He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mimagyarok az Orbán Viktor?

2020.12.10. 04:25 guma

Szerintem az van, hogy beszorult a sarokba a mi saját tenyésztésű diktátorunk

Én már rohadtul, elmondhatatlanul, tragikusan unom. Önök, ti nem? Mennyire normális dolog az, hogy egy ország figyeli visszatartott lélegzettel, mikor mi jut eszébe annak az egyetlen embernek, aki dönt élet és halál fölött? Feltűnik még? Észrevesszük, hogy semmi közünk a saját életünkhöz, sem a múltunkhoz, sem a jelenünkhöz, sem a jövőnkhöz? Már semmi nem a mi döntésünk, mindent elengedtünk, mindent kicsavartak a kezünkből, miközben mi bárgyú vigyorral lestünk ki a fejünkből. Látjuk még, mivé lettünk? Vagy már nem?

Az az egy, a gyűrű mind felett, bármit megengedhet magának. Ezt ő már elhitte, a baj az, hogy mi is elhittük. Sőt, természetesnek vesszük. Nem azért, mert most azt találta ki, hogy talán ki kellene lépni a Néppártból, mielőtt kibasszák onnan. Az önmagában nem érdekel. Normális esetben persze érdekelne, mert normális esetben az ország önérdek-érvényesítő potenciálját érintené. De nálunk, nemnormáliséknál csak Orbán önérvényesít, az ő kínja pedig annyira távol áll az én érdekeimtől – a nagy baj az, hogy nem csak az én, az egész ország érdekeitől -, hogy az elmondhatatlan. Ez az egy kivénhedt kocafocista mindenhová berágta már magát. Észrevesszük még, hogy ő dönti el, kinek jut pénz és kinek nem, mennyit kereshet kicsoda, melyik vállalkozás juthat megbízáshoz, hová menjen az uniós pénz és mire költi az adónkat a kormány? Ő döntötte el, hogy ne Simicska, hanem Mészáros legyen milliárdos, azt is ő döntötte el, hogy keresztények lettünk és konzervatívok, azt is, hogy miből tanuljanak és mit a gyerekink? Azt is ő döntötte el, hogy milyen iskolába járhatnak, ahogy azt is, mi lehet majd belőlük, ha felnőnek.

Még egy döntés áll előtte, és ha azt gondoljuk, hogy arról majd minket is meg fog kérdezni, állati nagyot tévedünk. Figyelt mindenki? Van azért élet az Unión kívül is, de ő maradni akar. Aztán már az jött, hogy lámcsak, az angolok kiléptek és mennyivel jobb nekik. Valamelyik nap azt habogta, az Unióból való kilépéshez nem kell népszavazás, elég a parlamenti kétharmad. Az a kétharmad, ami most még van, a választás után valószínűleg nem lesz. Már persze, ha lesz még választás. Most úgy néz ki, az Unió megtalálta a tökeit, rájött, hogy hiába enged mindenben a követelőző gecinek, az nem elégszik meg vele. Mindig többet akar. És pont leszarja, hogy az ország érdeke éppen ellentétes az ő személyes érdekeivel. Emlékszik még valaki a norvég alapokra? Azokra a milliárdokra, amiket nem kért Orbán, az ország helyett és nevében nem kért, mert nem ő felügyelhetett minden kibaszott fillért? Mert a tíz százalékát közvetlenül osztották volna civil szervezeteknek, és azt már a csúti nem volt képes elviselni. Mert retteg, fosik attól, hogy akin nem tartja rajta a csizmája sarkát, az elkezd önállóskodni, és veszélyezteti az ő teljhatalmát.

Nem tudom, más el szokott-e töprengeni azon, mi lesz, ha egy reggel arra ébredünk, hogy Semjén vagy egy másik legalja az éjjel benyújtotta a parlamentnek a kilépési javaslatot, ezek pedig már meg is szavazták. Aki szerint ez elképzelhetetlen, az vegyen be valami csillapítót. Lehetőleg szilvapálinkával, az állítólag megvilágosítja az elmét. Szerintem az van, hogy beszorult a sarokba a mi saját tenyésztésű diktátorunk. És az is van, hogy kurvára nem fogja engedni, hogy bárki elkezdje felgöngyölíteni az elmúlt tíz év aljasságait. Hogy ezt meggátolja, bármire képes. Bármire. Mindazok, akiknek az érdemtelen úri megélhetése és gazdagodása tőle függ, szintén mindenre képesek. Annyit változott a helyzet, hogy már nem feltétlenül a további zabrálható vagyon lebeg a lelki szemeik előtt – a legtöbb összelopta a dédunokáknak is a kacsalábat, bár azt is tudjuk, hogy soha nem elég -, hanem az, hogy az eddigit megtarthassák és megúszhassák. Ez már erről szól.

És ha erről szól, akkor átléphető szempont az, hogy kellene az uniós pénz. Persze kellene, de a szabad elsétálás joga sokkal inkább lényeges. Tehát innen nézve a kilépés sem túl nagy ár, ha azt kell megfizetni a büntetlenséghez. Senki ne tévedjen, már itt tartunk. És az az egy ember egyedül fogja eldönteni. Bizony. És mi fogjuk megfizetni az árát. Megint. Mert ilyen idióták vagyunk. Vagy talán mégsem. Hamarosan kiderül.

https://kolozsvaros.com/2020/12/08/szerintem-az-van-hogy-beszorult-a-sarokba-a-mi-sajat-tenyesztesu-diktatorunk/

87 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6116325310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2020.12.10. 08:40:04

Szerintem egyes egyedül rajtad múlik, hogy mit engedsz a saját életedbe, mivel befolyásolod a gondolataidat, milyne agymosásnak engedsz. Jobb és baloldali gyűlölködés egyaránt tönkreteszi a tudatodat.
Orbán egy energiavámpír. Abból táplálkozik, hogy tizenmillió ember lélegzet visszafojtva figyeli minden lépését. És ennek az ő nárcisztikus lénye nagyon örül.
Mi vagyunk a hibásak, hogy tápláljuk ezt a diktátort a figyelmünkkel.
Ha nem hallgatsz klubrádiót, akkor máris boldogabb az életed.
Hallgass Mozartot, Vivaldit. Foglalkozz a modern fizika rejtelmeivel. Nézz Attenborough filmeket a világunkról. Olvass szépirodalmat. Fuss, sportolj.
Iktasd ki az életedből a politizálást.
Mert lehúznak a saját pokoli szintjükre.

Tudom már annyira benne vagy, hogy tökhülyeségnek tartod amit leírtam. Életed része a mindennapi bosszankodás és nyammogás a politikusokon. Azt hiszed, ha nem követed a mindennapi fingásaikat, akkor lemaradsz a világról és nem leszel jelen. De ez csapda. Pont így leszel része a a mocskosságaiknak.
És észre sem veszed a tévutadat, mert csak hasonszőrű, hasonló gondolkodású emberekkel vetted már körül magad. Kolozsvárost olvasol, ami egy súlyosan uszító tartalom. Pontosan olyan, mint a bayershow, csak a másik oldalról... ehhh úgyse érted :-(

guma 2020.12.10. 09:28:14

@Lorrh: :-))))

még talán sosem olvastam tőled ilyen összeszedett gondolat sort - ami ha hiszed, ha nem java részt az enyémmel is összecseng.

a politika sajnos, azonban életünk része lett. ha emberek közt forogsz, ha családod van (minden korosztályból), ha szomszéd kis gyerekkel munka és jövedelem nélkül marad...
ááááááááááááá felesleges sorolni.

tudod nem csak felszínes vagyok, de mindenevő is.
van akit olvasok évek óta (a szórakoztató és szépirodalmon kívül is), de zömébe csak mindenhol a címeket futom át.

tv-t nem nézek (csak film csatornákat), és a rádióről is leszoktam.
még sem lehet egy kalap alá venni jelenségeket (csatornákat?), mert az emberi gondolatok, a más féltése kicsit sem azonos az elvtelen, fizetett párt védelemmel.

különben is hátast dobnál, ha tudnád miért és mennyire visszafogom magam és nem is igen szólok a dolgokról, inkább csak mentek anyagokat, szemelvényeket, mert sokan csak "bányászni" járnak ide...
azonkívül sokkal lazább vagyok és még a "fénykoromban" sem engedtem "kiemelni" magam sosem, pedig...
viszont azért néha bevásárolok a szomszédnak, csak úgy...

Lorrh 2020.12.10. 09:55:16

@guma: "java részt az enyémmel is összecseng."
No ennek tényleg örülök!
További jóegészséget, szeretetteli hétköznapokat neked!

Neytiri1 2020.12.10. 11:05:47

@Lorrh: "Szerintem egyes egyedül rajtad múlik, hogy mit engedsz a saját életedbe, mivel befolyásolod a gondolataidat..."

Jó pár éve még talán úgy volt, hogy ki tudtad iktatni a mindennapjaidból, főleg vidéken... talán...
Ma már ez nem megy, kimész az életbe és ott van ő, ha rácsatlakozol, ha nem a politikára.
Egyik nap balra kell menned, mert azt mondta és ha nem teszed, jön a rendőr, most már a katona is, másik nap meg jobbra, mert úgy kelt fel, hogy most arra kell menni. Boltba mész, dolgozni, felszállsz egy buszra, zökkensz 23-at, vagy az adódból felújított vasútvonalon nem gyorsabban érsz haza, hanem lassabban, számok jönnek mindenhonnan, aztán ellenszámok. Kirúgnak, vagy félig rúgnak, beoszt a polgi közmunkásnak és csúszol-mászol az avarban ott, ahol két hete még feltartott fejjel mentél a boltba. És még sorolhatnám.
Nem csak orbán jön a csapból, hanem a többi is. Nem lehet egész nap Vivaldit hallgatni, Vivalditól is lehet csömört kapni, főleg ha a szomszéd meg Wagnert hallgat mindeközben, és ő győz.
Okosakat én is tudok mondani, de attól még nem okos mégsem. Az élet visz magával, nem egy elszigetelt kis kockában lakik az ember.
Viszont gőzt kiengedni lehet a kimondással.
Én -ítélj el, és biztos valamilyen ...ikus vagyok-, ha agyam elszáll, belépek orbán FB-jára, elolvasok néhány kommentet, látom, hogy nélkülem is elküldik a picsába és jólesően megnyugszom. Talán a pszichosók kitalálnak erre egy ikusakusisztikusasztikus szót, és akkor büszke leszek, hogy bekerülök a tankönyvekbe.
Szeretlek, de néha olyan tüskéshal vagy, hogy elámulok rajtad, aztán szeretlek tovább.
BUÉK

Lorrh 2020.12.10. 11:59:14

@Neytiri1: Egyetértünk!
Vivaldit meg lehet unni.
Én higítani szoktam Rammstein-nel, meg Treha Sektori-val.
Esetleg ómacedón népdalokkal, mondjuk a Kalino Mome az meseszép.
Szomszéd nincs, tanyán élek, 14 hektár, nagyrészt kaszáló a négy lovamnak.

Neytiri1 2020.12.10. 12:11:06

@Lorrh: ha szeretnél nekem örömet okozni, linkelj be néhány jutubos dalt, az általad említett és kedvelt zenékből. Köszi.
Amint időm lesz rá, meghallgatom.
Én és a szomszédok is, ha nem gond neked, hogy másokat is részesítek az örömben.
Jó saras leheccc mostanában, vagy bírod?

Neytiri1 2020.12.10. 15:09:26

@Lorrh:
köszönöm. Örömöm végtelen. Nincs is arra szó.
Csak annyi, hogy tőlem, neked.
Heinillä härkien kaukalon (A szénán a bikák vályúja) -ha már tanya, s állatok:
www.youtube.com/watch?v=CJz1UEyw0MM

gazoló 2020.12.10. 15:50:14

@Neytiri1: @Lorrh: @guma:

szasztok!

szeretnivalók vagytok,ráadásul "mindenkinek igaza és legalább részigaza van. de mindenki másképp éli meg.

szép napokat és ünnepeket nektek!

"Kezdek bekattanni, kijövök a zuhany alól és kezet mosok.
Ma le kell vinnem a szemetet! Úgy izgulok... Azt sem tudom, mit vegyek fel.
Most, hogy ilyen csend van az utcákon, lehetne aszfaltozni.
Minden este a hírek után beteszek egy horrorfilmet, hogy megnyugodjak.
Nyugi... Nem fogtok beleőrülni, ha 2-3 hétig nem mentek ki a házból!! Ezt beszéltük ma meg a mosógéppel és a hűtővel.
Ma reggel a lakás minden helyiségébe tettem egy pohár unicumot, 2 kávét és egy szivart. Este csinálok egy kávé-házikocsmatúrát.
Nagyon szeretek utazni, most épp a konyhában voltam, a ház fővárosában.
Új probléma jelent meg a nőknél. Van mit felvenni, de nincsen hová.
A hétvégi gyónást otthon végeztem el a feleségemmel. Nem olyan megbocsátó mint Isten.
Kérem az apukákat, hogy tanítás alatt ne lófráljanak boxergatyában sörrel kezükben a tanuló háta mögött. Panni néni
Mai jó tanácsom ebben a vérzivataros helyzetben. Soha ne hagyjátok ki a reggelit!
A napi 17 étkezés közül ez a legfontosabb.
Otthoni életkép tanulási idő alatt. Hang a szobából.
- Anya! Kaphatok egy szendvicset?
- Apa: Óra alatt nem zabálunk!
Nem vagyok sorozatfüggő, de már nagyon várom az Operatív Törzs évadzáró epizódját.
Segítsetek, ha esetleg jönne a koronavírus új hulláma, a karantént ugyanezzel a családdal kell eltöltenem, mint most, vagy választhatok másikat is?
Letépni a maszkot bevásárlás után olyan érzés lehet, mint amikor a nők hazaérve megszabadulnak a cicifixtől.
KÉREM NE AGGÓDJATOK,
mert az aggódás annyit segít az élet problémáinak elhesegetésében , mint a rágógumi a szöveges feladatok megoldásában.
Az élet túúúl rövid ahhoz, hogy egy dologra elpazarolhassuk. "

George Belai

guma 2020.12.10. 16:33:27

@Lorrh:

"tanyán élek" + 4 ló?! :-)))

fiam kedvence lennél. Pár ilyen barátja van: tanya, sok állat - meg-,meglátogatja őket, kemencét épített és ott égeti ki ősi módszerrel a kerámiát...

unokáim is szeretnének, mert állatbarátok.
sokáig jártak a menhelyre gondozni, etetni. mikor alsósok voltak, évekig lovagoltak - közben gondozták is.

@Neytiri1:

micsoda kincseket csaltál elő. :-)

@gazoló:

nem is te lennél, ha ha nem hoztál volna egy kis csmegét :-)

boborján20 2020.12.10. 16:40:05

@Lorrh: ha nem irkálnál ennyi baromságot, akko még értelmes is lehetnél.

"Ha nem hallgatsz klubrádiót, akkor máris boldogabb az életed."

"Kolozsvárost olvasol, ami egy súlyosan uszító tartalom. Pontosan olyan, mint a bayershow, csak a másik oldalról."

aki ilyeneket le tud írni, az nem komplett!

ja és a tanyán élésről csak annyi, hogy múltkor meg aszt kamuztad, hogy olyan házban élsz, ahol minden lakásban két kutya és egyéb állatok vannak.

egyébként, szórakoztató vagy:)))

guma 2020.12.10. 16:45:33

@Lorrh:

"Nyugat-Ausztrália, Perth-től 60 km-re."

nem látok Ausztrál vendéget - most, kb 2 hónapja az USA látogatok vannak csúcson...

különben, ha időm van akkor azért egy ország érdekes helyeiről csinálok posztot.
Ausztráliáról több is van pl. Kimberli, vagy a földalatti város, stb...

boborján20 2020.12.10. 16:53:08

@guma: szerintem hantázik a csóka.
látott valami természet filmet a spektrumon, és most aszt jácca, hogy ott él:)))

guma 2020.12.10. 16:53:32

@boborján20:

nem kell letámadni a másként gondolkodokat, azért sem mert most próbált valamit megérteni.

különben üdv csavargó! :-DDD

Neytiri1 2020.12.10. 16:54:23

@gazoló: köszönöm :)
"Letépni a maszkot bevásárlás után olyan érzés lehet, mint amikor a nők hazaérve megszabadulnak a cicifixtől."
Pont olyan :D

Erről jutott eszembe egy édes nő, aki az első karantén idején karanténiskolával művelte az embereket, itt egy, például:
www.youtube.com/watch?v=rUbiADlFpdw

Neytiri1 2020.12.10. 17:01:02

Lorrh egy kedves troll, és szeret tükör lenni. Szerintetükör.
És van amikor nagyon komoly.
De olyan is van, hogy barátságos.
És még az is előfordul, hogy tüskéshátú.
Vagy direkt hülyének tetteti magát.
De hogy nem Ausztráliában lakik, az biztos :)

Neytiri1 2020.12.10. 17:02:28

@guma: "micsoda kincseket csaltál elő. :-)"
Négy link komoly inspiráció :)

boborján20 2020.12.10. 17:04:58

@Neytiri1: nem kéne már annyit rinyálni a maszk miatt!

komolyan mondom, néhányak úgy viselkednek, mint egy hisztis gyerek:)))

Neytiri1 2020.12.10. 17:08:14

@guma: áááá, lehet, hogy te Lorrh dalaira utaltál kincsként, amit előcsaltam :)
Azért remélem A szénán a bikák vályúján is tetszett :)))

Neytiri1 2020.12.10. 17:10:03

@boborján20: én csak az idős sáv miatt szoktam, azt valahogy nem igazán tudom akceptálni, főleg szombaton :)

boborján20 2020.12.10. 17:12:31

@guma: csókolom margaritanéni, én nem olyan családból származom, csak nem bírom, ha valaki vetít;)

zene mehet? tessék!:)))

www.youtube.com/watch?v=yuRIGi0MLZ8&list=RDyuRIGi0MLZ8&start_radio=1

boborján20 2020.12.10. 17:19:00

@Neytiri1: hiszek neked bébi, bár én nem így emlékszem a farkiéknál, de öregszem ezé lehet, hogy má romlik a memóriám:)

az idősáv egy bullshit, ebben igazad van.

Neytiri1 2020.12.10. 17:23:52

@boborján20: "nem kéne már annyit rinyálni a maszk miatt!
komolyan mondom, néhányak úgy viselkednek, mint egy hisztis gyerek:)))"

Én úgy gondoltam, hogy a covidos védekezésről beszélsz csak, abban pedig az idős sáv miatt szoktam. Tavasszal is. A maszkot én felveszem, nem bulikázok, nem érdekel az esti kijárási tilalom, bár azért szívesen kimennék megnézni, hogy milyen az.
Minden másról szóló hisztim viszont nem hiszti. Vélemény. Sarkos.

boborján20 2020.12.10. 17:38:48

@Neytiri1: nem mondom, hogy értem a második kommentedet, de nem kell mindent érteni:)))

coub.com/view/29e68j

Lorrh 2020.12.10. 18:04:07

@Neytiri1: haha izgalmas, szőke szemöldök, rocker külső és kappanhang :-) Meg várkonyijuditos videok: a hittanóra is csúcs,

@gazoló: ez nagyon szórakoztató kis írás!

@boborján20: Miért a kolozsváros nem kelt benned indulatokat? A te politikai nézőpontodból nekik van igazuk. Egy vérfideszes pedig a saját igazáról van meggyőződve. És máris beléptünk a végtelen spirálba.

boborján20 2020.12.10. 18:13:16

@Lorrh: bennem te is indulatokat keltesz.

szerinted akko fogjuk be a fülünket, szánkat, szemünket és hagyjuk, hogy történjen ami történik.
abszolút jobbágy tempó.

inkább arról meséljél, hogy lecsutakoltad már a lovaidat?:))

Lorrh 2020.12.10. 21:33:23

@boborján20: A lovak maguk csutakolják magukat, ez már a 21. század!

Ha nem fogod be a füledet, hanem naponta agyvérzést kapsz hogy kálmánolga vagy a drágabolgárúr mit bogaraz bele a füledbe, attól megbukik a zorbán?
Te még abban hiszel, hogy bármi hatásod lehet a nagypolitikára?
Tudod-e hogy 3ezer milliárdos nyugdij pénztárat hagytak a magyar polgárok, hogy orbán elvegye tőlük? Senki nem ment az utcára emiatt.
Ezek után te mit vársz? Ha te dühöngesz meg még mondjuk 200ezer másik sorstársad akkor jobb hely lesz Magyarország? Ér valamit a dühöd és indulatod?
Kiváncsian várom értékes válaszod.

guma 2020.12.11. 14:59:48

@Lorrh:

hoho!

"Senki nem ment az utcára emiatt."

rossz a példa - bár tagadhatatlanul sokat mondó.
a megfélelmités veszelyes hatalmi fegyver...

azért is kell, a gondolkodó nem pr-t nyomó ember értéket felismerni.
lehet jobbozni, balozni, de az értelem és értékét nem tudod kategorizálni.

2020.12.13. 08:46:18

Orbán válasza sorosszarosgyurka hisztijére:

"Európa nem hódolt be
Szamizdat 4.

Soros György krokodilkönnyeket hullat. Ez ugyan nem adja vissza a spekuláns által kifosztott emberek, családok, vállalkozások millióinak pénzét, de szerény elégtételnek jó. A világ legkorruptabb emberének és hálózatának jó oka van a csalódottságra. Európa nem hódolt be, Soros grandiózus tervét az Európai Tanács ülésén megakasztottuk. A reflektorfény a költségvetési pénzekre, a helyreállítási alapra, a ki, mihez és hogyan férhet hozzá kérdésére irányul. Hiába, anyagias világban élünk. Ám az unió költségvetésének pénzeit eddig is minden tagállamban szigorú és többszörös európai felügyelet alatt tartották. A kutya máshol van elhantolva.

Ki fogja irányítani Európát a jövőben? Ez volt a valódi tét a múlt heti ülésen. A tagállamok polgárai által megválasztott kormányok és a belőlük álló tanács irányítja-e majd Európát vagy Sorosnak sikerül felépítenie egy új hatalmi struktúrát? Egy hálózatot, amely a liberális, posztnemzeti és posztkeresztény ideákat terjesztő NGO-kból, az eszméiket szállító és felerősítő nemzetközi fősodratú bal- és jobboldali médiából, az európai parlamenti képviselők jelentős csoportjából, a Bizottságba bejuttatott Soros-megbízottakból és az ezeket összekapcsoló, jogállamiságinak nevezett mechanizmusból áll.

A terv olyan egyszerű, mint amilyen grandiózus. Egy pénzügyi központ, Soros György központja NGO-k, kutatóintézetek, elemző műhelyek és aktivisták ezreit finanszírozza, akik befolyásolják a mainstream média irányvonalát. Összevásárolja és hálózatba szervezi parlamenti képviselők kritikus mennyiségét, a Bizottság kulcspozícióiba juttatja a neki dolgozó embereket, mint Timmermans és Jourová. Végül elfogadtat egy jogszabályt, amely politikai előfeltételeket - gender, migráció, nyitott társadalom, liberális demokrácia - szab ahhoz, hogy a tagállamok hozzáférjenek az uniós forrásokhoz.

A nemzeti szuverenitásukhoz, keresztény gyökereikhez és a hagyományos családmodellhez ragaszkodó országokat, mint Lengyelország és Magyarország erre a jól megfont kötélre kell felakasztani. A vonakodókat pedig, mint a jobb sorsra érdemes közép-európai országok és a renitenskedő skandinávok, ki kell rendelni a nyilvános autodaféra, hogy megérthessék a liberális érvelés lényegét.

Az utolsó pillanatban Európa kormányai felébredtek. Elolvasták azokat a jogállamsági országjelentéseket, melyeket Soros György és Frans Timmermans íratott Jourová asszonnyal. Hirtelen mindenki megértette, hogy az ítélet már a bírósági tárgyalás előtt elkészült, és Magyarország és Lengyelország után mások is sorra kerülnek majd.

Az Európai Tanács múlt heti döntése nyílt ellenszegülés Soros György hatalomátvételi kísérletével szemben. Politikai kérdéseket nem lehet összekötni pénzügyi kérdésekkel, szubjektív kritériumok nem lehetnek pénzügyi döntések alapjai, és az unió alapszerződésében rögzített jogi eljárásrend nem cselezhető ki Soros-módra. Az Európai Unió megőrizte egységét és győzött.

Soros György vesztett. Itt lenne az ideje, hogy az európaiak végre hazaküldjék Amerikába. Nincs magyarázat arra, hogy mi, európaiak miért tűrjük, hogy egy amerikai spekuláns amerikai pénzzel uniós befolyásolási rendszert építsen és vásároljon. Amíg az európai vezetők ezt az utolsó lépést nem teszik meg, újra és újra hatalomátvételi kísérletekkel kell szembenéznünk a jövőben is. Máris itt van az asztalon Soros György műhelyéből a migrációs és a gender akcióterv. Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére."

Én annyit tennék hozzá. Nem hazaküldeni kellene ezt a mocskos libernyák genetikai hulladékot, hanem elevenen megnyúzni.

hayabusa 2020 2020.12.13. 11:17:29

@öreg erdész: mi van cigány, unatkozol?

tegnap még utáltad a csutigecit, ma meg felszopod, te nyomorult vidéki suttyó?! gratulálok a szargerincedhez!

bár minden fityeszparazita olyan, mint te. broáf!

látjátok feleim szümtükkel 2020.12.14. 06:48:33

@öreg erdész:

A dolog szépséghibája az, hogy Soros György európai, ráadásul magyar állampolgár.
A ner hívő megölné nem hívő polgártársait? Pedig most nem is húsvét közeleg.

2020.12.14. 07:08:59

@látjátok feleim szümtükkel:

Hitler is európai állampolgár volt, igaz labanc.

A dolog szépsége az, hogy bár nem igazán követem már a történéseket, de a patás, lengyel segítséggel megint megszopatta az ejut. Bár.....szerintem inkább az van, rajtuk kívül még jó pár politikus megértette, a jogállami baromsággal nem csak ezt a két országot lehet vegzálni. Mert attól,hogy a haladó progresszív talibán nyugat a korrupciót átkeresztelte lobbira, az még korrupció. Lásd pl. Kína hatalomátvételét brüsszelesben.

Erre szokták azt mondani, a patkánynak mondhatom, hogy cicukám-cicukám, az attól még patkány marad.

Na ugyan ez érvényes a mocskos, szarházi zsidóra, sorosszarosgyurkára is. Ő is patkány marad, bárhogy ajnározzák a szarházi libernyákok.

Jut eszembe. Guma, a drágabolgárúr által készített Róna Péter beszélgetést miért nem posztolod ki? Nem fér bele a világnézetedbe?

Lorrh 2020.12.14. 08:34:22

@guma: Valóban! azzal fenyegették az embereket, hogy aki nem adja be a magán nyugdíját az majd nem kap államit. Ami ugye nonszensz, hisz elképesztő sok pénzt fizetett már mindenki az államiba. És az alkotmánybiróság ki is mondta hogy ez törvénytelen lenne. Szóval az szivta meg, aki bedől az orbáni propaganda hazugságnak.

Miért lenne ez rossz példa?

Ha az emberek a szorosan vett anyagi érdekeik miatt sem lázadnak az elnyomó hatalom ellen, akkor miért tennék ezt? Internet adó ellen? :-)))

Neytiri1 2020.12.14. 10:55:44

hvg.hu/elet/20201214_Novak_Katalin_uzenete_a_noknek_Ne_zavarja_oket_hogy_kevesebbet_keresnek_mint_a_ferfiak?s=hk

Miért akarja nekem bemaragyarázni
"egy Családügyekkel foglalkozó tárca nélküli miniszterként ennél garantáltan többet vihet majd haza: a miniszteri fizetések összege bruttó 1,9 millió forint, a képviselői fizetéssel együtt pedig meglehet a havi bruttó 3 millió forint is.
Novák Katalinnak a vagyonnyilatkozata szerint 8 ingatlanban tulajdonos: Budapesten, Szegeden és Balatonlellén vannak érdekeltségei, 20 millió forint megtakarítása is van, valamint lakáskiadásból évi 2,1 millió forint bevétele volt 2019-ben."
egy nő, hogy nem fontos, hogy mennyit keresek, nem fontos, hogy pont ebből kifolyólag mennyi lesz a nyugdíjam, hogy munka mellé hány gyereket szüljek, és ne akarjak ugyanazon a munkahelyen ugyanannyi fizetést kapni, mint férfi kollégám, hogy nők, akikben esetleg erős az ambíció, ne akarjanak versenyezni a férfiakkal, vagyis tulajdonképpen a nők maradjanak otthon, szüljenek, aztán majd lesz, ami lesz, majd Apu megkeresi a kenyérrevalót (gyárban 4 műszakban).

látjátok feleim szümtükkel 2020.12.14. 14:28:12

@öreg erdész:

B+! Mellé beszélsz.
Én azt kérdeztem, hogy "A ner hívő megölné nem hívő polgártársait?" Ez a te/ti demokráciátok?

guma 2020.12.14. 17:39:22

@Lorrh: :-)

meg is válaszoltad!
az állam feladata, hogy tényeket közöljön és ne fenyegesse, tévessze meg az embereket.

mert tudod az emberi értelem állandó a földön, csak a létszám változik, aki ezen osztozik.

@Neytiri1:

és ez nőnek képzeli magát?
tudod, roppant jól esett, hogy még az átkosban is kollégáim álltak ki azért, hogy megkapjam amit ők. volt is botrány :-D
később is velem alapítottak kisszövetkezetet, és akárhányszor váltottam munkahelyet mindig - hívtak.

@látjátok feleim szümtükkel:

kár vele beszélni, mert amint látod a kérdést sem érti...

@öreg erdész:

higgadj le és oszd máshol az észt.
ezért a stílusért töröllek a jővőben - mielőtt "megdöglenél"

boborján20 2020.12.14. 17:44:18

@guma: "később is velem alapítottak kisszövetkezetet, és akárhányszor váltottam munkahelyet mindig - hívtak."

egy jó stróman aranyat ér:)))

boborján20 2020.12.14. 18:23:55

@öreg erdész: erdész, erdész, te szopni jársz ide.

te vagy a blogszféra feketepákója:)))

na tiplizzé vissza, a senki által nem látogatott, agyon cenzúrázott patkányfészketekbe, a traktoroshoz!:)))

gazoló 2020.12.14. 18:32:17

@boborján20:

mennyire lehet üres és sivár élete egy ilyen szarkavaró,rohadtnarancsszopper anyabaszónak?

látjátok feleim szümtükkel 2020.12.14. 18:39:45

Szar dolog, ha valaki szégyelli, hogy ner hívő.

boborján20 2020.12.14. 18:42:31

@gazoló: hát elég érdekes a csóka lelkivilága az fiksz.

dehát én megértem, me gyűlöli brüsszelt, sorost, a normális európai életet, erre a lánya brüsszelben él és melózik. csoda, hogy megzakkant?

Neytiri1 2020.12.14. 19:22:07

@guma: nem tudom minek képzeli magát, de hogy én mit gondolok róla azt igen.
És ahogy látom a médiát, hasonló vélemények kerültek leírásra.
Itt van például egy:
mfor.hu/cikkek/szubjektiv/novak-katalin-video-szubjektiv-20201214.html

Nagy a baj, ha már a nők is így nyilatkoznak ebben a kÓrmányban (kövér és a többi után). Ha képes ezt a szöveget mézes-mázosan elmondani, mintha a lehető legjobbat akarná nőtársainak.
A legközelebbi terv az, hogy ezt is egy esti kis salátában valamelyik kdnp-s becsempészi az Alkotmányba?
Nőknek nem kell egyenlő fizetés, nem kell hogy azonos pozícióba kerüljenek a férfiakkal, legyen nekik elég a 4 műszak egy gyárban kevesebb fizetésért, mint ugyanazon a helyen dolgozó férfiaknak, és közben szüljön 6 gyereket?
Hú, de cifrákat tudnék írni...

jaegtoer 2020.12.15. 07:06:51

@Neytiri1: Nem kell felhorgadni. Célszerűbb azért fohászkodni, hogy mihamarabb szentté avassák közölük a lehető legtöbbet. Ugyanakkor ez nem elfogult, hanem ellenkezőleg, ez egy tárgyilagos hozzáállásról tanúskodó törekvés és óhaj, hiszen köztudomású, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. (kivéve szájer, az övé szívesebben hajlik másfelé, ami persze szemenszedett szemenszedés, kivéve végkielégítés esete - így is, úgy is, hamár....). Ez a maga felé hajlás nem újkeletű megközelítés, már a Főnök valósághajlítós buzdítása is utalt erre a szindrómára, csak sokan másként értették, pedig látnivaló volt. Tehát nem a szentté avatás ténybeli kérdése a vízválasztó, hanem az időpont. Ez a megoldás kulcskérdése. Novák Katalin szentéletű keze is arra hajlik amerre a saját zsebe foglalja a teret. Bizony, így hajlik a tér, az idő, a zseb és a zseton egy új valósággá. Meg van ez organizálva.

mgdé 2020.12.15. 15:18:56

@jaegtoer:

Novák Katalin, Fideszviktorunk felkérésére, mindaddig, amíg ez a direktíva, pont úgy áll a nőkhöz, mint a Boldogító Szent Szájer nekünk ajándékozta Nagy Alaptörvény gránitba vésett kinyilatkoztatásai azokhoz, akik, pechjükre, valamely aspektusból nem fehér_hetero_nerhívő_férfiak.

(S már a nem váltó műtét sem lehet kiút, ki van ez találva, kérem. :D)

Szép lesz amikor lebukik, hogy cicis létére - vajh, ki fogdossa/fogdosta?, valami tisztelni való csak kell legyen benne ha már pont a fehérvári huszárok közt lett befogadott miniszter ... - ugyanannyit keres mint férfikollégái. :D (Mondjuk Kásler munkája díjánál mindenképpen valóban sokszorta több járna neki.)
S remélhetőleg ereszcsatorna is lesz a közelben ...

Ja, hogy ilyen soha nem lesz, mert Tuskó Hopkins olvassa fel a névsort? A szudáni gyalogosok félhüvelykkel szélesebb övével kellene elverni a pucér seggét ...

Neytiri1 2020.12.15. 17:44:54

@jaegtoer: Novák Katalin abban a pillanatban hitelessé válik, amikor lemond, és eltartatja magát az urával, megelégszik azzal, hogy a sarki közértben árufeltöltő és fizetése 20%-kal kevesebb, mint tanult férfi kollégájáé.

Nem igazán értem, hogy mi a céljuk egy ennyire megosztó hülye szöveggel, ami most nem valamilyik farokkal rendelkező szájából jött ki -mert attól még el is nézném, talán vagy kevésbé néznék nagyot-, hanem egy női nemi szervvel rendelkezőtől.
Miért gondolták, hogy jó időben, jókor levágatnak vele egy ilyen buksimis szöveget? Támogatókat keresnek még maguknak, ezzel? De ok, keressenek akkor a férfiak annyi pénzt, hogy eltartsák a keveset kereső nőt, urambocsá' az otthon maradt asszonykát. De tudomásom szerint a legtöbb férfi sincs túlfizetve.
És akkor a következő kérdés, mi legyen az elvált, vagy eleve egyedül gyerekeket nevelő nőkkel?

Neytiri1 2020.12.15. 17:51:03

hvg.hu/itthon/20181008_Novak_Katalin_sajat_csaladjaval_nepszerusiti_a_csaladokat_az_Emmi_oldalan

"A videóban azt mondják, hogy sokat járnak közösen kirándulni és kempingezni, Novák Katalin pedig utál boltba járni, ezért a férje végzi el az összes ilyen feladatot, ő intézi a bevásárlást és veszi a gyerekeknek a ruhákat is."
Mert ő gyűlöl vásárolni járni!

"A szpotban megszólal az államtitkár férje, Veres István is, aki elmondja, hogy a felesége munkája komoly időbeli és szellemi elfoglaltság, ezért ha ő nem segítene a házimunkában, akkor Novák nem tudna így dolgozni. Veres – aki Novák szerint szigorú és következetes – azt is belemondja a kamerába, hogy Novák Katalin "nagyon jó anya"."

Na, ilyen egy olyan nő, akiről ő maga beszél.
A férje csinál mindent, mert ő dolgozik, de megmondja, hogy milyen a jó anya/nő.

boborján20 2020.12.15. 18:17:18

@Neytiri1: "És akkor a következő kérdés, mi legyen az elvált, vagy eleve egyedül gyerekeket nevelő nőkkel?"

keressenek egy jó pasit! ne picsogjanak és a seggüket hizlalják.

dobjanak fel egy szekszi sminket, egy tanga bugyit, asztán hagy szójjon!

rinyálni mindenki tud!

Neytiri1 2020.12.15. 18:53:06

@boborján20: hülye vagy. Nem erről írtam.

boborján20 2020.12.15. 19:10:28

@Neytiri1: "És akkor a következő kérdés, mi legyen az elvált, vagy eleve egyedül gyerekeket nevelő nőkkel?"

eszt nem te írtad?
akko mekhekkelték a faszbukodat, vagymi?

ja és bocs, de az a hülye, aki másikra mongya!

oksa?

mgdé 2020.12.15. 20:34:12

@boborján20:

És a gyereket nevelő hős özvegyekkel?????

Bástya elvtárs özvegyével pl.

boborján20 2020.12.15. 20:48:35

@mgdé: ahol fát vágnak ott hullik a forgács, mondta vitya a kovidzivatar kellős közepén, a felcsúti vippáholyban, a kosutrádióban.

Neytiri1 2020.12.15. 21:31:04

@boborján20: bocsánat!
Viszont a mondatom egyáltalán nem azért született és arról szólt, amit te válaszoltál.
Katalin mondatai mellé állítottam az egyedül nevelőket, amiben nem igazán valósíthatják meg a szerinte "tökéletes" nőt, családanyát, amire nekik szükségük van. Egyedül, az apa nélkül egészen más az élet és még inkább nem engedheti meg magának azt a fajta "nőséget és anyaságot", amit ez a túl fizetett, vásárolni sem járó, pozíciókat halmozó, megmondó nő kiengedett a száján.

boborján20 2020.12.15. 23:08:13

@Neytiri1: én kérek tőled.

vágom, hogy magadról beszéltél, csak épen ilyen szemétkedős hangulatom volt, ezé frocliztalak.

cserébe küldöm a harmadik nótámat:)

www.youtube.com/watch?v=8TfTHxqxnx4&list=RD8TfTHxqxnx4&start_radio=1

Neytiri1 2020.12.16. 08:51:06

@boborján20: :) köszönöm.
Nem befogadható egy nagyjából minden szempontból jó helyzetben élő nőnek a kevésbé jó helyzetben élő nők felé kétértelmű, máshogy értelmezhető, félreérthető "bölcsességei".
Vannak elegen, akik értenek a kommunikációhoz, nevetséges, hogy ezt a mézes-mázos, közben tőrdöféses szöveget engedélyezték, hogy elmondja ez liba. Most meg magyarázkodik a hírtv-ben.
Ez mindig kényes téma volt és bár én híve vagyok a hagyományos férj-feleség felállásnak, nem rajtam múlik, hogy ma már nagyjából Magyarországon ez megvalósíthatatlan.

mgdé 2020.12.16. 16:07:46

@Neytiri1:

"egy nagyjából minden szempontból jó helyzetben élő nőnek"

A baj leginkább az, hogy ő ATTÓL lett "egy nagyjából minden szempontból jó helyzetben élő nő", hogy nemhogy csak "a kevésbé jó helyzetben élő nők felé kétértelmű, máshogy értelmezhető, félreérthető" bölcsességei, de tettei vannak, lévén EZ a dolga, ezért van a kormányban, a pártelnökségben, ezt fizetik meg neki. A bevállalt kirakatnő-ségét a falusi macsó fehérvári huszárok közt és az aljasságát.

Neytiri1 2020.12.16. 18:36:48

@mgdé: ez a nő, aki halmozza a pozícióit, szarrá keresi magát, a férje csinálja otthon a házimunkák egy részét, egészen másról beszél a nőtársainak.
Kicsit eszembe jut szájer, aki szintén mondott valamit, aztán egészen mást csinált.
Az egyik bocsánatot kért, a másik meg arról beszél, hogy direkt félremagyarázták amit mondott.
Hát nekem nem magyarázta senki sehogy. Én magamtól így értettem és ma, 18:36-kor is ugyanúgy érzem, hogy menjen a fenébe a szövegével.

guma 2020.12.17. 10:28:27

@Neytiri1:

+ 1000 :-)))

undorodom ettől a szégyenfolttól! ráadásul itthon nem talált képzett államtitkárnak valót, USA-ból hozta a csitrit, akiért még jogszabályt is módosítottak...

@mgdé:

én sem tudtam volna szebben leírni! :-)

@jaegtoer:

nono: "kivéve szájer"

ez tiszta kópiája, mert bemutatja másként kell élni, nem údy ahogy mondjuk...

Neytiri1 2020.12.17. 11:21:21

@guma: húúú, hát Ráczék Zsófikájával ritkán találkoztam a médiában, pedig kicsit azért bele szoktam kukkantani, de nem vagyok ezzel egyedül
444.hu/2020/07/03/racz-zsofia-elfoglalt-45-honap-alatt-9-megjelenes

Biztosan nagyon sok munkája van. Pár hónapja még legalább leírták, hogy négy hónapja nem képes leülni például a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának tagjaival
444.hu/2020/07/02/egy-soha-veget-nem-ero-sztori-fiatal-tanarok-szeretnenek-talalkozni-egy-fel-orara-a-fiatalokert-felelos-helyettes-allamtitkarral-de-erre-most-mar-4-es-fel-honap-is-keves-volt
Lehet, hogy azóta sikerült.

Mostanában már csak arról szól a hír, hogy már megint ki lettek nevezve államtitkárok Katyi mellé, kettő is gyorsan.
Csökkenteni kell -lázárkedvencemjános szerint- az állami apparátust, csak nem sikerül, sok a munka.
Milyen édesek, amikor Karácsony által felvett munakerőt hozzák példának.

Viszont jól választottak, Zsófika éppen az oroszokat emlegette, gondolom ismeri őket, ha máshonnan nem, hát amerikai tanulmányai alatt jutott ehhez a tudáshoz.
444.hu/2019/12/29/novak-katalin-uj-helyettese-a-nyaron-meg-az-oroszoktol-ovta-europat

guma 2020.12.17. 14:50:13

@Neytiri1: :-DDDDD

látom ki tudsz te is akadni "apróságokon". :-)

szerintem minden értelmes gondolkodó embert sért ez a hozzáállás, gondolkodás.

már egymásba ér a tökük az államapparátusban, mégis sikerült az egyik legszegényebb országgá tenni hazánkat.

Lorrh 2020.12.17. 16:03:31

@Neytiri1: amúgy tényleg félremagyarázzák a csajt. Egész pontosan azt mondta, hogy nem kell versenyezniük a nőknek és férfiaknak.
Ugye ez a baloldali értelmezés szerint azt jelenti, hogy a miniszterasszony szerint nem baj, ha a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál és erre rápörgött mindenk véleményvezérük.

A jobboldal meg úgy érti, hogy a nőknek nem az a feladatuk, hogy versenyben legyőzzék a férfiakat, hanem hogy a saját életmodelljüket, vágyaikat kiéljék: aki akar dolgozzon, aki akar az főállású anya legyen.

Persze a novák is fogalmazhatott volna értelmesebben és félreérthetetlenebbül. Szarok a propagandistái, rosszul írták meg a beszédét. A csaj csak felolvassa a rogánék által eléje tett szöveget. Slussz.

mgdé 2020.12.17. 16:25:00

@Lorrh:

"aki akar dolgozzon, aki akar az főállású anya legyen"

Ez szép és jó, s még egyet is értek vele!

Az apró gond talán csak annyi, hogy "aki akar az főállású anya legyen", HA megengedheti magának.
Ha nem engedheti meg, s mégis ezt választja, akkor valószínűleg a gyerekeivel tol ki a legjobban. Nem a legújabb iphone hiánya, hanem a tanulási, művelődési, világ látási, kapcsolatépítési lehetőségeik kényszer szülte beszűkülése miatt.

Mo.-n pedig jelenleg a 1,5 vagy 2 keresős családmodell az inkább jellemző, valódi egykeresős kevés van, a családok többségének egyszerűen nem telik erre.

Ha komoly irodalmáraik nem is, profi propaganda szöveg íróik azért voltak korábban, mostanában meg egyre több a súlyos baki is, s az átlagszint is egyre silányabb. Vajh mi történhetett? :)

Felolvasónak odatehették volna mondjuk Balczó András feleségét. Ha már.

Neytiri1 2020.12.17. 16:42:35

@Lorrh: én nem vagyok sem jobbos, sem balos.
Feminista sem. Mindössze kénytelen vagyok élni jónéhány "vívmányukkal".
De tőlem írhatod, és írhatják, hogy félre lett magyarázva és nem azt jelenti amit mondott.
Én elsőre úgy értelmeztem, ahogy leírtam, és ahogy mások is.
Baj van a kommunikációs szakemberekkel, ha ez nem jutott eszükbe.
És baj van, ha azzal próbálják magyarázni, hogy félre lett magyarázva, miután túl nagy lett a felzúdulás.
Egyértelműnek kell lenni, és ezt már meg kellett volna tanulniuk. De nem teszik. Nem is akarják. Így hajolhatnak arra, amerre akarnak. Nem beszélve arról, hogy már jónáhanyan hasonlót fogalmaztak meg közülük, és ha jól emlékszem Katika nem verte az asztalt, hogy hohó...!
A másik oldalon emlegetik Gyurcsányt és az öreg feleségeket. Nos, az is szemét szöveg volt. De most ez a nő a legfrissebb, így erről tudok beszélni. Ráadásul ez egy nő, aki mindennel rendelkezik, amiről éppen lebeszéli a nőket.
Egy szöveg, amit rengetegen félre értelmeznek, az nem jó szöveg. Ha csak nem direkt ilyenre "sikerült".
Ahogy a vicc sem jó vicc, ha meg kell magyarázni.

Neytiri1 2020.12.17. 16:49:45

@guma: hajaj :)

Olvastál erről az Origo-ban, vagy láttál erről bármit a közmédiában? Vagy Pestisrácos adón, vagy sorolhatnám?
index.hu/velemeny/2020/12/16/a_szlovakiai_maffiaallam_vegnapjai/?fbclid=IwAR2kuhRed54AH9mCf3cLOUHCcyLsTWszwjRc3nR5yPrnCLQ_sKhG-fNPiqQ

Vagy erről?
www.atv.hu/belfold/20201216-politikai-elemzo-az-alkotmanymodositassal-mar-fegyveres-felkeles-nelkul-is-kihirdetheto-a-szuksegallapot?fbclid=IwAR2FcPQ9b9kIppdy8tIwGkWXMhW6wyIMcZyi-jDU7MMD0Bjc94f654flv-g

Látva, hogy mit csinálnak, mindig eszembe jut a gyerekem. Milyen ország lesz ez? Hogy fog itt élni? Hogy fog tudni itt élni?

Lorrh 2020.12.17. 17:10:28

@Neytiri1: egyetértünk, hogy pont ennek a csajnak a szájából hiteltelen a szöveg. De ezek csak beszélő fejek, mindent a kisgömböc dönt el úgyis.

@mgdé: hibáznak ők is - szerencsére.
A kétkeresős modellt már száz éve "feltalálták" és a kapitalizmussal függ össze, a munkaerő kereslettel, meg a fogyasztás felpörgetésével. Erről nem orbán tehet, az egész nyugati világban ez megy. Olyan ár/bér viszonyok vannak, hogy csak a két keresővel megoldható egy család-gyerekek eltartása felnevelése. Ennek aztán milliónyi vetülete van még a háztartásbeli nők kiszolgáltatottságától a válásig, vallás és erkölcsök fellazulásáig mindenféle.

mgdé 2020.12.17. 17:24:39

"és a kapitalizmussal függ össze"

Meg besegített a két tömegháború, az I.vh. és a II.vh. Egyrészt hiányzott - alatta és közvetlenül utána is jó ideig (lásd Németország és a vendégmunkások) - a munkáskéz, másrészt egy komoly háború az szükséghelyzet és kényszerhelyzet, ami ideiglenesen vagy véglegesen érvényteleníti a korábbi életmódokat, szokásjogot, beivódottságokat, s könnyebbé válik a változás szelének végigsöpörnie.

Persze ezzel semmi újat nem mondtam. :)

jaegtoer 2020.12.17. 17:38:19

@guma:

A szentté avatással kissé szofisztikáltan azt mondtam, hogy dögöljenek meg, mert az eljárás általában csak a elhalálozás után indul.

guma 2020.12.17. 23:59:25

@Lorrh: :-DD

na még te is megmagyarázod jobb és bal értelmezésben. ez qrva jó :-DDD

@mgdé:

ha nincs kényszerhelyzet, majd teremtünk és újra meg újra köbe véssük...

guma 2020.12.18. 00:02:46

@jaegtoer: óóóó!

nem veszett el az asszosziációs képeségem,csal szeretek szemétkedni :-)))

Neytiri1 2020.12.18. 09:37:56

@Lorrh: "egyetértünk" - akkor jó :)
A beszélő fejek beszélnek. És azt nem tudjuk -én legalábbis-, hogy mennyire értenek egyet vele, vagy mennyire a fizettség beszél helyettük. Így is, úgy is számomra elfogadhatatlanok.

Lorrh 2020.12.18. 10:09:27

@Neytiri1: egyetértenek??? A lojalitás az egyetlen szempont. Bármivel egyetértenek és holnap meg mindezt megtagadják ha ez az elvárás.

Neytiri1 2020.12.18. 10:15:44

@Lorrh: nos, ezért elfogadhatatlanok számomra. És ezért nem nézem el katinak sem, hogy csak azt mondja, amit mondanak neki.

Lorrh 2020.12.18. 12:07:53

@Neytiri1: akkor nem te vagy a célközönségük. Sajnos maradt még elég istenbarma, akiknek pózolhatnak.

Neytiri1 2020.12.18. 16:28:47

@Lorrh: látod a te mondatod is kétérelmű :)
Mások az istenbarmák és én nem, vagy én is, de rajtam kívül még vannak istenbarmák?

boborján20 2020.12.18. 16:57:34

@Neytiri1: cica kezdek összekuszálódni, ahogy titeket olvaslak. kábé így:)))

www.youtube.com/watch?v=Vfi322f5QF4

boborján20 2020.12.18. 17:51:08

@Neytiri1: mondtam má, hogy szeretlek?:)

na zene, me az mindent visz. az egyik kedvencemet küdöm.
amikor berúgók mindig eszt szoktam énekelni a kocsmából hazafelé:)))

www.youtube.com/watch?v=5CbpOGl-4ec&list=RD5CbpOGl-4ec&index=1

Neytiri1 2020.12.18. 18:43:30

@boborján20: igen :)
Bár én nem szoktam inni, ezt sokszor énekeltem anélkül is, és szerintem nagyon édes dal, és most ez jutott eszembe, így hirtelen, úgyhogy ismét elénekelem, amit te nem fogsz hallani, na de ne légy szomorú, majdnem így hangzik az én előadásomban is :))))
www.youtube.com/watch?v=Qnbj1_d6tK8

Lorrh 2020.12.18. 21:45:32

@Neytiri1: Az istenbarmok a célközönségük. És te nem vagy az. Hol itt a félreértés?
süti beállítások módosítása