

juhit szoktad nézni, te ipolyi alkesz?:)))

www.youtube.com/watch?v=GNW1pL5VcOY

habakuk000 2021.05.14. 20:39:02

@taga20: @gazoló: :) Nem tud olvasni, csak a pornhub betűit ismeri, hiába nevelgetitek.

Érdekes amúgy, hogy a cselédek gondolkodásmódja mennyire szolgai.
Itt ez a Karácsony sztori, megyen már a riogatás, hogy jajjjjja mi lesz, mert döntés előkészítési folyamatokat, koalíciós egyeztetéseket kell létrehozni.
Mennyivel jobb, amikor egy vadbarom egyedül dönt bármiről, amihez se nem ért, se nem hatásköre.

Ezek tényleg menthetetlenek.

Jóccakát, el vagyunk késve a pénteki színházzal.

taga20 2021.05.14. 21:09:23

@gazoló: és mit szósz erdész barátunkhoz? ma nagyot megy:)))

taga20 2021.05.14. 21:45:34

@gazoló: cigánytezsvérem, zenét szoktál?

nesze egy jó. ha voltmá, ako csurdigung:)))

www.youtube.com/watch?v=6L_6y1OIyD8&list=RDX8zMmgLrgTo&index=1

taga20 2021.05.14. 22:49:55

@gazoló: ki? margarita titkos szerelme, aki mindig a cofját húzgálja:)))

zenét szoktál vidéki gyökér? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=X8zMmgLrgTo

Untermensch4 2021.05.15. 00:39:11

@Neytiri1: "Mi várható ezek után?"

A forrásom nem közvetett. Méhész (aki méheket tart, nem wombi... )szerint ha eltakarja vki a fényt a kaptár bejáratánál, azt hajlamosak támadásként kezelni. A dezodorok vmelyik összetevőjétől esetleg agresszív drogos módjára viselkednek.

Az EU-tól nem kell ugye hitel mert viktorék nem akarják hogy eladósodjon az ország...
offforever.blog.hu/2021/05/14/hogyan_gondoljak_hogy_az_orszag_lerablasa_37000_halott_nyomorba_dontott_eladositott_nep_nem_koveteli#more16558456
...de továbbra is van esély arra Paks2 kapcsán amit mondtam neked "optimista" verzióként.

guma 2021.05.15. 05:57:23

@habakuk000:

nevelgetni? ennek a szellemi municiója a hátsójában található lóf@sz, ami még leülni sem engedi, különben nem kovályogna hazátlanul...

taga20 2021.05.15. 06:19:57

@guma: neked is szépet!

gyerekkoromban hányszor hallottam ezt anyáméktól.

ezt meg a nagyanyámtól:)))

www.youtube.com/watch?v=s3Nr-FoA9Ps

Niedermüller 2021.05.16. 13:46:52

@: Az ellenzéki szavazóknak ha nyerünk, az nem jutalom lesz, hanem dupla büntetés. És tudja miért? Mert nem számítanak arra amit tőlünk kapnak.

taga20 2021.05.16. 14:10:50

@Niedermüller: mi van fityesztalpas, érzed az elmúlás fagyos leheletét?

szerintem, fogunk még képeket látni arról, hogy a páncsot felveri a gaz, és a csutigeci koponyáját ellopták a fiumeiből!:)))

Niedermüller 2021.05.16. 23:00:35

@taga20: Tudja nem mehetünk biztosra. Majd Biden aputól tanácsot kérünk. Ígérem magának ha nyerünk, újranyitom a bitkoin bányámat.

venszivar 2021.05.17. 09:11:15

Ma 9-től vizsgáznom kellett volna! Nem vagyok cukorból,DE ilyen felhőszakadásban, ki nem megyek a szabadba!!!:) Amit kellett azt 5-8-ig megcsináltam...

habakuk000 2021.05.18. 15:49:18

@venszivar: :) Valószínűleg összekeverték a krumplit a zsenge fűvel.
Miből vizsgáztál, amit felhőszakadásban kellett volna?

venszivar 2021.05.18. 16:35:55

@habakuk000: Aranykalászos gazda legyek: állattenyésztő szagon.:)

habakuk000 2021.05.18. 17:23:14

@venszivar: Legközelebb a parlamentbe kérd a gyakorlati vizsgát, nem ázik be, birka és mindenféle egyéb faj pedig van ott épp elég.
Nekem is kéne jelentkezni méhész oskolába, mert papír nélkül nem lehet egy családom sem állítólag.
Az állattenyésztőknek most éppen kiválóak a lehetőségei, ha nincs saját földjük saját takarmánnyal, megette a fene az egészet a takarmányárak miatt.
A jegybank is éri már a bajt, nem véletlenül zengték be a kamatemelést, amire 10 forintot esett az euró, meglódult az infláció.

habakuk000 2021.05.18. 21:11:51

Hogy a férgek rágnák szét azokat a nagy gyomraikat ezeknek a mocskoknak!
Teljes lelkemből, őszintén kívánom.

Megvétóztuk - egyedül - az EU izraeli-palesztín háborúval kapcsolatos állásfoglalását.

A mocskos disznó kivisz bennünket a civilizált világból.

S ha véletlenül visszatéved ide egy alávaló szolga, gondoljon ezekre az eseményekre, amikor rosszul esik neki a megvetés.

gazoló 2021.05.18. 22:39:30

@habakuk000:

hatalomrakerülése után sokan nem hitték el,hogy végigviszi a diktatúráját,megmosolyogták azokat akik felhívták erre a figyelmet. amikor azország szétcseszését az eu-ra is fenyegetőnek érezték egyesek, szintén komolytalannak gondolták.
most,hogy rohamléptekkel távolít ez a barom az eu-tól,még mindig nem veszik komolyan.

gazoló 2021.05.18. 22:42:42

@habakuk000:

nem tudom megérem-e ennek a szégyenteljes királyságnak a széthullását,ha igen,nagy ünnep lesz. a felszabadulás napja!

venszivar 2021.05.19. 04:19:31

@gazoló: Ugyan máááár! Csak élsz még egy évet?!!!!:)

romani ite domum 2021.05.19. 12:11:16

@venszivar:

Már itt van a sarkon! Csak néhányat kell aludni és plagizáló köztársasági elnök után lesz magának PhD-t hazudó miniszterelnökünk is.
Magyarország tényleg jól teljesít.

coub.com/view/2s8b1a

gazoló 2021.05.19. 12:33:45

@venszivar: DDD

akkor mégis hűtsem be a pezsgőt?

venszivar 2021.05.19. 15:48:09

@gazoló: Még kissé korai, hiszen még min.szilveszter is lesz előtte! De gyűjtsd rá a pénzt. A 15-20% inflációt kalkuláld bele!:)

habakuk000 2021.05.19. 15:51:50

@gazoló: Nem hiszem, hogy kellene rajta bármit is ünnepelni, mi hagytuk, hogy a fejünkre nőjenek.

A szolgácskák már beindultak, nyomatják a kakit ezerrel, persze föl lennének háborodva, ha orbánjuk oxfordi kirándulását feszegetné bárki is.

Tök baromság egyébként, utánaolvastam, mert kíváncsi voltam tényleg hazudott-e phd ügyben, és ugyanúgy nem, ahogyan orbán sem Oxford ügyben. Egyikük sem domborította ki viszont a befejezés elmaradását, csak akkor, amikor témává váltak a tanulmányok.

Ezt plagizálással párhuzamosítani még szolgáknak is elgondolkodtató lenne, ha gondolkodnának, s nem papagájkodnának.
A párbeszéd honlapjának dezinformációja viszont baromság, nem szabad támadási felületet biztosítani jelentéktelen ügyekben.

gazoló 2021.05.19. 18:08:24

@venszivar:

akkor szivarra gyűjtök,az most olyan trendi))

venszivar 2021.05.19. 19:17:44

@gazoló: Nem tudom,hogy trendi-e,de nekem már ideje lenne abbahagyni.Sokba kerül s van akinek "ízlik"s klasz az illata s van akinek büdös! Soha nem cigiztem,erre a szaharra meg rászoktam. NEM kellett volna!:)

gazoló 2021.05.19. 19:27:39

@venszivar:

jól tetted,nekem a pipa és ez is sokkal jobban bejönne(ha már szívni kellene vmit) mint az elektromos epresmentás kevert mixek.

ehelyett szívhatok rendesen a munkahelyemen és szénné vagyok szivatva saját hazámban is(

venszivar 2021.05.19. 20:12:30

@gazoló: Tényleg. Volt 1-1 1/2 év"laza" pipázási időszakom is. Volt a fateromtól egy hófehér török fejű, aminek valamilyen áttetsző kőből volt a két szeme s az piroslott a parázs miatt. Kiégett s akkor azt abba hagytam. Kelleni nem kell semmit "szívni"! NE HAGYD MAGAD! Mi a munkád?

gazoló 2021.05.19. 21:59:43

@venszivar:

egyszerű csavar a gépezetben barátom))

jó éjszakát

youtu.be/pxNZe1VYDsc

ÁttekintésDalszövegekLejátszásMások ezekre kerestek még
Kertész leszek, fát nevelek
Kelő nappal én is kelek. Lá...
Nem törődöm semmi mással,
Csak a beoltott virággal. Lá...
Minden beoltott virágom
Kedvesem lesz virág áron.
Ha csalán lesz, azt se bánom,
Igaz lesz majd a virágom.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Tejet iszok és pipázok
Jó híremre jól vigyázok.
Nem ér engem veszedelem,
Magamat is elültetem.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.

venszivar 2021.05.19. 22:49:30

@gazoló: "egyszerű csavar a gépezetben".

Azért az nem mindegy,hogy egy "gépezetben",mint pl. egy rollerben v. mopedben v. autóban v. a TGVben, netán egy űrhajóban...

Vagy netán egy szellemi "csavar v. a gépezettben"? Ha az utóbbi,akkor miféle szakon? Netán északon?!?:):D

Neked is jó éjt!:)

romani ite domum 2021.05.20. 11:10:15

" Karácsony Gergely a mindent elkezdő, de soha be nem fejező ember. Legyen ez jogosítvány, doktori cím, nyelvvizsga, polgármesterség. Lehetne akár ez is a beceneve: Majdnem.
Egy kis adalék mindehhez, hogy az összes próbálkozásánál megkapta a maximális bizalmat, a segítséget és hozzá türelmet. Sehol sem haragudtak rá, hogy nem élt ezzel és csalódást okozott.
Most sem fogja befejezni. Az igazi miniszterelnök, aki befejezi a NER lebontást nem Karácsony lesz. Utódja örülhet, hogy ahogy eddig, úgy most sem lesz Gergőnek annyi ideje, hogy valamit helyrehozhatatlanul elrontson."

Neytiri1 2021.05.20. 19:36:04

@romani ite domum: orbán ma is kap bizalmat. Pedig az utóbbi időben erősen rákapcsolt a mitkinekhogyanlehetátadni módra.

guma 2021.05.20. 19:59:31

sziasztok!

jó látni, hogy éltek :))))

@venszivar:

te meg egy kis felhőszakadástól ne ijedj meg, mert akkor milyen aranykalászos leszel... :D

venszivar 2021.05.20. 22:06:15

@guma: szarany kalászos...:)
süti beállítások módosítása