He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Megrohamozták a Capitoliumot Trump támogatói - Előkerültek a fegyverek, több súlyos sérült van. - Lelőtek egy nőt a Capitoliumban!

2021.01.06. 23:00 guma

A Tv ostroma, ahol, ha jól emlékszem egy politikai erő, a Kossuth téren folyamatosan hergelte a tüntetőket - szerintetek miért jutott ez most eszembe?

Washington, 2021. január 6. Capitoliumi rendőrök fegyverrel a kezükben állnak egy elbarikádozott ajtó mögött, mert Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megpróbál betörni az ülésterembe 2021. január 6-án. A támadás miatt félbeszakították a kongresszus két házának ülését, amelyen várhatóan hivatalosan is véglegesítik a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i amerikai elnökválasztás eredményét. MTI/AP/J. Scott Applewhite

https://infostart.hu/kulfold/2021/01/06/lelottek-egy-not-a-capitolium-epuleteben-video

„Szégyen! Borzasztó! Sokkoló!” – a világ megdöbbent a washingtoni zavargásokon

Sorra jönnek a nemzetközi reakciók a washingtoni Capitolium ellen indult ostromra. A nyugati világ vezetői arra figyelmeztetnek: az amerikai demokrácia megingása másokra is veszélyes lehet.

Elképedve szemléli a világ, mi történik a washingtoni Capitoliumon. Az elmúlt órákban Donald Trump távozó republikánus elnök hívei megrohamozták az Egyesült Államok törvényhozásának épületét, miután alelnöke, Mike Pence a korábbi várakozások ellenére nem obstruálta a kongresszus rendkívüli ülését. A Capitoliumnál gyülekező tüntetők megrohamozták az épületegyüttest és összecsaptak a biztonsági erőkkel. Mike Pence-t kimenekítették az épületből, a kongresszusi ülést berekesztették, a szenátorokat és a képviselőket biztonságba helyezték.

folytatás: https://index.hu/kulfold/2021/01/06/zavargasok_egyesult_allamok_reakciok/ 

Megostromolták az amerikai törvényhozás épületét a Trump mellett tüntetők, csak estére állt helyre a rend

 

Trump beszéde után hatoltak be tüntetők a Capitolium épületébe, ahol könnygázt is bevetettek ellenük. Egy tüntető meghalt. A megválasztott elnök, Joe Biden, később pedig Donald Trump is megszólalt. Az elektori szavazatokat sikerült kimenekíteni a szenátusból.

https://telex.hu/Semmi különös, csak a tüntetésre tartó Ragadozó Fotó: Eric Bardat / AFP

Trump: Soha nem fogjuk beismerni a vereséget

Alig egy órával azelőtt, hogy szerdán az amerikai kongresszus két házának együttes ülésén a tagállamokból érkező elektori szavazatok hivatalos megszámlálásával megkezdődött az elnökválasztás végeredményének szentesítése (a folyamatról itt olvashat részletesen), odakint a választási vereségét következetesen elutasító Donald Trump hívei nagy demonstrációt tartottak, melyen felszólalt maga az elnök is.

 

A washingtoni rendőrség több száz embert mozgósított és beléptetőkapukat állított fel, melyeken a több ezernyi tüntetőt arra kérték, hagyják ott a hátizsákokat, zászlókat és székeket Kedden több lőfegyvert foglaltak le a fővárosba érkező Trump-szimpatizánsoktól, és a hatóságok tartottak attól, hogy az elnökválasztási eredmény megfúrásának kudarca a frusztrált tömeg egy részét erőszakos cselekedetekre sarkallhatja.

Donald Trump beszédében kikelt a választási eredményeket szentesítő „gyenge republikánusok” ellen, és azzal fenyegette meg őket, hogy ezentúl mindig ezzel fogja megbélyegezni őket. A január 20-án leköszönő elnök szerint a republikánusok „folyamatosan hátrakötözött kézzel harcolnak, pedig keményebben kéne küzdeni, és Mike Pence alelnöknek kell beavatkoznia, ha nem akarja, hogy a mai egy szomorú nap legyen az ország életében”. Az ülést vezető, Trump által nyomás alá vett Mike Pence-nek amúgy nem áll jogában visszaküldeni az elektori szavazatokat (ahogy azt Trump elvárja tőle), és pont felettese beszéde alatt tette egyértelművé egy körültekintően megfogalmazott nyilatkozatban, hogy erre nem is tesz kísérletet.

Trump köszönetet mondott azoknak a „harcosoknak”, akik a kongresszusban megkérdőjelezik a választási eredményeket, és ígéretet tett arra, hogy bizonyítékokkal áll elő a választási csalásról (az elmúlt két hónap alatt indított jogi eljárásokban ez nem történt meg), és kijelentette, nem ismerheti el a vereséget, mivel ellopták tőle a győzelmet.

Az országunknak elege volt ebből, és nem hajlandó többet tűrni. Soha nem fogjuk feladni, soha nem fogjuk elismerni a vereséget.

A Trump beszéde előtt az elnök választási eredmények elleni jogi eljárásait vezető volt New York-i polgármester, Rudy Giuliani megismételte (több bíróság előtt előadott, de bizonyítékokkal soha alá nem támasztott) vádját, miszerint a szavazógépek útján hamisították meg az eredményeket, majd némiképp váratlanul kibökte,

párviadallal kéne eldönteni a választást

Igen, Trump jogi csapatának vezetője a középkorban igen elterjedt, a 2010-es években azonban leginkább a Trónok Harcából ismert, szokás szerint két embert eresztene egymásnak, hogy egyfajta istenítélettel (Giuliani a „trial by combat” kifejezést használta) váltsák ki az amúgy meglehetősen egyértelmű demokratikus akaratnyilvánítást.

https://telex.hu/kulfold/2021/01/06/trump-vereseg-washington-tuntetes

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr816375656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2021.01.07. 12:23:15

Néégy ember halt meggh, ____ dee __ ezek az életekkh nem száámítanakkh. Csak a feketékh! ___ Amerikáábann __ az elnyomó Trumpi diktatúrah utánn ___ végre jogáálamiság vann ____ és beköszöntötth a demokrááciah.

gazoló 2021.01.07. 18:49:55

@taga20: D

kb. ennyi

háttérben felsír kismagyarország:-(

gazoló 2021.01.07. 18:59:25

@taga20:

ámokfutó,hisztis majom és a tegnapiakat még Bidenre sem kenheti,hisz ő van hivatalban.
azt,hogy csalt-e valaki a nárcisztikus balfasz által felügyelt,a magyarnál jóval szigorúbb és egzaktabb választáson,tuggyukjól

taga20 2021.01.07. 19:34:01

@gazoló: ez olyan volt részéről, mint a 2002-es magyar választás, ahol pintér elvtárs által ellenőrzött választást az ellenzék elcsalta.

nevetségesek ezek a moslék nárcisztikus politikusok!

gazoló 2021.01.07. 20:27:38

@taga20:

tudod,olvasva sok véleményt az jön le megint,hogy menthetetlenek vagyunk. félelmetes,hogy az itthoni nyájnak ez a küszöbmajom változatlanul szimpatikus és kiállnak mellette.

az itteni makákótól sem várhatunk semmi mást a bujtogatáson,a manipuláláson kívül.
szkeptikus vagyok és nem csak pufirambó,hanem a megvezetett gonosz sleppje miatt is :-(

gazoló 2021.01.08. 07:12:43

jó reggelt!

milyen jó ilyen szép napra ébredni))

youtu.be/iAY8QPDe-_4

taga20 2021.01.08. 17:39:01

@gazoló: votmá, fasza vot, meksirattam:)

hamá hó, akkor ez se rossz!:)))

www.youtube.com/watch?v=po7zJzWwwL4&list=RDpo7zJzWwwL4&start_radio=1

gazoló 2021.01.08. 18:12:17

@taga20: D

szasz..most küldjek egy havas képet a Henrikről?

gazoló 2021.01.08. 19:31:49

@taga20: D

láttad ezt a csodát?

taga20 2021.01.08. 19:43:59

@gazoló: láttam, de bele-bele tekertem.

egyébként én, eszt a 2015-öst néztem meg az utóbbi években néhányszor. szerintem ez nem rossz, és még talán közpénz hegyek se mentek el rá.

érdemes végig nézni.

www.youtube.com/watch?v=XHE0MAOgvRY

gazoló 2021.01.08. 19:47:26

@taga20:

kösz,ezt majd megnézem,a másiknál nem fogom növelni a kattintásszámot.

taga20 2021.01.09. 14:45:30

@gazoló: ha esetleg unatkozol, akko eszt is nézd meg!:)))

www.youtube.com/watch?v=0p8W0QOZfQ4

gazoló 2021.01.10. 12:51:24

@taga20: DDD

kösz haver..te is megérdemelsz egy havasat

www.youtube.com/watch?v=W4S20nzdojU&ab_channel=D%C3%A9sL%C3%A1szl%C3%B3

Vasárnap délután, nézd, mindent elborít,
Az a hó, mit vártunk lent a sár helyett.
Megjött a hóesés, és aki égre néz,
A szemét nem tudja nyitva tartani.

Mert a hó vastagon kavarog.
Végre az, az, amit akarok.
Ez egyszer az, amit akarok.
Eljött és vastagon kavarog.

Vasárnap délután, és semmi lárma nincs,
Csak neszek, és gázolsz kristály szőnyegen.
S ahhoz, hogy így legyen, várnom
kellett nekem,
Sár helyett nagyon kívánni hóesést.

Hát megjött, gazdagon kavarog.
Ez egyszer az, amit akarok.
Végre az, az, amit akarok
Eljött és gazdagon kavarog.

Húzz fel másik cipőt, gyorsan úgy készülődj,
Mint egy nagy út előtt, nagyon nagy út előtt.
Mintha más, távoli várost hódítani
Indulnál, gyere, vágjunk neki.

Mert a hó vastagon kavarog.
Végre az, az, amit akarok.
Ez egyszer az, amit akarok.
Eljött és gazdagon kavarog.

mgdé 2021.01.12. 13:06:30

@taga20:

A kommentekből is sok mindent megtudhat azért a kíváncsi kisember, pl. azt is, hogy 150.000-es(!) antant lovag sereg támadt ránk - porosz ellenes átállt németek lehettek :D -, s hogy Attila volt az ELSŐ királyunk. (Jó-jó hunok vagyunk, büszke is vagyok rá, minden komoly - de miniszterelnökké semmiképpen nem lett - focista görbelábú hun volt, de akkor ki hódoltatta be az alánokat, vagy ki verte rommá még a szteppén Hermanarik gót királyt, ki lépte át a pannóniai limest, s mi van szegény Balambérral, Rugával, Budával/Bledával, stb.? Csak nem Zeusz ihlette Attila kürtje szavára masíroztunk elő teljes fegyverzetben a Tiszából, Dunából, Balatonból, amolyan lovas férfi Pallasz Athénoszokként?) Mindegy, a lényeg, hogy megvigasztalódtam, a verduni csata jó ezer évvel korábbi elővágóját magasan mi nyertük. "4:2 a félidőben és a végén 6:3!" Meg pam param ... :D

gazoló 2021.01.14. 19:40:59

@taga20: DDD

drágatezsvérem,meghát))

de most 'haggyá kenyeret gyúrni))

kepkuldes.com/images/3360ea269a89a1f737920916d445c76e.gif

taga20 2021.01.15. 21:56:02

@gazoló: zenét szoktál niggertezsvérem? tessék!:)))

www.youtube.com/watch?v=1_JK57c0Yj8

gazoló 2021.01.16. 10:52:16

@taga20: DDD

"zenét szoktál niggertezsvérem? "

naná,hogy szoktam..kapaszkodj meg))

www.youtube.com/watch?v=n31fh34_Gdc

Hány arc van még, mit nem sminkel érdek?
Hány dal van még, mely értem szól s érted?
Hány pillanat, mely rám és rád gondol?
Hány tett van, mondd, mely épít, s nem rombol?

Hány gond van még, mely szorítja öklünk?
Hány kéz van még, mely fékezi röptük?
Hány tiszta fal, mely nem falaz téged?
Hány hang van, mondd, mitől tisztább az élet?

Hány toll van még, mely leírja dolgod,
S tinta benne, mely formálja sorsod?
Hány hajnal kell, míg végre felébredsz?
Hány mód van, mondd, hogy emberként élhess?

taga20 2021.01.16. 11:11:43

@gazoló: hát tesó, ez megint kájó volt. köszi.

ehhez má csak egy babakék lakókocsi kéne, asztán kerek lenne az életünk:)))

www.youtube.com/watch?v=SSzu_uEq0_g

gazoló 2021.01.22. 15:38:09

@taga20:

drágatezsvérem..ez a történet annyira szép,hogy újra tiszta szívből magyar fiúknak szurkolhatunk. kár hogy drágamargó képtelen idecsábítani Mariannt,sőt ide sem dugja az orrát.))

eszter is mere?))

taga20 2021.01.22. 16:33:31

@gazoló: és mi lesz a következő?

bejutunk a négy közé?:)))

taga20 2021.01.23. 20:00:08

@taga20: nyolc az a négy, de a végén még büszke leszek, hogy egy szarházi országban élek:))

hvg.hu/sport/20210123_kezilabda_vb_lengyelorszag_magyarorszag

remélem mariann látya:))

gazoló 2021.01.24. 15:04:58

@taga20: DDD

ráadásul mind egy szálig vérmagyarok ezek a fijjuk Pedro és a zombori Sunajko (ja és a spanyol edző) kivételével.

nem úgy mint a fodbalban

foci.444.hu/2021/01/24/atlagosan-26-magyar-mezonyjatekos-volt-a-kezdokben-a-szombati-magyar-bajnokikon
süti beállítások módosítása