He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

október 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

133 ember ígéretek, szavak bűvöletében odadobta az országot 1 ember "tulajdonába"?

2021.04.30. 04:25 guma

Ha ez nem privatizáció, és főleg nem hazaárulás

Akkor még fussunk egy rövid, ebéd utáni tisztázó kört a NER romboló fennállásának egyik legsötétebb, ha nem a legsötétebb tegnapi napja körül, ha már a legbátrabb fideszesek és cinkosaik történelmi léptékű hősies cselekedetével (de legalább amit ellopunk, az nem lesz az idegeneké, ugye), vagyis az ország történetében példátlan mértékű állami vagyonvesztés hírével a világsajtó is tele van.

Egyetlen dolgot szeretnék megérteni, miután Stumpf István, az egyetemi modellváltásért felelős kormánybiztos (aki ebbéli tisztségével párhuzamosan a Tokaj-Hegyalja Egyetemen lehet a kuratórium elnök, mert ki nem szarja le már a látszatokat) a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában magyarázta a kormányzati bizonyítványt azzal kapcsolatban, hogy az egyetemek, modellváltás címszó alatt fideszes káderek kezére játszása miért nem privatizáció, és miért nincs semmi látnivaló abban, hogy ezermilliárdos közvagyon vesztette el az ő jellegét a pillanat töredéke alatt.

A Hazafias Népfront utolsó alelnöke és MSZMP-tag, egyben az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere sok egyéb mellett az alábbiakat állította, hogy érezzük magunkat megtisztelve, és nézzünk szembe azzal, hogy rosszul látjuk ezt az ezermilliárdos üzletet:

  • Nem lepte meg a döntés ellenzéki fogadtatása. Szerinte a baloldal azt gondolja, hogy ha rá tudja bizonyítani a kormányra, hogy privatizáció történik, akkor az számukra előnyt jelent majd a választásokkor.
  • Valójában nem privatizáció történik, csupán az állami fenntartó helyébe egy olyan közcélú vagyonkezelői alapítvány lép, amely ezt a vagyont csak felsőoktatási célokra fordíthatja. Mindezt a hallgatók itt tartása, valamint a minőségi tudás átadásának érdekében. Ez nemzetstratégiai kérdés.
  • Nem találkozott olyannal, hogy a diákok attól tartanának, csökkenni fog a beleszólási joguk. Sőt, már olyan folyamatok is megindultak, hogy még több diákszervezet szólhasson bele az egyetem sorsába. (Valahol a távolban felzokogott a Vidnyánszky által szétvert egykori Színház- és Filmművészeti Egyetem – szerk.)
  • „Örülök, mert az eddig lefojtott energiák felszabadulhatnak, a status qou-orientáltságot felválthatja egy jövő-orientáltság”.
  • Azért lesz jobb az egyetemeknek, ha fideszes miniszterek, államtitkárok és kormánybiztosok irányítják az egyetemeket, mert így „az arctalan bürokrácia” helyett lesz olyan 10 ember az egyetemeken, akik kifejezetten csak az adott intézmény működéséért felelősek, és akiket az ellenőrző hatóságok számon kérhetnek majd.
  • Nem szűnik meg teljesen az állam szerepe. Van olyan egyetem, ahol 60-70 százalékban továbbra is az állam tudja szabályozni, hogy kiket szeretne finanszírozni, hogy a kutatásnak mennyi pénzt ad, az infrastruktúrát hogyan fejleszti.
  • Nem igaz, hogy a továbbiakban nem lesznek közbeszerzések. Az állami és az uniós pénzek esetében lesz továbbra is közbeszerzés, csak a központosított közbeszerzéshez nem kell majd csatlakozni, ami ellen egyébként az egyetemek is ágálnak.
  • A beadványról, miszerint alkotmányellenes lenne az egyetemek modellváltása volt alkotmánybíróként az Alkotmánybíróság döntése előtt nem kívánt véleményt mondani. (via atv.hu)

A szavakkal való bűvészkedésen túlmenően, ha jól értjük, ez egy újabb minden irányból sikertörténet, a nemzet stratégiai érdekét követő hazafias cselekedet. Ha jól értjük, a kormánybiztossá lefokozott alkotmánybíró (az emberarcú fideszesek egyike) örül, és nem is lehetne boldogabb.

Akkor már csak azt kellene elmagyaráznia vagy neki vagy valaki másnak, hogy az egész járványkezelést Facebook-showműsorok révén menedzselő miniszterelnök, illetve a közösségi oldalakat úgy általában is a hivatalos pártállami kommunikáció eszközévé emelő fideszes udvartartás (Gulyás Gergelytől Szijjártóig, Novák Katalintól a félistenig) miért nem ünnepli ezt a történelmi eseményt sehol a közösségi médiában?

Miért nincs erről egy hang se a Fidesz és a kormány Facebook-oldalain?

Hol vannak a KESMA bugyraiban a lelkendező publicisztikák arról, hogy tegnap történelmet írt az Orbán-kormány?

Miért van az, hogy a hirado.hu (értsd: közmédia internetes oldala) egyetlen, ezzel a témával foglalkozó irománya Varga Judit néhány soros, a hozzászólásokból ítélve nem kimondottan népszerű, ezzel a témával foglalkozó bejegyzésére hivatkozik, miközben sehol nincs hosszasan szájbarágva, hogy micsoda nagy lehetőség ez nem csak a magyar felsőoktatás, de az egész ország életében?

Ha az eddig lefojtott energiák felszabadulnak azáltal, hogy a magyar felsőoktatást rengeteg közpénzzel együtt fideszes alapítványoknak szervezik ki, akkor mi a fenének vártak mostanig? Ha ez nem privatizáció, és pláne nem hazaárulás, akkor Orbán Viktor utolsó Facebook-posztja miért az oltásellenes baloldallal vívott két nappal ezelőtti parlamenti csörtéről szól, és miért nem hencegett el már régen azzal, hogy micsoda győzelmet aratott a haza ellenségeit felett?

Nincs több kérdésem. Válaszok helyett itt a válasz: mert azzal eldicsekedett, hogy egy rakás uniós forrásról lemondott a mi örömünkre? Naugye. Stumpf István pedig úgy égeti szénné magát, ahogy tudja.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ha-ez-nem-privatizacio-es-foleg-nem-hazaarulas/

Eladott minket, a jövőnket, mindenünket. A fedezetet meg átíratta a nevére

Úgy látszik, ez egy ilyen hét. Azt hiszem, megint nem kicsit, hanem nagyon el fogom ragadtatni magam, mivel a gondolatok úgy repkednek a fejemben, mint a falevelek az őszi szélben – hogy egy szerény írói hasonlatot is belecsempésszek e nem túl jó kedélyű irományomba. 

Hétfő este, amikor a másnap délelőtti cikkemet írtam, már párhuzamosan húzta fel az agyamat az ATV stúdiójában éppen összevissza beszélő, közbeugató, gúnyolódó, lekezelő Deutsch Tamás, aki éppen azt bírta rezzenéstelen arccal előadni, hogy Gyurcsány uralkodásának utolsó 7 évében még így is többen haltak meg, mint Orbán első 7 évében. Mert ő kiszámolta, értjük? Ha nem értjük és nem hisszük, akkor ITT van a bizonyíték, hogy ez tényleg így elhangzott, nézze meg mindenki, érdemes.

A józan ész elment ebből az országból, és lekapcsolta maga után a lámpát, az kurvaélet. Tehát Gyurcsány alatt 27 ezer emberrel több halt meg még így is, hogy most világjárvány van. Nincs miről beszélni, de tényleg. Az ezeket nem érdekli, hogy ilyen meg olyan körülmények vastagon közrejátszanak ebben, és nem lehet így nézni, ezt Horn Gábor türelmesen és tényszerűen el is mondja, de kit érdekel. Deutsch így nézi, pont. Bazdmeg, odaül az asztalhoz, nem hagy szóhoz jutni senkit, és különben is Judapest. Ez a vállalhatatlan alak, akit pont ebben a műsorban elhangzott nácizó, gestapozó kijelentése miatt lett megreptetve a Néppártból, ez oktat másokat. Ez judapestezik, miután ő nácizza és gestapózza az akkor még a Fideszt is magába foglalkó néppárti frakció vezetőjét. Majd amikor Mesterházy Attila teljes higgadtsággal a szemébe mondta, hogy 11 év alatt egy szélsőjobboldali nacionalista párttá züllesztette magát a Fidesz, akkor kikerekedtek a szemei Tamásunknak. Fájt az igazság. Fájjon is, ennyit tudtok, ennyik vagytok. Hazaáruló, a hazájukat meglopó senkiházik!

És akkor jöjjön a tegnapi nap szenzációja, mégpedig a haza ingó és ingatlan vagyonának legalizált ellopásáról szóló törvény 133 bátor által megszavazott egyfelvonásosa, a Fidesz ellenzékinek csúfolt csatlósainak támogatásával. Nem írom le részletesen, hiszen annyian leírták már, csak a lényegre koncentrálok: 2021. április 27-én a nemzet vagyonának egy részét legalább 133 igen szavazattal a magukévá tették. Pontosabban magáévá tette Holy Viktor. Szabó Tímea facebookos közvetítéséből tudtam meg, hogy nem volt meg a kétharmad, ezért szavazás előtt szünetet rendelt el a Fidesz, amíg a késők is megérkeznek. Nehogy már ne mehessen át a közvagyon kilopása a haveroknak felállított magánalapítványokba!

Megvárták a bátrakat, nehogy ne legyen meg a többség, még Rogán is ott lapított, becsempészték a főmanipulátort, Kövér valami szerelmi sztorit olvasott a Magyaridőknemzetben, de maradt izgalom még így is:

Most megint szünet van, mert az egyik fideszesnek nem működik a gombja. Annyira megrémült ettől, hogy még a maszkját is levette. Latorczai levezető elnök szólt rá, hogy tegye vissza.

De azért a végére csak sikerült. Micsoda megkönnyebbülés és győzelem ez! Halleluja! Csak azt nem tudom, hol a picsában vannak az árpádsávos, Trianont sirató, Horthy kormányzó urat dicsőítő nemzetvédő patriótáink. Igaz, nem az ország határait tolták innen oda, nem területeket csatoltak innen oda, mindössze a közvagyont nyúlták le. Kerítésen belül. Halló, Rákay és társai! Most lopják a nemzet vagyonát, a tieteket is, nem kéne MTVA-székházhoz vonulni? Vagy szólni a CÖF-nek, hogy ne húzza az időt? Nem a határon túlra viszik, hanem határon belül seftelnek vele, báj-báj, Csillebérc!

Mi a büdös bánatnak kell itt történnie ahhoz, hogy ezeket megállítsa valaki? Hol van az ingerküszöb, hol van az a pont, ahol már mindenkinek fáj? Aki Mmagyar, annak csak Trianon fáj, az ország kibelezése, kifosztása nem? Addig hisztiztek egyesek, hogy a külföldi karvalytőke így, meg a globalista elit úgy, amíg kibújt a tojásból a nemzethy turulfióka, és hamar megtanult repülni. De nem csak repülni, hanem lopni is. A sunnyogó Holy Viktor, aki pénteken még azt delirálta a rádiójában, hogy ő nem tárgyalni megy Brüsszelbe a helyreállítási alap pénzeiről. Tényleg nem, már akkor messziről bűzlött a sztorija. Ma már azt is tudjuk, hogy a helyreállítási alap vissza nem térítendő részét kéreti átutaltatni, a többire nem tart igényt, mert nem akarja hosszú távon eladósítani az országot. Itt azt hittem sírva fakadok, és visszavonok minden alaptalan vádat, amivel én ezt a szent embert eddig illettem, hiszen most kiderült, milyen előrelátó és gondoskodó emberi lény ez valójában. Egy angyal.

De persze, hogy nem erről van szó. Arról van szó, hogy kínai és orosz gigahitelekből már annyira túlvállalta magát, hogy talán még ő is rácsodálkozott ezeknek a hiteleknek a csillagászati mértékére, ezért ezt a piaci árnál olcsóbb, kedvezőbb uniós hitelt inkább már nem kéri. Lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de ki kell mondani: brutális mennyiségű közvagyont loptak el tegnap, megfejelve a gigaméretű, az országot évszázadokra eladósító egyéb hitelek felvételével. Ez az igazság. Eladott minket, a jövőnket, mindenünket. A fedezetet meg átíratta a nevére. Mi lettünk már nem is a haszonállatok, hanem a vágóállatok. Felterelt a vágóhídra és szépen élő állatként értékesített minket. Szimbolikusan, plasztikusan fogalmazva: egy marhavagonban van az ország, ezek meg kint röhögnek rajtunk.

Szép és hazafias teljesítmény volt ez tőled, Viktor. Köszönjük. Majd megmagyarázzátok, ahogy szoktátok, a két és félmillió hívetek meg maga alá pisil örömében, hogy micsoda hatalmas formátumú vezetőnk van nekünk, hogy a Szűzanya csókolgassa a lába nyomát. Mert nem engedett a gaz Uniónak, szuverén és független állam maradtunk, az identitásunk a keresztény kultúránkkal együtt megmaradt. Ez volt a küldetés, és Holy Viktor teljesítette. Nem tudom, mit lehet még ellopni ebből az országból, de szerintem már semmit. Nem maradt itt már semmi, az évezred lopása tegnap a szemünk előtt ment végbe. Öltönyös, jól fizetett politikusok részvételével, segedelmével. 

https://kolozsvaros.com/2021/04/28/eladott-minket-a-jovonket-mindenunket-a-fedezetet-meg-atiratta-a-nevere/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5716516700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása