He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Furcsa Orbán a tévében – lapszemle + egy kis Huppa

2021.04.02. 06:10 guma

Orbán bizarr interjúja

Különös, helyenként bizarr „interjút” adott szerda este Orbán Viktor a közszolgálati televíziónak. A miniszterelnöki megszólalásban az volt a legfurcsább, hogy szemben a szokásos, pontosan megtervezett megjelenéseivel, ez kicsit szétszórt, már-már spontán volt.

Orbán a tévében

Zseniálisan aljas szófordulattal hárítja a felelősséget: “Én csak csupa rossz hírt hallok…” Mintha ő nem lenne benne ebben az egészben.

Tízmilliárdok vándoroltak az éjjel a költségvetésben

Sportra megint bőven jutott pénz.

Szabad a kassza

A koronavírus-világjárvány által okozott károk hatékony enyhítése érdekében többek között a Málenkij Robot Emlékhely és a Központi Bányászati Múzeum működését finanszírozzák. És ki az alelnöke?

Gazdaságvédelmi Alap: 25 milliárd forintból templomokat újítanak fel

A programot Semjén Zsolt irányítja majd.

Három Fidesz-közeli tag érkezik a Mol felügyelőbizottságába

Orbánék megágyaztak maguknak a Molban, kormányváltás után is irányíthatnák.

Mindenhol ott a NER

A hatalom képes kialakítani „egy univerzális világképet, amelyben a táborhoz tartozók megtalálják azt a világos kapaszkodót (üzenetet), amely alátámasztja, megerősíti a saját meggyőződésüket, meglevő véleményüket, vagy amelynek segítségével feloldják bizonytalanságaikat”.

Szépen hízik a NER-gömböc

Mészárosé a kelet-magyarországi áramhálózat is.

Orbán Művekről ír a német sajtó

Fertő tó, vitorlázás, szálloda, a miniszterelnök lánya, édesapja és jóbarátja – róluk ír a DeutschlandFunk alapos riportjában.

Jelentősen csökkentette a megyei lapokat kiadó Mediaworks gigabírságát a versenyhivatal

Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Ja, nem.

Mégsem kaphatnak soron kívül oltást a szoptató édeasanyák

Pénteken még erről volt szó.

A kormány a gőzt nem a gépekbe vezeti, hanem a kürtökbe

A logisztikai szakember úgy látja, kapkodás, pánikolás, szervezetlenség van, ami abból fakad, hogy nem szakemberek, hanem olyan karrierpolitikusok hoznak döntéseket, akik a politika világán kívül egyetlen percet sem dolgoztak.

A populisták egymást sem szeretik

Ma Budapestre érkezik Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője.

Eurótízmilliókat fizetünk az állam emberijog-sértései miatt

Van annak aki a másét költi…

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Ha Karácsony rendesen kéri, a hajléktalankórház június 30-ig a helyén maradhat

Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter – emlékszünk: aki az államot milliárdokkal megkárosító céghálót üzemeltetett a lakásában –közölte, ha a főpolgármester hivatalosan, írásban jelzi felé az igényét, akkor biztosíthatja arról, hogy a hajléktalanellátó június 30-ig az ingatlanban maradhat.

Mager azt is mondta: a kialakult helyzetre tekintettel.

Ez a hölgy idáig egy civilizációktól elzárt, sötét barlang mélyén dekkolt, vagy ennyire cinikus?

“A fővárosi önkormányzatnak tehát az értesítéstől számítva mintegy 9 hónap állt rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg, de nem tették” – mondta Mager. é

És még mindig fennáll az előbbi kérdésünk.

Meg a keresztény szeretet, az.

Karácsony Gergely – a Főpolgármesteri Hivatal által az MTI-hez is eljuttatott, Magernek küldött – levelében kiemelte: a fővárosi hajléktalankórház a helyén marad,

onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik”.

Mindemellett a Párbeszéd határozati javaslatban szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le a Szabolcs utcai kórház költöztetését, továbbá arra is felszólítja a kabinetet, hogy azonnal hozza nyilvánosságra a Zrínyi utcai ingatlan eladásáról szóló szerződéseket.

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

A DK bíróság elé vinné Orbánt, Gulyást, Káslert és Pintért a járványkezelésért

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarország már az elmúlt hetekben is “világelső” volt a koronavírus-járvány miatti halálozásban, és több mint húszezer ember vesztette életét a pandémiában. Szerdán újabb fekete nap jött el, amikor 24 óra leforgása alatt 302 koronavírus-fertőzött magyar hunyt el – tette hozzá .

 A képviselő úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy a “világ legrosszabbul védekező kormányának” felelősségéről beszéljenek.

Orbán Viktor miniszterelnöknek, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Pintér Sándor belügyminiszternek független bíróság előtt kell majd felelnie azért a nemzeti tragédiáért, amit a harmadik hullámban okoztak” – jelentette ki.

Arató azt mondta, nem fogják hagyni, hogy ezek a politikai vezetők az egészségügyi dolgozók mögé bújjanak. Az orvosok, a nővérek, az ápolók olyan hősök, akiket a saját vezetőik hagytak cserben – tette hozzá.

“Sokkal kevesebb életet mentünk meg Magyarországon, mint amennyit lehetne” – nyilatkozta a Győr-Moson-Sopron Megyei Orvosi Kamara elnöke a 168.hu-nak.

Szijjártó László szerint a döntéshozóknak beszélniük kellene azokkal, akik valóban a betegágyaknál robotolnak. Kilúgozott jelentések, számok alapján csak olyan döntések születhetnek, amelyekbe belehalnak emberek.

Keddre Magyarországon több mint kétmillió ember kapta meg legalább az első, koronavírus ellen védő oltását. Az Európai Unióban kiemelkedően jó számot a kormány vörös szőnyeggel fogadta, és emeletes tortával köszöntötte. A méltó ünneplés érdekében még az aznapi járványügyi statisztikákat is késleltetve közölték, és Orbán Viktor a messzi Üzbegisztánból is gratulált önmagának a szép sikerhez. (444.hu)

Mindeközben meghalt 302 ember.

A járvány kezdete óta a kormány nagyon figyel arra, hogy semmi se zavarhasson bele a hivatalos kommunikációba, és ügyel arra is, hogy megrendültségnek, együttérzésnek a szikráját se mutassa. A hétvégén az egészségügyért is felelős miniszter, Kásler Miklós hazudozott arról egy tévéműsorban, hogy minden rendben a magyar kórházakban. Orbán Viktor novemberben nem volt hajlandó egy perc gyászszünetet tartani a parlamentben a járvány áldozatainak emlékére, februárban pedig már csak a DK statisztikai képességein élcelődött, amikor az országgyűlésben szembesítették azzal, hogy milyen sok a halálos áldozat Magyarországon. (444.hu)

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr216488134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2021.04.03. 08:34:58

Fideszhez méltóan aljas a húsvéti tevékenységük is, az aljassághoz nem kell zsenialitás.

Neytiri1 2021.04.03. 18:37:02

Ez az utolsó senkiházi szaros pöcs arra hivatkozva nyitja ki az iskolákat (teljes mértékben ellenzem, a szülők és a gyerekek óriási töbsége nincs és nem is lesz addigra oltva, lesz szép fertőzés újra), hogy a nemzeti konzultációra hivatkozik "600 ezer ember mondta el a véleményét. Pontosan tudjuk, hogy ők mit gondoltak. Lépcsőzetesen kell nyitni, első helyen az iskolákat kell kinyitni, második helyen pedig munkalehetőséget kell adni a szállodásoknak meg az éttermekben dolgozóknak, és utána jöhet a többi lépés. Tehát van egy népakarat, amit sikerült összegyűjteni."
nemzetikonzultacio.kormany.hu/?fbclid=IwAR0YwL4u7d6zLzVsP4OfSQUCFkw93f2_-6lLUhEfVwZZX9P3L4TWIEgnDjE

Először is 600.000 válasz nem a nép.
Másodszor nem is volt ilyen kérdés a nemzeti konzultációban, hogy iskolákkal kezdjen.
-Vannak akik szerint amint a járványügyi helyzet engedi (egyébként mire gondol, hogy "engedi"? Ez hány halottat és hány beteget jelent?) enyhíteni kell az este 8 utáni kijárási tilalmat.
74% igen
-Vannak, akik szerint amint a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és szállodákat is...
87% igen
-Vannak, akik szerint, amint a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket...
75% igen
A többi kérdés nem foglalkozik azzal, hogy mit nyissanak előbb.
nemzetikonzultacio.kormany.hu/?fbclid=IwAR0YwL4u7d6zLzVsP4OfSQUCFkw93f2_-6lLUhEfVwZZX9P3L4TWIEgnDjE

A boltban négyzetméter/fő lesz, az iskolákban, ahol egymás mellett ülnek, előttük fél méterrel és mögöttük félmétettel és mellettük fél méterrel a többiek, kinyitja, nem számít a közelség, ráadásul 7-8 órán keresztül.
A közleledésben is komoly mennyiséget képviselnek.
Ez normális?

habakuk000 2021.04.04. 14:33:13

@Neytiri1: A lényegét adja. Mivel gyáva pöcs, ahogyan írod, sohasem vállal fel felelősséget, mindig hivatkozik valamire, legtöbbször a magyar népre.
Nem tartom magam rasszistának, azzal együtt sem, hogy úgy gondolom, a különböző népek különböző sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek, rendelkezhetnek, amik természetesen nem bűnök, nem alsóbb- és felsőbbrendűbbek a közösségi tulajdonságaik alapján a népek, népcsoportok, egészen egyszerűen más a szocializációjuk, egészen egyszerűen mások, jól felismerhető különbségek adódnak.

Na, ez hosszú lett, viszont orbánt megérteni nem lehet enélkül, a nagyra törő, kisebbrendűségi érzéstől szenvedő, kaparkodó falusi cigánygyerek, akit aztán hatalomba kerülve talpnyalók tömege vesz körbe mivolta nélkül.
S nem lehet megérteni a magyar társadalom erkölcstelen, gulyáskommunizmusban tökélyre fejlesztett összekacsintásos, sunyi, össznépi korrupciója és évszázadokon át a szolgalelkű behódolást túlélésnek tekintő szemlélet nélkül sem.

orbánnak nincs erkölcse, nincs felelősségérzete sem, így az őt kiszolgálóknak sem lehet, innentől minden csak orbán hatalmának megtartásáról szól, így aztán nem számít, hány megbetegedés lesz az iskolák újranyitásában mindaddig, amíg a nyitás mellett "ugatók" kórusa hangosabb a közvéleménykutatások szerint, mint a gyermekekért és családjaikért aggódók kórusa. Mihelyt utóbbiak lesznek hangosabbak, abban a pillanatban ismét zárás van.

Ez egy óriási hiba, hogy nem képes sem az értelmiség, sem az ellenzék, az unió aztán főleg nem saját mivoltában kezelni ezt a suttyót.
Pedig megfelelő korlátok között lehetett volna értékes tagja is ennek az országnak.

gazoló 2021.04.05. 08:30:17

A napsugár

Halász Judit

A napsugár, ha vidáman ébred
beköszön az ablakon
Felhőtlen tiszta arccal
mosolyog az ágyamon

Jó reggelt kívánok – mondja
s nevetve szemembe néz
Gyerünk gyorsan, ugorj az ágyból
vigyázz, hogy el ne késs

A tükör szélén táncra perdül
kibontja sok színét
S a szobám falát körbejárja
szivárványt szórva szét

A porszemek életre kelnek
s levegő felpezseg
s valahogy minden arra vár
hogy én talpon legyek

Ó, napsugár, ó, napsugár
én szeretlek nagyon
Jöjj el hozzám minden hajnalon
Ó, napsugár, ó, napsugár
én szeretlek nagyon

Olyan jó lenne, ha így kezdődne
minden új napom
Ha reggel, mikor felébredek
kinn zuhog az eső
Semmi kedvem sincs felkelni
azt hiszem ez érthető

Ha borús felhők lógnak az égen
az ágyból kimászni kár
De egész más, ha már korán reggel
mosolyog a napsugár

Ó, napsugár, ó, napsugár…

youtu.be/6yPOTHgR81g

..
Tini ma hetvenöt éves!

Isten éltesse sokáig!

Neytiri1 2021.04.06. 11:19:15

hvg.hu/kkv/20210406_Direkt36_kina_fudan_egyetem_hitel?s=hk

"100 milliárd forintot a magyar állam közvetlenül biztosítana, 450 milliárdot pedig Kína hitelezne, vagyis a beruházás egymaga drágább volna, mint amennyi pénzt a kormány 2019-ben a magyar felsőoktatára összesen adott. A hitelt teljes egészében a magyar állam fizetné vissza egy vagyonkezelő alapítványán keresztül. Az építkezésre a Kínai Állami Építőmérnöki Vállalat tett ajánlatot. A terv szerint kínai munkások végeznék a munkákat.

A döntésben az is szerepel: a kínaiak veszik át a Diákváros tervét. Ezt az ötletet még a 2024-es olimpia kapcsán ismerhettük meg, ha megkaptuk volna az olimpiarendezési jogot, az olimpiai falu lakásait kaphatta volna meg 8-10 ezer egyetemista és tanár. Most leírták, hogy az új beruházás ennek a fejlesztési programnak a helyszínén valósul meg.

A Kínai Állami Építőmérnöki Vállalatot a világ több pontján gyanúsították meg korrupcióval és kémkedéssel – teszi hozzá a Direkt36. A legsúlyosabb vád ezek közül az volt, hogy az Afrikai Unió etiópiai székházában a szerverek adatforgalmát minden éjjel titokban átmásolták egy kínai szerverre, bár a kínaiak természetesen mindent tagadnak."

Mi van???
Tényleg kell nekünk egy kínai kampusz, ennyi pénzért, eladósodva ismét Kínának, építeni is ők fogják.

Az orosz kampusz mikor jön?

Az egészségügybe normális dolgokra mikor fog pénzt fordítani ez a ...?

Neytiri1 2021.04.06. 11:44:31

@habakuk000: 600 ezer embert olyan többségnek gondolni, akik véleményét felhasználva ő eldönti a nyitást, ami egyébként köszönő viszonyban sincs még a 600 ezer ember véleményével se, igazán nagy bátorságra vall :)
Persze dehogy bátor ez a szerencsétlen.
Hajnalban megkeresi a kisbuszával az egyik oltópontot, ezt felteszi a celeboldalára is, amire aztán kap annyi negatív választ, hogy más két hétig nem merne kimenni, de ő megy tovább, mintha mi sem történt volna, ez aztán nagy bátorság.
Persze dehogy bátor ez a szerencsétlen.
Két és félmillió oltott emberhez ragaszkodik (akik egy részének még nincs meg a második oltása) és ezt találja mindössze feltételnek, hogy nyisson -sajnos ismételni tudom magam- óvodákat, iskolákat, akik közül senki sincs oltva, ez aztán nagy bátorság.
Persze dehogy bátor ez a szerencsétlen.
Mit akar nyitni? Minden nyitva volt az OBI-n, meg az IKEA-n és társain kívül. Mindenki megtalálta a kiskaput, kajálni továbbra sem lehet étteremben, moziba se menni, stb, csak kinyitja a sulis szelencét. Lesz-e szerencséje?
Hazárdírozik ez az eszetlen. Társasjáték orbán módra.
Kórházak zárva, szakrendelők zárva, ezzel kéne foglalkozni, hogy végre nem covidos emberek is megkapják a gyógyítás lehetőségét. Ha már fizet TB-t, és ha már az életükről van szó.

habakuk000 2021.04.06. 12:50:51

@Neytiri1: Putyin zsarolja, a nyugat megveti.
Nem marad más, mint keresni egy hatalmas támogatót, de szerintem ez a legnagyobb tévedése.
Kína nem tekint egyenrangú partnerként egy "nyugati barbár" árulóra.

Mondjuk a családbarát kormány erős szerintem kicsit, de van ilyen petíció, a legnagyobb baromság szerintem a 19-i iskolanyitás.

www.peticiok.com/engedjek_meg_a_csaladoknak_hogy_hatekonyan_vedekezzenek_a_virus_ellen_ne_tegyek_kotelezve_a_jelenleti_oktatast?fbclid=IwAR08_LXq0ifXXoYFh20SUiWknCU3yiiVheMH-wUB2cboFhcyZzj8ep_xgQE

Neytiri1 2021.04.06. 13:24:31

@habakuk000: Kína már csak azért sem, mert apró fing vagyunk mi neki. Árulót pedig mindig árulóként fognak kezelni (Kína kegyetlen, a hiteleiről is van ország, amelyik mesélhetne), sosem fognak sem megbízni árulóban, sem partnernek elfogadni (felejthetetlenül megtanított minket, magyar gyereket erre Molnár Ferenc, akit szerintem korban jókor kapnak az iskolában a tanulók, ha csak kicsit is fogékonyak, ennek a megsemmisítésnek ott kell maradni, bent. Természetesen ehhez azért "embergyereknek" kell születni)
Semmi más nem vagyunk, mint egy faló nekik.
Egyébként elképzelni is nevetséges, hogy ez a törpe mit gondol, a két szép szeméért állnak vele szóba?
Egyébként arra kíváncsi lennék, hogy ő hogyan tekint magára? Úgy, ahogy eladja magát, ahogy peckesen, a bevonul mindenhová (ahol egyébként a trottyos nadrágjaiban, a hatalmas hasával, a nyakkendője igazgatásával annyira ciki)? Hiszi az erejét az országban és a világban?
Vagy szörföl a hullámokon, ami jön, de tudja, hogy egyszer el fog fogyni alatta a víz?

habakuk000 2021.04.06. 14:11:11

@Neytiri1: Mi most két Molnár Ferenc darabot is láttunk röpke egy hónap alatt, a másodikat most hétvégén, meglepően aktuális a mai napig.
Gyerekeimnek a Pál utca környékén vettünk lakást, bármikor arra járok, önkéntelenül is mindig keresem a grundot. :)
orbánból hiányzik ez az embergyerekség, nagy valószínűséggel soha sem volt benne.

Én úgy gondolom, valóban megváltóként gondol magára, nagyon mélyen le kellene bontani saját magát, hogy elő is bújjon valódi énje.
A hatalom nagyon meg tudja hülyíteni az embert. Az a hatalom pedig, ami egy kifejezetten szolgalelkű, sunyi társadalom felett biztosít ellenőrzést, még jobban.

Neytiri1 2021.04.06. 15:11:11

@habakuk000: a fidesz hippije:

telex.hu/belfold/2021/04/06/deutsch-tamas-interju-fidesz-orban-viktor-europai-unio-meszaros-lorinc

"Mészáros Lőrincről is elhiszi, hogy tisztességesen gazdagodott.
Orbán Viktornak valószínűleg azért nincs megtakarítása, mert öt gyereke van és két háza, tehát van mire költenie.

Nem számít ön szerint a sajtószabadság korlátozásának, hogy Fidesz-közeli befektetők felvásárolták, és a Fidesz politikai céljainak megfelelő irányba állították a fél médiát?
- Sajnos nem vásárolták fel a fél sajtót, bár komoly befektetéseik voltak. A KESMA egy fontos szereplője a magyar médiavilágnak, de ha a közélet alakítása szempontjából bármilyen módon releváns sajtótermékeket nézzük, akkor komoly baloldali, liberális fölény van, még messze vagyunk bármifajta egyensúlytól. Haladunk afelé."

Az M1-et vajon hová sorolja?

Neytiri1 2021.04.06. 15:49:04

@habakuk000: amikor Pesten éltem, volt néhány regény, aminek a vélt, vagy biztos helyét kerestem, többek között ezt.
A film sokat segített és rontott, hiszen a hangulat, a környezet bemutatása háttérbe szorította a fantáziát, de sokkal valóságosabbá is tette a történetet és a helyszíneket.
Ezt a grundot én is szívesen megnéztem volna, és amikor két régi ház közötti foghíjat láttam, bent a hatalmas teret, körbeölelve a házak több emeletes téglafalaival, szintén meglódult a fantáziám, bár nem a Pál utca volt, de valami ilyesmi biztos :)
Az egész történet egy gyönyörű példa a bátorságról, a tisztességről, az önfeláldozásról, és akkora arculcsapás a végén, hogy szinte ténylegesen értelmetlen volt az egész, hogy én baromi sokat tudtam rajta rágódni gyerekként. Miért úgy történt.
Az összes haragomat az öreg Janóra zúdítottam, az a szenvtelenség, ahogy kimondta, a grundnak vége, egy új házat építenek.
A filmnek hátborzongatóan tökéletes társa volt a zene.

habakuk000 2021.04.06. 16:18:16

@Neytiri1: Hmmmm...
Azon gondolkodtam el, hogy a Pál utcai fiúk teljesen máshogyan értelmezhető felnőttként, mint gyerekként.
Egyébként ez a sokkoló végkifejlet az "Egy, kettő, három"-ban is megjelenik, addig azt hiszed egy picit bárgyú komédiát nézel, aztán egyetlenegy mondattal olyan éles társadalomkritikát fogalmaz meg, hogy csuda.
Azt hiszem, kell még olvasnom vagy néznem néhány ismeretlen Molnár művet.
Köszönöm, hogy előhoztad a Pál utcát, új fényben látok egy-két történést.

Neytiri1 2021.04.06. 18:38:54

@habakuk000: szívesen :)
Igen, ez egy olyan regény, amiben mást ismer fel, másra jön rá, mást lát meg elsősorban az ember kicsiként és mást felnőttként, és van egy közös halmaza is a kettőnek :)

guma 2021.04.07. 11:01:39

nyitunk!
normális?
2,5 millió beoltott azonnal védett lesz? második oltás már nem is kell?

@Neytiri1:

@habakuk000:

nem szabad gondolkodnom. inkább megint bele kell merülni irodalom, zene és a csavargások világába - ezek még most is el tud kápráztatni...

gazoló 2021.04.08. 08:23:08

@guma:

Itt a tél
Hull a hó és száll a dér:
itt a tél! Itt a tél!
Cinkemadár útra kél,
s enni kér, enni kér!

„Adj magot, te jó mező,
éhezem, éhezem!“
„Kezem fedi hófedő,
érezem, érezem!

Lábam fogja jégbilincs,
megfagyott! Megfagyott!
Búzám, magom nekem sincs,
elfogyott! Elfogyott!“

„Kérj a fától, adjon ő!
Neki van! Neki van!
Őt nem fedi hófedő,
s karja van! Karja van!“

Száll a cinke szaporán:
„Cini-cin, cini-cin!“
Így kopog a körtefán:
„Cini-cin, cini-cin“

„Adj körtét, te jó barát!“
„Elfogyott! Elfogyott!
Mind elvitték a javát
rokonok, rokonok…“

Száll a hó, míg fúj a szél.
Havazik,havazik.
Kicsi cinke útra kél
s könnyezik, könnyezik.

habakuk000 2021.04.08. 09:02:46

@guma: Igen. Egy nem komfortos világban kell megtalálni a világunkat.
Magyarországon ma nem lehet, a legkisebb rosszat kell keresni. Plusz találni valami jót ebben a katyvaszban.
Az ember általában azért nagy túlélő.

Mi pl színházba régebben általában havonta jutottunk el, a járványnak köszönhetően viszont most minden héten, az igaz, kimarad a büfében tátott szájjal bámészkodás.

habakuk000 2021.04.08. 09:17:36

@gazoló: Mai napig mesélik a szüleim, hogy amikor olvastam vagy olvasták a cinege cipőjét, mindig indulni akartam cipőboltba kiscipőt venni.

Most is kérik a reggelit, etetek még mindig. :(

gazoló 2021.04.08. 09:34:34

@habakuk000: DDD jóreggelt

sőt egyre többen érkeznek..ma seregélyek jöttek a borostyánbogyókra..a rigók megtojtak..egyre több a tengelic és zöldike..kiesznek a vagyonomból))
ők a vagyonom)

színházról vmi linked ami nem torrent alapú?

habakuk000 2021.04.08. 10:27:20

@gazoló: eszinhaz.hu/hu

Rendes előadások vannak, jegyet kell venni, ugyanúgy, mint élőben.
Általában egy napig lehet nézni, egy ip-címen egyébként.
Vannak régebbi előadások, de vannak mostani, üres nézőtérnek játszottak is.
Operák is jók, ha szereted.

( Taga, nem csak klubrádiót kell támogatni, mennyéééé színházba is!!!!! ) :)

gazoló 2021.04.08. 11:53:50

@guma: @Neytiri1:@habakuk000: Eszti Taga Szümtü. ..........többiek

Radnóti Miklós:

Az április megőrült,

még nem sütött a nap,

egy hétig folyton ittam,

így lettem józanabb.

Az április megőrült,

fagyot suhint ma rád,

egy író ír s hetente

eladja a hazát.

Az április megőrült,

csikorgó hó esett,

sokan már elfutottak

s a szívük megrepedt.

Az április megőrült,

vonít a fagy felett,

három barátom elment

s mindhárom elveszett.

Az április megőrült,

vad zápor hullt időnként,

az egyik él, bolond,

s nem sejti, hogy mi történt.

Az április megőrült,

s kiöntött sok folyó,

a másik az nem él már,

agyában két golyó.

Négy napja, hogy megölték.

A harmadik fogoly.

Gyümölcseink lefagynak.

Szájam körül mosoly.

Vigyázz magadra – hallom –,

hogy mindent megtorolj!

guma 2021.04.08. 12:27:55

@gazoló:

kösz, hogy kibányáztad! :))))

@habakuk000:

tulajdonképpen az a borzalmas, hogy a katyvasz mindenbe befurakszik...
szerencse, amikor valóban eltud terelni, gondolkodtatni egy élmény - de az is jó ha lehetőség adódik bámulni a természet, a világ szépségét.

@Neytiri1:

megleptél, hogy iskolás gyermeked van :))))

kiforrott véleményeid, gondolataid sokkal érettbnek mutatnak, még bolondozás közben is.

gazoló 2021.04.08. 12:55:52

@guma:

Radnótit bányászni mindig többet ér a bitcoinbányászatnál))

Neytiri1 2021.04.08. 16:39:54

@gazoló: tökéletes, mennyire döbbenetesen...

Ha már április, amikor még szép és jó volt még minden, az április a Tavaszról szólt...
www.youtube.com/watch?v=cu7ft2Z2v3c

Neytiri1 2021.04.08. 16:43:04

@guma: középsikolás, évvesztes és anyukája, vagyis én nem a huszas éveiben szülte.
Az élet pedig rákényszerített, hogy érett legyek, még bolondozás közben is időnként.
Ha tudnád, hogy mennyire, de mennyire szeretném, ha olyan édes kis bohó, nevetős barack lennék, mint voltam...
Úgy hiányzom magamnak, hogy belesajdul a lelkem.

taga20 2021.04.08. 16:46:28

@habakuk000: nem csak színházba kö járni, hanem magyarország egyetlen szabad rádióját is kell támogatni;)

ja és operába járjon az, akinek hét anyja van!:)))

habakuk000 2021.04.08. 18:12:22

@Neytiri1: :) Ezt (is) szépen írtad.

habakuk000 2021.04.08. 18:20:02

@taga20: Pl a Bartók jó rádió, egy baja van, ha jön a hírek vagy hirdetés, akkor nagyon gyorsan kell elkapcsolni, mert különben jön a csúnya káromkodás.
A délutáni műsora, - nem tudom a műsorvezető nevét - kifejezetten pazar.
Én sok Kossuthon menő műsort is szeretek, elég baj, hogy teljesen leszokok róla.

Valamelyik esősebb hétvégére szervezünk Wagner-napokat, majd meghívunk on-line, de csak kamerástul, mert aludni nem ér. :)
Mondjuk a Keresztapás vagy Gyűrűk urás napok is kemények. :)

taga20 2021.04.08. 18:54:00

@habakuk000: wágner, az amelyik kurvára elnyújtja a zenét:)))

ja és ismerem eszt a bartókos érzést, csak nálam jazzy rádiónak hívják, mikor reggel hallgatom kajálás közben.

az mti hírektől visszajön a reggeli:)))

coub.com/view/1ruor3
süti beállítások módosítása