He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Durva beismerést tett Kína a vakcinájukról - tehát nem lehet beoltottnak tekinteni akik ezt kapták!?

2021.04.11. 20:15 guma

Figyelmeztetést kaptak a kínai vakcinával oltottak: "védekezzen úgy, mintha nem lenne beoltva"

Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő szerint aki kínai vakcinát kapott, a második után is védekezzen úgy, mintha nem lenne beoltva. Facebookon megjelent bejegyzése szerint amíg a helyzet nem tisztázódik, a Sinopharmmal oltottakat nem lehet a beoltottak közé számítani. De továbbra is azt javasolja, hogy bármelyik itthon felkínált vakcinát el lehet fogadni.

A kínai Népegészségügyi Központ vezetője, Gao Fu azt nyilatkozta, hogy a kínai vakcinák tekintetében "nincs túl magas védettségi arány"- ami azt jelenti, hogy a beoltottak között nem lesz nagyon magas arányú azon személyek száma, akik védettek lesznek a fertőzéssel szemben, azaz nem kapják el vírust. (Hogy ez pontosan mit jelent a megbetegedések súlyosságát tekintve, arra sajnos nincs adat. Éppen ez a probléma ezzel az oltóanyaggal kapcsolatban, hogy ezeket a információkat a fázis III-as vizsgálatuk hiányában nem ismerhetjük.) - olvasható Kunetz posztjában.

Ezzel Gao Fu elismerte, hogy a kínai oltóanyagok hatékonyságával lehetnek problémák. Kínában öt vakcinát, köztük a hazánkban is alkalmazott Sinopharm által gyártott BBiBP-CorV vakcinát hagyták jóvá a COVID elleni védekezésben.

Gao Fu azt is nyilatkozta, hogy most gondolkodnak azon a lehetőségen is, hogy esetleg a megfelelő immunológiai védelem elérése céljából kiegészítsék-e a kínai oltást más gyártók által gyártott vakcinákkal. A cikk szerint Peking eddig nem engedélyezett egyetlen külföldi vakcinát sem Kínában.

A szakember szerint nagyon fontos azt megérteni, hogy annak ellenére, hogy a kínai vakcina hatékonysága a bejelentés szerint nem olyan erős, mint az egyéb nyugati vakcinák hatékonysága, mégis hasznos lehet. Egyrészt erre valószínűleg majd más vakcinákkal "rá lehet oltani", vagy hatékonyságát egy harmadik oltással lehet fokozni.

Tehát egyrészt mindenki vegye fel bátran ezt az oltóanyagot is, de amíg nem tisztázódik a helyzet, addig még a második oltóanyag utáni két hét múlva se tekintse magát beoltottnak, továbbra is úgy védekezzen, mintha nem kapott volna oltást. Ezzel szinte biztosan megfelelő védelmet tud biztosítani a saját maga számára.

Másik nagyon fontos tanulság az esetből, hogy az mindig rossz választás, amikor a politika próbál meg tudományosat játszani úgy, hogy átlép a szakértőkön, ennek sem most, sem máskor nem szabadna előfordulnia, hiszen a végén így járunk, ha a külügyminiszter kezében van a szakmai döntés.

Harmadik fontos tanulság, hogy közel sincsen annyi beoltott ember itthon, amiről az állami média tudósít, hiszen a legjobb esetben is a kínai vakcinával oltottakat -amíg a helyzet nem tisztázódik -nem lehet ideszámítani.

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/vakcina-koronavirus-covid-19-oltas-kinai-sinopharm.726892.html

126 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8216498024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.04.12. 06:28:36

Aki nem tud számolni, abból sosem lett még minisztrelnök. Orbán "jobban teljesít" a számolásban. Is. A fideszről nerről nem is szólva.

habakuk000 2021.04.12. 14:02:50

Holnap én is kapok oltást, Astra-Zenecát. Tavaly ősz óta a magam egyszerű módján olvasva a híreket gondoltam úgy, április közepén kaphatok először oltást.
Baromira fölösleges volt az orbán-hiszti, gyakorlatilag szinte minden úgy történik a nyugati vakcinákkal, ahogyan szerződtek, kivéve pont az Astra.

Két hetet tévedtem pozitív irányba, ami nyilván az Astrával szembeni ellenérzések miatt történhetett.

Ezzel a kínai történettel sok baj van, de akik mondjuk olvasnak híreket és kínait kaptak, azért komoly cserbenhagyásnak érezhetik az egészet: kaptak is oltást és védve sincsenek, maradnak bizonytalanságban.
Nem olyan nagyon jó.

gazoló 2021.04.12. 18:49:47

@habakuk000:

szasz Haba,örülök,hogy most már megmaradsz.

a rossz visszhangok ellenére vszínűleg jól jársz azzal az astrazenekarral)

az x millióból volt néhány tíz példa a vérrögösödésre. a többi vakcina 'apróbetűjét még nem ismerjük.
kivétel a kínai amit igazából majdnem mindegy,hogy megkap-e valaki vagy nem(

amikor még korai időszakban a brazilok felfüggesztették egy időre,már lehetett sejteni,hogy gázos,de a pöcsköszörű kakadunak. és haverjainak muszáj volt fürkésznie pár miliót(
szegény nyuggerek akik bevállalták és megkapták most retteghetnek(

gazoló 2021.04.12. 18:56:37

@habakuk000:

jav.milliót
..........
jut eszembe,a nemrég nézett remek Danny Boyle film a Milliók.
Nem tudod a záródala tölthető-e valahonnan?

Neytiri1 2021.04.12. 19:20:32

@gazoló: 2021. január 15. Vajon miért?
www.portfolio.hu/gazdasag/20210115/lemondott-az-egyik-kinai-vakcinagyarto-ket-vezetoje-465474

2021. április 1.
www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/sinopharm-vakcina-hatasossag-harmadik-dozis-szerbia-orvos-nyugdijas-vizsgalat.726279.html
"A kínai gyártmányú Sinopharm-vakcina esetében Szerbiában egyre jobban kirajzolódik, hogy sokaknál egyáltalán nem indítja be az antitest-termelést..."

Neytiri1 2021.04.12. 19:37:27

""Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor megkapta a Sinopharm koronavírus elleni vakcinát."

OMG, mekkora lúzer :D

A legdrágább vakcináról beszélünk, egyébként...
www.portfolio.hu/uzlet/20210214/mennyibe-kerulnek-a-koronavirus-vakcinak-es-miert-tizszer-olyan-draga-a-kinai-mint-az-astrazeneca-vakcina-469746

gazoló 2021.04.12. 20:13:54

@Neytiri1:

kösz,kedves dal és te is az vagy,hogy küldted)

gazoló 2021.04.12. 20:23:10

@Neytiri1:

"lemondott az egyik kínai vakcinagyártó két vezetője"

mit ér az a politikus aki ennyi baljós előjel ellenére erőlteti ezt a lötyit!

nyilván azóta megfelelő helyen lévő átnevelőtáborba kerültek szegény kutatóprof. urak(

habakuk000 2021.04.12. 20:25:49

@gazoló: Sajnos nem láttam, nem is ismerem. Tegnap este román filmet néztem, vígjáték volt, egészen jól szórakoztam. Azt hiszem, ez most román hét lesz, a dél-koreaiokon túl vagyok.

Ha tartjuk a formánkat, be fogjuk fogni a cseheket is most már kevesebb, mint két héten belül, s végre valamiben világelsők leszünk.
Nem hiszem, hogy ne lehessen felelősségre vonni ezeket a büdösöket. ( Büdös borzot aztán meg disznót akartam írni, de nem sérthetem meg ennyire ezeket az állatokat, patkányozni szintén ezen megfontolásból nem szoktam, ritka okos állatok.)

Igaza van az osztrákoknak a végbélben lakókkal, ha nem lennének ennyire úriemberek, az egész ner-szolgahadra is írhatták volna.

guma 2021.04.12. 20:33:52

@habakuk000:

csütörtökön én is ezt kaptam, mert a hónapokig elhúzodó műtét időpont egyeztetések miatt nem mertek beoltani, majd a műtét után 30 nappal kaphattam csak meg a vakcinát - akkor meg csak az astra marad készleten...

semmi gondom nem volt vele. nem fájt, csak kicsit gyengébb lett a bal kezem.

gazoló 2021.04.13. 00:36:16

@habakuk000:

szíjjas járt Egonnál ez ügyben.
nem néztem,mert nincs hozzá gyomrom,de állítólag kritikán aluli volt mindkettő.
a fészen a felpaprikázott kommenteket olvastam,ahol sokan szintén a felelősség kérdését kérik számon balta(lárva)arctól.

mekkora pofával rohangált kínába,most pedig egyszeribe nem felelős sem az árért sem azért,hogy egy ócska mixet sóztak a népre.
ez nem egyszerű korrupciós kérdés,ez felveti a gondatlan veszélyeztetés,hatalommal való visszaélés,ártatlan emberek megtévesztésének kérdését!

ütném amíg mozog

gazoló 2021.04.13. 00:48:50

@guma: @habakuk000:

oltott gyíkoknak szeretettel!

kepkuldes.com/images/f3baeb151be297858092858bc3cd5faa.jpg
.......
gyíkról jut eszembe:
vmelyik nap ,amikor az a nagy reggeli fagy volt,matattam a komposzt körül és a kezem egy tátott szájú,nagy,megmerevedett,zöld gyíkba akadt.
azt hittem nem él,hibernálódott..egy két óra múlva amikor kisütött a nap már vígan szaladozott körbe,körbe.
szólnom kellett a cicának,nehogy bekapja a farkát,mert volt rá példa)))

ennyit a kis éji erotikáról))

nem vagyok egy Eszter aki háromkötetes lányregényt kerekítene ebből))

na,jó éjt nektek

habakuk000 2021.04.13. 13:05:53

@gazoló: Hétvégén én is majdnem ráléptem egy szép zöldre, szerencsére fürge volt. Sok gyíkunk szokott lenni.
Rézsikló is lakik nálunk.

gazoló 2021.04.13. 14:24:49

@habakuk000:

hogy is mondja a magyar a gólra:

"ott van ba@dmeg"

telex.hu/koronavirus/2021/04/13/harommillio-beoltott-oltas-orban-viktor

........
román vígjáték linkje?

mert minden jó,ami román,csak az ideszavazók nem :-)

habakuk000 2021.04.13. 16:17:26

@gazoló: Azok is ütik egymást rendesen, sikerült az uszítás ott is, románozzák is egymást. Persze az átlag székely még orbán-fan.
Netflixen nézdegélek, beütöd, hogy cseh, román, svéd, finn, vagy pl méltatlanul alulértékelt filmek, és kidob egy nagy csomót, nem csupán a slágereket, sok nézhető van köztük.
Általában országheteket szervezek, pl cseh, koreai, most román, utána majd svédek jönnek, aztán a lengyelek.
Persze ehhez az is kell, hogy Pamukot olvassak, őrá eléggé kell figyelni, hogy elfáradjak, s inkább lessem a képernyőt. :)

habakuk000 2021.04.13. 16:26:39

eszti: ez most akkor szép hagyománya a keresztény hitnek vagy valami furaság?

www.youtube.com/watch?v=61WnnBjK6YEhttps://www.youtube.com/watch?v=61WnnBjK6YE

eszti..... 2021.04.13. 16:45:01

@habakuk000:

Ennek mi köze a kereszténységhez? Egyáltalán a józan észhez?
Te a húsvét vasárnapi ételszentelésre váró csíkiakat gúnyoltad ki. Arra mondtam, hogy több tiszteletet érdemelnének, akik tartják a hagyományokat.

habakuk000 2021.04.13. 17:05:37

@eszti.....: Nem gúnyoltam ki őket. Arról írtam, micsoda fanatizmus kell ahhoz, írhattam volna hitet is, semmit nem változtatna a dolgok állásán.

"A videónak mi köze a kereszténységhez? És a józan észhez?" Sajnálom, de pontosan ugyanannyi köze van, mint a székelyek ételszenteléséhez.
Az egyetlen különbség a fejedben létezik, az ételszentelést elfogadod, mert olyat láttál már, illetve pozitív élményeket hoz elő benned, a sivító nő pedig nem.
Ezt a nőt sem gúnyolom ki. Természetesen van véleményem, a hívekről is, ami biztosan nem fog egyezni egy hívő véleményével, mert nem érthetem meg őket.
Pontosan úgy, ahogyan egy nőről is lehet véleményem, de nagy valószínűséggel az is sántítani fog, mert hogyan is érthetem meg a faék-egyszerűségű férfiagyammal egy tekervényes női agy rejtelmeit.

Viszont: orbán híveinek derékhada ezen hívekből tevődik össze, s belegondolva elég egyértelműnek tűnik, ha orbán fehér ruhás szüzeket erőszakol meg, majd fogyaszt el fokhagymás szalonnazsíron sütögetve, ezeket az sem fogja érdekelni, ugyanúgy fognak imádkozni érte és nyomni az x-et a neve mellé.

gazoló 2021.04.13. 17:57:44

@habakuk000: @eszti.....:

mielőtt összevesznétek drága feleim: "min-den-ki-nek i-ga-za van"

de tudom,mostanában már nem harapnátok annyira egymásba,mint régi gyík időszakban.
sztem mindannyian szelídültünk kicsit. vagy nem? :-)

gazoló 2021.04.13. 18:12:40

@habakuk000:

diszkrét bája van ahogy Eszterrel 'vívtok :-))

habakuk000 2021.04.13. 18:20:18

@gazoló: Vele lehet vívni, komoly pozitívum ez. :)
Beleáll, nem is adja fel az istennek sem, ha kell csúsztat, ha kell küzd utolsó csepp érvéig. :)

Szeretek vitatkozni vele, téma is mindig adódik, mert másfélék vagyunk, az nem egyértelmű, hogy ez fordítva is így van. :)

habakuk000 2021.04.13. 18:43:36

@gazoló: Még a seprűfejű ember sem akkor vadmarha, mint a magyar miniszterelnöki székben büdösítő.

hvg.hu/vilag/20210413_Boris_Johnson_oltas_lezaras_koronavirus

taga20 2021.04.13. 18:50:44

@eszti.....: @habakuk000:

csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!:)))

coub.com/view/5mnxn

gazoló 2021.04.14. 01:50:59

@habakuk000: :-(

az ország mindenképp elveszett.
ha a történtek ellenére még valaki hisz neki(nagyon sokan),elvtelenül támogatja a zsákmány reményében,nem emel szót az ellen ami tizenéve itt történik,az tovább fogja mérgezni köz és mindennapi életet. ráadásul olyan aljas,gonosz,összekacsintós rendszer van kiépülve ami sosem tisztul meg,legfeljebb vmi elemi katarzistól ami felér egy atomtámadás erejével.

gazoló 2021.04.14. 02:01:05

@taga20: :-)

de gonosz vagy küszöbmajom tezsvérem,drága nemzettestvérünkkel. régebben ilyennek képzeltem el az erdélyieket,mint Eszter.
keservesen csalódtam ahogy közelebbről megismertem jó néhányat. a nemzet,magyar szó legtöbbjének csak egy hamis kitűző.
nagy százalékban anyagias,szarrágó,beképzelt törtetők képe rajzolódott ki számomra.

Eszter nagyon nem ilyen)
....
u.i. (nyaligátor))

Neytiri1 2021.04.14. 06:43:37

@gazoló: én végtelenül szenzitívnek is (hittem őket).
Aztán arra jöttem rá (jó, nem ismerek minden erdélyit), hogy semmivel sem érzékenyebbek, erősebb szeretettel rendelkezők, mint bárki más. Nem igazán érdekli őket más sem magukon kívül, viszont egészen szenvtelenül képesek élni a magyar tömegben, mintha ez járna nekik, viszont azonnal verik a mellüket, mekkora magyarok és mennyire megtépázta őket az élet, ha valaki ki meri ejeteni a száján, hogy ő nem itt élte le az életét -no, ezt kicsit máshogy, persze-, akkor kb. annyira vehemensen kikérik maguknak ezt, mint barnabőrű "testvéreink".
És baromira törtetők, mindenkin átgázolók.
Nagy-nagy tisztelet a kivételnek!

Neytiri1 2021.04.14. 07:11:15

"Tiborcz ingatlanos cégcsoportja évente milliárdos hasznot termel, és a Forbes magazin tavalyi becslése szerint ezzel a 60. legértékesebb magyar tulajdonú vállalkozás. A jogi besorolás szerint még ezzel a teljesítménnyel is középvállalkozásnak minősül a cégcsoport, amelynek egyik tagja, a BDPST Zrt. vett fel 3 milliárd forintos kedvezményes hitelt az MNB programjának segítségével. Ezzel váltotta ki egy budapesti ingatlanfejlesztéshez korábban felvett, kedvezőtlenebb kamatozású hitelét.

A Direkt36 kutatása szerint Tiborczhoz köthető más vállalkozók is részt vettek a Növekedési Hitelprogram (NHP) Hajrá nevet viselő jegybanki programban. Így jutott 1,72 milliárdos kölcsönhöz annak a Sájer Gábornak a vállalkozása, aki korábban Tiborcz közvilágítási pályázatokon taroló cégét, az Eliost vezette. Kedvezményes feltételekkel kapott közel egymilliárdos nagyságú hitelt egy ismert pécsi szálloda felújítására Czéh-Tóth Márk, aki Tiborcz egyik közeli ismerősének az üzlettársa."

444.hu/2021/04/14/tiborcz-istvannak-es-ismeroseinek-is-jutott-a-raszoruloknak-meghirdetett-olcso-allami-covid-hitelbol?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=tiborcz-istvannak-es-ismeroseinek-is-jutott-a-raszoruloknak-meghirdetett-olcso-allami-covid-hitelbol

Erre mit lehet mondani...?

habakuk000 2021.04.14. 08:22:41

@gazoló: Nagyon nagy kedvenc Tamási Áron és Koós Károly, a székelyek képét ők formálták a fejemben.
Aztán elkezdtem velük dolgozni, kijárni, rengeteget beszélgetni és rájöttem, hogy a maiak mások.

Nem egyszerű nekik megtartani az identitásukat, ehhez nagyon kellett a vallás is, ugye ők katolikusok, a románok ortodoxok, a Csau-rendszerben nem volt más útjuk, a templomok és a hagyományaik kellettek ahhoz, hogy megmaradjanak.
Ebből az aspektusból nézve tiszteletreméltó a hagyományőrzésük, csak ezt Eszter nem tette hozzá. :)

Most viszont húsz év alatt sikerül teljesen lerombolni az összetartó szigetet, és felgyorsítani a székelység széttöredezését.
A semlyén-féle nemzeti politika csinál akkora kárt, mint Csau dupla annyi idő alatt. Nem rövid távon, - mielőtt Eszter nekem esik, hogy a Felvidéken is sok támogatást kapnak - hanem közép- és hosszú távon, ugyanis szétzülleszti a közösségeket.
Magyarországnak legalább olyan intenzitással és forrással kellett volna beleállni az autonómia kérdésébe, mint a migráncsokba, ha a büdös hazudós valóban komolyan gondolta volna a valódi nemzeti lózungokat. Természetesen ilyesmi sem érdekli őt.

habakuk000 2021.04.14. 08:39:11

@Neytiri1: Már egymást is románozzák lelkesen, az rmdsz-fidesz paktum a nerhez hasonló folyamatokat indított el kinn is.
Egy esetleges váltásnál rengeteg bedőlt hitel lesz. Istenigazából meg szoktunk ott állni, hogy ezek lopnak, s nem gondoljuk tovább, hogy ez micsoda károkat okoz a magyar gazdaság versenyképességében.
Mert az sajnos majdnem 100 százalékig igaz, hogy a magyar "tőkések" társaságai állami csecs nélkül versenyképtelenek és bukásra ítéltetnek.
Szabad verseny nélkül csak lemaradás van, ebben a gazdaságban viszont nagyon súlyosan korlátozva van a szabad verseny, ennek kapcsán aztán a hatékonyság csökken, nem hogy nőne.

gazoló 2021.04.14. 12:07:44

@habakuk000:

Reményik,Áprily,Kányádi,Sütő András és a többiek(hosszú a sor)szerintem nem így képzelték a rendet. de minden szavaddal egyetértek.

gazoló 2021.04.14. 12:13:29

@Neytiri1: DDD

nagyon örülök,hogy megerősítesz,nem kell magamat ezek miatt xenfóbnak éreznem,hogy sajna ugyanilyen tapasztalataim vannak,de lapozzunk,mert mindjárt jönnek és megkapjuk,hogy "nemzetellenes,idegenszívű.

az nem az aki szétkúr egy országot((

eszti..... 2021.04.14. 14:43:25

Nem igazán értem ezeket a romantikus elképzeléseket pl. a székelyekről. A határon túli magyarok egyedül magyarságuk megélésben különböznek tőletek.
Ezzel nincs is semmi gond mindaddig, míg szülőföldjükön maradnak.
A Magyarországra áttelepülteket én nem is tekintem határon túliaknak. Pici túlzással árulóként nézek rájuk. Elhagyták apáik földjét egy jobb élet reményében. Itt feladatuk volt, küldetésük. Ott meg csak plusz egy főnek számítanak.
Igaz a mondás, szívet cseréljen az, ki hazát cserél.

eszti..... 2021.04.14. 15:18:50

@habakuk000:

Hát ezt nagyon másként látjuk. A hitet sosem szabd összekeverni a fanatizmussal.
Régen minden tájegységnek megvoltak a saját rítusai, még az egy hitet vallók sem ugyanúgy ülték meg húsvét szent ünnepét. Sokat jelentenek számomra ezek a szokások. Örömmel látom, hogy néhányan még mindig tartják őket.
Felesleges belekeverni az aktuálpolitikát, kivéve, ha minden áron orbánozni szeretne valaki.
Aki ismeri a húsvét liturgiáját tudja és érti miért fontos ez a hívőknek. Aki meg nem ismeri, annak felesleges magyarázni.

habakuk000 2021.04.14. 15:30:30

@eszti.....: Trianon feldolgozatlanságának következménye.
Amikor az emberfia határt lépett szinte bármerre, akkor elkezdett dobogni a nemzetiszínű szív.
Aztán ez a szív nagyon sok esetben a kintiek megalázásához, cukorka-osztogatáshoz, jajj de cukin beszél maga néni, najóvan három köcsögöt megveszek egy félnek az áráért, lenézéséhez vezetett, mert mi voltunk a gulyáskommunizmus majd a fejlettek, ti pedig a szegény rokonok.
Távol lévő, szegény rokont szeretünk, akár még gyűjtést is szervezünk neki. Rejtő szerint a szomszéd zongoramesternek nem, mert tíz évvel ezelőtt vettek valamit, ami óriási pazarlás, amúgy is a gyerekei lukas zokniban járnak. ( Nem ezt írta, a lényege hasonló)
Amikor valódi együttműködés következhetett volna be, akkor a pártpolitika szétfeszítette, s a mai napig napi politikai harcok befolyásolják az együttműködést.
Az embereket pedig olyan klasszul uszították egymásnak, hogy kilencven Trianon utáni év nem okozott akkora pusztítást.
Az, hogy elhagyják apáik földjét, hát igen...a világon rengeteg náció rengeteg szülöttje elhagyja apái földjét.
Attól még kurdok maradnak Pesten is.
Ezzel nem dicsekszik a nagy vezető, de pl a székely építőipari munkások nélkül nem lenne építkezés szinte Budapesten, ami mondjuk nem is lenne komolyabb baj, a székely férfiak világéletükben eljártak dolgozni a remeteiek szerint, de hazajártak a munkák végeztével, most ez a trend törik meg, mert beindultak az átköltözések. De ugyanúgy, ahogyan a többi gazdasági vándorló esetében, sokszor itt sem Magyarország a cél.

Ez a nemzetpolitika állítom, hogy nemzetrontó politika, és most az egyszer nem is az orbánfóbiám mondatja velem. Följebb írtam az autonómiáról illetve annak a kormány általi elsinkófálásáról.

eszti..... 2021.04.14. 15:46:54

@habakuk000:

Ne fárassz már ezzel az autonómiával! Ki a fenének van rá szüksége?
Nem a székely építőipari munkások áttelepülésével van a gond, hanem azokkal a fiatalokkal, akik Magyarországon járnak egyetemre, középiskolába és nem jönnek haza. Hiába is jönnének, az államnyelv ismeretének hiányában érvényesülni sem tudnak.
Erről ugye kevés szó esik.
Generációk maradtak Magyarországon így nem csoda, ha pusztulunk, veszünk. Ebből kifolyólag egyre kevesebb gyerek születik, iskoláink elsorvadnak.... stb, stb.

habakuk000 2021.04.14. 15:54:09

@eszti.....: Az emberi történelem egyébről sem szól, mint az egyedüli, tiszta hit zászlóra tűzésével gyilkosságokról, erőszakokról, rablásról, keserűségről és nyomorról.

Más a nézőpontunk, nem akarlak én meggyőzni semmiről, de nagyon keskeny a mezsgye hit és fanatizmus között, amit fenti videó szépen bemutat.

habakuk000 2021.04.14. 16:07:15

@eszti.....: A székelyeknek, róluk beszéltünk. Te jól látod a saját problémáitokat, a székelyeké teljesen mások.
Ők tömbben élnek, az erdélyi szórványokról már régen nem beszélünk, mert elpusztulnak gyakorlatilag.
Nálatok lényegesen több a vegyes házasság, valóban sok fiatal nem megy vissza, aki itt tanul, ez egyféle különösebben nem is erőltetett asszimiláció. Ez gyorsulni is fog, ahogyan Szlovákia egyre jobban el fog húzni tőlünk.

habakuk000 2021.04.14. 16:19:35

@gazoló: A 23 éves lányomnak tegnap szóltak, hogy megkaphatja az oltást.
Múltkor fejtegettem, hogy lesz itt baj az oltások iránti bizalmatlansággal, hó végére vártam a kétségbeesést, de benne vagyunk ezek szerint.

Nem lesz kinek beadni az oltásokat.
Láthatták már a mocskok, hogy ez lesz, nem véletlen az "oltástagadó ellenzék" kampány.

Békés természetű vagyok én, de üdvözült mosollyal nézném, ahogyan kikorbácsolnák ezeket a férgeket a hatalomból.

gazoló 2021.04.14. 17:33:59

@habakuk000:

milyen oltást ajánlottak lányodnak?

........

ezt figyeld Haba ..ez már a második. az utóbbi két hétben.

www.facebook.com/101411382085264/posts/101482258744843/?app=fbl

mondtam már soxor,ez az ország elveszett.

habakuk000 2021.04.14. 17:45:05

@gazoló: AstraZenecát. Nem kell a kutyának sem nagy valószínűséggel.

Merkely ritka nagy görény a szeptemberi vizsgálatával. Én nem tudom felfogni, hogy elvileg civilizált, tanult emberek miért hódolnak be egy ostoba, hatalomittas, teljesen felelőtlen cigánypurdénak - és itt és most elnézést kérek a sok sok cigánysoron tengődő cigányembertől -, de nem tudom máshogyan leírni.

Eszternek mutasd meg szerintem, biztosan megdicsőülve a húsvéti liturgiától sikerül ezeknek az embereknek ilyen nagyszerű tevékenységet végezni.

A járványok régen is előhozták a vakbuzgóságot, nem új dolog ez. Van egy nagyon komoly félelem, ész semmi, fegyelem, tájékozódás semmi, lesz itt még békemenet is.

A tragédia az, hogy a fidesz szimpatizánsok több, mint 70%-a elégedett a járványkezeléssel.

( Jól választottam én nevet ezzel a Habakukkal. Ő is csak ugatott tök fölöslegesen, senki sem hallgatott rá. :) )

gazoló 2021.04.14. 18:04:09

@habakuk000: DDD

merkely mai performansza az őszi kínaioltás tesztelő teszttel és majka sztároltásával alaposan levágta a fírelét. majmok .

......
lányod végül elfogadja?
.......
eközben,semmi nem utal arra,hogy kicsit meghúznák magukat az óriási blama miatt kínaioltás ügyben..továbbra is telipofával oltáselleneseznek.

ha kiderül,hogy placebo a hozzátartozók simán perelhetik őket!

nem igaz mennyi óvska cinizmus fér rá a mocskos pofáikra!

gazoló 2021.04.14. 18:07:31

@habakuk000:

kis angol gyerekversike kerülget.

„Egy szög miatt a patkó elveszett, a patkó miatt a ló elveszett, a ló miatt a csata elveszett, a csata miatt az ország elveszett, Verd be jól azt a patkószeget!”

tudod hová kellene most verni azt a szeget? :-(

taga20 2021.04.14. 19:14:43

@gazoló: engem meg ez kerülget.

Ady Endre
A HALÁL-TÓ FÖLÖTT

A Halál-tó fölött kerengünk
Szép, bátor, büszke madarak.
S a tóban nagy, förtelmes és rest
Kígyó-fejű, éhes halak.
Ezt a bűz-lehü bús tavat
Így is nevezik: Magyarország.

Hiába minden, mind lehullunk,
Húz a Halál-tó: elveszünk.
Hiába lelkünk, lángolásunk,
Szerelmünk, jóságunk, eszünk.
Erőt mi rajta nem veszünk:
Halál-tó marad Magyarország.

haba annyira aszt írja, mint amit én írnék, hogy má nem is írok:)

gazoló 2021.04.14. 19:52:11

@taga20: DDD illetve :-( ;-(

kár,hogy Habakukra senki sem hallgatott))
politikában sokra vihette volna,de így megmarad kocsmai igazmondónál itt Gumánál.
a fizetését majd felveszi az a sok hablaty udvari elemző,politológus akivel Dunát lehetne rekeszteni.
....
beléd kúrták már a kínait tezsvér?)))

Neytiri1 2021.04.14. 19:54:42

"Kedden egészségügyi okok miatt lemondott az osztrák egészségügyi miniszter, de az elmúlt hónapokban már távozott posztjáról a cseh, a szlovén, a szlovák és a lengyel egészségügyi miniszter is.
A román miniszterelnök kérésére felmentette Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert Klaus Iohannis államfő szerdán, miután előző nap a tudta nélkül módosította a települések vesztegzár alá helyezésének feltételeit."

Nálunk nem tud lemondani, mert nincs is, meg egyébként is... itt minden rendben van, a kórházak és az egészségügyi dolgozók fel vannak készülve és bírják ...

taga20 2021.04.14. 20:03:49

@gazoló: bro, a kínait abba basszák bele, aki idehordta!;)

én a fájzerre gyúrok vazze, alább nem adom:)))

Neytiri1 2021.04.14. 20:08:36

@gazoló: minden gondolatnak, amit leír az ember a blogvilágban, van éppen az ellenkezőjét állító is.
Hogy éppen odaér-e megfelelő időben, az nem biztos, így most is lehet, hogy megússzuk a vegzálást :)

gazoló 2021.04.14. 20:08:54

@taga20:

50 millióval többet küldenek idén a tervezettnél az eu-ba.

esélyed megvan.
úgy izgulok a plusz szállítmányoknál ki fog hajbókolni ferihegyen :-(

taga20 2021.04.14. 20:14:40

@gazoló: "50 millióval többet küldenek idén a tervezettnél az eu-ba."

tévedés!

hvg.hu/eurologus/20210414_50_millioval_tobb_vakcinat_szallit_a_Pfizer

prüsszel akadályozza a magyaroltálsiterveket!

felháborító!:)))

gazoló 2021.04.14. 20:17:45

@Neytiri1:

attól a véleményünk még ugyanaz marad.
felőlem érkezhetnek medvén lovagolva,sőt!
iszonyúan erodálták magukat a szememben.
olyan szinten antipatikusak,hogy a lánamat sem szeretném betenni oda,bár hegyek szerelmese vagyok és erdélyi,másképp gondolkodó barátaim is vannak.

gazoló 2021.04.14. 20:20:09

@taga20:
mire te sorra kerülsz tesso,a lendvai utca alagsorában már végeznek is az átcimkézéssel)))

habakuk000 2021.04.14. 20:24:21

@gazoló: Ja... rendszerváltás előtt egy vidéki megyeszékhelyen öten csináltunk érdekességeket, libsi színekben, pártba nem léptem be.
Aztán jött a négyigenes szavazás, s a következő összejövetelen megjelent annyi nép, ami a világon nincs. Többek között olyanok is, akik egy héttel korábban a munkahelyemen fenyegettek, hogy lesz még böjtje az én "rendszerellenes",-abszolút nem volt az, nem jártam egy körbe Harasztiékkal korábban - tevékenységemnek.
Többet nem mentem ilyen rendezvényekre.
Aztán megkeresett pár év múlva a fidesz, kényszeredetten néhányszor elmentem a Lendvayba, Parlamentbe de elég gyorsan, pár hét alatt büdös lett a 80 forintos isler.
Nem vagyok alkalmas pártmunkára, én örök ellenzéki maradok. Politikusnak sem.

taga20 2021.04.14. 20:28:14

@gazoló: ezek baszod még erre is képesek lennének. BROÁF!

nem baj, az ebé nagyszerűen fok sikerülni, az fiksz;)

uploads.disquscdn.com/images/80991be1d2aee9828ee8f9f172fa4a0bd03ec0c96eba2f958d45a422de7aa71b.gif

habakuk000 2021.04.14. 20:28:42

@gazoló: Halász Jutka kazettán is van, azt hiszem, amikor kicsik voltak a gyerekek, sokat hallgattuk.

Elfogadja az AstraZenecát, májusban vizsgaidőszak, túl akar esni addig az oltáson.

gazoló 2021.04.14. 20:30:44

@habakuk000: D

sok sikert neki a vizsgához és a vakcinához is.

habakuk000 2021.04.14. 20:40:49

@taga20: simán kinézem belőlük. Azt hiszem a Vincentnek vannak törvényei, azok működnek és igazak.

Neytiri1 2021.04.14. 20:41:25

@gazoló: ma voltam a Mátrában, szép hó borítja, ahogy egyre feljebb mentünk, úgy lett egyre havasabb a táj, és találkoztunk egyre több lefelé jövő autóval, amit betakart egész rendesen (vastagon) a hó.... ha már hegyekről van szó :)

habakuk000 2021.04.14. 20:48:29

@Neytiri1: :) Reichenauban van egy Peterhof nevű panzió, baromi jó konyhával, Bécsből is kijárnak vacsorázni, ha szóba kerül a település, akkor mindig Halász Jutka nénit plusz a dijadijanénit - Cranberries - kell dúdolni. Folyamatosan őket hallgattuk az autóban nyaraláskor.

Fordítva is így van, nyelek most nagyokat arra a nagyon finom palacsintatésztás barna húslevesre gondolva. :( A többiről nem is beszélve. :(

habakuk000 2021.04.14. 20:51:44

@Neytiri1: Egészen alacsonyan is megmaradt a hó, a Siroktól nyugatra fekvő vonulat is fehér ma, épp rácsodálkoztam barackfacsemeték takargatása közben.

Neytiri1 2021.04.14. 20:58:59

@habakuk000: tőlük ez a legkedvencebbem
www.youtube.com/watch?v=Yam5uK6e-bQ
Szegény nő, már ő is halott :(

Olyan jó ezeket a gyerekdalokat időnként meghallgatni, totálisan bejön a fiam gyerekkora, az együtt játszások, kirándulások, vagy az egyszerűen csak ágyban lustálkodások :)

Neytiri1 2021.04.14. 21:07:15

@habakuk000: sajnos sosem voltam Sirokon, csak keresztül mentünk rajta. Szép lehet.
Már több cikket olvastam, hogy vége a sárga- és őszibaracknak, mert lefagyott. Persze nem hiszem, hogy az egész országban, de ismét lehet aranyárban árulni majd a piacon (az összes elfagyott barackot, ami mégsem fagyott el).
Nagyon szeretem a sárgabarackot, amelyik zamatos, lédús, puha, édes és illatos.

habakuk000 2021.04.14. 22:03:23

@Neytiri1: Királyság. Pont tegnap hoztam el egy mintavevő csomagot az orvostól.

Még szerencse, hogy nem rezdül meg nálunk semmi és senki.

gazoló 2021.04.14. 22:36:33

@Neytiri1:

"Olyan jó ezeket a gyerekdalokat időnként meghallgatni, "

szégyen vagy nem,nekem van egy kiadós Halász Jutka válogatás a telómon. tavasszal vagy ha csak jó kedvre akarok derülni gyakran hallgatom.

az ébresztőm is a napsugár című dala.

youtu.be/405LAx0lohA

gazoló 2021.04.14. 22:55:42

@habakuk000:

szembe Dobogókő és a Pilis,a másik oldalon a Börzsöny Csóványosa és Nagyhideghegye is fehérlik. Bakonybélen 33cm))

.........
Nagyon érdekes,hogy földrajzi helyekhez hogyan tudnak kötődni hallgatott zenék.
soxor azért várok egy egy hosszú utazást,hogy párommal vagy valamelyik gyerekkemmel.
bámuljuk a tájat és hallgatjuk egymás zenéit.
néha több sem kéne.
vannak "naná" helyek ahol naná,hogy azt kell hallgatni.
a Neretva torkolatához érkezve,a dubrovniki riviérán és ott a mediterránumban naná,hogy Flatley Lord of the dance-nek kell bömbölni..nem tudom miért?
mert egyszer úgy rögzült.

youtu.be/03rx2S6TVo4

eszti..... 2021.04.14. 23:37:56

@habakuk000:

A székelyek csak egy részét alkotják a Romániában élő magyaroknak. Mi lesz a többiekkel?
Ezért is tartom marhaságnak a területi autonómiát. Szerencsére jelenleg már csak néhány őskövület ragaszkodik hozzá.
Nincs más út, meg kell tanulni a többségi nemzet nyelvét, ha érvényesülni akarunk. Ezt pedig csak itthon lehet.
Klasszikus értelemben vett tömbben élő magyarság sincs már. Vegyesen lakott települések vannak, ahol jó esetben a lakosság felét alkotják a magyarok.

habakuk000 2021.04.15. 08:09:32

@gazoló: Nálunk az Csorba-tó. :) Már lekanyarodva a kis tó felé ordítani kell az ír zenének. :)

@Neytiri1: Se hall se lát Dömötör és társai... jók bizony, szoktam én is fütyörészni őket.
Itt is sok olyan link elő szokott kerülni, amire magadtól nem keresnél, de ugyanakkor a homlokodra csapsz, nahát ez is jó, ezt hallgattuk amikor....

Még Taga sok szörnyű zenéjében is előfordulnak gyöngyszemek, nem tehet róla az igaz..:)

@eszti.....: Jó.
Írtam a szórványok pusztulásáról. A székelyek tömbben élnek a három megyéjükben.
Jó.

A saját személyi szabadságom megnyirbálása egyébként, hogy a gyalázatos tájékoztatás és a rossz egészségügyi helyzet miatt tulajdonképpen sérül a vakcina választási lehetőségem. Persze ez csak csepp a tengerből.

Neytiri1 2021.04.15. 08:57:15

Vajon az egészséghez való jogot -amit az állam köteles biztosítani- most éppen milyen megfogalmazásban és kötelezően teljesítendő feladatként határoz meg az Alkotmány? (a fidesz naponta változtatja már lassan, nem tudom, hogy most hol tartunk)
Mennyire lehetne ügyvédeknek arra specializálódni -ahogy a börtönviszonyokra is ráálltak-, és pereket indítani bizonyíthatóan akkor, amikor az elmaradt egészségügy szoltáltatások, most már szűrések miatt is egészségkárosodást szenvedett a magyar állampolgár?

gazoló 2021.04.15. 09:01:40

@habakuk000:DDD

még a járvány előtti utolsó 'tót túránk egyike volt a Kaporvölgy és a Csorbató környéke.
a tóhoz a lenti Podbanskórol tekertünk fel)) aznap éjjel olyan hideg volt a sátorban,hogy nem ír zenére hanem ír viszkire vágytunk))
nagyon nagy a fenyő pusztulat arra,de maradtak szép számmal mesebeli helyek is épen.
......
más. kis helyi érdekesség)

dunakanyarkult.blog.hu/2021/03/28/a_turistahazak_tortenete

gazoló 2021.04.15. 09:06:18

@habakuk000:

látom rendesen betámadod esztergájt..elbírja és érti is))

az ő zenéihez csak annyit:

"vastyúk is talál szemet,mint gyöngytyúk a takonyra"))))

gazoló 2021.04.15. 09:20:16

@Neytiri1:

jogos drága.

saját kotmányuk is leírja,hogy állampolgári jog,ráadásul hány valagnyi pénzt beszednek(elsikkasztanak) ez okból?,mindenféle logika,pontos regisztráció,számvitel nélkül.

pld.én aki nyuggerba megyek hamarosan..hál istennek szinte egész életemben nem voltam orvosnál és elpatkolok,akkor a potyautasok és a nyakra főre e.ü szolgáltatásokat igénybevevők között milyen arányosság és igazságosság áll fenn?

ugyanez fennáll a nyugdíjrendszerre is. annak még plusz bája a magánnyuggervagyon elrablása is.
sőt most sztem az önkéntesre is szemet vetettek,mint hallom.
az ÁEGONT nem engedték más tulajnak eladni mert megneszelhett vmit a rablóbanda.

mindenkinek tudná ajánlani ..lépjen ki,vegye fel a zsetont,még megadóztatva is,mert simán rá fogják tenni a retkes mancsaikat!

Neytiri1 2021.04.15. 09:32:01

@gazoló: nekem náthásan Halász Judit hangom van - mondta mindig egy kedves kollégám, egyem a szívét.
Ettől már csak annak örültem volna jobban, ha Domján Editet mondja :)

A Napsugárt én is nagyon szerettem, szép napsugaras napon ezt hallgatni reggel, olyan mellkasmegtelős érzés.
Még az is lehet, hogy nekem is volt egy ideig, mikor kicsi volt (a fiam) a csengőhangom, de nem is tudom, volt egy pár.
Meséket is szerettük, mi a Petson és Findusz/Thomas a gőzmozdony korban voltunk "gyerekek", sokszor ment a tv-ben is, és mivel én macskás vagyok (de nagyon), teljesen beleszerelmesedtem, imádtam az igazi macskás mozdulatokat benne :)

Neytiri1 2021.04.15. 09:37:27

@habakuk000: én sok zenét linkeltem egy másik blogba a Zenedébe, szeretem "átadani" az éppen, vagy örök kedvencemet. Aztán, hogy kinek talál be, és kinek nem, nem tudom, ráadásul én szinte mindenevő vagyok, élő és már halott zeneszerzők, igazából az éppeni kedvemtől, hangulatomtól függ, bár lepunnyadt énemet fel tud turbózni egy imádott szám.
Taga a vanattóljobbmajdénmegmondom típus, neki nem lehet nagyjából olyat linkelni, amire azt írja, hogy húúúúúú, inkább küld egy másikat. Nála zenelicitáló :)
Bár... egyszer betaláltam egy filmzenével, és Kovacs kisaszonnyal is :)

Neytiri1 2021.04.15. 09:38:18

@Neytiri1: *Nála zenelicitálás van.

Neytiri1 2021.04.15. 09:47:06

@gazoló: állambácsi -vagyis orbán- kijelenti a netszolgáltatóknak, hogy ne számoljanak fel netet az iskolásoknak és tanároknak, de a saját kasszájából nem engedi kivenni azoknak a pénzt, akik nem vettek igénybe szolgáltatást. És most mondjuk ezt nem is önkéntesen, hanem rákényszerítve.
Egy utolsó mocsok.
A magánklinikákhoz, maszek orvosokhoz sem igazán tud menni a beteg, sem akkor, amikor már az, sem megelőzendő, mert nincs időpont -olyanhoz legalábbis, amelyik ér is valamit-, illetve kurva drága.
A tisztelt államnak ebben az esetben finanszíroznia kéne ezeket a vizsgálatokat, az ilyen helyeken, hiszen "ő" nem tudja ellátni a kötelező feladatát. Mert az, hogy se ide, se oda nem lehet menni, most már hetek (de akár hónapok) óta, olyan lépés, amit nem tehetne meg, ha az Alkotmány még tartalmazza ezt a kötelezettségét és nem úgy van megfogalmazva, hogy legyen kiskapu.
És még meddig fog ez tartani, illetve, ha feloldják ezt, akkor hány és hány ember ömlik a rendszerbe majd?
Szóval... bárhogy is, ez már a nem covidosoknak sem játék.

guma 2021.04.15. 10:35:56

@Neytiri1: :)))

Ismered?
Lőwy Árpád:

DISPUTA

Mióta Isten világot teremtett,
Az emberek mindig csak veszekedtek:
- Hogy így! Vagy úgy? - és szemtõl-szemben álltak
S vége soha nem lett a disputának.

Görögöknek és az egyházatyáknak
Szokásuk volt, hogy sokat disputáltak.
- Az a forrása minden haladásnak,
Ha az emberek sokat disputálnak.

Csak egy pont van, hol mindig meg kell állni:
A picsával nem lehet - disputálni.

Neytiri1 2021.04.15. 13:46:00

@guma: nem ismertem :)

"Mióta Isten világot teremtett,"
Nos, lehet, hogy direkt ilyen világot teremtett?

Neytiri1 2021.04.15. 13:58:08

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/a-sinopharm-es-a-szputnyik-a-nyugati-vakcinaknal-is-jobb-gulyas-gergely-szerint/

gulyás szerint??? Kicsoda ő, hogy szerinte?
Ez a pasi hiszi, hogy komolyan lehet venni amit mond?
Tényleg úgy gondolja, hogy mindenki beveszi, hogy azt két oltást ajnározza, amelyiket a csúcsragadozó fürkészek így, vagy úgy beszereztek, és elhiszik neki/nekik hogy a többi rosszabb? Függetlenül attól, hogy nemgulyások mást mondanak?

Oltanak de "Müller Cecília kitért a szennyvízadatokra: azt is mondta, hogy bár országosan stagnál a szennyvízben fellelhető koronavírus-örökítőanyag, néhány városban nő a koncentráció, míg más városokban csökken. Növekvő tendencia jellemző Eger, Salgótarján, Szombathely, Veszprém és Pécs esetében. Csökkenést Békéscsaba, Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Zalaegerszeg és Kecskemét szennyvizében tapasztaltak. (A szennyvíz néhány napos előrejelzésként szolgál, ha abban változik a vírus örökítőanyagának koncentrációja, azt a tapsztalatok szerint a fertőzöttek számának emelkedése követi.)" április 12.

Stagnál? ennyi oltásnál már nem ideje lenne inkább csökkenie?

gazoló 2021.04.15. 14:14:54

@Neytiri1: DDD

ez most felkerült a listámra,de taga lehet,hogy rálicitál)

mit tegyek?))))

jah és cicás is vagy))

www.youtube.com/watch?v=aERhM81gQWc&ab_channel=Hardigun

habakuk000 2021.04.15. 15:29:34

@Neytiri1: Nemigen. Országos bűn az oltásokkal példálózgatni járványkezelés ügyben.
Az oltások pusztán fegyelmezetlenebbé teszik az embereket, a járványt pedig csak fegyelmezettséggel lehetne megfogni. Plusz teszteléssel, kontaktkutatással, a járások besorolásával, stb.
Ebből nálunk semmi nincs.
Nem véletlen hogy lassan egy hónapja - március 20-tól - vezetjük az egy főre eső napi halálozási listát, nem nagyon volt sok ország, aki ilyen sokáig bírta a tabella élén, s ugye azt mindig hozzá kell tenni, hogy nekünk volt 12 hónap + 3 hónap felkészülési időnk.
Egyszerűen nincs járványkezelés.

Pl lehetett volna kontaktkutatásba bevonni a bezárt vendéglátóhelyek dolgozóit, munkabérért cserébe, rögtön két legyet ütött volna az akció.
De egy év alatt oltási tervet sem sikerült kiizzadni, kritikán aluli a rendszer.

A propaganda, az működik csak. Látod, a Te fejedben is megfordul, miért nem csökken a szennyvízben a koncentráció, olvasni nem tudók ezt hogyan reagálják le? Heppi van, gyerünk sörözni.

habakuk000 2021.04.15. 16:47:44

@gazoló: Kinn voltam a vihart követő napokban, akkor még tologatták le a fákat az utakról.
Azt hiszem, jó döntést hoztak a szlovákok, hogy nem telepítették tele fenyőkkel - a MOL akart segítséget nyújtani csemetékkel - hanem hagyták a természetes regenerálódást, így vegyes felvágott lesz, több lombossal, kevesebb fenyővel.
Szép a Tátra, nagy kár, hogy kutyákkal nem lehet végigmenni a Magistrálén.
Mondjuk a Risy a lengyel oldalról komolyabb, habár amikor a fiammal voltunk fenn a szlovák oldalról, be akart kéredzkedni a mentőhelikopterbe - pont végig kellett néznünk egy lógó tepsis mentést, zsebkendőnyi területen tette le a gépet a pilóta pont az útra - mert fölfelé lecsúszott a lába a sztupacskiról, s kezével a láncba kapaszkodva tartotta magát.
Az kalandos kirándulás volt, jó volt lejönni a hegyről.

habakuk000 2021.04.15. 16:57:21

@Neytiri1: Jutalékban több mint valószínű, hogy sokkal-sokkal jobb a kínai.
A többi haszontalan dologhoz - hatékonyság, mutációk elleni védelem, mellékhatások - úgysem értenek a döntéshozók.

eszti..... 2021.04.15. 17:17:30

@habakuk000:

"sérül a vakcina választási lehetőségem".

Ó,te szegény!
Szerinted kinek van ilyen lehetősége?
Az elsők között jelentkeztem oltásra. A kutya sem kérdezte, milyen vakcinával szándékszom oltakozni. Nem is hiányoltam, mert tudtam, a Pfizert az első vonalban dolgozók kapják és a 70+ korosztály. Moderna alig volt.
Maradt az Astra. De bármelyik vakcinát beadattam volna magamnak, annyi haláleset volt körülöttem.
Ez nem kívánságműsor.

habakuk000 2021.04.15. 17:38:23

@eszti.....: De, a szavaiddal élve kívánságműsor.
Jogom van eldönteni, igénybe veszek-e valamilyen egészségügyi szolgáltatást, jogom van korrekt tájékoztatáshoz, sőt, mivel az én pénzemből szórakoznak az egésszel, jogom van az ellenőrzésre is.
Sőt lenne jogom tisztességes járványkezelésre is, mert azt is finanszírozom.

A korrekt az lenne, ha egy átlátható oltási terven követhető lenne az adott csoport beoltása, a rendelkezésre álló vakcinák száma, és a beszállítandó vakcinák ütemterve.
S eldönthetném, várok-e két hetet kínaira vagy beoltatom magam Pfizerrel azonnal.
Amikor a lakosság harmada fél az oltástól, akkor bizony nem ártana a korrekt tájékoztatás.

gazoló 2021.04.15. 17:47:54

@habakuk000:

mi a következő évben voltunk fenn.
emléxem egy felvidéki bácsikára aki egy óriási fenyőtönkön ülve sírdogált.

próbáltam őt vígasztalni..nem lehetett!

gazoló 2021.04.15. 17:56:11

@habakuk000:

kocamászó vagyok de jónéhány főbb csúcs és hágó megvolt. mostanában inkább a nyugis fenyveses patakvölgyeket kedvelem,sörhűtéssel))

www.facebook.com/VysokeTatryHighTatras/videos/762928024363690

.....

a barackjaidat "oltottad?
egy kajszit két éve próbálok átoltani..nem sikerül..szilva meggy és alma már megvolt..
a youtube-on remek szemléltetővideók vannak..

habakuk000 2021.04.15. 18:01:49

@gazoló: Most már két év is eltelt, hogy voltam kinn, szerintem nőhettek már a kis fák azóta.
Az a helyzet, nem tartom akkora tragédiának ma már. Persze, a vihar után meg aztán pár nappal utána látva pusztítást szörnyülködtem én is, aztán túlléptem.

Mi is történt? A természet fogta magát és megoldotta az emberi beavatkozás hibáit. ( A fenyvesek mesterséges telepítések voltak, sekély gyökérzetű lucfenyőket telepítettek. ) Egy vegyes erdőben nem lett volna akkora pusztítás, mint ahogyan egy monokulturás kert is sokkal könnyebben betegszik meg, mint egy fajtagazdag társa.

habakuk000 2021.04.15. 18:07:43

@gazoló: Nem, botcsinálta kertészlegény vagyok én. Majd ha megöregszem, ráérek komoly dolgokkal foglalkozni.

A Szlovák-paradicsom a nagy kedvenc, gimnazista korom óta nem telt el év, hogy ne kirándultunk volna ott, az utolsó öt év a kivétel a fene egye meg.

taga20 2021.04.15. 18:35:12

@habakuk000: @gazoló:

látom a vidéki gyökerek megint kóstolgattok!:)

zenét szoktatok gyíkok? nesztek!:))

www.youtube.com/watch?v=E11YMJhmdvc

habakuk000 2021.04.15. 18:40:42

@taga20: Magyarázza ezt az érdi világ közepén füvet nyíró. :)
Amikor építőtáborban ástuk nektek a villanyhoz az árkokat, mesélték, azért olyan nagy ez a falu, mert az összes sutyerák, akit nem engednek be Budapestre, oda költözik.

taga20 2021.04.15. 18:51:54

@habakuk000: bubuka, ez mellément;)
én 0-20 évig budafokon szocializálodtam, utána toltam kijjebb a biciglit:)))

Neytiri1 2021.04.15. 19:17:02

telex.hu/sport/2021/04/15/sportolo-magyarorszag-olimpia-oltas

"ám olyanok is voltak, nem is kevesen, akik nem kérték:
a főtitkár 103 ilyen sportolót említett."

Mi van, ha Tokió nem enged be oltatlan sportolót?
(Vagy éppen a magyar kÓrmány talál ki olyan jogszabályt, hogy nem mehetnek külföldre oltatlan emberek? A sportolókat kiengedi majd, nekik lesz kiskapu?)
Veszett ennyi embernek a felkészülésére juttatott csomó pénz?
Megértem, ha nem oltatnak, de az ő esetükben nem csak ennyi, hogy "nem oltatnak", attól jóval több is lehet.

Neytiri1 2021.04.15. 19:35:40

@gazoló: "de taga lehet,hogy rálicitál)
mit tegyek?))))"

Légy erős, ne hagyd magad eltántorítani az én nótámtól :)))

Amélie csodálatos élete... milyen édes volt ez a szerep, és persze Audrey Tautou is, a cicáról nem is beszélve :)
Basszus, ez a film 20 éves!
Yann Tiersen szerezte a zenét.
Egészen különleges zeneszerző. :)

gazoló 2021.04.15. 19:42:46

@taga20:

szerettem a zenéidet érdicsicska tezsvérem,de a Pink Floyd Júlia álmáért nem lehetsz elég hálás))

taga20 2021.04.15. 19:46:01

@Neytiri1: olyan kibaszott erőlködés ez az olimpiának nevezett valami, hogy el kéne már engedni a picsába, és valami értelmesre elkölteni azt a sok csilliárd dollárt.

be kéne már fejezni az ilyen giga pénzégető faszságokat!

ja és zenét szoktál? me mindig olyan kis bénákat tolsz:)))

na tessék egy jó:

www.youtube.com/watch?v=vjncyiuwwXQ&list=RDvjncyiuwwXQ&start_radio=1

gazoló 2021.04.15. 19:49:47

@Neytiri1:

youtu.be/VRrckwCdLMo

Pitypang
Nótában nem írnak, gomblyukba nem tűznek
Nem tesz kirakatba a virágos üzlet
Mert te nem vagy ritka, mert te nem vagy drága
Csak az árokpartról nézel a világba
Mintha kis nap sütne orcád oly szép sárga
Te pitypang, te pitypang virágja

Az urak, a dámák ugye rád sem néznek
Tán le is tagadnák az ismerettséget
Pedig hogy meggyúrtunk, hogy agyontépáztunk
Te kezes, te kedves falusi pajtásunk
Hófehér lelkedet szétfújtuk a nyárba
Te pitypang, te pitypang virágja

Ezennel én tőled bocsánatot kérek
Köszönöm azt a kis könnyű gyermekséget
Köszönöm, hogy itt vagy lehajlok utánnad
Gyere, bemutatlak a kaméliának
Csak nevess rá bátran mezítlábas árva
Te pitypang, te pitypang virágja

Csak nevess rá bátran mezítlábas árva
Te pitypang, te pitypang virágja

taga20 2021.04.15. 19:51:54

@gazoló: niggertezsvérem, ha leszoplak a kőrózsában, akkor egyszerésmindörökké kvittek leszünk?:)))

ja és, hamá zene, me látom, hogy ti itt páran ugatjátok!:)))

www.youtube.com/watch?v=Te6VBiRjhqA

u.i.: a juliadream tényleg eltalált, és nem ismertem.

gazoló 2021.04.15. 20:00:15

@taga20: DDD

"csak semmi buzulás)))

gazoló 2021.04.15. 20:14:08

@taga20: DDD

neszegetzy

így kell élni covid alatt)))

youtu.be/vZa5jORsvbU

habakuk000 2021.04.15. 20:33:55

@taga20: Pont erről írtam, 20 évig eltűrtek, aztán fel is út, le is út... még jó, hogy nem Felcsút

taga20 2021.04.15. 20:43:52

@habakuk000: "mert az összes sutyerák, akit nem engednek be Budapestre, oda költözik."

te pont nem erről írtál;)

egyébként többször motoroztam felcsúton 1998-2002 között. már akkor szembetűnő volt, hogy arra a koszfészekre mennyit költ a csutigeci a pénzünkből.

habakuk000 2021.04.15. 20:51:55

@Neytiri1: Ezzel a Kováccsal?

www.youtube.com/watch?v=M_kTSBqQkME

Az olimpikonok szerintem nyugodtan el tudják dönteni kérik vagy nem az oltást, itt nyilván az is benne van a pakliban, hogy legfeljebb itthon maradnak.

habakuk000 2021.04.15. 20:55:11

@taga20: Mert téged is megilletett az újszülöttek ártatlansága. Aztán ahogy nyitogattad a csipád, husss .... kivágtak falura a pesti értelmiségi népek közül. :)

gazoló 2021.04.16. 00:33:27

@habakuk000:

"Szlovák-paradicsom a nagy kedvenc, gimnazista korom óta"

akkor az imrikfalvi hídról ugrottál a jéghideg kék vízbe amikor jött a vonat? kóboroltál a Hernádáttörés mellett a nagy fenyők között? aludtál vadkempingben a medvebaszó sztratenai völgy mellett a fehér pataknál?megálltál lenyűgözve a szepescsütörtöki gótikus templom előtt?gázoltál a patakokban bokáig a sólyomvölgyben,kyselben,söröztél a dedinky víztározó partján vagy Igló,Rozsnyó bájos főterén??))

gazoló 2021.04.16. 00:39:37

@habakuk000:

amit küldtem linket a börzsönyi túristaházakról,nézd meg ki kommentel légyszi? :-)

habakuk000 2021.04.16. 07:02:13

@gazoló: A Nagy-Kysel le volt már zárva a tűz utáni életveszély miatt, az összes többi úton voltam, a Kis- Kyselben viszont csak kétszer, tériszonyom van és rettentően utáltam az első létráját, ami csak úgy van a levegőben. Sörözésre egy átmozgató Sucha Bela - csak hogy ne maradj ki a zuhatagokból, létrákból, patakból -, Vörös-kolostornál kiérve a szurdokból egy korsóval kifekszel a rétre és ha szerencséd van bámulod a Tátra havas csúcsait, vissza a Hernád-áttörés felső szakasza a legjobb sörtúra szerintem. És Lőcsét se hagyd ki vasárnap délutáni, hazafelé indulás előtti barátfüle-evésből kifolyólag. Eszter meg ne szóljon, tudom nem így hívják, mi a gyerekekkel ilyen nevet adtunk a szalonnával és tejföllel megöntött juhtúrós derelyének. Ettük is mindig erősen.
(Futva is mentem végig a Hernád-áttörés alsó szakaszán a béna, lassú társaságot kitessékelve a közepén a faluba ránk sötétedés okán az autóért a csingovi parkolóba.) :)

Jó a blog, érdekesek a cikkek, azért szerintem nem baj, hogy nem lett magyar Semmering a Börzsönyből. Egyébként érdekes, hogy miért nem.
Gondolom, az öreg írhatott, nem a fiatal. :)

gazoló 2021.04.16. 10:38:08

@habakuk000: DDDDD

igen a kolostori réten vagy a tamásfalvi kilátóban a tátra fele kezedben egy zlatyval)) volt úgy hogy nyári melegben kétkilométerenként beültünk a hernádba sört hűteni))
.....
óriási Börzsönyfan az öreg..többször láttam a nagyhideghegyi túristaházban 'teázni télen.
a fia..no comment!

gazoló 2021.04.16. 10:39:51

@habakuk000:

a felvidéki városok is gyöngyszemek Selmecbányától Lublóig zsinórban))

Neytiri1 2021.04.17. 12:11:17

www.napi.hu/magyar-gazdasag/iskolanyitas-orban-viktor-egy-nem-letezo-who-protokollra-hivatkozik.727314.html

Pár napja még a Nemzeti konzultációra hivatkozv nyittatja az iskolát, ami mint linkeltem és írtam, nevetséges, mert nem volt róla szó.
Most egy nem létező WHO protokolra hárítja az iskolanyitást, ami nem is létezik.

Kovács Zoltán (milyen sok Kovács van) az al-Dzsazírának nyilatkozgat:
"Hill ezen a ponton provokatív kérdéssel szakította félbe a nemzetközi kormányszóvivőt: jelezte, nem érti a kormány álláspontját, amellyel sok orvos nem ért egyet. Idézte Tóth Juditnak, a Magyar Orvosok Szakszervezete alelnökének a kijelentését, amely szerint a doktorok érthetetlennek tartják, miért kommunikál nyitásról a kormány akkor, amikor további szigorításokra volna szükség.

Kovács jelezte: a riporter helyesen fogalmazott, amikor azt mondta, sok orvos. De nem mindegyik. Jelezte azt is, hogy

az új stratégia kidolgozásánál nem csupán egészségügyi szempontokat vettek figyelembe – a magyar kórházak ugyanis felkészültek és képesek ellátni a feladataikat –, hanem a gazdasági szempontokra és az emberek mentális egészségére is figyelemmel voltak."
hvg.hu/itthon/20210409_kovacs_zoltan_interju_al_dzsazira_koronavirus_jarvany_jogallamisag_demokracia

Nem tudom melyik orvosról beszél? És a kórházak még mindig felkészültek -szerinte-, igaz, hogy szakrendelések, onkológiai szűrések, műtétek már a múlté, mindegyikre lehet mondani, hogy nem sűrgős. Vajon melyik orvos mondja, hogy így igaz?

Arról beszélnek (fidesz), hogy az EU-ban sehol nincs ilyen baloldal, mint itt (és ez nem dícséret), de kérdem én, az EU-ban hány ilyen kÓrmányzópárt van?

Neytiri1 2021.04.17. 12:16:34

@habakuk000: igen, még a Varánuszban linkeltem be neki, jó régen, csak én ezt a klippet:
www.youtube.com/watch?v=CR6M_sqTVqE

Valami olyat írt, hogy jó, karcos :)

Az Olimpiára indulóknak egészen komoly pénzt ad a KÓrmány, ez akkor elvész, mert nem mennek. Mivel ilyen sokan vannak, fel kell készíteni másokat is, akik rosszabbak, hiszen nem ők kerültek a keretbe, ez is pénz, de kevesebb esély jó helyezésre. Vagy ilyen sok sportoló nem fog részt venni abban a sportágban, ahonnan ők kiesnek. A szponzoroknak sem mindegy ez. Az, hogy mikor derül ki, hogy lesz-e egyáltalán és mehetnek-e oltás nélküliek még nem tudni. A nyár pedig mindjárt itt van.

Neytiri1 2021.04.17. 12:19:28

@gazoló: köszönöm, ez is édes :)
Végre mindenhol vannak, a kis sárga fejecskéjükkel, a zöldülő fűben. Remélem nem esnek neki füvet nyírni a megrögzött pitypanggyilkosok :)

habakuk000 2021.04.18. 08:49:20

@Neytiri1: Nem gondolom. Lopnak. Nem kell ezt különösebben túlgondolni, sokkal egyszerűbb történet ez.

Ellopnak mindent, ami mozdítható.

(Ha orbán kikerül a hatalomból, sokan lesznek önjárók a póráz lazulása okán.)

habakuk000 2021.04.18. 10:00:21

@Neytiri1: Váncsa István sem gondolja ezt sokkal másképp:

Kormányzó urunk tehát keménytökű magyar ember, aki a piros ultit hetes nélkül is bemondja, és ráadásul rekontrázik, kivált ha másnak a pénzét bukja el, ami nála nem kivétel, hanem szabály.
süti beállítások módosítása