He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Szijjártó leírta, miért szégyellje magát Orbán amikor a városainkat, településeinket fosztogatja védekezés "helyett", 15000 halott után?

2021.03.04. 14:00 guma

Ezeknek az embereknek (pl Szijjártó, Dajcs? stb) fogalmuk sincs mi zajlik hazánkban a járvány megfékezése helyett?Szerintem csak a holdudvar vagyonosodását intézték intenzíven az embereket, iskolákat, orvosokat kórházakat szarban hagyták. Ja és, hogy van idejük, pénzük munkájuk mellett repkedni a világban, hozni esetleg egy új vírust ajándékba...

Szijjártó: Manfred Weber szégyellje magát!

Szijjártó Péter szerint a Fidesz eltávolítását szervezte az EPP frakcióvezetője, Manfred Weber ahelyett, hogy a járvány elleni védekezéssel foglalkozott volna, ezért felszólította, hogy szégyellje magát.

A külgazdasági és külügyminiszter a „hogy volt erre idejük?” érvelést felélesztve egy nappal azután posztolt a hivatalos Facebook-oldalán, hogy a Fidesz bejelentette: azonnal kilép az EPP parlamenti képviselőcsoportjábó

Szijjártó, aki az oltások és a lélegeztetőgépek beszerzéséért felel hazánkban, a magyarul írt a Facebook-bejegyzésében azon kívül, hogy megdorgálta Webert, az oltások és lélegeztetőgépek beszerzésének fontosságára is felhívta a figyelmet. Posztját pedig annak leszögezésével zárta, hogy:

„Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet.”

Ahogy arról a Telex korábban beszámolt, Orbán Viktor szerdán levélben írta meg, hogy a Fidesz azonnal kilép az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a frakció megszavazta az új eljárásjogi szabályzatát, amivel többek között már nemcsak egy tag, hanem egy csoport frakciójogainak felfüggesztéséről is lehet szavazni. A Fidesz két éve van felfüggesztve az Európai Néppárt pártcsaládjában, de az EP-frakcióban idáig aktívak maradtak a képviselőik.

A külgazdasági és külügyminiszter a „hogy volt erre idejük?” érvelést felélesztve egy nappal azután posztolt a hivatalos Facebook-oldalán, hogy a Fidesz bejelentette: azonnal kilép az EPP parlamenti képviselőcsoportjából.

Szijjártó, aki az oltások és a lélegeztetőgépek beszerzéséért felel hazánkban, a magyarul írt a Facebook-bejegyzésében azon kívül, hogy megdorgálta Webert, az oltások és lélegeztetőgépek beszerzésének fontosságára is felhívta a figyelmet. Posztját pedig annak leszögezésével zárta, hogy:

„Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet.”

Ahogy arról a Telex korábban beszámolt, Orbán Viktor szerdán levélben írta meg, hogy a Fidesz azonnal kilép az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a frakció megszavazta az új eljárásjogi szabályzatát, amivel többek között már nemcsak egy tag, hanem egy csoport frakciójogainak felfüggesztéséről is lehet szavazni. A Fidesz két éve van felfüggesztve az Európai Néppárt pártcsaládjában, de az EP-frakcióban idáig aktívak maradtak a képviselőik.

217 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4516450010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.03.07. 12:33:33

@quercuserdész:

Hát akkor kijafaszod a nép? Tudod, hogy ezzel most egy kirekesztést hirdettél ki? Továbbá honnan van neked bátorságod csak úgy le libernyákozni valakit, akiről semmit nem tudsz? Lehet, hogy én pont egy jobboldali konzervatív keresztény ember vagyok, de mivel a hatalmat nem a "libsik", hanem a ner gyakorolja, csak rajtuk lehet számon kérni a hibákat. Vagy te is mása kened a saját hibáidat?

taga20 2021.03.07. 12:37:28

@habakuk000: tőle ne várj logikát!

egyébként, engem kerül ez a retek erdész, mert fél tőlem, mert a pofájába baszom a gerinctelen pondró lelkivilágát, és ez nem tetszik neki.

egyébként, a szabadeurópa külön tüske ennek a szarházinak, mert a főnök csákgyula, a határátkelő blog tulaja az ellensége évek óta.
az a küldetése az erdésznek, hogy leradírozza azt a blogot, de akkora balfasz az erdész, hogy még ez sem sikerül neki:))

gazoló 2021.03.07. 12:50:26

@eszti.....:

szia

RIP a halottaitoknak,örülünk,hogy jól vagy a felőletek érkező rosszhírek ellenére.
persze nálunk sem különb a helyzet,ha a rezsim eltagadásait,hazugságait leszámítom.

gyere máskor is

youtu.be/nxhAOrXjXuQ

gazoló 2021.03.07. 12:56:31

@quercuserdész:

skizoidul,iszonyatosan nagy "büdösbunkó és proli tudok lenni mostanában ha valaki felszopni és megvédeni próbálja ezt a retkes csürhét tudatzavaros vezérével együtt,amit fidesznek hívnak.

taga20 2021.03.07. 13:16:47

@gazoló:

"büdösbunkó és proli tudok lenni mostanában"

azé tezsvérem, mikor iszod az ötórai tejádat, azé a kisujjadat eltartod, remélem!:)))

jaés, nézzünk valami szépet is, ilyen szép tavaszi vasárnap!:)))

napiszar.hu/bejegyzesek/szexi-csajok/megvillantotta-a-cickokat-13/

2021.03.07. 13:38:46

@gazoló:

"skizoidul,iszonyatosan nagy "büdösbunkó és proli tudok lenni mostanában"

A mostanában ugye születésedtől fogva értendő?

2021.03.07. 13:42:24

@látjátok feleim szümtükkel:

Én meg egy baloldali konzervatív keresztyén ember vagyok.
A nép meg -miután a kormányról beszélünk- az, aki a választásokon bizalmat szavaz a kormánynak. Vagyis a többség.
És bár rühellem a fideszt -igaz a szarházi, hazátlan, hazaáruló liberofasisztákat még jobban- de elfogadom a nép döntését.

2021.03.07. 13:49:20

@habakuk000:

Nem Kína vásárolt, hanem egy sanghaji gyógyszercég, és nem a kínai elit számára.
Ez csak a te elborult libernyák agyszüleményed.

látjátok feleim szümtükkel 2021.03.07. 16:29:25

@quercuserdész:

Hát én most lemegyek a szintedre. Aki hülye, az is marad. Gratulálok hozzá.

habakuk000 2021.03.07. 17:58:40

@eszti.....: Örülök, hogy látlak. Annak is, hogy jól vagy. :)

habakuk000 2021.03.07. 18:22:42

@quercuserdész: ühüm... Az ország, ahol azt is megszabják, hogy hány hangos és mennyi sunyi, alamuszi pukit eregethet ki egy jó állampolgár naponta, hagyja, hogy országos blamázsként egyesek ne a príma exportcikk saját vakcinával bótoljanak.
Ja.
A tiszapüspöki etalongyár se orbáné, hanem a bejegyzett tulajdonosé, plusz a Lady MRD is a nagytőkés jól megérdemelt profitjából került elő.
Csak épp az a furcsa, hogy az elcapcarázott gyár eredménye -6 mrd, amit a mi adónkból klasszul kifizetnek támogatásként, addig a tőle jó 150 km-re lévő valódi tulajdonos és menedzsment irányította ugyanolyan etanolgyár +15 mrd eredménnyel zár.

Szóval te ilyen univerzális manus vagy. Keresztény, baloldali ugyanakkor konzervatív is. Királyságos definíció. Szerintem Szümtük meghatározása jobban fedi itteni tevékenységedet.

Azt figyeltem meg amúgy, hogy a cigánycsicskák mostanában már csak arra tudnak hivatkozni, amire te szoktál, óbégatják, hogy azéééééé szavaznak orbánra, mert gyurcsány, pedig erről aztán a világon senki sem kérdezi őket, konkrét témában nincsenek konkrét válaszaik.
Van egy rossz hírem. Szerintem rajtad és a tartótiszteden kívül senkit nem érdekel, hogy kire szavazol, az sem, hogy mit csinálsz.
Értem én, hogy komoly lelki teher lehet saját csöppnyi kis lelkiismereted és tudásanyagod ellenére a rosszat képviselni, de ez a te döntésed vagy a te zsarolásod.

( én nem vagyok semmilyen fityfasz-lófasz balos, jobbos. Csak egy olyan ember, aki ma 21 fát ültetett. Az igaz, nem is kell bizonyítanom senki, főleg magam előtt, miért is kell vadmarhának lennem. )

taga20 2021.03.07. 19:13:36

@habakuk000:

döbbenet, hogy mennyire leépült ez a bűnöző csutigeci!

egy négy számjegyű telefonszámot se tud megjegyezni, ami ráadásul egy kalapszar!

ez a ner, amitől pl. az erdész haverunk is mindennap elélvez, DÖBBENET!

hvg.hu/tudomany/20210307_Senki_nem_veszi_fel_a_telefont_a_1818on

eszti..... 2021.03.07. 19:17:23

@gazoló:
@habakuk000:

Per pillanat ilyen a helyzet Szlovákiában.
www.youtube.com/watch?v=7XHzz7Q88gA

Csak annyit tudok mondani, örüljetek, hogy van oltóanyag Magyarországon.

habakuk000 2021.03.07. 19:38:19

@eszti.....: Nálunk sem sokkal jobb, jövő hét végén legkésőbb ugyanott tartunk a franc egye meg.
Persze ez nem verseny, vége lehetne már.

taga20 2021.03.07. 19:41:51

@eszti.....: annyira örülünk, hogy majd bele őrülünk.

a héten mondott fel 5000 eü alkalmazott, kásler mátyáskirály csontjaival legozik, a csutigeci egy kibaszott telefonszámot nem tud megjegyezni, de szerinted örüljünk!

beszarás!:)))

habakuk000 2021.03.07. 19:47:19

@quercuserdész: A nevedet habonytól kaptad vagy a számítógép generálta?
Quercus a tölgyek családjának latin neve. Csak, hogy tudd, ha véletlenül valakit érdekelne, ne kelljen szégyenkezned. :)

Ilyen frappáns hozzászólás valódi erdőkkel foglalkozó szájából nem esne ki. Mert az szereti a fákat, s érdekelné a történet.

Unalmas vagy. Csak a szádba rágott panelek mennek, saját kútfőből semmi az égvilágon. Nem vicces, görcsös és buta. Nagyon-nagyon buta.
Megpróbálom elfelejteni, hogy szóba álltam veled, nem lesz egyszerű, mert komoly sokk vagy. :(

Na, megyek színházba, amióta zárás van, többet járunk, mint előtte. Jók az e-színházak, operák.

taga20 2021.03.07. 20:00:26

@habakuk000: mit nézel most?

én tavaly januárban eszt láttam a zasszonnyal, akkor még élőben. nagyon baba volt.

www.golemszinhaz.hu/repertoar/jaj-istenem

eszti..... 2021.03.07. 20:10:53

@habakuk000:

Remélem, nem. Most az a legfontosabb, hogy minél többen oltassák be magukat. Szlovákiában oltóanyaghiány van, erről nyíltan beszélnek a kormánytagok. Sokan abban reménykednek, hogy heteken belül engedélyezik a Szputnyikot. Nagy segítség lenne.

eszti..... 2021.03.07. 20:28:21

@taga20:

én az oltóanyagról beszéltem. a politikumról inkább nem szólnék, nálunk kormányválság van ....

gazoló 2021.03.07. 20:39:45

@taga20: D

ő legalább megpróbálta)
ölelésig már én is eljutottam))

gazoló 2021.03.07. 20:41:31

@eszti.....:

remélem a köztársasági elnökasszony marad)

Esztivers lesz?

gazoló 2021.03.08. 08:53:42

@eszti.....:

Áprily Lajos: A somvirágos oldal

Elment a gond a hóval,
felhőn is fény nevet.
A somvirágos oldal
arannyal integet.

Ha utas jön hajóval,
a hegyre feltekint:
– Ni, somvirágos oldal…
És issza azt a színt.

Itt ős szó járta s ó dal,
a Zách-lány is dalolt,
a somvirágos oldal
sütkérezője volt.

A somvirágos oldal
lejtőjén túl, alul,
kő- és karasztfa-sorral
kis temető lapul.

Beszélgess ott a holttal,
tavasszal érzi még:
– A somvirágos oldal,
az volt gyönyörűség.

Szelíd, egyszerű szóval
kérem: míg élhetünk,
szép somvirágos oldal,
adj jó tavaszt nekünk.

habakuk000 2021.03.08. 15:36:52

@gazoló: Olvastam, megvan, köszönöm. :)
@taga20: azt is szeretném, Don Carlos volt most, februárban Pintér Béla, Alföldi, Verdi, Bulgakov.

tök jó az e-színház, bár elgondolkodtató, amikor az üres nézőtérnek hajolnak meg. :(

Vidékiség egyik hátránya, hogy sok idő a színházba járás, plusz sok kts.
Nekem a puccos vonaglás a büféknél nem hiányzik, így örülök az online színháznak. :)
Persze így nem lehet bámulni a sok csinos, illatos hölgyet tátott szájjal, viszont nincs is ajtócsapkodás otthon.

eszti..... 2021.03.08. 15:45:45

@gazoló:

Vers nem lesz egy ideig.
A "drága" elnökasszony is beszállt a Szputnyik elleni kampányba. Közben egy felmérés alapján kiderült, az oltásra várók a Pfizer után az orosz vakcinával szeretnék beoltatni magukat.
De a kormány tagjai épp egymással harcolnak a politikai hatalomért, így nincs idejük rá, hogy az oltóanyag engedélyeztetését továbbvigyék.
Az unió által engedélyezett oltóanyagok nincsenek. Tegnap 27900 adag Pfizerre lehetett regisztrálni a 70 éven felülieknek, 30000 adag Astra Zenecára a 60-70 korosztálynak. Fél nap alatt betelt minden hely és hetek múlva lesz újabb szállítmány.
Közben 4000-nél több Covidos beteget ápolnak a kórházakban. Újabb ismerőseim lettek pozitívak, néhányukat elvitt a mentő.
Nem könnyű ezt megemészteni. Valahol örülök annak, hogy a szüleim nem élnek már.

habakuk000 2021.03.08. 16:27:45

@eszti.....:
Kár, hogy a visegrádi politika ennyire ráérzett a vírusra, korrektebb lett volna, ha csinálnák a dolgukat, ahelyett, hogy beleugatnak a szakértők dolgába.
Nem igaz, hogy nincsenek uniós oltóanyagok. Kevés van, ez tény, de ezt tavaly nyár óta lehetett tudni, hogy kezdetekben nem lesz sok, a bizottság márciusra a 80 év felettiek és az egészségügyisek 80%-nak beoltását tervezte, ez mondjuk túl lett teljesítve.
Én egyetértek azzal, hogy nem árt, ha bevizsgálják a gyógyszereket, vakcinákat, ugyanakkor kurvára nem értek egyet, hogy a közvélemény határozza meg, melyik vakcina jó és melyik nem.
Nem értünk hozzá, nyilván a politikusok sem.

Szimpatikusabb nekem a bizottság megfontolt józansága, mint a járványkezelésből megbukott visegrádi országok kapkodása.
Mellesleg célravezetőbb is, a járvány egyre nagyobb kifutásánál már nem lehet a szerencsét jó védekezésre megmásítani, egyszerűen nyilvánvalóvá válnak az egészségügy rendszerek gyengeségei, illetve a politikák teljes csődje a járványkezelés terén.
ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_hu

eszti..... 2021.03.08. 16:40:51

@habakuk000:

Én az vakcinákkal kapcsolatban is liberális álláspontot képviselek. Elfogadható számomra, ha valaki a Szputnyikban bízik. Lásd, Szerbia példáját, ahol csak azért lehetnek átoltottság szempontjából világelsők, mert a kínai és az orosz oltóanyagot is használják.
Nálunk valóban csak egy tizedmilliméter hiányzik használatukhoz, hisz a Szputnyik már itt van az országban. És a körülöttük lévő hajcihő csak és kizárólag politikai játszmák eredménye.
A vincenten más megkaptam, hogy "produkcióm a pánik eredménye". Lehet.
Ne álltassuk magunkat! Az unióban használatos vakcinák sem 100 százalékosak, lásd, az Astra körüli történéseket.
Miért nem oltakozhat valaki saját felelősségre a Szputnyikkal?
Csak azért, mert orosz?

habakuk000 2021.03.08. 17:03:42

@eszti.....: ourworldindata.org/covid-vaccinations

Beoltottság pár országban, a Dél-Koreát külön érdemes figyelni, ott ugyanis minimális a halálozás, amúgy pedig jó sűrűn lakott területen élő modern nép.
Dánokat is.
Abban teljesen igazad van, hogy szabadon választhasson bárki az engedélyezett vakcinák közül, abban viszont nem, hogy a Sajó befagyott jegén kiáltsák ki a legjobb vakcinát.
A közösségi média korában sokkal jobban előtört a sötétség, mint a fényesség sajnos.
Más: nem a beoltottságtól függenek a mostani járványügyi adatok. Fél év múlva már igen, az, hogy a propaganda igyekszik bárki másra -főleg a bizottságra, mert az amúgy is divatos - kenni a lassú vakcinabeszerzést, még nem menti őket a mostani járványkezelés bukásában történő felelősségükről.

Igen, nekem is volt olyan érzésem, hogy bepánikoltál - józan szoktál lenni, a hozzászólásod fura a régi Eszti tollából- szóval a következő hetek és hónapok stratégiája nem arról kellene, hogy szóljon: adják már az oltást, mert ez csak a vadmarha kormányok felelősségének eltussolása, hanem a mutációk megfogásáról.
Új-Zéland, Ausztrális, Korea, svédek finnek, norvégok, dánok, németek, osztrákok, arányaiban ők sem kapnak többet, mégis jobban állnak.
Ugyanakkor a szerbek, akik sok jó kínait és oroszt kaptak, kénytelenek zárni.

habakuk000 2021.03.08. 17:10:30

https://ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=earliest..2021-03-06&country=SWE®ion~ITA~HUN~MNE~SVK~ROU~POL~NZL~KOR~FIN~SRB&region=World&deathsMetric=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=total_deaths_per_million&pickerSort=desc

Halálozások

eszti..... 2021.03.08. 17:53:15

@habakuk000:

A régi Eszti valahol ott maradt a környezetemben történt 20. haláleset után. Nem igazán zavar, hogy véleményem eltér a fősodor "racionális" nézeteitől. Én inkább a szenvtelen jelzőt használnám.
A vírus mutációi most már ott vannak a legkisebb településen is. A politikum, mint mindig, elvi vitát folytat, miközben emberek halnak meg.
Ez van, sajnos.
Tudod nehezen viselem, egyre nehezebben, ha újra fel kell hívnom egyik ismerősömet, barátomat... az őszintén sajnálom, fogadd részvétemet .. mondattal.
Mivel temetésre sem mehetünk, így meghallgatom fájdalmukat.
Szavakkal öleljük meg egymást, tartjuk a lelket az épp gyászolóban.
Magasról teszek a kormányok felelősségrevonására... mikor működött?
Ahogy Radnóti írta
"ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható."
Igen, a sírkövekre gondoltam.

Aki nem jut oltáshoz, a fél, retteg, hogy valahol összeszedi és hazaviszi, megfertőzi idős szüleit. De most már az 50+- os generáció is kórházba kerül szövődményekkel.

Ismerem a szlovák egészségügy korlátait, a szlovákiai polgárok egészségügyi állapotát. Épp ezért nem hasonlítgatnám a fejlettebb országok vakcinaellátását a miénkhez.

Ennyi.

gazoló 2021.03.08. 17:56:47

@habakuk000:

korábban igen,de most már én sem zárkózom el az orosztól.(kínait semmiképp)
átgondoltam miután előbb az oroszt,később a kínait is visszamondtam. már jól látom,hogy engedélyezettre esélyem sincs míg ezeket el nem oltják..addig csak rohadjon nyugodtan a nyugati a raktárakban és utasítsuk csak el a másfélmilla modernát(kösz retek szíjjas)
nem a pánik,hanem türelmetlenségem miatt tenném.

gazoló 2021.03.08. 18:00:02

@eszti.....:

megértelek.

kívánom,mielőbb legyetek túl rajta!

eszti..... 2021.03.08. 18:15:55

@gazoló:

Három hete a gyászról beszélgetünk az fb-n. Először az egyik ismerősöm írta ki: anyukám lélegeztetőgépre került, imádkozzatok érte! Majd egy másik barátnőm, aztán a harmadik.Senki sem épült fel. Aztán néhányan, akik már megéltük édesanyánk elvesztését megosztottuk tapasztalatainkat. Mert a gyász egy folyamat, amit végig kell csinálni ahhoz, hogy hónapok múlva talpra álljunk és teljes életet éljünk. Ennyit tehetünk egymásért.
De most egy hepiendes lovestoryt ígértem annak a kis csapatnak, aki olvassa írásaimat. Néhány perc tündérmesét... hátha segít.
Így megyek írni, remélem jobban leszünk utána. :)

A Telex újságírója vagyok 2021.03.08. 18:58:32

@habakuk000:

A Telex újságírója vagyok és néhány kérdést szeretnék feltenni Önnek:

-Ön nem ért egyet azzal hogy a közvélemény határozza meg, hogy melyik a jó, melyik a jobb vakcina. Nyilván nem ért egyet azzal sem, hogy a politikusok határozzák meg, hogy melyik vakcina a jó, hisz ők sem értenek hozzá. Ön mi alapján dönt arról, hogy milyen vakcinával oltatná be magát?

-Ön beoltatná magát?

-Ön szerint a kormánypárt vagy az ellenzéki oldal érzett rá jobban a "vírusra"? Ön szerint a szakértők dolgába melyik oldalnak kellene kevesebbet "beleugatni"?

-Önnek akkor is szimpatikusabb az Európai Bizottság józan megfontoltsága, ha ez az áldozatok növekvő számát jelenti?

-Önnek elfogadható az, ha az Európai Bizottság józan megfontoltságából kialakuló kritikus helyzetek miatt a tagállamok kormányainak kell vállalniuk a politikai és morális felelősséget?

látjátok feleim szümtükkel 2021.03.08. 20:11:58

@A Telex újságírója vagyok:

Én nem vagyok újágíró, sőt habakuk000 sem, viszont elég sokat találkoztam már szakértőkkel, ezért megszakértem a bugyuta kérdéseidet.
A szakértő egyik oldalon sem áll, a szakja oldaláról beszél. Pont.
Nekem "...akkor is szimpatikusabb az Európai Bizottság józan megfontoltsága, ha ez az áldozatok növekvő számát jelenti..." Mert a vakcinák utóhatása még nem ismert. Sajnos vakcinától is meg lehet halni, meg lehet betegedni és egész életre szóló nyokomat lehet viselni. Pl. nekem mindkét vállizmom tönkre ment gyerekkoromban a BCG oltás eredményeként. Soha senki nem kártlanított.
A tagállamok vezetői az únióban fontos döntési fórumok tagjai. Ha egy-egy tagállamnak valamilyen közös döntés utólag nem tetszik, azt nem "velem" kell látszatmegkonzultálni, hanem azokkal, akikkel együtt elfogadta a kormány képviselője, Orbán Viktor. Igaz, hogy ő a saját oszágában sem szeret konzultálni, csak bejelenteni. Hát az únió nem az ő jáccótere, ott nem elég a bejelentése.
A politikai felelősség nem azoké, akik hatalmon kívül vannak. Soha nem is volt azoké, mert nincsenek döntési pozicióban. Miután még egyik vakcinának sem ismert a hosszabb távú hatása, egyértelmű, hogy a politikai felelősség azoké, akik döntenek. De mindezt - mármint azt, hogy nem ismertek a későbbi hatások - a kormányzatoknak, a mienknek is, el kell mondania az embereknek azzal, hogy a több féle vakcinából van-e lehetőség választani, vagy nincs. Választhatóság esetén a kockázat a választóé.
A választhatóság megszervezése is kormányzati feladat, ha nem lehet, akkor annak közlése miért nem lehet.

Az első két és fél kérdés annyira személyes, hogy arra válaszoljon a megszólított.

habakuk000 2021.03.08. 20:46:06

Üdv.
Elfogult vagyok, gyűlölöm és tiszta szívből megvetem a ner-t és kiszolgálóit, így a válaszaim nem egyértelműen csak józanságon alapulnak.

1, Eddig soha nem vetődött fel bennem, hogy az egészségügyi hatóságok által engedélyeztetett gyógyszerekben kételkedjem, azaz habozás nélkül elfogadom az egészségügy által javasolt kezeléseket, oltásokat stb...
Ezelőtt néhány hétig.
Amikor viszont a kormány belenyúlt az engedélyezési folyamatokba, a magyar egészségügyi engedélyezési rendszer számomra hiteltelenné vált, így az orosz és kínai oltást nem azért nem fogadom el, mert azt hiszem, hogy nem jó, vagy mert ezt magyarázta Piroska néni, hanem azért, mert sérült az a rendszer, amiben megbíztam. Elvi probléma.
Így jelenleg maradt az uniós engedélyeztetés.

2, Természetesen. Egy-két napot gondolkodtam a propagandaminisztérium x-e miatt, de szerintem egy héten belül regisztráltam, s mindenkit buzdítok erre.

3, Egyik sem. A kormány ráérzéseit az egy főre jutó halálozási ráta erős növekedése bemutatja, s sajnos még most jön a java véleményem szerint.
Az ellenzék nem tudott egy árnyék operatív törzset létrehozni, nem volt képes a kormány hülye intézkedéseinek alternatíváit bemutatni, a nyilvánosság számára érthetővé tenni.
Arra sem volt képes, hogy rákényszerítse a kormányt, hogy most, amikor szó szerint emberéletekben mérhető válság van - s ez nem csupán a koporsókról szól, hanem sok tízezernyi egzisztencia felborulásáról - szakértők irányítására bízza a válságkezelést.
Úgy látom, hogy az egész magyar politikai rendszer bukása a válságkezelés. Értem, hogy orbán nem tárgyal senkivel, de azt is észre lehetne már venni, hogy ha erőt lát magával szemben, úgy meghátrál, mint a pinty.
A sopánkodás az Atv-ben sovánka ellenzéki magatartás.

4, Nem. Minden késlekedés elfogadhatatlan.
Én is türelmetlen vagyok, én is várom az sms-t, akkor is, ha tavaly ősz óta azzal számolok, hogy talán április, május, júniusban kerülök sorra.
Jelen esetben azonban úgy érzem, a mostani vakcina hiány felturbózása inkább terelés és bűnbak-keresés, illetve bizonyos üzleti érdekek elkenése, elsősorban politikai célokat szolgál.
Van konkrét ütemterv a vakcinák szállításáról. Ebből tervezhető a lakosság átoltása, tervezhetőek az átmeneti időszakban szükséges intézkedések, a mindenki által várt nyitás fokozatos indítása.
Pár hetes késés mindezek figyelembevételével nem kell, hogy okvetlenül az áldozatok növekedését jelentse.
Persze amikor meghirdetem a konzultációt az újranyitásból, miközben napnál világosabb, hogy bekapjuk a mutánsokat, pusztán azért, hogy a népszerűségem fél pontot emelkedjen, utána pedig bámulok, mint bornyú az új kapura, mi van mán megint, akkor nem marad más megoldás, mint brüsszelezni.
Jó éjt, reggel küldöm a folytatást.

habakuk000 2021.03.09. 07:01:44

@A Telex újságírója vagyok:

4.folyt. Elgondolkodtam ezen a kérdésen picit, visszatérnék az elejére.
Szoktam problémákat, válságokat megoldani, dönteni. Általában megpróbálok nem kapkodni, mert a kapkodás egyre nagyobb válságokhoz vezet, egyre rosszabb kilábalási esélyekkel.

Honnan tudhatjuk, hogy a "józan megfontoltság" vagy a megállapodások felrúgása, a közös beszerzések helyett a vadnyugati módszerek lesznek eredményesebbek? Nem tudhatjuk, de sejthetjük.
Árulkodó, hogy a visegrádiak indultak neki kétségbeesetten a független beszerzéseknek. Pedig az angol mutáns gyors terjedési sebességében az is benne lehet, hogy az oltópontok lesznek az új gócpontok. A harmadik hullámot oltásokkal megfogni nem lehet.

Ráadásul a beoltottak számának növekedésével állítólag növekedhet a mutációk száma - fene sem tudja, hol olvastam -, lehet blődség, de ha van igazságtartalma, akkor erre sem ártana felkészülni.
(Nekem a dán-osztrák-izraeli együttműködés szimpatikusabb. Van értelme, perspektívája.)

Szóval szerintem a józan megfontoltság nagy valószínűséggel nem jár együtt a halálozás növekedésével, így ebből a megközelítésből szimpatikusabb.
Persze nem a tétovaságról, tehetetlenségről beszélek, de én úgy vélem, hogy egy év alatt vakcinákkal rendelkezni komoly dolog, s ne feledjük, jó sok pénzzel lettek támogatva a gyártók, lett segélyprogram, stb...

5. Igen. Amikor beléptünk, aláírtunk egy szerződést. Tudtuk, hogyan működik a bizottság. Tudjuk, hogyan működik Európa.
És igenis politikai és morális felelőssége van azoknak a kormányoknak, akik a korrekt tájékoztatás helyett olyan miliőt teremtenek, hogy egyáltalán eszébe jusson valakinek ilyen kérdést megfogalmazni.
Tudom és hetente tapasztalatom, hogy a magyarok számára a szerződések, adott szavak nem sokat jelentenek.
A demokratikus elvek sem, ezt is tanulni kell még.
Brüsszel az Brüsszel, se nem démon, se nem saját tehetetlenségünkből adódó problémák felsőbbrendű megoldója.
Kicsit tovább mennék: az unió nem volt fölkészülve arra, hogy az általa biztosított védőernyőt és juttatásokat egyesek autoriter állam kialakítására fordítják a megfogalmazott célok helyett.
Úgy gondolom, elsősorban ez is az államok politikai és morális felelőssége, bár úgy látom, hogy az uniós szervezetek - nem csupán a bizottság - fölismerték hibáikat, felelősségüket, és elindultak a hibák kijavításának irányába.
Lassú folyamat? Igen. Érdekek csapnak össze, érdekeket kell egyeztetni, jogszabályi háttereket megteremteni.
Mi itthon ahhoz vagyunk szokva, hogy valakinek eszébe jut valami este hatkor és éjfélkor a közlönyben lehet olvasni róla. Aztán három nap jön az első módosítás, év végére pedig a 28-ik. Nem így működik a demokrácia.

habakuk000 2021.03.09. 07:15:45

@eszti.....: egy lovestory itt sem ártana.
Ugye Taga?

habakuk000 2021.03.09. 08:51:59

@A Telex újságírója vagyok:
Azt hiszem, a 3-5 kérdés elavult.

Ma utolérjük az olaszokat.
Azokat az olaszokat, akik derült égből villámcsapásként kapták a járványt a nyakukba. Akiktől megtanulhattuk, mi is az a covid.
Mi, akiknél nem alakult ki új vírusmutáció, mi, akik sok száz milliárdot tékozoltunk el a bajba jutottak segítése helyett, mi akik maffiája természetesen lehúzza a sápot mindenről, és igen, mi vagyunk azok, akik eltékozoltak egy fél évet plusz idén két hónapot a szerencse istenasszonyától kapott terminusból.
Benne vagyunk az első hétben, ha San Marino-t kivesszük a minisége miatt a listából, akkor az első hatban. Pontot ér az olimpián.

https://ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=earliest..2021-03-06&country=SWE®ion~HUN~ITA&region=World&deathsMetric=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=total_deaths_per_million&pickerSort=desc

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 15:54:28

@habakuk000:

-Ön szerint akkor politikai és morális felelőssége van azoknak a kormányoknak, akik az Európai Bizottság józan megfontoltsága okán kialakult késlekedést, az életekbe kerülő drága időt és a lassú vakcinabeszerzés miatt lassú elosztást számon kérik a Bizottságon?

-Ön szerint Brüsszel szava megkérdőjelezhetetlen?

-Ön szerint Brüsszel tévedhetetlen?

-Az Ön által említett és Önnek szimpatikus dán-osztrák-izraeli együttműködés nem a brüsszeli késlekedésre, lassúságra és az ebből adódó károkra adott nagyon is kritikus válasz?

-Ha adott tagállamok úgy gondolják, hogy gyorsabban szereznek oltóanyagot a brüsszeli bürokratikus rendszert mellőzve, megkerülve, akkor azzal megsértik a belépéskor aláírt szerződést és aláássák Brüsszel hitelességét?

-Ön szerint a tagállamoknak már nem nagyon kellene önállóskodni?

-Ön szerint is lassú a folyamat és érdekeket kell egyeztetni, jogszabályokat alkotni. Továbbra is úgy gondolja, hogy az ezekből adódó késlekedés miatt türelmetlen állampolgárok ezért az adott kormányukon verjék el a port?

-Ön úgy gondolja, hogy a brüsszeli bürokrácia lassúságát ismerő ellenzéki képviselők ezek után is joggal, jogosan kérik számon saját országuk kormányán a késlekedésből adódó károkat?

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 16:01:47

@habakuk000:

-Ön azt mondja, hogy minden késlekedés elfogadhatatlan, de továbbra is úgy gondolja, hogy ezt ne kérjék számon a brüsszeli bürokratákon?

-Az Ön által ismert brüsszeli vakcina elosztási terv szerint mikorra érné el az unió a 75%-os beoltottságot?

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 16:22:47

@látjátok feleim szümtükkel:

-A cikk szerint az EMA igazgatóbizottságának vezetője arra hivatkozik, hogy jelen pillanatban a Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyaggal oltott emberekről nincsenek adataik. Ön szerint az igazgató nem tud arról, hogy Szerbiában már közel 800 ezer ember kapta meg mindkét oltását ebből az oltóanyagból és még legalább 700 ezer olyan ember van, aki megkapta az elsőt?

-Ön szerint nehéz lenne felvenni a kapcsolatot az illetékes szerb hatóságokkal és a tapasztalatokról, adatokról egyeztetni?

-Ön szerint, ha az EU engedélyezi a Szputnyik V vakcina használatát, akkor Brüsszel nehezményezné, ha tagállamok a központi elosztási rendszert mellőzve, kikerülve, máshonnan, más forrásból is szereznének ebből az oltóanyagból?

- A cikkben ez olvasható: "A kutatások és vizsgálatok alapján készült tanulmányok azt mutatják, hogy a Szputnyik V kiváltja a szükséges antitestek és immunsejtek termelését, ezáltal hozzájárulhat a koronavírus elleni védelemhez." Ön szerint ez azt jelenti, hogy hibásak és tévesek azok a vélemények, hogy biztonságunk érdekében kerülni kell ezt az oltóanyagot és ragaszkodnunk kell a Brüsszel által eddig támogatott és erősen ajánlott 3 vakcinához?

-A cikkben ez is olvasható: "gyógyszerek alkalmasságát vizsgáló EMA-bizottság (CHMP) március 11-én tart rendkívüli ülést tart, amelyen értékelik a Johnson & Johnson amerikai vakcina használhatóságát az unióban. Hozzátette, hogy kedvező értékelést várnak, és az Európai Bizottság ezután gyorsan megadhatja a forgalmazási engedélyt." Ön szerint a bizottságnak honnan lesznek a Johnson & Johnson oltóanyaggal oltott emberekről adataik? Ezek könnyebben elérhetők, mint a Szputnyik V esetében?

-Ön szerint mit jelent az, hogy kedvező értékelést várnak? Üzleti érdekekről lehet szó? Ezért elvárás a gyors és kedvező értékelés?

-Ön szerint is lehetséges az, hogy a Szputnyik V vakcinával szembeni ellenérzést politikai, pénzügyi és stratégiai érdekek motiválják?

habakuk000 2021.03.09. 16:33:55

@A Telex újságírója vagyok:

1, politikai és morális felelőssége a kormányoknak saját tevékenységükre vonatkozik.
Nem arra, ha számon kérik a brüsszeli hibákat, arra viszont igen, ha Brüsszel háta mögé bújva vakarják le magukról a felelősséget.

2. Nem.

3.Nem.

4. Igen. Egy előremutató, mellesleg az unió egészét is segítő válasz, ellenben a magyar kormány szenvedésével.

5, Hülye kérdésre legyen hülye válasz? A belépéskor aláírt szerződésnek mi köze van a vakcinák beszerzéséhez?

6, Hülye kérdésre legyen hülye válasz?

7, Hülye kérdésre legyen hülye válasz? Az értő olvasás nem megy, ahogyan látom.

8, Hülye kérdésre legyen hülye válasz? Nem olvastam még olyan ellenzéki számonkérést, ahol a kormányon kérték számon az uniós késlekedést, elég komoly baj az, ahogy a kormányon számon lehet kérni gyakorlatilag szinte az összes saját intézkedését.

9, Hülye kérdésre legyen hülye válasz? Útálom, ha a számba akarnak adni olyan mondatokat, aminek értelmét megváltoztatják.

10. Őszre.

Nem vagy te újságíró öreg, sőt független sem vagy. Így kifacsarni a válaszok értelmét csak a szokásos csúsztatással lehet, nem az a probléma, hogy nem megy az értő olvasás.
Viszont legalább értelmes troll vagy, meg kell becsülni az ilyet ebben a csúnya világban. :)
Sebaj.

guma 2021.03.09. 16:54:48

@habakuk000: :)))

birkatürelmed van! :D

Quercus Maximus 2021.03.09. 17:02:58

@guma:

Egy birkának milyen türelme kellene hogy legyen?

habakuk000 2021.03.09. 17:28:56

@guma: Volt kedvem írni róla, mert a téma fölvetése érdekes. :)

A második fejezetben a sok csúsztatással és félremagyarázással már színtiszta kormánymosdatás indult, abban már nem vagyok partner.

Dunaújvárosban mi a vélemény a vasgyárról?

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 17:30:59

@habakuk000:

-Ön tényleg nem olvasott még olyan nyilatkozatot politikustól, aki számon kérte hazája kormányától, az oltások - jellemzően alacsony - számát, a beoltottság mértékét?

-Ön tényleg nem olvasott még olyan nyilatkozatot politikustól, aki számon kérte hazája kormányától, az oltások - jellemzően alacsony - számát, a beoltottság mértékét? Mindezt úgy, hogy közben kijelentette, hogy nem javasolja a kínai és orosz vakcinák beszerzését!

-Ön erre a kérdésre: "-Önnek elfogadható az, ha az Európai Bizottság józan megfontoltságából kialakuló kritikus helyzetek miatt a tagállamok kormányainak kell vállalniuk a politikai és morális felelősséget?"

...ezt válaszolta: "5. Igen. Amikor beléptünk, aláírtunk egy szerződést. Tudtuk, hogyan működik a bizottság. Tudjuk, hogyan működik Európa.
És igenis politikai és morális felelőssége van azoknak a kormányoknak, akik a korrekt tájékoztatás helyett olyan miliőt teremtenek, hogy egyáltalán eszébe jusson valakinek ilyen kérdést megfogalmazni."

Ön ezzel azt állította, hogy tudtuk, hogy így, ilyen lassan, körülményesen működik a brüsszeli bürokrácia, és bizony jogos a kormányokat ért bírálat, de csak azért, mert ezt egyáltalán szóba mertük hozni. És ha ezen felül még megpróbál egy adott tagállam kormánya "más ösvényeken" járni, akkor érezze magát úgy, mint aki Brüsszel ellen dolgozik?
Olyan szerződést írtunk alá, ami megakadályozza azt, hogy a brüsszeli hibákat, akár tagállami szinten, ha csak egy kicsit is, de korrigálni lehessen?
Olyan szerződést írtunk alá, mely nem teszi lehetővé, a brüsszeli irányvonaltól való eltérést, még ha az hibásnak látszik is?
Brüsszelnek mindig, minden körülmények között igaza van?

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 17:34:43

@habakuk000:

-Nem gondolja úgy, hogy van abban valami logikai bukfenc, hogy egy, az értő olvasás hiányával felvértezett trollt a következő gondolatsorban értelmesnek titulál?

taga20 2021.03.09. 17:38:52

@habakuk000: ez a fityeszdroid, maksz a kesma újságírója vagy a pestikurváké!

lehet vele dumálni, csak nincs értelme.

habakuk000 2021.03.09. 17:41:44

@A Telex újságírója vagyok: Nem gondolom, Menetközben, a kérdések olvasása során először az értő olvasás hiányára gondolt az emberfia, de a kérdések végére érve fölfedezhető a szisztematikus csúsztatás, a válaszaim értelmének szándékos félreértése, ezt értőn olvasni nem tudó nem szedte volna ilyen szépen rendszerbe.

Lehet nekem is kérdésem? Az első mondatomban írtam, mennyire megvetem a ner kiszolgálóit.

Úgy vélem szolgálsz, de nem hívő vagy. Miért?

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 17:45:13

@habakuk000:

Ön úgy gondolja, hogy a dán-osztrák-izraeli szövetség "egy előremutató, mellesleg az unió egészét is segítő válasz, ellenben a magyar kormány szenvedésével."
Mit szól ahhoz, hogy "ezzel egy időben a dán miniszterelnök lényegében saját szövetségesei köréből kapott heves szemrehányást uniós szinten is, midőn a szintén alapvetően liberális színezetű francia kormány külügyminisztere, Jean-Yves Le Drian arra emlékeztette az osztrák-dán párost, hogy „most jobban, mint valaha” fenn kell tartani az unión belüli szolidaritást, így pedig „mindennél lényegesebb, hogy az oltási program uniós kereteken belül maradjon”.
A francia kormány amúgy szintén szenved a viszonylag lassan érkező uniós vakcinaellátástól, bár az ottani helyzet annyival komplikáltabb, hogy az országban eközben jelentős mennyiségű felhasználatlan AstraZeneca-szert is tárolnak.

Le Drian szerint a tagországoknak ahelyett, hogy „szakadár-megoldásokat” keresnek, abban kellene összefogniuk, hogy mielőbb jelentős mértékben megnöveljék az európai vakcinagyártási kapacitást, „ami egyébként folyamatban is van” – tette hozzá a francia diplomácia vezetője.

Erről mi a véleménye?

habakuk000 2021.03.09. 17:50:18

@A Telex újságírója vagyok: Van véleményem, de hattól konferenciázunk, dolgozni is kell valamikor.

Mondjuk a járványnak a sok rossz között egy kis pozitívuma, hogy sokkal jobban használjuk a virtuális teret.
Ma pl autózhattam volna oda-vissza cca 1.400 km-t, helyette szépen elbeszélgetünk a fotelből.

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 17:50:46

@habakuk000:

A Telex egy független hírportál. Természetes dolog, hogy kérdéseink a politikailag elkötelezett olvasók esetében olyan érzést kelthetnek, hogy függetlenségünk csak álca.

látjátok feleim szümtükkel 2021.03.09. 18:27:20

@A Telex újságírója vagyok:

Ön szerint is lehetséges az, hogy a Szputnyik V vakcinával szembeni ellenérzést sugalló kérdéseit és véleményét politikai, pénzügyi és stratégiai érdekek motiválják?;D

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 18:34:24

@látjátok feleim szümtükkel:

Ez kizárt. A Telex egy független hírportál és az Önhöz intézett kérdéseinket is egy, az Ön által linkelt cikk alapján tettük fel.
Sajnos kérdéseinkre nem válaszolt, ami érthető, de mi ezt szomorúan vettük tudomásul.

látjátok feleim szümtükkel 2021.03.09. 18:38:00

@A Telex újságírója vagyok:

"Komolyan gondolja, hogy a kérdéseinkre Ön kérdéssel válaszol és így a Telexnek kellene magyarázatot adni az Önnek feltett kérdésekre?"

Kurvára komolyan gondolom.

Komám neked nagyon imola szagod van. Az is számon tartotta, hogy ki, hol és miket írt, ezért gondoltam lássuk a medvét, illetve a telexes újságírót. Aki úgy újságíró, mint az a jogász, aki azzal dicsekedett, hogy jogvégezett.
Újságíró, aki független, a kérdésében nem adja meg maga a kérdezett válaszát.

Kérem a jövővőben hanyagold az ön úgy gondolja kérdéseid.

Neytiri1 2021.03.09. 18:38:56

@taga20: ez a wr-t üzemeltető lény, új köntösben, a régit kinőtte.

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 18:47:59

@látjátok feleim szümtükkel:

Sajnos a szerkesztőségben nem dolgozik Imola nevű kolléganő.
Mivel nem akar kérdéseinkre válaszolni - még úgy sem, hogy azokat egy Ön által nagyon ajánlott és linkel cikk alapján állítottunk össze - ezért szerkesztőségünk eltekint a további interjúktól.

guma 2021.03.09. 18:51:49

jól látjátok, annyi köze van telexhez mint nekünk az édenhez! :DDD

már kaptam komoly helyekről, illetve komoly személyektől hsz-t vagy levelet - de egyik sem volt ilyen mata hari...

a címéről meg ne is beszéljünk, de a telextől senkinek nem volt kérdése hozzánk.
nem örülnek ennek a hitelrontással felérő erőlködésnek.

habakuk000 2021.03.09. 19:08:41

@A Telex újságírója vagyok: "Elfogult vagyok, gyűlölöm és tiszta szívből megvetem a ner-t és kiszolgálóit"
Ezzel a mondattal kezdtem.
Nem gondolhatod, hogy kedélyesen elkvaterkázok veled.

taga20 2021.03.09. 19:15:17

@Neytiri1: nem tudom, de nekem nem wombi ugrik be erről a retekről.

wombi, ugyan abban a stílusban tolta, különböző profilú blogokon, kurva vehemensen. fúra, hogy hova tűnt.

A Telex újságírója vagyok 2021.03.09. 19:20:46

@habakuk000:

Kérdéseink nem egy kedélyes társalgás elősegítése céljából születnek. Válaszai pedig legyenek bármilyenek, mindig tanulságul szolgálnak.

habakuk000 2021.03.09. 19:23:37

@taga20: Ezek a emberek azt hiszik, hogy micsoda jópofaság hazát árulni. Nem az.
Azt hiszik, egy kis haverkodással meg lehet állítani az útálatot. Nem lehet

Nyilván nem süllyed le az ember bayerék szintjére, de mint ahogyan nem szívesen sütkérezel friss, lágy tehénszarban, ugyanúgy nem szívesen állsz szóba végtelenül silány, jellemtelen emberekkel.

Páriák lettek. Ugyanabba a kasztba tartoznak képletesen, mint a főnökük.

Neytiri1 2021.03.09. 19:27:58

@taga20: miből gondolod, hogy ugyanolyannak kell lenni, ha egyszer új nickkel jelenik meg és a másik kettőt hagyja veszni?
Te komolyan nem nézel ki belőle egy "váltást"?
Úgy gondolod, hogy annyira nehéz az?
Engem interjúvol már egy ideje, hidd el, hogy ő az.
Vagy ne hidd, igazából teljesen mindegy.

taga20 2021.03.09. 19:32:42

@habakuk000: bakker haver, kezdelek mekszeretni:)))

habakuk000 2021.03.09. 19:33:49

@guma: Itt nem lehet tahósítani?
A tölgyes fazont fölösleges látnom.

Érdekes egyébként mennyire megváltoztam. Annak idején kaptam hideget-meleget, amikor beszélgettem Angyallal, sőt vele személyesen is találkoztam, jártak nálunk.

Bár, Angyal csak jobbikos volt, nem ner-szolga az is igaz.

taga20 2021.03.09. 19:35:14

@Neytiri1: frau drága, ha neked úgy jobb, ako legyen neked igazad:)))

juteszembe, zenét szoktál? tessék!;)

www.youtube.com/watch?v=cv7NEbacamQ

taga20 2021.03.09. 19:40:14

@habakuk000: erdész haverom a blogszféra feketepákója.

őt így szeretjük:)))

Neytiri1 2021.03.09. 19:40:34

@taga20: na, ezt a számot nagyon-nagyon szeretem :)
Cserébe: :))))
www.youtube.com/watch?v=uuQfoeFN8cs

taga20 2021.03.09. 20:05:21

@Neytiri1: ez is jó!

és ez, hogy teccik?

(nekem teccik a művésznő mozgása, illetve hangja:)))

www.youtube.com/watch?v=aKJvbTEnp0I

Neytiri1 2021.03.09. 20:23:05

@taga20: jó, és magával ragadó :)
Milyen szőrös a lány alsó karja, vagy koszos? :))))

gazoló 2021.03.09. 20:36:50

@taga20:

az izvesztyia influenszere vok,szeretnék feltenni néhány kérdést)

mé nem hozol vmi normális zenét te küszöbmajom?))

youtu.be/geXoQhmY6PM

gazoló 2021.03.09. 20:39:51

@Neytiri1: kézcsók

bel..neked is hasonló jókat,mint a többi csajokba nőnap alkalmából)

habakuk000 2021.03.09. 20:45:55

@taga20: na, csak ragad rág valami az esztergazsíron kívül is, ezt én mutattam neked még a gyíkon :)

taga20 2021.03.09. 20:56:58

@habakuk000: kösz cimbi, így utólag is;)

azé szeretek kötekedni mindenkivel, me rengeteg jó zenét dobtok.

pl. ezt gazolótesó dobta, áldassék a neve:)))

www.youtube.com/watch?v=z_I5fuT0DDU

Neytiri1 2021.03.09. 21:00:46

@gazoló: köszönöm :)))
Nagyon kedves vagy :)
Amióta már nem divat, illetve nagyjából ciki, mert egy régi világ csökevényének tartják sokan, és ritkul a köszöntés, nekem még jobban esik, ha mégis :)

gazoló 2021.03.09. 21:00:53

@taga20

:-))

ilyenre verte a bolhás a gyíkon)

jól vagytok?

néha törölgesd le az esztergagépet pálinkásronggyal ebédszünetben,nehogy a kovidtól eldobja az éxíjjat)

asszony megkapta tegnap a vakcinát tesso?)

taga20 2021.03.09. 21:10:23

@gazoló: kösz jól, csak az a bajunk, hogy rossz országba születtünk!:)))

ja meló közben nincs piázás!

"asszony megkapta tegnap a vakcinát tesso?)"
mi vagyok én, oltóköszpont?:)))

u.i.: remélem ti is jól vagytok!

ja és ezt a mai napig hallgatom, kösz neked;)

www.youtube.com/watch?v=SPBfx4_WT-w

Neytiri1 2021.03.09. 21:27:07

@gazoló:
köszönöm :))))
ezt én nagyon szeretem, olyan édes dal :)
Tudod, hogy ez az eredeti? (Bár lehet, hogy volt egy még eredetibb, de én ezt ismerem)
www.youtube.com/watch?v=Cx3QmqV2pHg
Ezt éppen nem is olyan régen linkeltem a zenedébe.

gazoló 2021.03.09. 22:39:58

@Neytiri1:

igen tudom már Zorán előtt is dúdoltam,de magyar szöveggel is telitalálat.

gazoló 2021.03.10. 06:48:08

@taga20:

ez volt az első dal a Floydtól,amit ismertem,de nem a legkorábbi időszakból?,amikor még te nem éltél)

m.hvg.hu/kultura/20170804_A_hajnal_kapujaban__50_eves_a_Pink_Floyd_elso_lemeze

a sípolós,füttyögős középhullámú rádiómról vettem fel a tesla szalagosmagnómra mikrofonnal 'rédiólaxembörgről)

micsoda idők voltak!

margóékat még Bródyék hajkurászták két koncert között a réteken:-)

.....

a kedvenc lemezük ez volt:

youtu.be/IXdNnw99-Ic

Neytiri1 2021.03.10. 10:46:36

@gazoló: a Zorán dalnak a szövege tényleg az :)

habakuk000 2021.03.10. 15:27:14

@gazoló: Jó is volt ez. Ecserire jártunk lemezekért, ordított a Szabad Európa, mondjuk az most ismét, csak modernül podcast-nek hívjuk.

Jó zene, régen hallgattam már.

habakuk000 2021.03.10. 15:34:24

www.politico.eu/article/coronavirus-covid19-vaccine-deliveries-in-europe-by-the-numbers/

Ugyanott tartunk lassan a vakcinákkal, mint a horkolásgátlókkal.
Fölhasználni ugyan nem tudjuk -utolsók vagyunk az eloltott vakcinák arányának tekintetében, mindössze 56%-ot sikerült beszúrni valakibe -, de lehet büszkélkedni, hogy milyen ügyesek a cserkészek.
És ismét nem csalódtunk: a lopás megy ezerrel, a tényleges munka nem olyan nagyon.

gazoló 2021.03.10. 16:45:33

@habakuk000:

mit nem adtunk volna egy mostani spotifyért,youtubért.
a lewis ugyanaz maradt,bár az ára használtan is az egeket verte)
....
téged megkínáltak már valamelyik vakcinával?
tényleg súlyos a helyzet,nagyon rá kellene menni az oltásokra,ehhez képest?!
rémtörténeteket hallani e.ü-s ismerősöktől.

habakuk000 2021.03.10. 17:36:01

@gazoló: MK25, ZK orsós magnó, rádióújságban az összes zene beleírva, hogy lehessen szaladozni, érdekes világ volt. :)

Nekem csak a jobbanteljesítünkvárjáááparasztnyugiba levelek jönnek.
Tavaly megsaccoltam az áprilist, májust, ott lesz ez.

Közösségbe nem megyünk, mindent kihoz a futár, tárgyalni csak online, színház online, netflix, kert.
Mi tartjuk a karantént.

habakuk000 2021.03.10. 17:45:51

Csalódtam picit. Úgy látszik, az értő olvasás sem megy.

Ner-szolgával - amíg nem kötelező - nem állok szóba.

A Politico talán korrektebb tud lenni, mint a magyar pártalapú médiumok.

habakuk000 2021.03.10. 19:13:26

Ujhelyi István megerősítette azt a hírt is, hogy az Európai Bizottság tárgyalásainak köszönhetően a Pfizer mintegy négymillió extra adag vakcinát ajánlott fel az európai gócpontok számára. „Én egyelőre nem hallottam, hogy Magyarországot felsorolták-e volna ezen gócpontok között, ezt nyilván a magyar kormánynak kellene kezdeményeznie. A magyar kormánynak muszáj lenne minden egyes adag oltóanyagért lehajolnia, ezért tisztáznia kell, hogy kértünk-e ebből a négymillió adagból, vagy kezdeményezzük-e hasonló plusz adagok lehívását a jövőben. Tudom, hogy az orbáni kommunikációba nem fér bele, hogy Magyarországon nagy a baj, hiszen ez ellentétes lenne a kormányzati propagandával, de ha elismerné, hogy szükségünk van további vakcinákra, akkor ezek szerint mi is kaphatnánk extra adagokat az Európai Uniótól”
S nem kellene a háziorvosoknak rimánkodni a kínai vakcinák felhasználásáért.

gazoló 2021.03.10. 22:31:51

@habakuk000:

"Közösségbe nem megyünk, mindent kihoz a futár"

kb. nálunk is..egy éve tökig maszkban,kézfertőtlenítve,inhalálva,torokspré,gyömnbérhagyma pálinka,
elbújva már egy éve,nagyon óvatosan..de szeretnénk vhogy eljutni normális oltásig és nem bazmeg..nyugatira esélyünk sincs így hatvan magasságában.

facé nem tudnak csinálni illib birka standokat a kínairaoroszra és libsi standokat a pfizermodernára.
nem lenne vita. lehetne átjárás is köztük,de az uniót ekézők legalább gondolkodnának.

gazoló 2021.03.10. 22:35:24

miért kell itt basznod a rezet?
kötelező ide járnod?

gazoló 2021.03.10. 22:40:49

@habakuk000:

"A magyar kormánynak muszáj lenne minden egyes adag oltóanyagért lehajolnia, ezért tisztáznia kell, hogy kértünk-e ebből a négymillió adagból, vagy kezdeményezzük-e hasonló plusz adagok lehívását a jövőben"

fejükre lesz ez még olvasva a vádlottak padján.

látjátok feleim szümtükkel 2021.03.11. 07:44:05

@feketeeper:

Anyád sosem mondta, hogy mosd ki gyerekem a szádat
mosószappannal? Ja, persze, nem volt mosószappanotok, mert arra sem futotta, de akor legalább adhatott volna a mindennapi élelemből. Tudod abból, amit Orbán reklámoz. Demizsonban.
süti beállítások módosítása